Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RobLucci R kullanıcısına yanıt
    Hocam biz Lga775 Xeon Quad işlemcilerle neredeyse tüm güncel oyunları oynuyoruz , sen o sistem için düşünüyosun hala :) Al gitsin bu kart tam fp ürünü şuan 50 100 koy şunu al denecek bi kart yok piyasada zaten. alternatifsiz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANKA 06

    Merhaba arkadaşlar bende bu kartı alıp almama konusunda çok kararsız kaldım.

    1)Yazları çok sıkıntı oluşturur mu sıcaklık açısından?

    2)Bu görüntü sorunu ile ilgili çok soru gelmiş.Anakartım M5A97 R2.0 BİOS'u en güncelinde.Herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Aktif dönüştürücü alabilirim Dark marka.

    3)Uzun süre oyun ya da kullanımlarda sıkıntı çıkarır mı?

    Teşekkürler :)
    Up :)
  • ANKA 06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kart ısınmıyor bu dandik soğutucuyla bile. Ben daha 73 derece üstünü göremedim 2 saatlik oyunda, dün gece Knigt online sabaha kadar açıktı yine 60 70 seyrediyodu. Isınma konusu kafanıza takılmasın .

    Anakart zaten canavar özellikle Pci portları maşallah 2x crossfire bile destekli. Dönüştürücü konusu tamamen Monitörünüzle alakalı. Benim monitörüm full hd bile değil ama DVI-D girişi var ve ben direk ordan aldım görüntüyü şuan cam gibi en ufak sıkıntı yok dönüştürücü fln filan uğraşmadım. Eğer sadece VGA girişi varsa o zaman dönüştürücü alabilirsiniz yine problem olmaz.

    Uzun süreli kullanımdan kastınız yıllarca kullanabılır mıyız ise bilmiyoruz hepimizin kartları yeni ama sonuçta güç çekmeyen , katı kapasitorlü , kaliteli vramli, garantili , sorunsuz serinin kartları bunlar.. Rx serisi cidden Amd nin Nvidia karşısında denk seviyeye geldiği bir seri..




  • medyanet60 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.Monitörüm VGA girişli AOC E2070SWN.Yarın büyük ihtimal sipariş vereceğim ve şu dönüştürücüyü almayı planlıyorum.(zaten önerilen buydu)
    https://urun.n11.com/kablolar/hdmi-to-vga-kablo-cevirici-donusturucu-goruntu-P202586633

    Umarım sıkıntı yaşamam :) Alan arkadaşlara hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANKA 06 -- 22 Şubat 2019; 1:44:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medyanet60

    Genel manada katılıyorum ve Harika bi yazı olmuş hocam. Xeon kullanıcısı olarak Tam kafamda olan şeyleri yazmışsınız. Bende böyle bi sistem kurmayı düşünüyorum ve hangi parçaları almam gerektiği konusunda tam net değilim bu yazı tam bana göre olmuş.

    Yazınızda katılmadığım noktalara gelirsem, Xeon sistemi sıfırdan alıp kurmaz kımse zaten, elimizde eski anakart ve ramler olunca ve bu sekilde İ3 i5 serisi 2.nesile kadar kafa tutabilecek potansiyel olunca bunu değerlendiriyoruz. Yoksa sıfırdan ucuz sistem toplamak isteyen arkadaşlar için önerdiğiniz sistem harika.

    Bende bu Xeon sistemi elden çıkarıp 1155 e geçmeyi düşünüyorum şuan bana yetse dahi güncel iyidir.
    1 Ay içinde askerlik olayım var o olmasa uğraşcaktım ama şuan Xeonun tadını çıkarıp döndüğümde güncel bi sistem planım var. Yazınız için tekrar teşekkürler , güzel bir fikir oldu benim için.

    EDİT: G41 chipset ile overclock yaparsanız olacağı odur hocam LGA775te overclock yapacaksanız P35 yada P45 şart. Voltaj verilmiş overclock ile Anakart (kuzey guney koprulerı) 25 derecelerde seyrediyor. Anakart daha yokmu diyor 4 ghz kadar yolu var tek ihtiyacım olan işlemci soğutucu
    bende p5 anakart ,Q9300 işlemci ve 6 gb. ram ,büyük işlemci soğutucu var ama 3.2 ghz hızı geçtiğimde sürekli çökmeler oluyor ,yani daha 3.5 ghz. bile göremedim :)

    bence asıl sorun ramlardan kaynaklanıyor ,hiper ram olmayınca işlemciye voltaj versek dahi ramlar dayanamıyor
    yıllar önce bu kartı aldığımda Q serisi ve hiper ram anormal pahalı olduğu için almamıştım ,ileride ucuzlar nasıl olsa diyerek
    ancak daha geçtiğimiz senelerde işlemciler çok ucuzladı ama hiper ram ucuzlamadı ,zaten şuan da pek bulunmuyor galiba
    sıcaklıklar çok düşük olduğu halde

    artık bu sistemin sonuna geldik ama şu şartlarda bozulmadıkça kullanmaya devam edeceğim ,zaten oyun oynamadığım için şimdilik bana yetiyor
    birde bu işlerden anladığım için sürekli başka sistemli bilgisayar elime geliyor ,daha yeni 7. nesil bir bilgisayar geldi ,m2 ssd. ve ram takviyesi yaptım ,bilgisayar resmen uçuyor ama sıcaklıkta beni korkuttu doğrusu (80 dereceleri buluyor kış gününde) :)

    diğer bir konu ise bu işin sonu yok arkadaş ,şimdi yeni sistem topladım desen 2-3 yıl sonra vasat kalıyor




  • Bende 60 derece sabit oyunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANKA 06

    Teşekkürler hocam.Monitörüm VGA girişli AOC E2070SWN.Yarın büyük ihtimal sipariş vereceğim ve şu dönüştürücüyü almayı planlıyorum.(zaten önerilen buydu)
    https://urun.n11.com/kablolar/hdmi-to-vga-kablo-cevirici-donusturucu-goruntu-P202586633

    Umarım sıkıntı yaşamam :) Alan arkadaşlara hayırlı olsun.
    3 Saattir Fln max payne 3 oynuyorum , Msi After Burner ile fan hızını %50 çektim , ekran kartı 55derecenin üstüne çıkmadı %99 yükte. Muazzam, bu dandik soğutucu bile yetiyor..




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Hocam overclock cok kapsamlı bi konu ama kısaca Fsb artırınca Ram frekanslarıda artıyor. Bu nedenle yüksek frekanslı ram kullanmak lazım oc için. 1066 yada 800 en kötü ddr2 için. Belli biyerden sonra belleklere de voltaj vermek gerekiyor. İşlemci ve bellek voltajlarını kaldıracak bi anakart gerekiyor. hepsi birbiiryle bağlantılı. Q9300 2.5ghz sanırım , yine iyi hızlara çıkmışsınız bence yeterli gayet. 3.2ghz kullanıyorum ben şuan Xeonu ve beslıyor genelde oyunlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medyanet60

    Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum hocam. Xeon işlemciler sıcak işlemciler 775te p45 p35 chipset şart yoksa yanıyor anakart bile haklısınız. 2 tip anakartıda denediğim için Xeon ile söylüyorum Xeon kullanacaklar p45 anakart baksın mutlaka yoksa sizin başınıza gelenle aynı olacaktır.

    Öneriler için tekrar teşekkürler. Yazdıklarınızı not ettim imkanım olur olmaz 1155 toplıcam inş. Şimdilik mutluyuz diyelm ^^

    Alıntıları Göster
    Aynen hocam böyle uygun fiyatlı sistemler ile insan performans alınca açıkcası mutlu oluyor.

    Millet forumda G4560 bile çöp diyor ama görüldüğü üzere E5450 olsun, i3 olsun yada i5 eski seriler hala çatır çatır oyun oynatıyor. Gittiği yere kadar dayanırız.

    Gönül ister elbette i9 yada r7 alalım ama malum dolar kuru uçtu, kesinlikle yeni sistemler o uçuk fiyatları haketmiyor.. 2013 senesinde çok iyi hatırlarım İ7 işlemciler 600-700 TL gibi fiyatlara sıfır Vatandan alabiliyorduk. SATA 3- USB 3 Orta Segment Anakartlar 150-200 TL arasıydı. Şimdi ise hayal.

    Bu arada hayırlı teskereler dilerim...




  • medyanet60 kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi bir durum var
    anakart her türlü oc izin veriyor ama ram dayanmıyor
    3.2 ile 3.4 arası dahi çok fark oluyor ,3.4 normal olarak çalışıyor (bazı test programları dahi sorun yok diyor) ama durduk yere bir anda mavi ekran veriyor ,o nedenle en stabil 3.2 ghz. çalıştığından böyle bıraktım

    insanoğlu doyumsuz bu çağ gerisi bilgisayardan dahi niye daha fazlası olmasın diyoruz :)
  • arkadaşlar benimde bir sorunum var öncelikle sistem amd a10 7890k ddr3 ram 2400 mhz 8 gb 600 w psu gigabyte f2a68hm-ds2 anakart şimdi sorunuma gelicek olursam pc yi uyku moduna alıyorum yatarken sabah actıgımda ekrana görüntü gelmiyor bir süre monitör ısıgı mavi yanıp sönüyor bazen tekrar başlatıyorum sistemi öyle geliyor bazende 3 4 dkka sonra görüntü geliyor bu arada işletim sistemi w7 64 bit sorun nedir acaba ekran kartı driver güncel bir türlü bulamadım
  • Bu kartı ( RX460 ) sadece meraktan aldım. Uzun yıllardır Nvidia ekran kartlarını kullanıyorum.
    Eski AMD Phenom x4 965be sistemimde 750ti vardı onu söküp bu rx460 ı biraz kurcalamak istedim.
    Amacım nvidia ve amd sürücüleri arasındaki farkları görmekti. İyide oldu. Fakat yeni radeon sürücüleri çok problemli.
    Yeni sürücüler wattman hatası veriyor ayrıca feci derecede düşük fps veriyor.
    Yeni sürücüleri silip eski sürücüleri denedim. Karta resmen oc yapmışım kadar fps arttı. Fakat çok az da olsa arada bir takılıyor sanki çok yüksek fps de bile oluyor bu takılmalar. Eski sürücülere geçince epey azaldı hatta yok denebilir ama arada anlamsız şekilde fps düşmediği halde oluyor bu takılmalar. Dar boğaz sorunu değil çok eski oyunlar oynuyorum cod 2 nfs shift gibi. fps 90 ila 200 arası dolaşırken bile olabiliyor. Tekrar belirteyim eski sürücüler ile çok çok azaldı takılma olayı. adrenalin-edition-18.9.3 sürümünden memnun kaldım ben.

    Soğutma olayına gelirsek kartın fanı küçük soğutması yetmez diye korkan arkadaşların kasaları eğer yeterince iyi soğutuluyor ise, korkmasına hiç gerek yok. RX460 masa üstünde ben de 24-28 derecede çalışıyor. Oyunlarda da en fazla 62-65 filan gördüm.
    Bu giriş seviyesi düşük kartlarda o koca çift fanlı tasarımlara hiç gerek olmadığının kanıtı. Koca fanları takarak millete gaming diye ucuz kartları daha yüksek fiyattan satmaya çalışıyorlar. Koca çift fanı koyunca kutunun üzerine gaming yazıp 300-400 tl lik kartı 800 tl ye satabiliyorlar tabi.
    Sonuca gelirsek bu fiyata hiç düşünmeden 896 lık versiyonu bile alınır mis gibi takılır ve keyfine varılır. Sonuçta sıfır temiz kullanılmamış kart alıyorsunuz resmen ikinci el fiyatına. Alan herkese hayırlı olsun güle güle kullansın keyfini çıkarın.




  • 2 3 saattir Far Cry Primal oynuyordum baya sardı , Ufak bi video çekeyim dedim , Radeon Live ilk kez deniyorum. 10 15 fps düşürüyor ama akıcılık yinede bozulmadı. Bu sistemle bu kalitede oynayabilmek gerçekten çok güzel. Ayarlar videoda mevcut

  • Arkadaşlar benim kart da dün geldi bugün takıp kurdum. hdmi'dan sorunsuz görüntü aldım ve güncel sürücüyü kurdum fakat cpu-z'de shader olayını göremiyorum. satır boş. nerden teyit edebilirim? birazdan da format atıp wot deneyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    https://gpu-z.tr.uptodown.com/windows

    Bununla bakıcaksın hocam Cpu z degıl
  • medyanet60 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bende g41m-combo kart ve e7500 core 2 duo (çift çekirdek emektar) işlemci var. Overlock yaptım bende stok fan ile birlikte 3.76 ghz. 1 haftadır böyle kullanıyorum sistemi. Biraz beni şaşırttı aslında problemde vermedi.
    tarihi eser cihazlarda bu kart gerçekten biraz overlock ile yine iyi performanslar veriyor.
    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)




  • dubbah kullanıcısına yanıt
    Bide g41 chipsetlere overclock performansı yok diyoruz. İlginç demekki işlemci güç çekmediğinden izin veriyor bu kadar. Ramler kaçlık hocam. e7500 ile uğraşana kadar al bi xeon tadını çıkar e5440 al 120 tl fln işini görür gayet
  • Herkese selamlar. Almayı düşünenler için kendi tecrübemi paylaşıyorum:

    Kartı bu hafta Hepsiburada üzerinden DFS bilgisayardan satın aldım. Salı öğleden sonra teslim aldım. Salı akşamı 'Bu fiyata bu performans! Olley!' şeklinde bir sevinç halinde kullandıktan sonra ki kart gerçekten RX 460 olarak görünüyor ve AMD sitesindeki güncel sürücüyü kurduğunuz anda çok iyi performans vermeye başlıyor, Çarşamba akşamı kartı ebediyete uğurladım. DFS bilgisayar kart bozulmuş olmasına rağmen iade talebimi kabul edip, garanti vs. uğraştırmadı sağolsun. Muhtemelen bu kartta başlarına gelen bir durum ki nasıl bozulduğunu vs. hiç sorgulamadılar. Eğer arızasız, düzgünce kullanabilirseniz fiyatına göre inanılmaz bir performansı var. 980 SLI, 1080 vs. kartlar kullanmış birisiyim (şu anda RX570) hiçbirinde verdiğim paranın hakkını bu kadar sağlam aldığımı hissetmemiştim. Lakin ucuz etin yahnisinin yavan olabileceğini unutmayın. DFS'nin ise güvenilir ve düzgün iş yaptığını teyit edebilirim bu deneyimim ışığında.




  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.