Şimdi Ara

Öğrenci Ve Genel Kullanım İçin Yardımcı Olabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , ufak bir tavsiyenize ihtiyacim var bilgisayarimi yenilemeyi dusunuyorum fakat cok oyun oynayan birisi degilim bilgisayardan. Oyunlarimi ps4 uzerinden oynuyorum bilgisayardan sadece empire rome 2 vb strateji oynuyorum. Su ozellikler brnim icin on planda

    -sarj suresi

    -tasinabilirlik

    - rahatca ders calisabilecegim ekran slayt vb uzerinden

    -empire rome 2 gibi oyunlari oynayabilmek ve kaliteli ekran

    Aklimda sunlar var:

    -macbook air m1

    -msi modern 14

    -msi gf63

    -huawei matebook d14

    -huawei matebook 14

    Max butcem 5ile 10k arasinda model bakiyorum

    M1 icin artisi bana airpods ipad ve iphoneum var ekosistem muhabbeti fakat empire rome 2 cs go vb oyunlari bile oynayamam gibi airde onun haricinde cok begeniyorum. Siz ne onerirsiniz

    Mesela dedigin ozelikler icin matebook d14 isini gorur ucuzunu al gec derseniz onu da alirim illa pahaliya gerek yok fakat gönlüm macbookdan yana sadece gözümü uyum sorunları korkutuyor ilerde meslek hayatında sorun olur mu vb




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 15 Mart 2021; 13:45:2 >







  • Neden oynatmasın? Bahsettiğiniz oyunların sistem gereksinimleri düşük. Bazıları için Windows kurmanız gerekebilir. Ama genel olarak oynatır. M1 işlemci ekran kartı mx350 benzeri performans veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle m1 almalısın. Oyun oynayamazsın, onu baştan söyleyeyim.

    macOS'in desteklediği oyunlara bak, yanılmıyorsam cs'yi destekliyor.
  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Dual boot, parallel desktop falan yok zaten her şey çok kesin ifade ediliyor.


    MacBook'ta birçok oyunun desteği var. Buna strateji oyunları da dahil. Desteklemeyen oyunları ise Windows kurarak çalıştırabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free Man.

    Dual boot, parallel desktop falan yok zaten her şey çok kesin ifade ediliyor.


    MacBook'ta birçok oyunun desteği var. Buna strateji oyunları da dahil. Desteklemeyen oyunları ise Windows kurarak çalıştırabilirsiniz.

    Öncelikle M1 Mac'lerde bootcamp desteği yok. Parallels ile sanal makine olarak çalıştırılabilir ancak bu performans düşüşü demek ve parallels ücretsiz bir yazılım değil, 100 euro'cuk ücreti var.


    Parallels'i aldığını ve oyunlarada sahip olduğunu düşünelim. Her oyunu çalıştıramıyor çünkü windows çöküyor. Çalıştırdığı oyunlarda düşük çözünürlük ve fps var. Pikselleri sayılabilen 30fps oyundan zevk alacaksa o başka.


    M1 Mac'lerde oyun oynanamaz mı? Elbette oynanır, mesela ben inside'ı sorunsuz oynadım. Ancak bu demek değil ki M1'li makinelerde oyun oynanabilir. Bu cihazı alacak kişi oyun oynama düşüncesine sahip olmamalı yoksa büyük hayal kırıklığına uğrar. Steam ve Epic'den desteklenen oyunlara bakıp o oyunları oynanabilir, oynamayı düşündüğü oyunların testlerine baksın akıcılık ve çözünürlük nasıl diye.


    Sizin dedikleriniz ise yanlış, insanları yanlış yönlendirmeyin bu cihazlar oyun için değil. Oyun oynarım diye kesinlikle almayın. Arada desteklediği birkaç oyunu oynayabilirsiniz ama bu oyun oynamak olmuyor, bir avuç oyun var zaten desteklediği.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 17 Mart 2021; 19:25:32 >




  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    iyi de ben de arkadaş rdr 2 veya gta 5 oynayacak gibi yorum yapmadım ki. empire total war, medieval total war, cs go, lol, civ 5, ets 2, sims, football manager gibi oyunların macos desteği var ki bu üye de tam olarak bunları sormuş.


    Eğer üye GTA 5, RDR 2, Doom, FIFA gibi oyunlardan bahsetmiş olsaydı beklentiniz olmasın derdim. Ama tam da üyenin bahsettiği oyun skalası macos desteğine sahipken oyunlardan beklentiniz olmasın demek bence yanlış yönlendirmek ki bu noktada müdahil oldum. Bahsettiğim oyunların çoğunu da kendi macbook pro 2020 modelinde oynuyorum. Son derece akıcı çalışıyorlar. Kaldı ki M1 işlemci ile gelen grafik birimi bendeki macbook pro 2020 modelinden daha iyi.


    Parallels uygulaması nmac gibi sitelerden ücretsiz şekilde legal olmasa da indirilebilir. Parallels coherence modu ile de ayrı bir pencere açmadan mevcut ekran üzerinde otomatik olarak çalışması sağlanabilir. Bu üyenin durumunda fikrimce buna da ihtiyaç olmayacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Free Man. @Androge0s

    Çok yüksek kaliteli oyunları ps4 üzerinden oynuyorum fakat pc özel oyunları için sormuştum strateji cs go vb gibi elbette bu cihazdan beklentim oyun oynamak değil

    şuan 650m ekran kartlı samsung np550 kullanıyorum bilenler bilir belki zamanın gerisinde kaldı masaüstü gibi kullanıyorum fakat iyi kötü rome 2 açabiliyorum bu cihazda ama batara süresi kompaktlık ve ekran kalitesi nedeniyle değiştirip m1'e geçmek istiyorum , 1-2 kişi asus rog g14 önerdi fakat cihaz çok kalın geldi batarya süresi de tatmin edici değil ama bahsettiğim işleri m1 air ile yapamayacaksam önerirseniz g14'de düşünebilirm 1650ti modelli 14inch

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.