Şimdi Ara

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
34
Favori
512.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ara kışlık bakım yaptıran var mı.. Po'nun yağlarını kullanan özel bir işyerinde, opet 5w-30 koydurttum usta çok övdü, önce castrol koydurtacaktım beni inandırdı bakalım şimdilik hiçbir fark yok zararı olursa ne zaman anlaşılır acaba.. bide 5 litre yağ,hava filtresi,yağ filtresi,polen filtresi 95 ytl fiyat iyi mi?
  • Ayrıca yağ ömrü 1 yıldır dediler, 10.000 km yada 1 yıl dolunca değiştirilmesi gerekir diyolar ne kadar doğru acaba...
  • Kimse yağını değiştirmiyor mu arkadaşlar.. Bakın kış geliyo ondan sonra kimse uyarmadı demeyin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ==>burak7777<==

    özel servisleri tercih etme yetkili servislerin çoğu iyidir


    tur otoya gittim bu yıl içinde egr iptali için, 3 ay sonra özel serviste turbomu revize ettirip taktırmaya gittiğimde egr iptalinin incecik bir yağ tenekesi parçasıyla yapıldığını ve onunda zamanla delindiğini gördüm. 95 ytl ücret alınmıştı benden hatırladığım kadarıyla. bunun üzerine yetkili servisler hakkında iyi düşünemiyorum.
  • Garanti bittikten sonra yetkili servislerin önünden dahi geçmeyin. 2005 f2 ghia otm. benzinli 45000 standart bakımını İçerenköy HERFORD özel serviste yaptırdım. Mobil 5w30, hava, yağ, polen(karbon), buji, tapa vs. değişimleri toplam 170 Ytl'ye geldi. 1.30 saatte bitirdiler, yanlarında takip ettim, çok ilgililer, her soruma cevap verdiler. Beni tatmin etti diyebilirim. Yetkili servisler, extrası olmayan bu periyodik bakım için en az 300 çekiyorlardı. Yakında otm. şanzıman yağı değişimi için gidicem(y.servis 450 çekiyor, herford 250 dedi)

    Zaten Ford Club Tr sitesinden arkadaşların tavsiyesiyle gitmiştim. Oradaki bir çok arkadaş memnun kalmış, bende test ettim, tavsiye ederim. Servisten Nihat Beyi bulun size her aşamada yardımcı olacaktır.
  • connect 15 000 bakımı için tur oto ve tan oto 220-250 arası fiyat verirken otokoç 330 dedi, ayrınıtları gidince yazacağım.
  • Arkadaşlar dün yetkili servise 15000 bakımını yaptırdım. Aşağıda yazdığım parçalar değişti. Parça fiyatlarını yanına yazdım. Fiyat olarak 345 Ytl. verdim. Fiyat olarak nasıl? Bana Biraz fazla geldi. Yorumlarınızı bekliyorum.
    1. Alternatör kayışı : 16.40 ytl
    2. Termostat : 28.70 ytl.
    3. Motor bakımı : 45.10 ytl.
    4. Yağ Filtresi : 9 ytl.
    5. Motor yağı 5W30 : 61.52 ytl
    6. Cam Suyu : 3.58 ytl.
    7. Hava Filtresi 8.76 ytl.
    8. Fren balata temizleyici 5.17 ytl.
    9. Kasnak: Alternatör kayışı 18.38 ytl.
    10. 4 adet buji 15.32 ytl.
    11. Çok amaçlı temizleyici, yağlayıcı : 4.38 ytl.
    12. V Kayışı-Alternatör : 47.59 ytl.
    13. Uzaktan kumanda anahtarı : 34.75 ytl.
    14. Kasnak: Alternatör kayışı yardımcı : 33.30 ytl.
    15. Conta: Termostat yuvası 10.45 ytl.

    Parça Toplamı : 254 ytl. İşçilik : 90 ytl.
  • 2005 Fiesta 1.4 TDCi aracımı Eskişehir Otokoç'tan almıştım, 15.000 ve 30.000 bakımları da memlekete gitmişken denk geldi orada yaptırdım. 30.000 bakımı geçen sene benim rot balans isteğimle beraber 220 YTL tutmuştu.

    Enjektör saplamalarında gevşeme (garantiden yapıldı) ve 45.000 bakımı için şahsuvaroğluna gittim. Araca yapılan işlemleri nedense ne görmemize izin verdiler, ne de söylediler. 45.000 bakımı (mayıs'ta yapıldı) 285 ytl tuttu. Diğer servislerden fiyat almadım, az çok bilemeyeceğim.
    Ama artık şahsuvaroğluna ne giderim, ne de tavsiye ederim. 3 ay önce arkadaşa 2004 Focus 1.6 aldık. Almadan önce kontrol amaçlı götürdük. 100 ytl'i paşa paşa aldılar, ama nelere bakıyorsunuz dediğimizde doğru drüst cevap verebilen bir personel çıkmadı. Geçen günde enjektör oringlerinden mazot hava aldığı için götürdüm, "tahmini ne kadar tutar" dediğimde bir sövmedikleri kaldı, bırakmadan çıktım. Müşteri yaklaşımları hoş değil. Sanırım pek çok serviste durum aynı.
    Eskişehir otokoç iyi niyetli ama bayram sonunda enjektör oringlerinden hava alma sorununuorada gösterdim, yaptık dediler, ertesi gün yine aynı arıza. Yani iş becerme yok. Eskişehir'de başka servis de yok zaten.

    94 Escort'um var bir tane de, ilk aldığımdan beri Eskişehir sanayisinde bir ustaya (Ford Veli) götürüyorum, 120 ytl üstünde para ödemedim ve maaşallah tık demedi daha. (keşke dizele de baksa)

    Servislerde özellikle dizel konusunda hizmet berbat.Çoğu anlattığınızda sorunu bile anlamıyor. Üstelik Ford Otosan da servisler arasında bir derecelendirme yapıp, rekabet yaratmıyor. Örneğin Peugeot'u arayıp bir servis önermesini istediğinizde müşterilerden en olumlu tepkiyi alan servise yönlendirme yapabiliyorlar.
    Koskoca Ford Otosan,servis ücretlerini ve başarılı servislerini neden internet sitesinde yayınlamaktan çekinir anlamam. Sadece parça fiyatlarını veriyorlar. Telefonla sorduğunuzda tüm servislerimiz özenli ve kaliteli hizmet sunuyor diye bir standart bir cevap veriyorlar.

    Özel servislere de özellikle İstanbul'da her zaman güven olmuyor. Arkadaşların yazdığı gibi 1-2 lt yağ fazla yazarak yol bulmaya çalışıyorlar. Hele bir de benim gibi plakanız 34 değilse, "bir daha gelmez" nasıl olsa şeklinde yorumlayıp herşeyde geçirmeye çalışanlar bile çıkıyor.

    Bosch'un dizel servislerine hiç gitmedim ama baktığım 1-2 tanesi (ümraniyede) daha çok ağır vasıtalara hizmet veriyordu.

    Bu servisler ve periyodik bakımlar konusunda Ford Otosan'da servis koordinatörlüğü yapan bri tanıdığım vardı, uzun zamandır ulaşamadım,ona ulaşıp bilgi alabilirsem, buradan hepinizle paylaşırım.




  • Bir önceki msj'da enjektör oringlerinden bahsetmiştim. Eskişehir servisin yapamadıkları. Bugün aradım hemen getirin el vakum pompası değişecek dediler (hediyesi 480 YTL).
    Bu forumda bir arkadaş İçerenköy Herfordu tavsiye etmişti, götürdüm. Sorun depodan gelen kablonun sarsıntıdan sallanıp aşınmasıymış, aşınan kısmı değiştirdiler (40 YTL), sorun halloldu.

    Servise kalsak arabayı baştan imal edecek.
    Bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar İçerenköy Herford'a götürdüm ben de aracımı buradaki tavsiyelerle. 1.6 TDCI motorda, 45000 bakımı
    - Mazot Filtresi (ısıtıcılı)
    - Yag flt.
    - Hava filt.
    - Yag
    - Polen filt.
    - Tapa, conta ıvır kıvır

    degisimleri toplamda 260 YTL'ye yapıldı. Sahiden dendigi gibi Nihat Bey gayet sıcak davrandı. Aracın başında durdum izledim. Karadenizli bi cocuk vardi, biraz afresif ama iyi bi çırak.. ;)
    Yetkili servisler 340 YTL falan fiyat vermişlerdi. Bana bu fiyat iyi geldi. Aslında mazot filtresini degistirmesek de olur dedi. 30000 km. gider normalde dedi ama ben her 15k'da bir degistirmeyi tercih ediyorum. Fiyat onun icin firladi. Sadece mazot filtresi 80-90 lira. Sen gelen 3. internetcisin dedi bana.

    Walla bekleme yok sıra yok hersey toplam 1.5 saatte halloluyo. Ben tavsiye ediyorum Herfordu.

    TIP : Nereye giderseniz gidin aracinizla ilgilenecek kişiye işe başlamadan önce motivasyon amacıyla biraz bahşiş verin ki işini şevkle yapsın




  • selamlar 83 bin de olan 2004 focusumun trigerini değiştireceğim..Son zamanlarda değişim yapan var mı, ne kadara mal oldu, piyasada birka çeşit set var sanırım marka olarak tavsiyeniz nedir?
  • Trigerde zannedersem markanın pek önemi yok. Değiştiren arkadaş varsa kaça maloldu? Bende değiştirmeyi düşünüyorum.
  • V kayışı + triger setine 95 ytl fiyat aldım 40 ytl de triger değiştirme işçiliği toplam 135 e mal olacak bu işlem.. Kutunun üzerinde OES yazıyor ve made in germany acaba orijinal mi, yan sanayi olsun istemiyorum..Bir de devir daim pompasını da değiştirmeli mi?
  • fiyat gayet makul. Bana geçen hafta sadece triger setine parçacı 95 ytl. dedi. yetkili servis 120 istedi. ayrıca işiçilik 100 ytl. dediler. bulunduğum mekan izmir bergama. Sen nerdesin arkadaşım.
  • K.Maraşdayım..Sanayide dün usta 40 ytl işçilik alırım dedi..Yetkili servis de 400 istedi..Aldığım fiyat ford yedek parçacılarından ama orijinal mi değil mi tam olarak bilmiyorum..Triger seti o kadar etmez asla 65 ytlye alanlar vardı forumda ben birinden 75 diğerinden 95 diye fiyat aldım ama ikincisinin biraz kazık fiyat istediğini biliyorum tabii marka da önemli V kayışı da 20-25 tl filan..İşçilikte o kadar etmez 50-60 ytl normal..
  • aracım 2007 model focus collection
    km 13.000

    tabiki servise gitmedim

    1. hava filtresi ( 25 ytl )
    2. benzin filtresi ( 10 ytl )
    3. yağ filtresi ( 5 ytl )
    4. castrol 5-40 ( 65 ytl )

    parçaları bursada ford ana bayisinden ( oto cem ) aldım
    gittim bir ustaya herşeyi halletti
    iç-dış-motor yıkandı

    TOPLAM : 120 YTL

    TAHMİNEN 200 YTL KARDA OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM
  • 4370 OKUNMA YAPMIŞIZ AMA 96 CEVAPDA KALMIŞIZ? SERVİSE GİDİP DE YAZMAYANLAR VAR SANKİİİİİİ, HADİN GAARİİ, HMMMMM :)
  • Ankara'da Otokoç'tan memnun kalmadım kimseye tavsiye etmem bir daha da gitmem.

    Olay şöyle:

    Plaka 09. Bakımları hep Nazilli'de yetkili serviste yaptırıyordum araç ta oradan alınmıştı. Ankara'da araçtan mazot kokusu gelmeye başlayınca araştırdım enjektör ohringlerinden olacağını anladım. Daha önce Başer'de işim olmuştu ama o çok uzak diye Otokoç'a gittim. Enjektör ohrringleri değişecek dediler motor silikonu da yaptır dediler önerdiler diye onu da aldım 135 YTL verdim. İlk başta koku kesilmiş gibiydi sonra tekrar ortaya çıktı. Bir sonraki haftasonu gene gittim para almadan yaptılar. Koku gene kesilmedi. Ha bu arada o öyle olur 1-2 gün binin geçmezse gelin diyorlardı. 2. gidişimden sonra koku iyice artmıştı. 3 gidişimde de bu sefer oldu deyip yolladılar ama klasik 10km sonra kokuyu gene duymaya başladım. Sonra kaputu açmaya çalıştığımda kaputu açan dilin de kırılmış olduğunu fark ettim. 135 YTLnin üzerine suyu içip bir daha oraya gitmemeye karar verdim. Sonra Tur OTO'dan randevu aldım. Kaput dilinin yenisinin takılması ve ohrringlerin değiştirilmesi işi dahil 80YTL'ye işlem tamamlandı ve o gün bugündür 8 ay ve 15000km sonra hala koku yok.




  • mgokkavas araba neydi?
  • 2004 fiesta tdci
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.