Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EETS 2 de yaklaşık 20 dk aralıksız kullanımda ekran kartı kullanımı %100 altına inmeden 80 dereceyi fan hızı 1990 rpm geçmedi. Radeon yazılım ayarlarında sıcaklık 76 derecede fan hızı %40 a ayarlanmış. Şehir içinde 33, uzun yolda 40-45 fps arası

    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknkck -- 5 Şubat 2019; 19:31:39 >




  • bende bu karttan almayı dusunuyorum fakat sistemim apu amd a107890k 8 gb ram gıgabyte F2A88XM DS2 A88X ANAKART VAR uygun olurmu bir sorun olurmu bu ekran kartıyla acaba ?
  • Elimde eski bir kasa var, neredeyse 15 yıllık. Amd sempron 2600’lü eski bir sistem. Anakartının ne olduğuna dahi detaylı bakmadım. Anladığım kadarıyla da 250w bir psu var içinde de. Kasanın içi şu şekilde:


    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

    İli bilen arkadaşlara naçizane iki sorum olacak. Bu kartı alsam bu sistemde çalışıp çalışmadığını deneme imkanın olur mu?

    Bu kasaya a320 veya b350 bir anakart yerleştirip ryzen bir işlemci takma ve bu 250w’lık psu ile besleme imkanım var mı? Mümkün mertebe şu anda bütçe kısıp elde olanla bir şeyler yapıp yapamayacağıma bakıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Ya abicim sen ciddi misin ya harbiden soruyorum bide gelip 10 yıl onca kayıt oldum senden daha iyi biliyorum fln deyip laf atıyorsun adama? Bu konu da kaç yaşında olduğun veya kaç yıldır bu siteye kayıtlı olduğun önemli değildir. Burada önemli olan şey konu hakkında yararlı bilgiler verim alacak kişilere cihazın iyi ve kötü yanını anlatmaktır. 7970 2011 de çıkmış 8 yıllık bir mimariye sahip eski* bir karttir. Verdiği performans hakkında aynen biraz yüksek olabilir ama BU SADECE KOL KASI gibidir. Ve bu daha maliyetlidir eski mimariye sahip olduğu için olduğundan çok fazla güç tüketimine ihtiyacı var yaklaşık 500/600 watt bir 80+ psu gereklidir. Ve bu tür güç kaynakları yaklaşık 270/400 tl arasında. Bu ekran kartı ise sadece 75 watt çekiyor yani 350/430 watt yeterli olucaktır ayrıca karsilastirdiginiz kart arasındaki yaş farkına yeniden dikkatinizi çekerim bu kart 2016 piyasaya sunulmuş bir kart,7970 ise 8 yıllık bir kart ve sıfır bulmanız imkansız. Ve 7970 i temiz bulmanız aşırı zor bi ihtimaldir. Konuşurken laflarınıza dikkat edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu paraya söylenildiği gibiyse eğer dh 2. el bölümünde baya aç kalan kişi olur hurdalarını fazla fazla kaktırmak isteyen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WomenBeta

    Linkteki gibi aktif dönüştürücüleri kullanabilirsin,yalnız piyasada yalan yanlış aktif diye geçen dönüştürücüler var dikkat edin.
    https://www.hepsiburada.com/dark-dvi-d-vga-aktif-donusturucu-kablo-dvi-d-erkek-vga-disi-dk-hd-advidxvga-pm-bs600175
    Hocam ekran kartında displayport varmış. Displayport to VGA veya HDMI to VGA dönüştürücü daha ucuz. Bunları tercih etmek daha mantıklı gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Annalise

    Bu kartı VGA monitörde kullanabilmek için nasıl bir dönüştürücü almam gerekir?
    ben bunu kullaniyorum 19 tl .3 hafta oldu herhalde. memnunum.
    https://urun.n11.com/kablolar/hdmi-to-vga-kablo-cevirici-donusturucu-goruntu-P202586633

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartın sıcaklık değerleri ve fan gürültüsü nasıl tam yükte birde shader açılma olayı tesadüfi mi yoksa siz mi açıyorsunuz
  • Şanslısınız çünkü size 1024 Shader kilidi önceden açık yani kırpılmamış bir kart gelmiş. @sg83 nickli arkadaşa ise 896 Shader 'ı kilitli kırpılmış kart gelmiş ki bu kart sizinkinden yaklaşık %12.5 daha yavaş.

    Anladığım kadarıyla kartları satın aldığımız DFS Bilgisayar kartları karışık gönderiyor. Muhtemelen onlar da hangi kartlar kırpılmış hangileri kırpılmamış bilmiyordur.

    Bakalım benim kısmetime hangisi çıkacak çok merak ediyorum.

    Bu arada küçük ama önemli bir bilgiyi de paylaşmak istiyorum böylece bu kartı almak isteyen herkes faydalanmış olur.

    Linkinde anlatıldığı gibi kilitli Shader 'lar açıldığında AMD 'nin Crimson ReLive sürücülerini PC 'ye tekrar kurmak gerekiyor ama sürücüler kart tanınmadığı için kurulamıyor. Bunun nedeni AMD 'nin BIOS imza zorunluluğunu bu en son sürücülerle yeniden etkinleştirmesi. Bu nedenle BIOS 'u karta yükledikten sonra sürücüleri kurmadan önce AMD 'nin BIOS imzası kontrolünü devre dışı bırakmak gerekiyor.

    Bunun için;

    1- Klavyeden "Shift" tuşu basılı tutarak PC 'yi "Yeniden Başlat" deyip,
    2- Sorun Giderme > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç ​​Ayarları 'nı seçtiğimizde,
    3- Bilgisayar yeniden başladıktan sonra gelen listeden "Sürücü imza zorunluluğunu devre dışı bırak" 'ı klavyeden F7 tuşuna basarak seçip PC 'yi yeniden başlatmak gerekiyor.

    Bu işlem BIOS 'unu yüklediğimiz kartın sürücülerini tekrar kurabilmek için bir seferlik AMD 'nin BIOS imzası kontrolünü devre dışı bırakıyor. Sonraki açılışta ise bu sürücü imzası normale dönüyor bu nedenle PC 'yi 2. kere yeniden başlatmadan önce mutlaka sürücüleri kurmuş olmak gerekiyor.

    4- Sürücü kurulumu tamamlandıktan sonra PC 'yi yeniden başlatayım mı diye sorduğunda buna "Hayır" deyip ondan önce "atikmdag-patcher.exe" dosyasını çalıştırıp dosyayı yamalamak gerekiyor.

    Bu işlem sonrası Windows için sürücü imzası alınmış oluyor ve F7 ile uygulamayı sürekli devre dışı bırakmak zorunluluğu ortadan kalkıyor.

    5- Tüm işlemler tamamlandığında da bilgisayarı son kez yeniden başlatıp Shader kilidi açılmış kartımızın keyfini artık oyunlarda doyasıya sürebiliyoruz.

    Tüm bunları neden yazdım çünkü sizin kartınızda zaten bu işlemler önceden yapılmış veya zaten fabrika çıkışlı kartınızın Shader kilidi açık geldiği için siz sürücüleri kurarken herhangi bir hata ile karşılaşmadınız. Yoksa yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı siz de mutlaka sürücüleri kurarken hata alacak ve bu adımları yapmak zorunda kalacaktınız.

    Bu bilgiye linkinden dileyen kişiler erişebilir ben sadece o yazıyı tercüme edip konuyu anlaşılması için özet geçtim.

    Bu arada OEM HP 'nin RX 460 2GB 'lık kartı için 4 gün önce bu kartı almış linkindeki yabancı bir kişinin attığı mesajı dün kartı satın almadan önce kısa bir araştırma sonrası buldum buraya da ekliyorum.

    Bu kişi OEM RX 460 PCB 'sinin ODM 'sinin yani kartı üreten firmanın MSI olduğunu farkettiğini ve bu nedenle kartına MSI 'ın RX 460 2GB 'lık kartının BIOS 'unu yükleyerek 1024 Shader kilidini açtığını söylemiş hatta bunun için de oldukça şanslı olduğunu mesajında belirtmiş. Sonuçta riskli bir işlem yapıyor ve kartına bu işlem sonrasında hiç görüntü gelmeyebilirdi.

    Ancak bu bilginin kesin doğruluğunu henüz bilemiyoruz sadece bu kişinin yazdığı yazı var.

    Eğer benim kart Shader kilitli gelirse bu metodu deneyip sonuçları buradan sizinle paylaşırım ama benden önce denemek isteyen olursa da deneyip sonuçları konuya yazarsa herkes faydalanmış olur.

    Bu arada benim kart Shader kilitli gelmezse birisinin bu riski göze alıp denemesi gerekecek ya da o kişi kartını %12.5 daha yavaş olarak kullanmayı tercih edecek elbette seçim ona kalıyor.

    Selamlar..




  • Acanbulat kullanıcısına yanıt
    Rx 4 ve 560 lar pci e 3.0 8x ile gelen kartlar zaten, resimdeki değerler normal kartlar için de geçerli olduğu için bir farklılık görünmüyor.

    (Eskiden rx 560 cf vardı)
  • Arkadaşın önerdiği linkteki daha ucuz ve yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla bu da bir aktif dönüştürücü :)

    Edit:

    Jontrovolta11 hocam elinizdeki sistem ile sorunsuz şekilde çalışacaktır,online oyunlarda darboğaz olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WomenBeta -- 6 Şubat 2019; 1:16:47 >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki anakartta pci x16 çıkışı mevcut,eğer ki slotta bir sorun mevcut değil ise görüntü alabilmen gerekiyor.Ancak elinizdeki psu ile windows üzerinden dolaşma işlemlerinde pek bir sıkıntı olucağını zannetmiyorum tabi elindeki psu üzerindeki yazan değerleri yani 12v kanalından 11 amper verebiliyorsa (ekstra olarak psu'da 12v cpu diye de ayrı olarak bir 12v kanalı mevcut ancak bundan pek emin olamadım eğer ki cidden öyle ise 12v kanallarından toplamda 216w güç alabiliyoruz bunun 132w'u cpu'ya ayrılmış şekilde buda yük altında dahi sistemi karşılayabilir demek ancak dediğim gibi emin olamadım daha bilgili bir arkadaş bu konuda yardımcı olabilir) hala,sadece 1 tane 12v kanalı mevcutsa psu'da herhangi bir yük bindiren uygulamaya gelicek olursa büyük ihtimal sistem reset atacaktır sürekli,tabi eski sistem olduğu için nasıl bir sistem işler senin pc'nde bilmiyorum belki patlayadabilir bu risk'e girmeye değer mi derseniz bana kalırsa değmez.Ek olarak ryzen bir sistem kurmayı düşünüyorsanız psu'yu değiştirmenizi öneriyorum elinizdeki psu çok eski sanıyorum,haliyle öyle bir sistem emanet edilmez diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HWS

    Şanslısınız çünkü size 1024 Shader kilidi önceden açık yani kırpılmamış bir kart gelmiş. @sg83 nickli arkadaşa ise 896 Shader 'ı kilitli kırpılmış kart gelmiş ki bu kart sizinkinden yaklaşık %12.5 daha yavaş.

    Anladığım kadarıyla kartları satın aldığımız DFS Bilgisayar kartları karışık gönderiyor. Muhtemelen onlar da hangi kartlar kırpılmış hangileri kırpılmamış bilmiyordur.

    Bakalım benim kısmetime hangisi çıkacak çok merak ediyorum.

    Bu arada küçük ama önemli bir bilgiyi de paylaşmak istiyorum böylece bu kartı almak isteyen herkes faydalanmış olur.

    Linkinde anlatıldığı gibi kilitli Shader 'lar açıldığında AMD 'nin Crimson ReLive sürücülerini PC 'ye tekrar kurmak gerekiyor ama sürücüler kart tanınmadığı için kurulamıyor. Bunun nedeni AMD 'nin BIOS imza zorunluluğunu bu en son sürücülerle yeniden etkinleştirmesi. Bu nedenle BIOS 'u karta yükledikten sonra sürücüleri kurmadan önce AMD 'nin BIOS imzası kontrolünü devre dışı bırakmak gerekiyor.

    Bunun için;

    1- Klavyeden "Shift" tuşu basılı tutarak PC 'yi "Yeniden Başlat" deyip,
    2- Sorun Giderme > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç ​​Ayarları 'nı seçtiğimizde,
    3- Bilgisayar yeniden başladıktan sonra gelen listeden "Sürücü imza zorunluluğunu devre dışı bırak" 'ı klavyeden F7 tuşuna basarak seçip PC 'yi yeniden başlatmak gerekiyor.

    Bu işlem BIOS 'unu yüklediğimiz kartın sürücülerini tekrar kurabilmek için bir seferlik AMD 'nin BIOS imzası kontrolünü devre dışı bırakıyor. Sonraki açılışta ise bu sürücü imzası normale dönüyor bu nedenle PC 'yi 2. kere yeniden başlatmadan önce mutlaka sürücüleri kurmuş olmak gerekiyor.

    4- Sürücü kurulumu tamamlandıktan sonra PC 'yi yeniden başlatayım mı diye sorduğunda buna "Hayır" deyip ondan önce "atikmdag-patcher.exe" dosyasını çalıştırıp dosyayı yamalamak gerekiyor.

    Bu işlem sonrası Windows için sürücü imzası alınmış oluyor ve F7 ile uygulamayı sürekli devre dışı bırakmak zorunluluğu ortadan kalkıyor.

    5- Tüm işlemler tamamlandığında da bilgisayarı son kez yeniden başlatıp Shader kilidi açılmış kartımızın keyfini artık oyunlarda doyasıya sürebiliyoruz.

    Tüm bunları neden yazdım çünkü sizin kartınızda zaten bu işlemler önceden yapılmış veya zaten fabrika çıkışlı kartınızın Shader kilidi açık geldiği için siz sürücüleri kurarken herhangi bir hata ile karşılaşmadınız. Yoksa yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı siz de mutlaka sürücüleri kurarken hata alacak ve bu adımları yapmak zorunda kalacaktınız.

    Bu bilgiye linkinden dileyen kişiler erişebilir ben sadece o yazıyı tercüme edip konuyu anlaşılması için özet geçtim.

    Bu arada OEM HP 'nin RX 460 2GB 'lık kartı için 4 gün önce bu kartı almış linkindeki yabancı bir kişinin attığı mesajı dün kartı satın almadan önce kısa bir araştırma sonrası buldum buraya da ekliyorum.

    Bu kişi OEM RX 460 PCB 'sinin ODM 'sinin yani kartı üreten firmanın MSI olduğunu farkettiğini ve bu nedenle kartına MSI 'ın RX 460 2GB 'lık kartının BIOS 'unu yükleyerek 1024 Shader kilidini açtığını söylemiş hatta bunun için de oldukça şanslı olduğunu mesajında belirtmiş. Sonuçta riskli bir işlem yapıyor ve kartına bu işlem sonrasında hiç görüntü gelmeyebilirdi.

    Ancak bu bilginin kesin doğruluğunu henüz bilemiyoruz sadece bu kişinin yazdığı yazı var.

    Eğer benim kart Shader kilitli gelirse bu metodu deneyip sonuçları buradan sizinle paylaşırım ama benden önce denemek isteyen olursa da deneyip sonuçları konuya yazarsa herkes faydalanmış olur.

    Bu arada benim kart Shader kilitli gelmezse birisinin bu riski göze alıp denemesi gerekecek ya da o kişi kartını %12.5 daha yavaş olarak kullanmayı tercih edecek elbette seçim ona kalıyor.

    Selamlar..
    Faydalı paylaşımınız için teşekkürler.




  • HWS kullanıcısına yanıt
    Hocam ne güzel detaylı anlatmışsın valla karttan alıp uygulayasım geldi

    Bütçesi baya kısıtlı olan bi arkadaşıma geçici olarak 775 pin Q9550 işlemci 6 yada 8 gb ram ile idare eder bişi toplayalım diyorduk bu kartı eklesek çok dar boğaz olurmu acaba oyunlarda ? Ekranı zaten max 1366*768 çalışıyor
  • WomenBeta kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam. Kartı almak için epey neden aradım ancak sanıyorum ki benim için çok da makul değil bu karta endeskli, eski bir kasaya bazı parçaları yenileyerek yeni bir sistem kurmak. İyi kötü bu kart da dahil 2000-2500 tl harcamam gerekecek en az. Upgrade için seçecek arkadaşlara mantıklı kart. Bu şartlar altında biraz daha üste çıkıp bir tık daha güçlü bir sistem kurmak daha mantıklı gelmeye başladı bana da.
  • Kartım geldi Benimkide 1024 Shaders Bios yazmayı düşünüyordum gerek kalmadı
    resimdeki bazı bilgilerin olmaması sanırım sürücüsünü henüz kurmamış olmamdan

    Fan eğrisini 64c de %60 biröncesini 59c de %50 olarak ayarladım 30 dakika render test yaptım 62c yi geçmedi ve sesiz




    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fınıshed ın chına -- 6 Şubat 2019; 19:31:36 >
  • Benim de geldi 1024 shader 16/64
    Fifa 19da 2kda medium 45-55 fps oynattı.
    Assassins creedde ise işlemcidne kaynaklı biraz da düşük fps aldım. 720pde 30 fps falandı.

    Fan sesi de abartılacak kadar da kötü değil. Yüzde 60da fan sesi beni rahatsız etmedi.
    Bu fiyata bu kadar olur derdim. Fakat bu fiyata daha iyisini yapıyor.
    Lafın kısası 2. Elde 2 gb kartlardan gtx 750,760,660, r9 270 alacağınıza bunu alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 6 Şubat 2019; 18:14:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 896 shaders 1024 shaders kartların Superposition Benchmark programındaki değerleri;

    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)




  • HWS kullanıcısına yanıt
    Sizin kart geldi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurel

    https://overclocking.guide/amd-radeon-rx-460-unlocking-1024-stream-processors/

    Bu linkte shader'ı unlock etmeyi anlatmış fakat hangi versiyonun biosunu indireceğimizi bilmiyoruz.oem listedekilerin hangisine giriyor acaba
    denediniz mi?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.