Şimdi Ara

Olaylı araç satma maceram.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
5.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 38 yaşındayım
    onlarca 2.el araç aldım sattım.
    ilk expertyizi kendim yaparım.
    araca şöyle dışardan bi süzerim, içini koltukları direksiyonu vs. zaten temiz araç kendini belli eder.
    sonra motoru dinlerim, az çok anlarım. 10 dkka bi test sürüşü,en son sanayideki ustama bi baktırır ona göre alırım.
    exper firmalarına hiç sokmadım.
    bu güne kadar ne görmüşsek onunla karşılaştık.
  • Aracımı sadece yetkili servisinde expertize sokarım..
  • iyi bari compustest'çiyle anlaşıp fiyat kırmaya çalışacak diye bekledim. öyle çakallar da çok. sanayideki ustayı da ayarlayıp sıkıntı çıkarabilirdi.
  • Avcılarda otorapora sokmuşum bende 200 başlangıç paketiydi. Sorgulama ve kaporta mekanik vs vardı. Motor testine 100 TL daha istiyorlardı. Araba 19 bin deydi aldığımda. Yaptırmadım valla bence bu dyno testlerde araca zarar veriyor.



    Ama kontrol olarak arabayı zehir gibi kontrol etmişlerdi. Siz şimdi gözünüz gibi baktığınız için arabaya adamın söylediklerini kabullenmek zor olabilir. Haklısınız da insan gözünden sakınınca konduramıyor. Lpg ile olan yorumu biraz işgüzarlık olmuş o konuda can sıkmış gerçekten böyle diyeceğine ilerde lpg kaynaklı olarak subap eritme sorunu olabiliyor bilginiz olsun dese yeterliymiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olay Ostim otoraporda başıma geldi, aynı yer diye düşünüyorum, adam İstanbul'dan kalkıp gelmişti, kaput sökülüp takılmış, alt takımın durumu çok kötü, keçelerin hepsi yağ içindeymiş, biri şanzımana giriyormuş vs. vs. Arabanın bakımını yaptıralı 15 gün olmuş, 2500 lira para dökmüşüm birde başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dedim varsa birşey götürelim servise söylesin, 15 gün oldu yetkili servisten çıkalı araba önemli olsa söylerlerdi herhalde diyorum. Gittik hem özele hem yetkiliye, özel servis bunlar normal keçe yağ kaçırır 100 liraya sıfırlarım ama 1 ay sonra gene olur gerek yok dedi. Yetkiliye gittik, onlar da alt takımda boşluk var doğru dediler, fırçayı kaydım araba 15 gün önce buradaydı niye söylemiyorsunuz o zaman diye. Hemen aynı model bir araba buldular baktık aynı boşluk onda da var, "Haaaa normalmiş o zaman" dediler. O günden beri ekspertiz işine inanmam, gidersin bir mekanik ustasına, gidersin bir kaporta ustasına baktırır alırsın. Ekspertizciler tamamiyle şişirme iş yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trajikomik olmuş biraz. Araba temizse ve satıcıya güvendiyseniz ekspertize her zaman gerek yok. Birleşme yerlerine bakarsın, motoruna baktırırsın bir de bakımları yapılmış mı bakarsın tamamdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şey çok zorlaştı yahu şaka maka

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Benimde kızdığım nokta bu,

    Ben demiyorumki araca bakmasın, gizli kusur varsa söylemesin.
    Gözüm gibi baktığım derken bakımını kitapcıktan önce yaptırırım, en ufak sorunda servise yada ustama giderim. arabama bakarım, bu güne kadar hiç bir aracımda yolda kalmadım.

    Bu km.de bu temizlikte sayılı araç varken, aracın motorunda hiç sorun yokken insanın midesinin bulandırılması beni rahatsız ediyor.

    Daha sonra arkadaşın aldığı motor raporuna da baktım, %100 yazmışlar rapora. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

    Dediğim gibi, aldıkları parayı hakettiklerini göstermeye çalışıyorlar. Süslemesi bol, biz farklıyız hesabı.
  • Bir internet sitesi ilan verince ücretsiz eksper hakkı veriyordu bu bahsettiğiniz yerde. Satıp satmama arasında kararsızdım aracımı o dönem ama elimde de yeni tarihli bir eksper olsun diye ilam verip randevu aldım. Aracımı bir ay kadar önce de yetkili serviste rutin bakıma sokmuştum, herşeyini de incelemişlerdi ekstra birşey yapıp para koparmak için :) Neyse girdik ekspere, sonuçları mail attılar bana, dediğiniz gibi dumur oldum ben de. Kendi aracımdan şüphelendim:) gerçi dikkat ettiyseniz cümleleri hep yuvarlama ile bitiriyorlar "Aracın şurasında bilmem ne olabilir" gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu test işi sıkıntılı



    Iki sene önce otomatik bir araç almak için ostimde test merkezine soktum alacağım arabayı, 125 hp olan motor 94 hp çıktı dyno testte, 3 yaşındaki arabada fark bu kadar büyük olunca testi yapan ustayla konuştuk, otomatik araçlarda bu testin sağlıklı olarak çalışmadığını her testte farklı bir veri çıkacağını söyledi. Ben bunu o anda araştıramayacağım için hemen başka test merkezine soktum aracı ve orada araç 118 hp çıkmıştı. Böylece ustayı teyit ettik olan 125 liraya oldu ama neyseki en azından kafamız rahatladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Net adama saygısızlık ve haksızlık yapıyorsun. İnsanlar zaten boşuna mı diyor araba konusunda bilen insanları sevmezler diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Adam ne güzel heryerine bakmış neyi varsa söylemiş. Sen satan taraftasın diye heyecan yapmana gerek yok bu kadar. Millet böyle titiz inceleyen yer bulmak için şehirden şehire araba götürüyor.

    İster gözün gibi bak ister ağzın gibi bak araba dediğin şey binlerce parçanın binlerce aksamla uyumu ve ahengiyle çalışıyor. A dan Z ye bütün aksamlarında ne var ne yok bilemezsin.

    Birde sonda ''en sonunda usta görecek, içim rahatladı'' gibisinden bişey saçmalamışsın.

    Senin o usta dediğin adamlar sana taksi çıkması km düşürülmüş arabayı motoruna bakıp 'çoh temiz yav gaçırmayın bunu' deyip aldırır da ruhun duymaz. (Bizzat arkadaşımın başına geldi)

    Hayatımda ekspertiz firmalarının kapısından içeri girmişliğim yoktur, amacım onları savunmak değil, onlarında içinde dolandırıcısı pisliği illaki vardır. Ancak önce, raporda yazılanlar yalan mı diye sorarlar adama. Eğer yalansa ispat et, satışıma taş koydu diye dava aç. Eğer doğruysa gereksiz heyecan yapma.
    Geçen sene juke dizel satarken aynısını yaşadık. Ekspertiz diye geçinen gereksizler 50k km dizel tertemiz araca araç çok sesli çalışıyor imiş motorda büyük sıkıntı var gibisinden konuşmuş.



    Sıfır sıkıntı olan araç az kalsın pert olacaktı.



    Adam vazgeçti. Konu sahibinin ki gibi kafası inanılmaz karıştı. Halbuki bir ustaya gösterse aracı satmıştık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VipLife

    Aracımı sadece yetkili servisinde expertize sokarım..
    Bu tip sıkıntılar yüzünden yetkili servislerin çoğu dışarıdan ekspertiz yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapıyorlar genelde ama belge vermiyorlar..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.