Şimdi Ara

Ofisel ve xprime tarafından tehdit edildim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta yazdığı gibi ofisel firması tarafından tehdit edildim. Sadece garanti kapsamındaki ürünüm hakkında kendileriyle yaşadığım problemleri forumdaki diğer kullanıcılara anlattığım için hem de:)


    Kendi açtıkları konuda 3 defa mesajlarımı sildiler, üstüne üstlük bana hak veren insanların da mesajlarını sildiler. Daha sonra beni özel mesaj ile konuda bir mesaj daha atarsam suç duyurusunda bulunacakları yönünde tehdit ettiler. Üstüne üstlük yaşadığımız büyük felaketi sosyal sorumluluk sınırlarının dışına çıkacak şekilde söz konusu edip, kendilerini mağdur konumuna sokmaya çalışmışlardır. Bu mesajdan sonra forumdaki konuyu da kaldırmışlar. Ben bu durum karşısında resmi kurumlarda hakkımı arıyorum zaten. Ancak bu firmadan alışveriş yapmayı düşünen arkadaşlar varsa, belki yardımcı olur diye silinen mesajımı aynen buraya koyuyorum. Özel mesajları buraya ekleyemiyorum topluma ifşa etmemek adına, ancak kaç kere onları aradığımı gösteren arama kaydını fotoğraflara ekleyeceğim. Buradan sonraki yazı konularına attığım, silinen son yorumumun bazı fotoğraflar dışında hiç değiştirilmemiş halidir.


    Mesajım 2. defa silinmiş, iyi ki mesajımı kaydetmişim. 3. defa gönderiyorum.


    Ek olarak bana özel mesaj ile ulaşıp, verdiğim bilgilerin "anonim" olduğunu söyleyerek "gerçekliğini kontrol edemediklerini" söylemişler. Bu ifadenin yorumunu size bırakıyorum:)


    Bir daha "anonim" olmayayım diye firmayı kaç kere aradığımı, yapılan yönlendirmeleri ve fatura bilgilerimi ekliyorum ki "gerçekliğini kontrol etsinler"


    Arkadaşlar merhaba, bu markadan alışveriş yapmayı düşünen arkadaşlar için yazıyorum


    ÖZET:ALMAYIN!!


    6 senedir kullandığım adore marka koltuğumda deri soyulmalar başlamıştı. 2021 yazında da ayakların koltuğa bağlandığı noktadaki kaynak kırılınca yeni koltuk alayım dedim. Bir daha deri soyulması ile karşılaşmamak için de kumaş koltuk tercih etmeye karar verdim. O sırada xprime omega modeli dışında tamamen kumaş olan koltuk yoktu, ben de onu almaya karar verdim. Buradaki ilgilerine bakarak güvenerek aldım. 1.5 sene sorunsuz kullandım, adore koltuğum kadar rahat değildi ancak temizliği rahattı ve kumaş olduğundan pul pul soyulmalar olmuyordu. 2 hafta önce koltukta otururken sola kaydığımı fark ettim. Koltuğu ters çevirip baktığımda ayakların koltuğa bağlandığı kaynak noktasında iki tarafta da kırılma olduğunu fark ettim. Sol taraftaki kırık içeri girdiği için oturak kısmı sola yatıyordu. Hemen müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattım. Müşteri hizmetleri bana whatsapp hattından detaylı fotoğrafları göndermemi istedi. Ben de fotoğrafları gönderdim. Buraya kadar problem yok, bütün problem buradan sonra başlıyor.


    Fotoğrafları alan müşteri hizmetleri, fotoğrafları ve durumu verdikleri bir numaraya aktarmamı istedi. O numaraya gönderdim. O numara da aynı şekilde bana farklı bir numara verip, o numaraya aktarmamı söyledi. Onu da yaptım. O numara da bana farklı bir numara verdi:D Artık durumdan bezdiğim için müşteri hizmetlerini tekrar aradım, beni yine farklı bir numaraya aktarmaya çalıştılar, ben tepki gösterince bana gün içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylediler. Ama geri dönüş olmadı. Ertesi gün arayıp geri dönüş olmadığını belirttim, konuşma sırasında bir numara aradı. O numaraya geri dönüş yaptığımda bu kırılmanın garanti kapsamına girmediğini söyledi. Ben tepki gösterince müşteri hizmetleriyle görüşün, benim yapabileceğim bir şey yok dedi. Tekrar müşteri hizmetleriyle görüştüm, bu kırılmanın garanti dışı olduğunu, yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Buna tepki gösterince beni kendilerinden "daha yetkili" bir kişi ile görüştüreceklerini söylediler. Gün içerisinde aranacağımı söylediler. Kimse aramadı. Ertesi gün yine müşteri hizmetlerini aradım, yine aynı şeyler söylendi, bugün aranacağımı söylediler. İnşallah deyip kapattım telefonu. Arayan olmadı. Sonraki gün tekrar müşteri hizmetlerini aradım. 1 saate kadar arancağımı söylediler. Arayan olmadı. son bahsettiğim gün geçtiğimiz cumaydı.


    Bugün tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Bana 1 saat içerisinde yetkili kişi tarafından dönüş yapılmazsa thh'ye başvuracağımı söyledim. Bu görüşmeden sonra lütfedip whatsapp üzerinden kırılmanın garanti kapsamında olmadığını yazan bir adet mesaj attılar. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Tekrar thh'ye başvuracağımı söyledim, onlar da 1 saat içerisinde arayacaklarını söylediler. Gene arayan olmadı. Ben de bugün thh'de şikayet kaydımı oluşturdum.

    Firmanın kesinlikle müşteri memnuniyeti ile ilgilendiği yoktur. Ürünü satalım, geri kalan ne yaparsa yapsın şeklinde bir görüşleri var, hiçbir şekilde yardımcı olunmadığı gibi bir durum oluştuğunda herkes birbirine paslıyor sizi. Forumda çok şirin gözüküyorlar ama satışa kadar. Hiçbir şekilde firmayı önermiyorum.

    Ofisel ve xprime tarafından tehdit edildim


    Ofisel ve xprime tarafından tehdit edildim







  • @WellsFargo @Ormanci


    Desteğiniz için teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili yasal işlem başlatan kişi ben oldum zaten, kendileri değil:) Avukatımla da süreç içerisinde hep temastaydık, herhangi bir durumda ne yapacağımızı belirledik.


    THH başvurum dışında firmayı CİMER ve İzmir Ticaret Odasına şikayet ettim. THH süreci devam ediyor. Gündeme alınmasını bekliyorum.


    Hakkını aramayanın hakkını yemek son zamanlarda moda oldu maalesef. Umarım böyle garip olaylar ileride yaşanmaz. Hepimizin yaptığı bütün ticari işlemler ticari ahlak ve etik kuralları çerçevesinde gerçekleşir.

  • Selamlar; DİKKAT KAMUYA AÇIKLAMA NİTELİĞİNDEDİR;

    Öncelikle ilgili konu ile alakalı ilk iş günü savcılığa başvuru konu sahibi olan Can Bey'e yapılacaktır. Başlıkta yer alan "OFİSEL TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİM" konusu Hukuk önünde hakkımızı arayacağımızı kendisine DM Mesajı ile iletmemizdir. Kendisi bu konuyu Tehdit olarak algılamış olup Tehdit anlamı, Hukuk Dışı Şiddet eğilimli tehdit niteliğinde olduğunu kendisine hatırlatmak isteriz.

    Peki biz bize karşı yorum yapan herkesi savcılığa şikayet eden bir firma mıyız?
    CEVAP: HAYIR - detay ise şu şekilde; 2021 Haziran ayında yani 1,5 Yıl önce GİTTİGİDİYOR.com Platformundan XPrime Oyuncu Koltuğu alan CAN Bey, 1,5 Yıl sonra mekanizmayı ürünü kullanırken kırıyor ve diyor ki garanti kapsamında değiştirin. Tabi Evrensel Garanti Kapsamından ve DÜNYA'da satın alınan bir ürünün her duruma karşı 2 yıl garanti olmadığından aşağıdaki örnek şeklinde detaylı olarak anlatıyoruz. Fakat Can bey ilgili durumu anlamadığı gibi farklı konularda ve farklı mecralarda "SAKIN ALMAYIN" şeklinde yorumlarına devam ediyor.

    Kendisine ilgili konu detaylı anlatılıyor ve Patentli Bir Markayı 1,5 Sene sonra Kırmış olduğunuz bir parça için KARALAMA yapmaya devam ederseniz sizi savcılığa şikayet etmek zorunda kalacağımızı iletiyoruz ve bu bilgi sonrası Tehdit edildiğini düşünüyor.

    Firma olarak Can'beyin Haksız olduğu bir noktada bizler marka olarak Hakkımızı Hukuk ve adalet önünde aramaktan bahsetmek kendisine tehdit niteliği taşımış. detay vermek gerekirse Patentli bir marka ile alakalı BİLİR KİŞİ RAPORU yer almadan yapılan şiddetli Protesto KARALAMA'ya girer ve Fikri Sinai Suçlar kapsamında soruşturma başlatılabilir. Hukuk Önünde Hak aramak TEHDİT niteliği taşımaması yanında buradan extra TEHDİT EDİLDİM ibaresi de suç teşkil etmektedir. Konu Detayı Markaya Karalama yaparken Başlık ise Asılsız Suç Teşkil etmektedir.

    Aslında Soru Çok basit Can beyin Mantığında; Madem kullanıma bağlı her durum 2 yıllık garanti kapsamında neden ürünler ile birlikte extra kasko paketi ile garanti kapsamı genişletilir?


    Bir ürün icin her durumu garanti altına almak istiyorsanız Kasko Paketini satın alırsınız.

    Araçlarımıza yaptırdığımız kasko da bu değil midir? Kaza yaptık ve kasko yok, aracı kullanıma bağlı ben carptım yani, ben suçlu isem eskiden hem kendi aracımı hemde karşı aracın tüm masraflarini benim karsilamam gerekirdir. Simdi ise zorunlu trafik sigortası ile karsi tarafinkini direk kendisi karsiliyor lakin kendi aracinizi kaskonuz yok ise gene siz karsiliyorsunuz.

    Yukarıdaki örnekteki gibi sıfır bir araç alıyorsunuz ve sıfır araçlar 5 yıllık garantilidir. Yukarıdaki problemi yaşadığınızda Aracı satın aldığınız markaya gitmeniz lazım Can Bey'in Mantığına göre. :)

    OFİSEL ve XPRİME markası olarak 16 Yıllık Köklü bir yapıya sahip Ofisel Ticaret A.Ş. çatısı altındadır. Türkiye'nin Tüm Kurumlarına, Üniversitelerine, TSK, MEB, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Kızılay, Çapa Tıp hastanesi, TC.ADALT BAKANLIĞI, MALİYE BAKANLIĞI gibi köklü Tüm Kurumların ürün tedarikçisi olan bir markadır. Yapılan Asılsız Yorum ve Şikayetleri kabul etmemiz asla mümkün değildir.

    Yukarıdaki Can'bey için de Teknik Birimlerimiz Detaylı olarak incelemelerini sağlamış ve ilgili konu ile alakalı durumu kendisine iletmiş. Buradan bir çok yorum paylaşabiliriz garanti kapsamında sıkıntı yaşayan müşterilerimize Ücretsiz Parça gönderimi sağlanması ile alakalı lakin Can Bey'in ilgili parçası ortalama 500 TL civarındadır. 500 TL için bizler bu kadar Vakit kaybeder miyiz ? Evet Kaybederiz ki Can bey gibi bir çok kişi bilinçlenmesi için.

    İlgili Konular ile alakalı detaylı olarak yazarak kendimizi ifade etmek istedik. Bu İfadeyi Can Bey'e DM ile Mehmet KARA gerçekleştirmiş olup Can Bey'e kendimizi Hukuk Önünde anlatmaya karar vermiş bulunuyoruz. Burada detaylı Açıklamayı Halkımıza ve Milletimize yapmak istedik ve yukarıda belirtilen Garanti Kapsamı Hakkında Tüm ürünlerimiz ve Dünyadaki Tüm Ürünlerde geçerli bir kapsam olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Can Bey ile bu konu altına yazışma olmayacak olup dediğimiz gibi Can Bey için değil, Halkımız için bu açıklamayı yapıyoruz.

    Saygılarımızla;

    Av.Özgür DEMİR
    OFİSEL TİCARET A.Ş. Hukuk Dep.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofisel -- 13 Şubat 2023; 2:0:30 >




  • haydaaaa.... Yahu bir durun bir koltuk için peş peşe açıklamalar, savcılık vs. yapmayın canım bu kadar. Ortası bulunur.

  • Ben kendileriyle muhatap olmamak yazmak istemiyorum ama şu var, firma ve ürün hakkındaki yorumlarımızı yazmak, yaşadıklarımızı anlatmak nasıl karalama oluyor acaba? Bütün anlattığım olayda tek bir doğru olmayan nokta varsa lütfen açıklasınlar.

    Ayrıca bir daha şöyle yaparsan sana şöyle yaparız nasıl tehdit etme olmuyor?

    Yorumunu okuyanlara bırakıyorum:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @luckythedog


    Yukarıda öyle yazdığına bakma bir kişiye savcılığa şikayet ederim diyemezler, bu konuda hukuki haklarımızı saklı tutabiliriz diyebilirler en fazla ayrıca 1.5 yılda kırılmasının neresi normal eski aldığım sandalye'yi 8 yıldır kullanıyordum 8 yıl sonunda amortisi bozuldu xprime bakayım dedim. kararımdan vazgeçtim. ayrıca bir firma hakkında eleştiri yapmak veya kötü yorum yapmak bilirkişi raporunuda tabi değil iyi bir avukat tut hiçbir şey yapamazlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WellsFargo -- 24 Mart 2023; 11:25:58 >
  • Avukat Bey bir şeyler yazmış ama bazı argümanlar gülünç olmuş.


    - Başta, globalde her ürünün 2 sene garantili olmadığı gibi bir şeyden bahsedilmiş. Ne alaka? Türk kanunlarına göre 2 sene garanti ise ürün 2 sene garantilidir. Bitti...


    - 1.5 sene sonunda ilgili parçanın "nasıl kırıldığı" hususu önemlidir. Adam almış bunu üzerinde tepinirken kırmış iddiasında iseniz, bilirkişi veya başka bir marifet ile ispatlanması gerektiğini de biliyorsunuzdur.

    Ha yok, ya da derseniz ki "mekanizma 100kg'ya kadar dayanıma sahiptir, Can Bey bu süreçte kilo alıp 150kg olmuş, koltuğun canına okumuş, tabi ki kırılır", belki bu durumda haklı olabilirsiniz. Ha ama "eskime, yıpranma" ile kırılıyorsa, evet garanti kapsamında 500 TL'lik parçayı değiştirecek/yapacaksınız Ofisel ve xprime tarafından tehdit edildim 


    - Kasko paketi falan ne alaka? Kusura bakmayın, baya bir gülünç argüman bu. Adam koltukla kaza yapmıyor. Ha siz bunu "kaza ile kırmış"a getirip "kaza" senaryosu üzerinden böyle bir algı kasıyorsanız o da çok komik ve yanlış bir örnek.


    Ve tabi ki, bir otomobilde de kırılmaması gereken bir yer kırıldığında, üreticiye-bayiye-yetkili servise gidilir ve garanti kapsamında değişimi istenir. Atıyorum torpido kapağının kilidi-dili kırıldığında yetkili servis "sen bunu hayvan gibi kapatmışsın" mı diyor?


    Ha şu var, normal kullanımda "eskiyebilen, bitebilen" şeyler vardır, onlar garanti kapsamına tabi ki girmez, örneğin fren balatası vesire gibi. Ama koltuk iskeleti kabul edilemez. Ona göre üretmek zorundasın. Veya mekanizma bozulur kırılırsa o da aynı şekilde.




    Bu kafaları gördükten sonra ben olsam ben de almam, adamın karalamasına gerek yok ki Ofisel ve xprime tarafından tehdit edildim 

    THH'ye de başvurmuşsun zaten kardeşim, büyük ihtimal olumlu sonuçlanır, yapmayacağız, değiştirmeyeceğiz dedikleri şeyi bi güzel değiştirirler, halkımıza açıklama yapmak yerine Ofisel ve xprime tarafından tehdit edildim 





  • @WellsFargo @Ormanci


    Desteğiniz için teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili yasal işlem başlatan kişi ben oldum zaten, kendileri değil:) Avukatımla da süreç içerisinde hep temastaydık, herhangi bir durumda ne yapacağımızı belirledik.


    THH başvurum dışında firmayı CİMER ve İzmir Ticaret Odasına şikayet ettim. THH süreci devam ediyor. Gündeme alınmasını bekliyorum.


    Hakkını aramayanın hakkını yemek son zamanlarda moda oldu maalesef. Umarım böyle garip olaylar ileride yaşanmaz. Hepimizin yaptığı bütün ticari işlemler ticari ahlak ve etik kuralları çerçevesinde gerçekleşir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.