Şimdi Ara

Of ne zormuş! Yardım lütfen arkadaşlar [Tavsiye]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.Özel sebeplerden dolayı yaklaşık bir yıl ara verdiğim fotograf hobime tekrar kavuşmak istiyorum.Fotografçılık konusunda bir eğitim almadım ancak çeşitli kaynaklardan az çok birşeyler öğrendim ve öğrenmeye çalışıyorum.Son kullandığım makina nikon d3100 ve üzerinde kit 18-55 mm lens idi.
    Genellikle çekimlerim manzara (yaklaşık %75-80) fotograflarından oluşuyor ve canlı renkli,keskin fotografları seviyorum.Tabi bu çekimlerde genelde geniş açı kullanıyorum ancak zaman zaman özellikle panorama çekim için uzak konularda bir miktar yakınlaştırma ihtiyacı hissediyorum.Gece çekimleri de oldukça ilgimi çekmekte.Bunların dışında arada sırada portre ve sokak çekimleri yapıyorum.Çok çok nadir de olsa makro.(olmasa da önemi yok pek)
    Şimdi sizlerden nacizane,çekim tarzıma göre, önce lens daha sonra da gövde tavsiyesi rica ediyorum.çok sık lens değiştirmek istemiyorum ancak gereken durumlarda da katlanırım.
    Gövde ve lens için ayırdığım bütçe 2500-3000 TL civarı.Çok kafama yatarsa bu aralığı zorlayarak da olsa (pek zorlamasam iyi ama işte) 3500-4000 civarına kadar çıkarabilirim ( örneğin FF falan olursa) önceliğim sıfır gövde ve lens olması ama çok temiz bulursam da ikisi de ikinci el olabilir.
    Yardımlarınız şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • yazının geneline bakınca '' o da olabilir, bu da olabilir; onu da çekiyorum, bunu da çekiyorum '' havası veriyor. esasında fikir vermek ve elemeden çok sadece başa dönüyor okuyan. yani ''fotoğraf makinesi alıyorum, yardım'' diyenle aynı nokta.

    fiyatları bilmiyorum ama FF gövde ve ona uyan bir lens 3500-4000 olmaz herhalde. küçük sensörlerin 1-2 avantajı olsa da keşke herkesin kendine uygun bir FF sensörlü makinesi olsa demek geliyor ama o kadar kolay olmuyor genelde ( ayrıca gövde tercihi yapılan çekime göre kullanışsız ve kişiye göre abes kaçabilir ) . FF ler ister istemez ağır, büyük oluyor. boyutları da parası da ağırlaşmakta FF işine girince. sonuçta güncel bir FF alındığında piyasadaki en sağlam fotoğrafçıların sahip olduğu makinenin aynısına sahip olmak gibi bir durum var ve daha küçük olan giriş-orta seviye dlsr ler bile başkaları tarafından farklı algılanabiliyor ve uzun zaman taşıyınca taşıyanı rahatsız ediyor.

    daha önceki makine deneyiminden yola çıkarak biraz daha fazla eleme yapmanız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 21 Temmuz 2013; 8:17:03 >




  • Sifir spot bir D7000 body (1900 lira civari)

    2.el temiz Nikon 17-55 2.8 lens (1000-1200 lira civari)

    Hem genis sayilabilecek bir aci hem sokaga gider hem hos portreler cekersin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O halde şöyle söyleyeyim, nikon d 7100 ve tamron 17-50 mm nasıl olur? Yahutta başka? Dediğim gibi ağırlıklı manzara yanında biraz da portre için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrhasan42

    O halde şöyle söyleyeyim, nikon d 7100 ve tamron 17-50 mm nasıl olur? Yahutta başka? Dediğim gibi ağırlıklı manzara yanında biraz da portre için

    Çok iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.