Şimdi Ara

Okul+Dershane mi - Temel lise mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar
    Kız kardeşim 12. sınıfa geçti , kendisi TM ve radyo televizyon sinema bölünü veya piskoloji bölümünü istiyor. gittiği okul ortalama bir anadolu lisesi ve okulda kurs vs olmayacakmış önümüzdeki sene.Bizde sınavlara iyi hazırlanması için birde dikkati çok dağıldığından evde ders çalışmadığı için kardeşimi dershaneye veya temel liseye yazdırmak istiyoruz.

    internetten birkaç şey okudum temel liselerin para tuzağı oldugunu yazan, çok pişmanım diyen çok fazla. dershane + okulunda çok vakit yediğini ve insanı çok yorduğunu yazmışlar.
    Fikri olan veya bunları deneyen arkadaşlar yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim. şimdiden hepinize teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan0058 -- 8 Haziran 2018; 13:34:50 >



  • İyi bir temel lisede yüksek sınıfta olursa ve çalışırsa kendisi için çok iyi olur. Ama kötü bir yere giderse,veya sınıfında boş adam çoksa geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel lise tm öğrencileriyle fazla ilgilenmez. Dershane+okul daha mantıklı. Yorulur ama temposu olur hiç değilse. Temel lisede tempo yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş biraz kendinde bitiyor . Tm okuyanların genelde boş olduğu gerçeğini kabul etmek lazım . Bu yüzden ikisinde de ilk sınıflara yerleşse güzel olur .
    Ben temel liseye gittim çok da yararlandım . Derece sınıfındaydım akıp gittik . Tm cilerin sorularını çözer hocaya ben sorardım . Ama genel olarak hocalar pek kayırmazdı bizde . Fakat genelde kayırıyorlar . Alt sınıfa geçip boş arkadaşlıklar yaparsa temel lise de dersane de yaramaz . İkisinde de tempoya ayak uydurursa akar gider .

    Temel lise sabah 8 akşm 5 gidiyor . Günün çoğu sana kalıyor . O yüzden çok iyi . Temel lisede bilinçli olan biri akıo gider . Ben rahat 400-500 soru koyuyodum . 1.5 k tıp öğrencisiyim şu an .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hangi temel liseye gittiniz hocam veya onerebilecekleriniz varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar ben 12 ye geçtim bu sene 11 de sayisaldim 11 derslerim iyiydi fakat mesleki olarak kendime uygun bir şey bulamıyorum kafamda hep hukuk okumak vardı 11 de okulumdaki edebiyat öğretmenleri de baya sağlamdı o yüzden 11 edebiyatım da baya sağlam diyebilirim birde sayisalda çok dişli rakipler var benim 9-10 vasat olduğundan o açığı kapatamam diyorum ve yaşadığım şehirde gittiğim dershane kolej açıyor vaatleri güzel ama ilk senesi olucak ve körü körüne gidicem eğer gidersem ben bu yüzden istemiyorum ama ailem istiyor siz olsanız körü körüne gitmek ister miydiniz okulumdaki edebiyat öğretmenleri Hacettepe mezunu insanlar çok iyiler gerçekten kararsız kaldım ben çok ne yapsam bilemiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arslan0058 kullanıcısına yanıt
    Hangi ilde olduğunuz önemli . Çevrenizde neler var popüler olan olmayan ? Sayarsanız daha efektif yardımcı olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi mf de dişli rakipler var ondan tm gideyim demek kolaya kaçmaktır . Bu kafaya sahipsen tmde de büyük ihtimal iyi yapamazsın zaten . Hedefimi tutturcam demek zorundasın . Bunun için de tam gaz çalışıcaksın . İlk olarak isteğine karar vermelisin . Tm mi yoksa mf mi bu konu senin için önemli .

    Benim okul ortalamalarım sırasıyla 87 91 95 99 idi . Son sene temel lise şişirmesi . Ama onun harcii benim alın terimdi . 9-10 ortalamam iyi de olsa boştum . Sadece son gün çalışır ders dinlerdim . Benim de baya eksikti . Ben kapatmak için çalıştım . Kapandı da . 11. Sınıfta pickimi yaptım . Ayrıca ben tüm mf ve tm puan türlerinde 1.5-3k arasındayım . Tm de iyiydi benim .

    Benim gittiğim temel lise de iyiydi bizden önceki dönem mezunları falan süperdi ama 2. Yılıydı ve aşırı patladı . Uzun yıllardır dersaneciydi . Bizle çok ilgilenmediler doğrusu . Ama ilgilenen de vardı . Kullandım başardım . Söveni de çok ama öyle diyim . İş biraz sende bitiyor . Biraz körü körüne gitceksin ama ilk sene olduğu için adam senden reklam yapcak . Bu yüzden büyük ihtimalle kötü bir kurum olcaksa bile sizde en iyi hali olur . İlk sene için iyi uğraşırlar genelde öyledir bu işler . Bir de dersaneden ziyade kolej temel lise daha iyi . Yazı iyi dererlendir kendini iyi sınıfa at . Akıp git .

    Bizim 09.00 ve 16.00 arasıydı . 16.30 gibi evde olurdum . Limonlu soda , yemek eşliğinde sakarya fırat izlerdim . 18.00 gibi derse başlardım . 6 saat uyurdum genelde . Düzenli tekrar yapıp 2 ye kadar at gibi zamanm olurdu . Nerdeyse mezunla aynı sürede çalışırdım . Temel lise olayı çok mantıklı ama kullanmasını bilene .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi hoş diyorsun bu konu benim bayadir kafamda aslında kolaya kaçmak değil mesela tıp ve mühendislik olarak başarılı olabilicek bir adam değilim mühendislik olarak hiç düşünmedim tıp zaten yapabilicek değilim ama konuşma kabiliyetim vs yüksek ve mantıklı geliyor hukuk neyse yani o konu öyle ama şu kolej olayı mesela bizim sabah 9 akşam 9 diyorlar yani 12 saat civarına tekabül ediyor bu güzel sürekli ders evet lakin şu da var okuldaki öğretmenlerim çok iyi o yüzden ben bırakıp gitmek istemiyorum sonuçta çalışan adam her yerde bir şeyleri illa başarır çok büyük bir ikilem son sene değişiklik adaptasyon vs burda da iyi olan sınıftayım şuan dershanede ve YGS matematik şeklinde ilerliyorum bu taraftan da diğerlerinden konuları eksiltiyorum çok kafam karışık maddiyat konusunda da bir kaç endisem var ve bunlar derslerime yansitma durumum illa olur çok stresli ve kafaya takan bir insanım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    hocam istanbul bağcılarda oturuyoruz yazdığınızı okudum.Katılıyorum iş kişinin kendinde bitiyor ama kardeşimde çalışma isteği hiç yok nedense eve geliyor telefonun başında tüm gün onu tempoya sokabilecek bir lise olması daha öncemli notlarını şişirmesini istemiyorum zaten emeğiyle alsın. lisede okuğu 3 yılın ortalamsı şu şekilde 65-65-71.Ben tempoya girsin ve çalışma isteği gelsin istiyorum evde yardımcı olurum zaten o istedikten sonra okulda bunu desteklesin istiyorum ben. araştırdığım ykakındaki temel liseler şu şekilde hocam :

    özel analitik temel lisesi
    bağcılar uğur lisesi
    bağcılar final temel lisesi
    kültür temel lisesi
    özel rotam temel lisesi
    özel hanedar boğazi çin temel lisesi
    akrida okuylları bağcılar temel lisesi
    oğuz den bilimleri temel lisesi
    değişim liseleri

    uğur temel lisesi hakkında hep kötü şeyler diyorlar onun dışında pek duymadım diğer liseler hakkında birşey




  • arslan0058 kullanıcısına yanıt
    Aslında seçenek bol ve bazıları bilindik yerler . Biraz öğrencilerden araştırmanız lazım . Dersane okul kardeşinizi yorup iyice yatmaya teşvk edebilir ama aynı zamanda temponun şeyine kapılıp coşadabilir . Temel liselerin bazıları çok sıkı oluyor . İyi araştırmalısınız .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz daha detaylı özelden konuşalım . Şu an pek kafam almıyor . Bana biraz daha detaylı özelden bahsedersen yardımcı olmaya çalışırım .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temel lise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.