Şimdi Ara

öğretmen..laptop.. fiyat yarı yarıya..yani çok uygun.inceleyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hiç öğretmenlere uygun fiyatla satılacak olan bilgisyarın özelliklerini inceleyeip araştırdınız mı? yoksa gazetelerden Tv den ya da kulaktan duyma bilgilerle mi laptop almama kampanyası başlatalım diyenler var? ya bilgisyardan hiç anlamıyorlar ya da art niyetliler. MEB in öğretmenlere uygun fiyatlı satacağı laptoplardan biri olan Toshiba Satellite L10-102 nun özelliklerini inceleyin bakalım. centrino(yani mobil işlemci-855 yonga seti ve kablosuz). "centrino" bir işlemci tipi değildir. parantez içinde yazmış olduğum o 3 özelliği barındıran laptoplara verilen isimdir. celeron ise bir işlemcidir.celeron ile karıştırmayın. bugünkü gazetede fiyatı 1280 dolar KDV dahil verilmiş. yanlış. bir yakınım öğretmen ve Vakıfbanka müracaat etti. fiyatı KDV dahil 1062 $ peşin fiyatı. 12 ay taksitli fiyatı ise 1208 $ KDV dahil . toshiba nın aynı özelliklerde ancak 512 MB bellekli olan eski bir modeli(Toshiba S-A50-109- KDV dahil 2110 $ falan.http://shop.arena.com.tr/ adresinden "Satellite Pentium® M725 DOTHAN 1,6GHz 512mb/40Gb/Combo/XPHomeTr" olan satıra tıklayarak özellikleri kıyaslayabilirsiniz. 256 MB bellek farkı 100 $ falan yapar). yani en iyi ihtimalle MEB in satacağı laptop un piyasa değeri 2000 $ falandır. yani atmayalım. milleti de yanıltmayalım. bence fiyat çok uygun.
    ha teknoloji sürekli gelişiyor aynı laptopu 3-4 ay sonra çok daha ucuza alırsınız. taksit olayına falan girmeye hiç gerek yok diyorsanız o ayrı konu. bu zaten her zaman geçerlidir..
    ama bilip bilmeden siyasi amaçla ya da bilmeyerek saflıkla siyasi amaçla dillendirilmiş karalamalara angaje olup kimseyi yanıltmayalım. doğru bilgilendirelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastdeja -- 5 Nisan 2005, 16:13:29 >







  • düzeltiyorum. peşin fiyatı 1062 $ mış. 12 ay taksitli fiyatı ise 1208 $ mış KDV dahil.
    yanlış bilgilendirmiş olmayayım.bu yüzden yukarıdaki yazımda düzelttim.
  • Alışkınız biz düzeltmelere.. Daha doğrusu yanlış bilgilendirmelere ve fiyat bindirmelerine..
    Bu görüşlerinin aynısını yazdığın bir topic zaten var. Ordan buraya kopyalayıp yapıştırarak açtığın yeni topicle forum kirliliği yaratıyorsun.. Varsa yeni bir fikrin o topicin altından devam edebilirsin.
    "Laptopları Almama" Kampanyası topicinin altından !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 7 Nisan 2005, 23:10:29 >
  • niye?! o topic sana ait diye mi??! o laptop almama kampanyası topic i. bu ise başka bir topic. fiyatın uygun olduğunu ifade ediyor. kirlilik falan değil. öyle büyük ve gereksiz yazılar yazarak sen kirletiyorsun forumu. ve agresif tutumun hiç te forumun paylaşım duygusu ile örtüşmüyor. senin gibi öğretmenlere çocuklarımızı emanet ettiğimiz için endişe duymalıyız!.. biraz paylaşımda bulun be hep saldırma!
  • ayrıca forum kullanıcıları laptopun teknik özellikleri ve piyasa fiyatı hakkında bilgi sahibi olsunlar diye böyle bir topic açtım. senin açmış olduğun topic çöplüğe döndü zira.bu yazdıklarım orada da var ama orada bu bilgiyi bulabilmeleri zor. keçiboynuzu yer gibi bi sürü gereksiz şeyi okuyup ta bulabilirler ancak..birbirine sataşmalar hakaretler ve kuru siyaset yapılıyor o topicte. ayrıca bu topic ile bir kampanya falan açmış değilim. sadece bilgilendirme amaçlı. işine gelen laptopu alır. hatalı bilgi varsa bilen düzeltir. doğrusunu hep beraber öğrenmiş oluruz.
  • Sağol bilgiler için...
  • @lastdeja verdiğin bilgiler için teşekkürler...
  • lastdeja

  • Öğretmenlere verilecek Laptoplar hakkında netde bir bilgi yok bu bir kere ilginç. Ayrıca Toshiba'nın benzer modelleri ile karşılaştırıldığında oldukça fark olduğu görülüyor ama başka markalar ile bu kadar fark ortaya çıkmıyor. Örneğinhttp://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=NOT.HP.UN402HEW15 bu model Toshiba dan biraz daha iyi bir model ve fiyat farkı 2 katı değil. Ek olarak gigabit ethernet, pcmcia, bluetooth, 1394 ve IR var ayrıca işlemciside Dothan değil Sonomo ve fiyatı 350$ fazla.
  • HP NX9030 -------------->1390$ kdv dahil

    İşlemci DOTHAN 1.6GHz
    Sistem belleği 256Mb-266Mhz (Max 2048Mb)
    Ekran Kartı Intel 852 gm 16-64 ddr paylaşımlı
    Ses Kartı Onboard
    Modem / faks 56K
    Network 10/100 Mbps
    Sabit Disk kapasitesi 40Gb 4200 rpm
    Optik sürücü DVD/CD-RW Combo
    Batarya Li-ion - 5.0 saat
    Klavye Q Türkçe
    Ekran TFT XGA 15" (1024x768)
    İşletim sistemi XP Home İngilizce/Türkçe
    Boyutlar L :10.72 , W : 12.96 , H : 1.62 in. , 2.6 kg
    Geliştirilmiş Port'lar VGA, RJ-11, RJ-45, IEEE 1394, 2xUSB 2.0, S-video
    Kablosuz haberleşme Intel® PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g

    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=NOT.HP.UN412HEW06




    Satellite L10-102------------>1062$ kdv dahil

    İşlemci Intel® Centrino® mobil teknolojili Intel® Pentium® M 725 işlemci ( Dothan 1.6 Ghz ), 400 MHz FSB, 2 MB 2nd level cache, Intel® PRO/Wireless 2200 BG ağ bağlantısı ve Intel® 855 GME Chipset
    Memory 256 MB DDR bellek
    Harddisk 40 GB S.M.A.R.T
    CR-ROM&Floppy CD-RW/DVD-ROM sürücü
    Grafik Kart Intel® 852 GM, max 64 MB DDR RAM
    Ekran 15'' TFT Renkli Ekran
    Ses Toshiba Bas Özelliği Geliştirilmiş Ses Sistemi, dahili stereo hoparlörler,ses düğmesi
    Klavye 86 tuş, 6 x kolay erişim tuşu, 2 x Windows® tuşu
    Arabirimler 3 x USB 2.0, TV-Out ( s-video ), DC-in, harici mikrofon, kulaklık Kablosuz İletişim: Kablosuz LAN ( entegre 802.11b/g çift band ağ desteği, Wi-Fi™ uyumlu Kablolu İletişim: Uluslararası V90 modem ( V92’ye hazır ), 10 / 100 Base-TX Ethernet LAN
    Batarya Lithium-Ion pil, Max. 5.1 saate kadar pil ömrü
    Ağırlık&Ölçüler 2.7 kg, G x U x Y: 332 x 270 x 28.5 ( ön ) / 36.6 ( arka ) mm

    http://www.toshibatr.com/modelozellik.asp?modelad=187




  • aynı ürün üzerinden bakmak lazım fiyatlara..belki başka bilinmedik bir markanın aynı özelliklerdeki ürününü daha da ucuza da almak mümkün olabilir. bu gayet normal. aynı diğer ürünlerde olduğu gibi.aynı özelliklerde olan farklı markaların fiyatları arasında uçurumlar var yani.
    MEB in öğretmenlere uygun fiyatla satılmasını sağladığı Toshiba nın o modelinin piyase değeri nedir ona bakmak lazım. ben o gözle bir değerlendirme yaptım. aynı modelin piyasa değeri olarak 1208 $ altına veya çok yakın bit tutarda piyasada bulabilen var mı?
    MEB seçenekleri biraz daha geniş tutabilseydi daha iyi olurdu aslında.
  • iyi tamam urun guzelde 3-4 ay sonra teslim edilecekmiş ürünler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acer

    iyi tamam urun guzelde 3-4 ay sonra teslim edilecekmiş ürünler


    ben 45 gün diye duymuştum? hakkat mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lastdeja

    aynı ürün üzerinden bakmak lazım fiyatlara..belki başka bilinmedik bir markanın aynı özelliklerdeki ürününü daha da ucuza da almak mümkün olabilir. .
    dostum sağol da, aynı ürün diyorsun, Toshiba'nın L10 diye bir modeli yok ki. Bu modelin tarihte ilk defa şu anda ortaya çıktığının farkındasındır herhalde. Yani hiç denenmemiş, içindeki parçalar nasıldır, kerameti nedir hiç bir fikir yok. Akşam gazetesi de vaktiyle herkese AKAI diye bir TV vermişti ama TV'leri akvaryum, saksı felan yaptı millet bozulunca. Adının önündeToshiba var ama sen karşılaştırdın mı L10'larla karşılaştıracaksın ki bir anlamı olsun. Kalkmış diğer Satellite modelleriyle karşılaştırıyorsun. L10'un çinin kenar mahallelerindeki fason atölyelerde üretilmiş parçalarla donatılmış yepyeni bir "for Turks" model olmadığını nereden biliyorsun?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rextr


    quote:

    Orjinalden alıntı: acer

    iyi tamam urun guzelde 3-4 ay sonra teslim edilecekmiş ürünler


    ben 45 gün diye duymuştum? hakkat mi?


    azami 45 gün içinde teslim edilceği yazıyor.

    http://www.vakifbank.com.tr/meb.htm
  • BENCE KESİNLİKLE ALMAYİN 48 AY VADELİ FİYATİ 2250 YTL YE GELİYO BU DA BU PC LER İCİN COK FAZLA....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buzzer

    dostum sağol da, aynı ürün diyorsun, Toshiba'nın L10 diye bir modeli yok ki. Bu modelin tarihte ilk defa şu anda ortaya çıktığının farkındasındır herhalde. Yani hiç denenmemiş, içindeki parçalar nasıldır, kerameti nedir hiç bir fikir yok. Akşam gazetesi de vaktiyle herkese AKAI diye bir TV vermişti ama TV'leri akvaryum, saksı felan yaptı millet bozulunca. Adının önündeToshiba var ama sen karşılaştırdın mı L10'larla karşılaştıracaksın ki bir anlamı olsun. Kalkmış diğer Satellite modelleriyle karşılaştırıyorsun. L10'un çinin kenar mahallelerindeki fason atölyelerde üretilmiş parçalarla donatılmış yepyeni bir "for Turks" model olmadığını nereden biliyorsun?



    http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?service=EU&PRODUCT_ID=102940&DISC_MODEL=0&toshibaShop=reseller

    bilmiyorum üretim yeri fln neresidir ama sitelerinde new ürün olarak bi sürü L serisi ürün var.




  • Hiç Satellite L10-102 diye Internette arama yaptınız mı? Böyle bir model bulunmuyor, sadece kampanya için bu model üretilecek. Ekranı active matrix tft mi? Bence ekranına da dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkancsh -- 6 Nisan 2005, 19:47:37 >

  • Sayın Mod'lar: Ltf. bu konuyu (ve de buna benzer tüm Öğretmenlere Laptop konularını) Mobil Cihazlara taşıyınız!
  • Display size : 15 "
    type : XGA TFT display bu şekilde yazıyo.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.