Şimdi Ara

Öğretmenlerin yattığı yerden maaş almasına tamam'da canlı derse ek para almaları büyük haksızlık!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
2
Favori
16.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alex59

    Asgari ücretliye yılda bir sefer aldığı zammı çok gör fiyatlar bu yüzden artıyor diye yaygara kopar ama öğretmen maaşlarına laf söylenince tereyağı gibi üste çık.


    Çocukken mesleği için gönüllü karda kışta doğulara giden yeri gelince aç yatıp yeri gelince şehit olan öğretmenleri izler kutsal mesleklerine saygı duyardım.

    Şimdi ise sizin gibileri gördükçe öğretmenliğin kutsallıktan çıkıp ranta dönüştüğünü görüyorum.


    Nerde Atamızın öve öve bitiremediği öğretmenler nerde siz!

    Abi o zaman karda kışta şark görevine gitmek istemeyen torpil arayan öğretmenler istifa etmiş sayılsın. Rant kavgası tabiki mesleğe tek laf etmedi kimse maaşa ömür boyu garantinin yanlış olduğu söylendiğinde saldırıya geçildi.


    Memur maaşı ile asgari ücret eşitlenmeli zaten ekonomide herkesin işler düzende sürekli kazanıp harcama tasarruf yatırım yapması amacı güdülmüyor mu zaten. Devlet bir kısım çalışanın sırtından seçkinci bir nüfus yaratmamalı bu yanlış.





  • oozgur16 kullanıcısına yanıt

    Konuyu pazar market gezmeye çevirmeyin lütfen. Okulda geçirdiği süre dışında kalan zamanda öğretmenlerin de insan olduğunu var sayarsak çocuklarını bakıcı veya kreşte tutmalarının manası yok diye düşünüyorum. Onların da bir hayatı var. Yüzyüze eğitimin normal olduğu dönemlerde derslerinin olmadığı günde yada saatte çocuk neden bakıcıda durmuyor demek gibi bir şey bu. Karşımızda robot yok. Onlar da insan ve bir aileleri var.


    Ben mesleğim gereği bazen sabahlara kadar çalışıyorum. Mesleğimin sonucu olarak diğer insanların yaşadıklarını yargılamıyorum ama.


    Lütfen biraz sağduyulu olalım.

  • Bunların bir de facebook sayfaları var orada ki yorumları okuyun çocukların emanet edildiği sözde öğretmenleri görün. Adamlar ana bacı katıyorlar artık.

  • Ülkemizin sorunu bu zaten. Ben kötü durumdayım başkasını da kötü duruma sokayım düşüncesi. Halbuki başkasının durumu iyi ben de iyi olayım düşüncesi olmalıydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben öğretmen olarak maaş karşılığım olan 15 saati dolduruyorum. Haftada 30 saat derse giriyorsam 15 saat ek dersimi almayı hak ediyorum. Kendinizi düşünün siz fazla mesai yaptığınızda ücretini almıyor musunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesele öğretmenlerin durumu değil. Diğer bahsettiğiniz şeylerin neden bu kadar kötü olduğu . Biz kötüyüz , onlarda kötü olsun demek bu. Bilhassa özel sektör çalışani mavi yaka işçiler gerçekten çok çok zor şartlar altında çalışıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenlerin yattığı yerden maaş alması vesaire vesaire demişsin çok düşündün mü? Belli ki bir buçuk sene kadar düşünmüşsün dur sana anlatayim için rahatlayacaksa tabi. Yattığımız yerden maaş almıyoruz genelde canlı dersleri oturarak işliyoruz sınıftaki gibi gezersek öğrenciler göremez kamera açısı dar ;) Ek para dediğin ekders uygulaması devletin işine gelen bir uygulamadır. İzinlerde, tatillerde ya da alınan raporlarda ücret kesilir. Bu mekanizma da hem bütçeden fazla para çıkmasını engeller hem de gereksiz rapor ve izin alımının önüne geçer çünkü bir öğretmenin bir derse girmemesi 30 öğrencinin 40 dakikası eder 40x30=1200dk bu da büyük bir kayıptır. Aslında ek dersin maaşa dahil olması gerekir. Anlıyor musun ? Hastanede yeni başlayan kadrolu temizlik personeli 25 senelik öğretmenden daha çok maaş alıyor bunu da söyleyeyim de içine su serpilsin biraz daha. Ek ders kesilince de zaten maaş asgari ücrete yaklaşıyor nerdeyse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 19 Kasım 2020; 21:36:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MEB Öğretmen Facebook grubuna dahil olup yazılanları okuyun. %70'i rezil durumda ve bunlar öğretmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 mesajı olan bir ergeni ciddiye alıp yazmanıza üzüldüm.

  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt

    Hocam cumartesi ve pazar günü bana bir türlü proje ödevi alacağı dersleri gruptan bildirmeyen 14 öğrencimi arayıp ulaşmaya çalıştım. Tam 10 saat fazladan ve ücretsiz iş. Her haftasonu genelde benim için böyle oluyor. Bu sözümona ultra çalışkan ama hakkı bizim tarafımızdan yenen arkadaşları mesai haricinde 10 dk bile fazla ücretsiz çalıştıramazsın. Ama velim cumartesi günü arayabilir, pazar arayabilir. Çocuğunun büyük sorunlarını çözmemi isteyebilir. Bazen masam notla dolar. Sonra bu notunu aldığım sorunlarla gidip sorunu olan herbir öğrencim için fazladan 15-20 dakikamı harcayarak müdürle veya dersle ilgiliyse branş öğretmeniyle hallederim. Çünkü öğretmenlik böyle bir meslek ve gocunmayız.


    Okulun olmadığı bir günde bir telefon gelir; “hocam ben Oğuzhan’ın annesiyim, Oğuzhan eve gelmedi, yardım edin samimi arkadaşları kim bilmiyoruz” der. Peşine düşersin ve en samimi arkadaşlarından aldığın bilgi sonucunda Oğuzhanı saat 11’de playstation kafede bulursun. Öğretmenlik budur. Dünyada eve en çok iş götüren meslektir öğretmenlik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gelen öğretmene sallıyor giden öğretmeni gömüyor. Kamudaki işçilerin ve emeklilerinin maaşını konusan yok. Zamanında bi şekilde tcdd karayolları gibi kurumlara girmiş ilkokul mezunu işçi ağabeylerimiz 8 bin liranın üzerinde maas alıyor. Hizmet yılı 20 yıl olan bir işçi (ikramiyeleri dahil) ve öğretmenleri (ekderslerini) kiyaslasak inanin en az 4 bin lira fazla alıyor işçi abimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf sen kazanamıyorsun diye başkaları da kazanmasın istiyorsun. Onlar kazanıyor ben de kazanayım demiyorsun. Yazık kafana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 5 ay önce tossak geçiyorduk ama ekderssiz olmuyor be hacı. 490 puanla yerleşmişim ben, okulun hizmetlisiyle aynı mayışı alıyorsun elin serserisi torpil buluyor gardiyan oluyor aynı mayışı alıyorsun koyuyo biraz yha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öğretmenim. Haftada 29 saat dersim var. Bu dersleri canlı ders olarak yaptığım zamanlarda akşam 21.30'da ders bitirdiğimi bilirim. Günde 8 saat ders yaptım. Ve o 8 saatin her dakikasında aynı verimi göstermek zorundaydım, gösterdim de. Ek dersimi de alnımın teriyle aldım. Konuyu açarak benim ek dersime dil uzatan şahıs veya konudaki öğretmen düşmanları ne iş yapıyorlar ve yaptıkları işte günde kaç saat gerçekten çalışıyorlar acaba?

    Asgari ücret kadar dediğiniz ek ders en fazla 1700 lirayı buluyor. O da 30 saat ders, nöbet ve sınıf rehberliği varsa. İşkembenizden sallamayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizin en büyük sorunu düşük insan kalitesi. Başlığı açan ve ona kudurun diye yanıt veren buna sadece iki basit örnek!

    Düşünme becerilerinden, muhakeme yeteneğinden, ahlaktan, edep adaptan yoksun bu kadar insanla bu ülke nasıl ilerleyecek bilemiyorum, endişeleniyorum gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra diyorum iyi ki öğretmen olmuşum:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.