Şimdi Ara

Okul projem için yardım lazım( kablosuz ürün sayıcı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devre kısaca tanımı
    Bir sensör yardımıyla önünden geçen nesneleri sayı olarak algılayıp rf ile karşıdaki sayıcı kısıma iletişimini sağlamk
    Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ücretli istersen projeyi yapıp teslim edebilirim
  • Proje için bana açık şema veya ısıs çizimi lazım bunun ücreti nedir kaça yaparsınz . Baskı devreyi kendim tasarlamam lazım bnm .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile ilgili internete pek çok bilgi mevcut. Arduino ile rahatlıkla kendinizde yapabilirsiniz. Hemen çakallara yem olmayın.
  • Birincisi tabiriniz çok yanlis
    İkincisi konu sahibi arkadaş projesini kendi yapabiliyor olsa zaten buradan kod ve şema istemez sonuçta şema dahi olsa elimde yazılımı olmadan hiç bir işe yaramaz ve kod içinde tecrübeye dayalı olarak çok yada az bir zaman harcıyor insan doğal olarak emeğinin ücretini almalı.
    Üçüncü en kötü Arduino dediginiz sistem 30TL-50 TL arası değişmekte neden her şeyi Arduino diye yorumluyorsunuz anlamıyorum. Bu iş için 10TL lık bir PIC yeterli olacakken.
    Bunlarida geçtim emeginin karşılığını istemek ne zamandan beri çakallık oldu?

    Konu sahibi emrah arkadaşım, sistemi kendin yapacak ve uğraştığın halde bir türlü calistiramazsan sistemi PM at birlikte ayağa kaldiririz ama dersenki ben uğraşmak istemiyorum hazır yaptırıp geceyim dersi, gene PM atabilirsin sistemi ücreti karşılığı yapabilirim ve ya diğer arkadaşa yatirabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slayer_ank kullanıcısına yanıt
    Üstünüze alınmayın. Sözünü ettiğim çakallar, arkadaşın sorusu üzerine hemen üyelik alıp altına, istersen parayla yaparız diyen zihniyetteki fırsatçılardır. Forum mantığını anlayamamış zavallılardır.

    Emrah arkadaşımız, konu ile ilgili olarak bir uğraşın içine gidiğinde sorularını soracak bizde forum aracılığı ile yardımcı olacağız zaten, gerek program gerekse de donanım noktasında.

    Arduino' ya yönlendirme sebebim, arayüzünün kolay oluşu ve açık kaynak kodlu oluşu, kartı kendi imal edip projesini istediği gibi şekillendirmesine olanak sağlamasıydı. Tabi ki PIC ile de pekala yapılabilecek bir sistem. PIC platformunu kavrayıp bir proje oluşturabilecek deme gelene kadar, Arduino ile onlarca proje tasarlayıp devreye alabilir.
  • MisterDodo kullanıcısına yanıt
    Aciklama için saolun, eleştirimi kişisel algilamayin zira ben arkadaşın mesaj sayısına bakmadim. Dediğini doğrultuda haklisiniz tabi ki ne yazık ki bende karsiyim,sikayetciyim bu yaklaşımdan. İyi forumlar başka konularda gorusmek üzere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikke Selamlar.
    Devreyle kendim bir takım aratırmalar yaptım takıldıgım yerler var bunlar kafamı kadıstırıyor.
    Devrenin sayıcı kısmını 0-99 sayıcı olarak hazırladım ,sensör kısmında hareketi algılayıp bu veriyi piyasada satılan 433Mhz alıcı verici kullanmayı düşünüyorum takıldıgım konu sensörden veriyi bu 433 Mhz alıcı verici data ayaklarına herhangi bir kod ile mi gönderecez yoksa lojik 1-0 ile gönderebiliyormuyuz . Yani bu alıcı verici modülünde veri göndermek için ne yapmam lazım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrah1888 E kullanıcısına yanıt
    Verici için bir tane işlemci alıcı içinde bir işlemci kullanman gerekiyor.
    Sensorler modele bağlı olarak değişiyor çalışma şekli ama mz-80 di sanırım 50cm e kadar mi ne ölçüm aralığı vardı fazlası ile işinizi görecektir. NPN ve ya PNP çalışıyordu bir araştır. Verici kisminin algoritması buton mantığı olacak arıyorum lojik 1 geldiğinde char tipinde sabit bir A tipi yollayacaksin alıcı kısmında ise şöyle diceksin A geldiyse değeri 1 arttır 99a ulaşırsa resetlenene kadar bekle ve ya sıfırla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devreyi Pıc kullanmadan yapabilmek mümkün mü arkadaşlar. Pt2262 ve Pt 2272 serisi entegresiyle yapsam olurmu .
  • emrah1888 E kullanıcısına yanıt
    Yapmak mümkün ama çok daha fazla farkli sistemleri birlestirmen, daha çok zorlanman,araştırman ve uğraşman gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formun bu bölümü paylaşım için ticaret diğer bölümlerde..
  • Ben araştırdım ve sonuç olarak bu devreyi çizdim . Affınıza sığınarak devremi bi gözden geçirebilirmisinz. Eksiklerim hatalarımı uyarırsanız çok sevinirim. Sensör olarak pır sensör düşündüm ama bu sensör böyle çalışırmı? İstediğim sensör önündeki hareketi algılayıp karşıya göndermek . Ve karşıdaki pt2272 entegresiniden çıkan veriyi sayıcı kısıma versem çalşrmı direk. Resim olarak ekliuorum lütfen yardımcı olun
     Okul projem için yardım lazım( kablosuz ürün sayıcı) Okul projem için yardım lazım( kablosuz ürün sayıcı) Okul projem için yardım lazım( kablosuz ürün sayıcı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fırsatçılık diye birşey yok dikkat ederseniz istersen yazdım ama üstüme alınmıyorum burda zorla bişe yapmıyoruz kendinize pay çıkarmayın isterse yaptırır yaptırmaz arkadaşa kalmış bu hemen
    insanları önyargılarınızla eleştirmek hiç etik değil.
  • AÇIK KAYNAK olan bir şeyden para kazanmak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.