Şimdi Ara

off tank ne iş yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tank frost dk kasmaya başladım. 71 lvl oldum. ilk UK tank denemem facia ile sonuçlandı. agrro hep gitti üzerimden. sonra wowwikiden falan araştırınca öğrendim bi şeyler ve aggro konusunu çözdüm artık aggro yu tutuyorum üzerimde. bir sorun yok yani. tank dk nın dps si de az değil. gelen damagelarda parry, dodge bi dolu maşallah talentlar sayesinde :)

    sorum şu: 10men ve 25men raidlerde off tank tam olarak ne iş yapar? gördüğüm kadarıyla moblar kalabalıksa bir kısmını OT bir kısmını MT alıyor. bosslarda ise sürekli paylaşım halindeler galiba, birisi ölünce diğeri yerine geçmesi şeklinde olmuyor yani..bi birisi bi diğeri damage yiyip duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knightley -- 20 Şubat 2009; 12:13:41 >



  • bu boss a göre değişiyo tabiki.mesela spider wing ilk bossu belli aralıklarla yanına bir add çağırıyo ot bunu tanklar yada mesela construct wing de gluth var mt üzerine mortal wound atar 15 kere stacklanır ve her stack %10 heal almanı engeller ki mt ve ot birlikte tanklarlar bu bossu.. birinin üzerine en 4 yada 5 kere stacklanınca diğer tank boss a taunt atar sonra diğer böyle gider..ama genellikle ot ler bossun yanında çıkan addları tanklar..amam darılmaca yok da dk lar bence oyundaki şimdiki en kötü tanklardan biri yani doğru dürüst tank specleri yok..yani kalkan kullanmayan tank olmaz bence :)
  • niye darılsınlar ki. bir sürü mt dk var ortalıkta sen hala en kötü tank diyorsun dk ya. adamlar 25 menlerde mt lik yapıyor bu nasıl oluyor o zaman. ilginç.
  • daimi magic attack yapan bosslarda dk tanking çok iyi oluyo gerçekten fakat çok iyi tank olduklarını söyleyemicem..
  • kalkan kullnmayan tank olmaz mı? ayılar da tanklıkta gayet başarılılar. ayrıca frost spec tank için birebir. hele bir de frost presence aktifse -ki olmalı- of ki ne of...
  • gerçekten dk frost tank çok başarılı , özellikle spell combat agırlıklı bosslarda, amma lakin prot warrior'un yerini t-u-t-a-m-a-z
  • neyse, kim daha iyi tank sohbetine döndü.

    boss a göre değişiyor off tanklık, bunu zaten düşününce anlamak zor değilmiş
    bir örnekle sorim o zaman, misal VoA da off tank'ın üzerine düşen nedir?
  • ben sadece düşüncemi söylemiştim ama bu kadar tepki alacağını bilmiyordum:P:P...hani kalkan olursa block value olur mitigation falan...neyse boşverin

    Voa da off tank yeri geldiği zaman bossu tanklar..yani boss bir süre sonra stomp yaparak herkesi yere gömer ve mt yi avucuna alarak silah gibi kullanır onu bu arada boss u tanklayan ot dir o yüzden aggro table da 2. sırada olmaya dikkat göstermeli ha illa olmasına gerek yok ama25 kişiliklerde yaşanan lag sorunu yüzünden belki taunt atmakta gecikebilir o yüzden aggro table da 2. sırada olması daha iyi olur:P...zaten bir süre sonra mt yi hallaç pamuğu gibi savurarak ve mt tekrar boss a taunt atacak öyle gider..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nepennthe -- 20 Şubat 2009; 17:38:21 >




  • hmm..

    peki bu OT arkadaş aggro table ı nereden görecek? (öyle bi table da mı varmış? gavur neler yapmış, vay anasını arkadaş...)
  • Bana kalırsa en iyi mt warrior en iyi ot paladindir. Ot'ın işi mt moblara daldıktan sonra hepsinini aggrosunu üzerine alamaması durumunda gruba dalan mobları üzerine almaktır. Bosslarda ekstra görevleri vardır. Örneğin boss'un addlerini üzerine almak, mt ile değişmeli bossu tanklamak vs gibi. Ben dknın tanklığını beğenmedim şahsen. Warrior ile uzunca süre tankladıktan sonra pek zevk vermedi.
  • şu şundan ii muhabbeti aşırı bayıcı yaw...dk nasıl en kötü tank annamış deilim:S kalkan kullanmadığı için mi? kalkan ne? = armor frost presence i açınca noluo baksın kalkansız tank olmaz dienler.. bende dk tankım..29k armorum war..heroic holda ilk bossta beni heallayan adam 100k dps yapmış bossa..dk kötü tank deil..warrior da kötü deil bossuna göre değişir bu işler itemine görede..tabiki warriora add tut diemessin pala ile dk nın işi aoe tanking ama kassa warrior onuda yapar bence...fakat karşılaştırma yapılmamalı şu daha ii şu daha kötü die..bu işler oyunculuk-tanklanılan boss ve iteme göre tamamen değişir...
    offtank ın raiddeki görevi mt nin yükünü hafifletmektir..boss fightlarada genelde addları tutar.bazı taktiksel bosslarda mt den agro alır bi süre tanklar vs..önemlidir offtankta:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chelen -- 20 Şubat 2009; 18:32:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: chelen

    şu şundan ii muhabbeti aşırı bayıcı yaw...dk nasıl en kötü tank annamış deilim:S kalkan kullanmadığı için mi? kalkan ne? = armor frost presence i açınca noluo baksın kalkansız tank olmaz dienler.. bende dk tankım..29k armorum war..heroic holda ilk bossta beni heallayan adam 100k dps yapmış bossa..dk kötü tank deil..warrior da kötü deil bossuna göre değişir bu işler itemine görede..tabiki warriora add tut diemessin pala ile dk nın işi aoe tanking ama kassa warrior onuda yapar bence...fakat karşılaştırma yapılmamalı şu daha ii şu daha kötü die..bu işler oyunculuk-tanklanılan boss ve iteme göre tamamen değişir...
    offtank ın raiddeki görevi mt nin yükünü hafifletmektir..boss fightlarada genelde addları tutar.bazı taktiksel bosslarda mt den agro alır bi süre tanklar vs..önemlidir offtankta:)


    ben bir dps oyuncu olarak dk nın tanklığını beğenmiyorum. Threat yapması zaman alıyor. Paladin yada warrior gibi hemen aggro yapamıyor. Benim de dps'im düşüyor. Mt dk ise heroic strike a elim gitmiyor aggro çeviricem diye. bt ve ww dışında adam gibi skill vuramıyorum. Cleave vuruyorum arada o da 20 rage günahtır :D




  • son patchlerde dk ya treat yapıcı özellikler geldi..bunanrdan biri rune strike ın hight amount treat vermesi..her aktif olduğunda rune strike basan bi dk yı treatte geçmek eskisi gibi kolay deil..yukarda dediğim gibi playerlıklada ilgisi war..diolarda frost presence bazen treat üretmio buglı fln onnada ilgisi olabilir..başıma pek over agro durumu gelmedi benim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knightley

    hmm..

    peki bu OT arkadaş aggro table ı nereden görecek? (öyle bi table da mı varmış? gavur neler yapmış, vay anasını arkadaş...)


    omen diye bir addon var orda ne kadar aggro yaptığını görebilirsin..:)
  • Bossuna göre en iyi tank durumları değişir. Şu anda en zor kontent olan 3 Drake Up ta en faydalı MT DK tanktır CDleri bakımından. Shield Wall'a göre daha kısa CDleri olduğundan gelen Flame Breathlere daha fazla dayanıyorlar.

    Ama genel anlamda warrior tabiki en iyisidir, çünkü tank özellikleri saymakla bitmez.

    En iyi offtank paladindir demişlerde orası tartışılır. Bana göre farm düzeyinde olan bir konttentte druid veya dk daha faydalı off-tanklık yapar. Nedeni ise off-tank istenmediği durumlarda paladine göre kat kat daha fazla dps yapıp raidin azda olsa erken bitmesi açısından.

    Buna en iyi sanırım DPS fight olan Thaddius gibi bosslar örnek olabilir.
  • mt ve ot bunların kısaltılmışı oluyor
    mt genelde warr olur ama böle bi kural yok
    bizim önceki guildda mt pala iken off tank warrdı mesela
    bu biraz da oyuncuya bakar, bossa bakar
    ben palaya gıcığım ayrı
    ama iyi bir offtank ve mt oluyor
    ama dru konusunda eskisi gibi olmadığını düşünüyorum
    armor nerfinden sonra bence drular tanklıktan bayağ birşey kaybettiler
    moonkin sayısı fazlalaştı
    iyi de oldu çünkü bu adamların buffları bence shodow kdr gerekli
    bu arada dk tankları ben de priestimle oynarken beğenmiyorum
    hatta unholy ise direk özür dileyip çıkıyorum
    frost eh
    tank zor iş bi de herkese göre değil
    healer da öle
  • Anti-magic dışında neylerine güvenip Unholy Tank olurlar, cidden anlamıyorum. Physical bossta da mı Anti-Magic açıcaklar? Yapanlar var ama, o kadar iyi değiller.
  • unholy spec aoe tank için seçilebilir bence..şu an dk nin aoe spec i unholy ama...

    @sınıryok

    ot nin yeri geldiği zaman dps de yapması gerektiğini yazmışsın ama prot paladinlerin dps sini küçümseme bence dk ve druidler kadar onlarda ço iyi dps yapıyor ki ben kendi adıma konuşursam dmg meter da raidlerde hiç de alt sıralara düşmemişimdir:P
  • oyuncuya göre değiştiği teorisi tamamen doğru. çünkü ben frost tank kasmaya, frost tank ın olduğu bir grupla birkaç hc yaptıktan sonra karar verdim. adam ne threat sektirdi ne de dpsde geride kaldı. farklı frost tanklarla da girdim bazılarının threat ı zaman zaman azaldı, zaman zaman aggro kaybetti ama kimse bu yüzden ne dps azalttı ne de öldü... bu da sadece moblarda oldu zaten. bosslarda aggro kolay kolay gitmiyor.

    bir de druid örneğim var; 5men hclerde aggro kaybeden beara da denk geldim, 25 men OS da grup halinde gezen moblara tek bir mark koymadan tüm aggro yu üzerinde tutan 42k hpli olana da.

    kim ne derse desin, artık "last spot for tank" cümlesi "last spot for healer" cümlesinden daha sık duyulur hale geldi. dk yı gruba tank olarak almama lüksü yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knightley -- 21 Şubat 2009; 12:35:16 >
  • artık oyunda tank sıkıntısı yok zaten herkes 80 olduktan sonra direk tank oluyor..ben bunu pvp ye bağlıyorum çünkü çoğu warrior pvp de bi şey yapamayınca pve de ya fury yada prot olarak spec değiştiriyor..paladinlerde de çoğu pvp seçerken ki nedeni de belli diğerleride prot yada healer oluyor..ama oyunda healer sıkıntısı bu aralar sanki çoğaldı gibi yani pala healerlar gear toplayıp direk retri olup pvp ye kaçıyor prilere gelen nerfler yüzünden onlarda da azalma oluyor dru desen çoğu boomkin olmuş...eskiden tank bulunmazdı şimdi healer oyunda healer olmak bir nimet raid guildlerinden ve partylerde çabuk yer bulabilirler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.