Şimdi Ara

ODTÜ yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tıp 1. sınıftayım, 968 sıralamam vardı bu sene . ODTÜ bilgisayar 1488 ile kapatmış , yatay geçişle alınma ihtimalim nedir?

    KYK ve bir vakıftan burs alıyorum, bunlar bursu keser mi?(15 tatilde geçiş yapmayı düşünüyorum)

    Sınıfta kalsam yatay geçişte sıkıntı olur mu?


    Benim için çok önemli, cevaplar için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aler.ka -- 2 Aralık 2019; 3:12:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yatay geçişe başvuracakların sayısına ve sıralarına bağlı ama büyük ihtimal geçersin sıkıntı çıkmaz zaten sıralaman da çok iyi.
    Bahar döneminde ODTÜ o bölüme kontenjan açıyor mu bilmiyorum fakat açmıyorsa geçemezsin sene sonunu(Ağustos-Eylül aylarında oluyor genelde ODTÜ öğrenci işlerinden takip et sürekli) beklemek zorundasın.
    Sene sonu beklerken eğer tıpta derslere gitmeyeceksen derslerden kalırsın ve KYK bursu keser ama bunu Bahar döneminde değil sene sonunda yapacaklardır muhtemelen.Yani Ağustos-Eylüle kadar bursu alırsın.
    Vakıf bursunu bilmiyorum ama KYK kadar sert davranmazlar herhalde ve onların şartlarına bağlı.Bunla alakalı pek fikrim yok.
    Derslerden kalman veya geçmen hiçbir şey ifade etmeyecek yatay geçiş yaparken zaten Ek Madde-1 ile yapacaksın ve bunda başarısızlık,devamsızlık vs. hiçbir şeye bakılmaz.Sadece Türkçe,İnkılap dersi gibi dersler ortaksa onları saydırırsın ki bu da pek önemli bir mesele değil fazla kredili değiller ayrıca o dersleri ODTÜ'de de rahatça alabilirsin.

    Ben de seninle aynı durumdayım , sene sonunda tıpı bırakıp mühendisliğe geçeceğim bunlar okulun bana söyledikleri , eğer daha detaylı bilgi almak istersen ODTÜ ile iletişime geçebilirsin ama üç aşağı beş yukarı benzer şeyler söylenir.İçin rahat olsun.




  • aynı durumdayız hocam. ben de tıp 1.sınıfım.Mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum.Sırf KYK kesilmesin diye ders çalışıp sınıfta kalmamak için elimden geleni yapıyorum. bir yandan da ingilizce çalışmaya çalışıyorum. belki 1 sene kaybımı kurtarırım diye..Eğer sınıfta kalmadan yatay geçiş yaparsan Kyk bursunu kesmezler.ben arayınca öyle demişlerdi.İyice düşünmemiz lazım hocam mühendisliktede pişman olursam bırakırım vallahi okumayı..
  • Aynı durum bende de var tıp hazırlığım sene sonu odtü itu nere gelirse gitmek istiyorum.Ama şöyle bir korkum var eğer odtü hazırligini gecemezsem almama sanslari varmis.bu beni cok korkutuyor.gercekten tip okumak istemiyorum cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.