Şimdi Ara

Ölümlü Trafik Kazası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18 Yaşındayım 3 gün sonra ehliyet sınavım var büyük ihtimalle geçerim bi sıkıntım yok

    bu yayaya çarpma olayından korkuyorum o yüzden araç içi kamera alacam direk arabaya ama merak ettiğim bişey var ben şehiriçinde 40-45 ile giderken benim göremeyeceğim bir yerden tak diye önüme atlayan bir yaya Allah korusun hayatını kaybetse arabada kamera olsa ceza alır mıyım ?

    çünkü transporter tarzı araçların yanından yola bakmadan pat diye yola atlayan birini önceden göremem ceza almam saçma olmaz mı ?



  • maalesef ki eğer yanlış bilmiyorsam araç kamera kayıtları delil olarak geçmiyor
  • cevabını bilmiyorum sorunuzun. ancak babam derdi ki, "sokak arasında araçlara değil çocuklara dikkat edeceksin, unutma araçlar yola atlamaz."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    maalesef ki eğer yanlış bilmiyorsam araç kamera kayıtları delil olarak geçmiyor

    hakimin kanaatini mutlaka değiştirir
  • Şehir içi sokak aralarından mümkün olduğunca yavaş geçin. Arkanızdaki araç kornaya da bassa uyuz da olsa kabız da olsa siz yavaş gitmeye devam edin.



    Önünüze sadece çocuk atlayacak diye bir şey de yok. Bu bir kedi köpek veya başka bir şey de olabilir.



    Şunu da unutmayın, 30 kmh ile giderken bir yaya çarptığınızda, yayanın ölme olasılığı %80. Evet sadece 30 ile giderken bu oran %80

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse 5 yıl oluyor ehliyet alalı çok daha tecrübeli arkadaşlar, ağabeylerimiz vardır ama benim düşüncem minibüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önlerinden veya arkalarından çoğunlukla insanlar fırlıyor. Yoğunluğun çok olduğu yerlerde kırmızı ışıkta geçiyor çoğu yaya. Her zaman trafikte karşıdakine değil kendi yaptığına güvenmen gerekiyor. Nasıl olsa durur, nasıl olsa bende yeşil geçmez demeden hep kontrol ederek araç kullanılmalı. Ben 30km üzerine çıktığımda ve yoğun yerlerde yanımdakiyle rahat konuşamıyorum böyle olmalı normali. Hep karşı şeritteki araçların arkalarına bakıyorum göz ucuyla da olsa.
  • Arabayı yıkadım eve getiriyorum mahallede çocuklar arabanın önüne koşuyo. Durdum 4-5 yaşlarında 3 çocuk abi bu araba kaç para diye sormak için arabanın önüne atlamışlar meğer. Öyle bi sevindim ki yavaş yavaş gittiğime. Eve gittiğimde betim benzim bembeyaz kesilmiş kalbim çıkacak yerinden.

    30 u geçme şehir içinde. Bırak arkadaki korna çalsın el kol hareketi yapsın bakma bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 da uyuz oluyor insan hocam

    iyide ben bi cisim arkasında yayayı nasıl göreyimde suçlu sayılıyorum saçma değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen istemeden birine çarptığında eğer öngörmen gereken bir durumu kural hatası dikkatsizlik özensizlik sebebiyle öngöremezsen bilinçsiz taksirle bir fiil işlersin. Eğerki olabileceğini öngörüp o halde bazı yeteneklerine güvenip olmayacağını düşünerek hareket ederken (usta şöförüm diyerek gazlayanlar) olursa bilinçli bir taksir durumu olur. Bu durumlarda ceza alırsın.



    Ceza hukukunda kusurluluğı etkileyen haller vardır. Kaza ve tesadüf birisi eğer senin bu olayı öngörmen imkansız ise ceza almazsın ; Şehirde hız sınırına uygun seyrederken 1-2 metre kala senin görmediğin bir yerde biri fırlarsa bunun öngörülmesi imkansız ise ceza verilmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.