Şimdi Ara

ODTÜ İktisat vs İşletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu açsam mı diye çok düşündüm ancak bazı noktalarda çok dengeli gördüm ve konuyu açmak istedim.Bu arada ikisine de rahat girebilecek bir sıralamam var(1185).


    ODTÜ iktisatın akademik kadrosu işletmeye göre bana kalırsa ezici bir üstünlüğe sahip.İktisatın https://econ.metu.edu.tr/tr/tamzamanli kadrosu burada ve hocalara lütfen bir bakın doktoraları vs nerede.Bu da işletmenin http://ba.metu.edu.tr/tr/personel/tam-zamanli-ogretim-elemanlari yani işletme resmen gelenekçi bir yapıya sahip,hocaların hepsi neredeyse aynı kariyere sahip gibi.


    Elbette iyi yerde doktora yapılması o dersin çok iyi anlatıldığı anlamına gelmez lakin buralara giden hocalar da boş değildir bence.



    Şimdi kişisel faktörler devreye giriyor,ben kendimce yorumlayacak olursam %60 matematik %40 sözel yönü güçlü bir insanım diyebilirim yani matematik zevk aldığım bir alan ama civkini çıkaracak derecede bir şeyi sevmiyorum bu yüzden dengeli olması bana çok daha iyi geliyor.Arada keskin farklar yok yani mezuniyet sonrası ikisi de benzer alanlarda çalışıyor ancak iktisat okuduktan sonra tam anlamıyla şuyum demek işletmeye göre çok daha kolay ve bu imkan var.İşletme ise rahat olması açısıyla bana biraz cazip geliyor çünkü boş durmayacağım zaten staj vs ne varsa yapacağım lakin çok fazla şey var lakin tek bir şey yok.


    İşletmede aklıma şu geliyor mesela bölüm secmelileri artık 3-4'te resmen full bu yüzden 1-2 staj ile geçirip özellikle 2'den sonra yönelmek istediğim alanı bulup seçmeli ile o tarafa kaydırabilir miyim diye düşünüyorum


    ODTÜ iktisatın anlatılana göre diğer üniversitelere nazaran çok daha matematiksel ağırlıklı olması gözümü korkutuyor.Matematikten korkmuyorum ancak bir ton şey öğrenip iş hayatında bunların sadece çok az bir kısmını kullanacaksak ne diye bunları görüyoruz diye düşünüyorum.


    Dün 2 tane ODTÜ iktisat mezunu kişinin videosunu izledim ve https://forum.donanimhaber.com/odtu-iibf-mezunlarinin-calistiklari-yerler-ve-istatistikler-detayli--150001081 bu konudaki verilere de bakınca özel sektör isteyen birisinin işletme seçmesi sanki daha avantajlı gibi duruyor.


    Ben mezunlarına,okumuslarina ve su an okuyanlarına vs yazdım hep ama burada da güzel fikirler sunabilen arkadaşların sayısı çok fazla bu sebepten ötürü ek olarak size de danışmak istedim.Mesajları toplayabilirsem o kişilerin cevaplarini vs buraya yazarım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • '' %60 matematik %40 sözel yönü güçlü bir insanım '' sorunun cevabı için yeterli bence

  • https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2021/economics-econometrics


    Boston

    LSE

    Sorbonne

    Manchester

    Princeton vb vb ilk 100'deki üniversitelerde doktora yapmış neredeyse hepsi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=juA0vqOxgoM&feature=youtu.be


    ODTÜ İktisat vs İşletmeRefet S. Gürkaynakyoutube
    İktsatçı ne iş yapar? İktisat eğitimi neye benzer? Bilkent İktisat'ta nasıl bir iş yapıyoruz? Teorik mi? Matematiksel mi? İktisat mı okumalı, işletme mi? Mezunlar ne işle meşgul? Bölüm seçmeye çalışan arkadaşlara faydası olacağını umuyorum. Soru sormak, canlı bir online seminere katılmak isterseniz, kayıt için: http://meslekseminerleri.bilkent.edu.tr/index.php/events/kategori/econ/
    https://www.youtube.com/watch?v=auIwkIcW2QA&feature=youtu.be


    Şöyle iki videoyu da buraya koyayım belki benim gibi düşünen kişiler olabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih yapacak arkadaşlar,


    MESLEK DEĞİL DİSİPLİNİ SEÇİN!

    Eskiden, ebeveynleriniz tercih yaptığı zamanlarda üniversite tercihi demek meslek tercihi demekti. Artık böyle bir dünya yok. Doktor, mühendis ya da öğretmen olarak mezun olanların bir ömür bu mesleği yaptığı devir bitti. Çünkü hem bireylerin beklentileri hem de meslekler hızla değişiyor. Hesap şu ki sizin kuşak en az üç, belki daha çok kariyer değiştirecek! Pek çoğunuz mezun olduğunuz işi yapmayacaksınız. Muhtemelen mezun olduğunuzda şu an size tercih olarak sunulan mesleklerin tamamen dışında bir iş yapacaksınız. Açın bugün bir iş ilanları sayfasını inceleyin. Aranan elemanların çoğu üniversite tercih rehberinde olmayan ‘mesleklerden’ oluşuyor. O nedenle tercih yaparken mesleği değil, okuyacağınız disiplini seçin. Bu ne demek diye merak ediyorsanız, bir örnekle açayım: Özel bir gerekçeniz yoksa, işletme yerine ekonomiyi seçin. İlki meslek, ikincisi disiplin!


    BÖLÜM DEĞİL ÜNİVERSİTE SEÇİN!

    Bunu yıllardır söylüyorum: Tek başına bölümde alınan eğitimle üniversiteli olunmuyor. Üniversite dediğiniz kavram, bir ekosistem. Bölüm elbette önemli ama bölümden daha önemli olan şey o bölümün bulunduğu kampus ortamı. Kimlerle oturup kalkacaksınız? Hangi sosyal çevreye dahil olacaksınız? Sosyal sermayeden söz ediyorum. Üniversitenin bu çağda size kazandıracağı en önemli kazanım bu: İlişkiler ağı! Harvard’a gidenler, orada alacağı dersler kadar orada edineceği arkadaşlar için de onca parayı veriyor. O nedenle tercihinizi yaparken bölümden çok üniversiteye odaklanın. Sıradan bir üniversitenin iyi bir bölümündense, iyi bir üniversitenin sıradan bir bölümünü tercih edin.


    Selçuk Şirin


    Kaynak: Hürriyet, 8 Temmuz 2019

    Link: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/selcuk-sirin/tercih-yapacak-genc-arkadasa-mektubum-var-rahat-ol-40889813


    Selçuk Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) Profesör olarak davranış bilim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır. İlkokula Kars Yiğitkonağı Köyü’nde başlamış ve liseyi Göle’de bitirmiştir. ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi almış olan Şirin 100’ü aşkın bilimsel yayına imza atmıştır. Boston College ve NYU’dan Ögretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA’dan Araştırma Büyük Ödülü, ve Jacob Vakfı’ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonuna seçilmiştir.





  • Ben Bilkent ekonomi tercih edeceğim hocam.Bence ekonomi tercih etmek analitik anlamda daha sonra yazılım öğrenmek isterseniz çok daha avantajlıdır.Ayrıca ekonomi istatistik içerdiğinden data sciancetist olmak içinde oldukça işlevsel.Zaten birde üzerine MBA patlatılırsa bir işletme mezununu rahat safdışı bırakabiliriz şirketlerin üst düzey yöneticiliklerinde veya ceolukta.

  • kromozom473 K kullanıcısına yanıt

    Hocam ODTÜ iktisat sanki çok ağır gibi o biraz korkutuyor birde hocam iş dunyasinda ODTÜ özelinde işletme bayağı geniş bir yayılım bulmuş hani Bilkent zaten çok çok çok iyi de (Refet hocayı çok seviyorum :D sizin adınıza çok sevindim valla.) ODTÜ özelinde de iktisat biraz fazla ağır gibi.


    Bilkent ve ODTÜ iktisat anlamında en ağır eğitimlerin olduğu yer diye biliyorum(ağır=iyi anlamında demedim arkadaşlar.).İşletme için de şöyle dedi konuştuğum birkaç kişi:


    Normal işletmelere göre biraz daha mat ağırlıklı bu yüzden finans işini halledersin işletme ile dediler ama akademik kadro aklımı çok karıştırdı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu aslında iki kapıya çıkıyor:


    Matematik biraz daha önde olduğu için iktisat veya dengeli gibi olduğu için işletme.



    Bu arada bu mesajla ekleme yapayım:



    Linkedln üzerinden vs birkaç kişiye daha yazdım ama iktisat okuyanlar nedense hep yarım dönem falan uzatmış oluyorlar

    ODTÜ İktisat vs İşletme


    Akademik başarıya çok önem vermeyen tipler de var galiba

  • Rahat okumak istiyorsan işletme sana uyar gibi geldi hocam bana. İşletme ve iktisat tanıtımlarını izlediğimde iktisat çok daha mantıklı gelmişti bana. İşletme meslek bazlı eğitim veriyor sonuçta. Özel sektör öncelikli düşünüyorsan çokta mantıksız değil gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam ben kulüp işlerine kendimi vercem yeni dil ögrencem daha staj odaklı sosyallik odaklıyım diyorsan işletme matematik istiyorum arka plandaki teorileri ögrenmek ispat yapmak istiyorum diyorsan iktisat şahsen ben iktisat istiyorum bu sene hamda 5k ( obp kırıktı ) yaptım tekrar gircem hedef boun econ işletme tutsada çünkü işletme ui siyaset biliminin girebilcege her yere econ mezunu girer ama onlar econun her gircegine giremezler mezun oldugunda elinde belli bilgi birikimi olcak tatmin olcaksın bölümünden .sana boun siyaset mezunu birinin videosunu atıyorum tüm ea bölümleri hakkında konusuyor Hukuk, İşletme, Siyaset Bilimi Okunur mu? | Eşit Ağırlığın Bitik Bölümleri (!) - YouTube





  • Videoyu izledim hocam,bence realist bir video olmuş.


    Hocam ben sosyallikten ziyade şöyle diyim mesela sürekli kovalayan biriyim yani okul evet iyi bir eğitim versin ama okul dışında da dediğiniz gibi yeni bir dil ogrenmek ustune staj vs odaklı biriyim o yüzden işletme yazacağım.


    Zaten puanım ve siralamam iki bölüme de rahat girecek şekilde bu yüzden atıyorum 1.sınıfa girmeden daha hazırlık senesinde zaten kulüp ortamını vs bir koklarim(mecazi) daha sonrasında duruma göre gerekirse ekonomiye geçerim


    Bölüm olarak cidden içi boş yani ben videodaki kişiye de epey katıldım da zaten seçmelilerle beraber yönelmek istediğim alan neyse 3-4'te o tarafa kaydiracagim.Bogazici olsa belki direkt ekonomi yazardım ama ODTÜ iktisat bence buralara nazaran biraz daha ağır matematik istiyor ve iş hayatında bu kadarına kendim için gerek olduğunu düşünmüyorum.



    Bu bir şeyleri kovalama işine de zaten şimdiden başladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

    Hocam aynen ama yukarı metinde yazdığım durumlar var biraz en kotu dediğim gibi ÖSYM puanı ile geçerim.


    Siz ne yaptınız nereyi yazmayı düşünüyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent iktisat tek yazacam gibi duruyor hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

    Bana kalırsa çok akıllıca bir tercih yapıyorsun.Maddi kaynağın başka bir yere gitme riski olmasa benim ilk yazacagim yer sıralama falan önemsiz Bilkent iktisat olurdu.Zaten diğer vakıflar ile kıyaslayınca vs epey makul.Umarım çok çok mutlu olursun hocam bunu hak ettin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolasın hocam. ODTÜ yazarsan görüşürüz zaten :)
    İstanbulda yeditepe vs tam burslu geliyordu ama içime hiç sinmedi. İstanbulda Devlet yazsam keza bilkentin yurtlarından daha pahalıya barınma olayı olacak. Bide istanbulda yaşama masrafı falan ankaradan pahalı. O açıdan yarı burslu Bilkent aşırı masraf olmayacak gibi duruyor kağıt üstünde. Bakalım hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Konuşuruz yine hocam. İyi günler diliyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar hocam,

    İktisat ve İşletme bölüm gruplarımız mevcut. Buradan ilgili tercih gruplarına girerek bölüm öğrencilerine sorularınızı sorabilirsiniz:

    ODTÜ İktisat vs İşletmetihulu.github.io
    ODTÜ'lüye Sor
    https://tihulu.github.io/odtuluyesor/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.