Şimdi Ara

Oguz Atay Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oguz Atay'in cok derin bir yazar oldugunu duydum yillar boyunca fakat ben kitaplarini okumaktan ne zavk aliyorum ne de birsey ogrendigimi hissediyorum. Oguz Atay kotu bir yazardir demek gibi bir niyetim yok ama boyle hisseden sadece bir ben mi varim yoksa ben onun kitaplarini anlayamiyor muyum ?



  • Kusura bakma ama buyuk ihtimal sen anlayamiyorsun yada bir kitabi neden okuman gerektigini daha cozememis olabilirsin. Senin kitap okumaktaki amacin ne ilk once onu belirlersen senin acindan iyi olur. Bir kitabi okumak icin secerken nelere dikkat edersin mesela konusu, o yazarin dili nasil kullandigi gibi sorulari yonelt kendine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen anlamıyorsun başka bir açıklaması yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 25 Mayıs 2016; 22:44:34 >
  • Oğuz atay başlangıç için zor bir yazar, kim olursa olsun belirli bir noktaya gelmeden atayı okumamalı ya da tekrar tekrar okumalı ki alt yapıda bulunan mesajı anlayabilsin...
    Bence zaman içerisinde tekrar okumalısın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuz Atay öyle hemen okunacak, sindirilecek yazar değildir. Derin derin düşünmelisin. Mesela dakikada şu kadar kelime bu kadar sayfa sınırlaması Oğuz Atay okurken ortadan kalkar. Bazen sindire sindire okuman gerekir, dakikalarca bi sayfada kalabilirsin. O yuzden kitap okumanın en başındaysan araya başka kitaplar sıkıştırabilirsin. Çünkü Oğuz atayın kitapları öyle tek sefer okuyup konusunu anlayıp raflarda eskiteceğin kitaplardan değil. 2-3 yılda bir tekrar tekrar okunası eserler. İnsan her yaşında her okuduğunda farklı şeyler hissediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır sen anlamıyorsun demek doğru olmayacaktır bence çünkü ekşi başlığında da gördüğüm üzere çok kitap okuyan insanlarınada bazıları oğuz atayın kitaplarını sevmemiş.
    bence bu kitapla senin karekterin arasındaki uyumdan kaynaklanıyor belki o kitabı 10 yıl sonra okusan harika diyeceksin yada şuan okuduğun bir kitabı 10 yıl sonra okusaydın beğenmeyecektın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskianalog

    Oguz Atay'in cok derin bir yazar oldugunu duydum yillar boyunca fakat ben kitaplarini okumaktan ne zavk aliyorum ne de birsey ogrendigimi hissediyorum. Oguz Atay kotu bir yazardir demek gibi bir niyetim yok ama boyle hisseden sadece bir ben mi varim yoksa ben onun kitaplarini anlayamiyor muyum ?

    herkesin beğendiği yazarları beğenmek zorunda değilsin dostum beğenmediysen okuma burda sen anlamıyorsun etmiyorsun diyenlere bakma bir sürü yazar vardır sevdiğin onları oku.
  • Beğenmiyorsan okumanın bir anlamı yok.

    Ben kitaplarını baya severim ama bana görede biraz overrated. Özellikle Tutunamayanlar ergenlerin elinde ne hallere düştü. İronik bir şekilde yanlış(hatta ters) anlaşıldığı için popüler kültür malzemesi oldu.

    Derinlik mevzuu olarakta Oğuz Atay'ın kitaplarını Türk edebiyatıyla karşılaştırırsak Ahmet Hamdi Tanpınar veya Orhan Pamuk(90'lı yıllardaki efsane kitaplarını kastediyorum) kitapları kadar derinlikli ve zengin eserler olduğunu düşünmüyorum açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom.waits -- 1 Haziran 2016; 13:28:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talha..metin kullanıcısına yanıt
    normal hayatimda felsefik, psikolojik ve edebiyat kitaplarini okuyup anliyorum da Oguz Atayi mi anlamayacagim ? Anladigim icin cok rahat bir sekilde yorum yapabiliyorum. Karsilastirma yaptigim icin begenmiyor olabilirim cunku gercekten hayata karsi bakis acimi degistirecek kitaplar okudum ve onlarin yaninda Oguz Atay'in hikayes biraz dusuk kaldi gozumde.
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    onyargilisin dostum baska aciklamasi yok
  • Hangi kitaplar onlar tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuz Atay'ın kitapları, başımıza gelen en güzel şeylerdendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumculara bakıyorumda
    sanki herkes Oğuz ATAY'ı beğenmek sevmek zorundaymış gibi yorumlar
    sevmeyebilir, burada da paylaşabilir
    Not ben ATAY'ı henüz okumadım önyargımda yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom.waits

    Hangi kitaplar onlar tavsiye eder misiniz?


    Tarzini bilmiyorum ama tanrilar okulu'nu okuyabilirsin uflunu genisletmek istiyorsan dostum. Senin de tavsiye edebilecegin kitaplar varsa tavsiyelere acigim.
  • Bakarım o kitaba.

    Benden öneri

    Saatleri Ayarlama Enstitüsü
    Yeni Hayat
    Kara Kitap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tom.waits T kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim dostum mutlaka goz aticam bunlara. Bu arada ben ayni zamanda blog da yaziyorum. Blogumu okuyup elestiri yaparsin memnun olurum dostum. Blog adresim: eskianalog.blogspot.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.