Şimdi Ara

Okul Tarih Çevirisini Yapamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okulumuzun Tarihçesi

    Okulumuz, 1884 yılında inşa edilmiştir. Padişah Abdulaziz`in oğlu Veliaht Prens Yusuf İzettin Efendi`nin (1857-1916) yazlık av köşkü olarak dönemin ünlü mimarı Sarkis Balyan`a yaptırılmıştır. Mümbit bir kuyunun başına Mabeyn köşkü, Harem köşkü ve Bendegan köşkü olmak üzere 3 yapı yapılmıştır. Ayrıca bir çok havuz, sera ve bir kaç önemsiz yapı da eklenmiştir. Özellikle bahçesi özenle seçilmiş akdeniz iklimine mahsus ağaçlarla bezetilmiştir. Balyan ailesi kuşaklar boyu İstanbul`a bir çok anıtsal ve estetik yapılar kazandırmışlardır Çırağan, Beylerbeyi sarayları, Ortaköy Mecidiye Camii, Yıldız camii bunlardan sadece bir kaçıdır.

    Uzun yıllar yılın yaz aylarında Yusuf İzettin`e barınak olan Zincirlikuyu Kasırları 2. meşrutiyetin ilanı ve Yusuf İzettin`in İttihat ve Terakki ile ters düşmesi ile zorunlu ikameti haline gelecektir. Yusuf İzettin Efendi`nin münzevi yılları başlamış olacaktır.

    2 Şubat 1916`da Yusuf İzettin Efendi, babası Abdulaziz`le aynı kaderi paylaşır ve bileklerini harem köşkünde keserek intihar eder. (ya da öldürülür). Ancak aile bireyleri Saltanatın kaldırılışına kadar burada ikamet ederler.

    Bu kasırlar, 1923 yılında Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Balkan, 1.Dünya, Çanakkale Savaşlarındaki şehit çocuklarının ilkokul seviyesinde tahsil veren "Dar`ül-eytam" adı altında yuva-okul olarak hizmete başlamış; sonradan Hürriyet-i Ebediye ilk okuluna dönüştürülmüştür. 1938 -1939 öğretim yılında bu ilkokul, Mecidiyeköy`e taşınmıştır. Okulumuz 1939-1940 yılında Yapı Usta Okulu adı altında öğretime başlayarak mesleki eğitime geçmiştir. Yıllar geçtikçe 40 dönüm arazi içindeki okula pek çok binalar yapılmıştır. Yapı Enstitüsü, Yapı Sanat Enstitüsü, İstanbul Yapı Meslek Lisesi;tarihinde aldığı isimlerdir.

    Teknik Lise,1970`lerde,Anadolu Teknik Lisesi 1989`da Okulun bünyesine katılmıştır 2000 yılında İstanbul Valiliği ve İSOV`un protokolü ile İSOV İnşaat AnadoluTeknik, İnşaat Anadolu Meslek, İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi adını almıştır.

    2009 yılında okulumuzun yeni ismi İSOV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilmiştir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.