Şimdi Ara

ODTÜ Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • C- KURUMİÇİ ÖZEL KONTENJANI
    ODTÜ Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusundan başvuru yapan lisans öğrencilerinden, başarı yetersizliği ve/veya program intibak koşullarını sağlayamama nedeni ile “Kurumiçi Genel Kontenjan” kategorisinden yararlanamayan veya yararlanma imkanı olmayan öğrenciler için ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjandır. Bu kontenjanın amacı üniversiteye giriş sırasında, kişisel yetenekleri ile uyumlu olmayan tercih yapan ODTÜ öğrencilerine program değiştirme olanağı tanımaktır.
    Bu kapsamdaki adayların başvuru yapabilmesi için aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir.
    a) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programa kabul edildiği yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS puanının, başvurduğu programın o yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS genel kontenjan taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.
    b) Öğrencinin başvuru sırasında ODTÜ’deki bir lisans programına kayıtlı veya izinli (öğrenci statüsünde) olması ve o dönem sonunda hangi nedenle olursa olsun, üniversite ile ilişiğinin kesilmemiş olması zorunludur.
    c) Öğrencinin lisans programında (İngilizce Hazırlık Sınıfı dışında) en az iki dönemini, en fazla 6. dönemini tamamlamış olması zorunludur.
    d) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda almış olduğu tüm kredili dersleri başarmış (en az DD) olması zorunludur.
    e) Öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 1.25/ 4.00 olması zorunludur.
    f)Öğrencinin geçiş yapmak istediği programın varsa diğer başvuru koşullarını (mülakat, portfolyo vb.) yerine getirmiş olması zorunludur.

    http://www.oidb.metu.edu.tr/yonetmelik/yonet/yatay.html

    Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Psikoloji okumaktayım.Girdiğim yıl ODTÜ Ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi 434 puanla almış.Benim aynı puan türünden 435 puanım var.Bu özel kontenjandan yararlanıp Ankara kampusuna siyaset b. ve k.y.'ne geçiş yapabilir miyim?







  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.