Şimdi Ara

odtü iktisat vs bilkent iktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilkent biraz daha iyi gibi görünüyor ama çok fark mıdır sizce?



  • odtü biraz teknik okul olmasından kaybediyor. mühendisliğin ağır bastığı bir okul yerine bilkent gibi daha sosyal-sayısal dengeli bir okulda okumak daha mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: castro ninnisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: guitarhero111

    odtü biraz teknik okul olmasından kaybediyor. mühendisliğin ağır bastığı bir okul yerine bilkent gibi daha sosyal-sayısal dengeli bir okulda okumak daha mantıklı.

    haklısınız hocam da bilkent'te, hele bir de iibf'de burssuz kesim tikilikte nirvanaya ulaşmış durumda. yani 150 kişilik bölüm sadece 20 tam burslu alıyor, 80 kişi neredeyse 200 binlerden geliyor. bölüm hocaları kaliteli, ona sözüm yok ama öyle bir ortamda 4 yıl çekilmez gibi geliyor yahu. şöyle söyleyeyim, odtü'nün iktisat binasına girince ilk gördüğün mahir çayan posterleri, tkp broşürleri olurken bilkent'te starbucks' gözüne çarpıyor sadece.



    bilkentte o yüzden iyi bir sıralamayla bitirmek daha kolay. iyi bir ortalamayla yurtdışı masterı-doktorası yapabilirsin.




  • İktisat bölümü zaten teknik sınıfda yer alırlar ,o yüzden ODTÜ diyorum.Bilkent Üniversitesi'nde daha çok sosyal konular yer verilir ODTÜ'ye göre .
  • Hort
  • bilkent
  • Hurt 2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi olarak soyluyorum, açıkça Bilkent.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de değil,Galatasaray iktisat diyorum.İmkanları daha fazla,keşke yazsaydım😭

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gs iktisat odtu iktisatın bile yanına yaklaşamaz akademik anlamda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhur beste kullanıcısına yanıt
    ODTÜ iktisat ne Allah aşkına,teknik üniversitedeki iktisatla sosyal bilimler alanındaki bir üniversitedeki iktisadı karşılaştırmak bile hata.Biri 3 yabancı dil veriyor,diğeri 1.Biri Avrupa'daki iyi okullarla çift diploma şansı veriyor,diğerinin ne yaptığı meçhul.Zaten son yıllarda sıralamadaki düşüşü de bunu gösteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkentte tikiler var ve siz bunlara katlanmak zorundaymışsınız hissine nasıl kapılıyorsunuz anlamıyorum açıkçası.birincisi o tipler okulda çok az ama yoğunluğu bahsettiğin fakultelerde evet ama bilkentte bölümler birbirinden çok uzak yerlerde değil hatta yakın her bölümden insanla tanışabilir arkadaşlık kurabilirsin okulda işletmeciler işletmecilerle ee ciler ee cilerle cs ciler cs cilerle takılıyor diye bir durum yok korkmayın kimse de sizi yadırgamaz yadırgayamaz da o tipleri yerin dibine sokarlar tam tersi ve tekrar söylüyorum çok az gördüm bu insanlardan ben, çok zengin olup iyi insanlarla da tanıştım.hele ki hazırlık okuyacaksanız zaten ohoo bunları hiç düşünmeyeceksiniz her yerden bir sürü arkadaşın olacak yurtta kalıyorsanız hiç söylemiyorum bile üstüne kuluplere filan da giderseniz bölümünüzdeki insan profili hayatınıza etki etmez derse girip çıkacaksanız orada gerisi size kalmış lise değil burası sizi binaya tıkıp burada takılın buradakiler dışında kimseyle görüşemezsin diyen yok.mesela ben baktım ortam sıkıcı çıkar giderim iibf de iletişim tasarımda psikolojıde grafik te ee de şurda burda her bölümden arkadaşım var bölümdeki insanları sevip sevmemek sıkıntı değil yani binlerce insanın olduğu bir yere geliyorsunuz.




  • Hocam ODTÜ İktisat 2.sınıftayım. Başka soruların olursa da yardımcı olabilirim yine...

    ODTÜ-Bilkent farkına gelecek olursak: ODTÜ'de, arkadaşların da bahsettiği gibi teknik üniversite olmasından mı kaynaklanıyor hala ben bile çözemedim ama bir zorluk var tabi ki. Hatta akademik bir zorluk diyebiliriz diğer üniversitelere göre. Ama bir tercih şansım daha olsaydı, puanım da yetecek olsaydı istisnasız Bilkent yazardım. Eğitim kalitesi de, uluslararası kalitesi de üst düzey. ODTÜ'de iktisat bölümü, teknik üniversite olduğu için mühendisliklerin yanında pek önemsenmiyor yani üniversite tarafından değer verilmiyor. Zaten artık bölüm git gide kakaya sarmaya başladı (otosansür). Hocalar da bi cins ayrı bi manyak zaten hepsi ayrı bi artist. Eğitime gelirsek sayılı hocalar dışında geri kalanın nasıl hoca olduğunu anlayabilmiş değil kimse (sadece ben değil yani).

    Puanın yetiyorsa Bilkent yaz bence. Tikilik olayı da dışardan öyle görünüyor, arkadaşların abarttığına bakma sen. Alışırsın sen de, giden nasıl yapıyor?




  • bambamm06 kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu hortlatmis oluyorum ama mezun olmussunuzdur sanırım. Odtu iktisat hakkında fikirleriniz degisti mi odtu etiketi sizin için nasil kapilar acti ve cidden odtudeki ekonomi egitimi cok mu kasinti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gizemisy G kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı tekrar okudum. Çok da bir değişiklik yok. Sayılı birkaç hoca dışında faydası olan bir hoca görmedim lisans hayatım boyunca. Tabi bu benim hatalarımdan da kaynaklı bir durum. Sonuçta koskoca profesörlere akademisyenlere laf atacak haddim yok. Ama artistlik boyutu hala aynı. :)

    Onun haricinde ODTÜ gibi üniversiteler her zaman markadır. Son yıllarda artık kapı açma olayı eskisi gibi olmasa da yine de adınızı farklı gösterir. Artık doğrudan kapı açmıyor ama en azından kapıyı gösteriyor, az da olsa aralıyor. Gerisi tamamen sizin ekstra çabanıza kaldı artık.

    Okurken öğrenci psikolojisi ile sövüyor insan ama mezun olduktan sonra kasıntı ve zor olmasının gerektiğini anlıyorsunuz. Olması gereken bu, hatta daha fazlası. Zaten kapı aralamayı sağlayan, marka olmanızı sağlayan farklı gösteren şey de bu. Yoksa ne farkı kalacak diğer tabela üniversitelerden?

    Ama üzüldüğüm bir nokta daha var. Son 2-3 senedir özellikle malum rektör yüzünden okulun gelenekleri, alışkanlıkları kökünden sarsılmış, belli bir zihniyet dayatması olan bir yer haline gelmeye başladı. Topluluklar, öğrenciler, hocalar büyük coğunluğuyla bu durumdan rahatsız. Ama hala benim gözümde en iyi. :)




  • bambamm06 kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler. Calistiginiz isten memnun musunuz, bende hali hazırda odtu iibf isteyen bi universite sinavi ogrencisiyim. Suan olsa baska bi iibf bolumunu secer miydiniz? grafik ve islemsel şeylerin cok zor ve soyut oldugu soyleniyo. Bi muhendislikten daha mi zordur matematigi 😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Ben de bakmak isteyenler için Bilkent İktisat hakkında yazayım. Yarım yıl hazırlık ile birlikte irregular başlamıştım, şu an 2.sınıfın ilk dönemini bitirdim. Okula 970.olup tam burslu olarak girmiştim, ama yukarda yazılanların aksine Bilkent'te bursa sahip insan oranı çok yüksektir; her ne kadar insanların kıyafeti, tarzı arabasından zengin olup olmadığını anlasanız da burslu-burssuz ayrımı diye bir konu asla yok. Tikky-şımarıklık konusunun da hissetmeyeceğiniz kadar az olduğunu söyleyebilirim, bunlar biraz daha görsel iletişim tasarım vb. mimarlık taraflarında mevcut.

    Bilkent İktisatın verdiği eğitimin ve hocaların kalitesinin Türkiye'deki diğer okullara göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bölümün başında da yine B.İktisat mezunu Refet Hoca'nın olması ve bölüm adına harcadığı çaba farklılık yaratıyor. Bilkent'te bir okul aidiyetinden ziyade bölüm aidiyeti vardır, ve bu iktisatta diğer bölümlere göre cok daha yüksek.

    Özel okul diye bölümün ve derslerin basit olduğunu söyleyenlere bakmayın, bölümdeki hocaların Ph.D aldıkları okullara bakman bile senin nasıl bi yere gideceğini anlamana yardımcı olur. Benim şu an için 3.5 ortalamam var ancak çalışmadan bunu yapabilirim diye düşünmeyin asla.
    Mesela aidiyet demişken bir de network kısmına gireyim. Bilkent'e girdiğim sene, 2018'de, EA 1.si de Bilkent İşletmeye gelmişti. Okulun networkü imkanları çok iyi diye seçtim diyordu ama ben çok önem vermiyordum.

    4-5 ay önce İktisat bölümü bir mentorship programı başlattı. Mezunlar ile öğrencilerin(farklı kategoriler var, finans-bankacılık-akademik-yurtdışı vb.) birbiri ile eşleşerek 6 ay boyunca bir program çerçevesinde karşılıklı iletişim kurması şeklinde bir şeması vardı. Ben Turkcellde milyar dolarlık bir bütçenin yönetimi konusunda üstdüzey yöneticilik yapmış, şimdi de ABD'de bir kozmetik şirketi için finans müdürlüğü yapan birisi ile eşleştim. Şirketin sahibi Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketinden birinin sahibiydi. Ve ben 1 hafta içerisinde bu işadamıyla tanıştım ve yaklaşık 20 gündür yurtdışı şirketi adına araştırmalar yapıp ayrıca ona asistanlık yapıyorum. Şu an 5 yıldızlı bir hilton otelde ücretsiz kalıp(çünkü otelin sahibi), bu işadamının kendi odasının yanındaki kendi odamda çalışıyorum. Günde en az 2 saat karşılıklı konuşup-istediği araştırmaları sunuyorum, ondan çok fazla tecrübe ediniyorum; ayrıca üniversite 2.sınıf öğrencisiyken bile başlangıç maaşım baya yüksek :)
    Ben biraz da şansla birlikte Bilkent'teki 2. yılımda geleceğim adına baya bir aşama kaydetmiş oldum(Sömestr ve yazın ABD'ye gitmemi, bir aksilik olmazsa mezuniyet sonrası da orda çalışmaya başlamamı istiyor).
    Bilkent'i düşünmek adına kendimden bir örnek vermek istedim. Başka sorunuz olursa da sorabilirsiniz.
    İyi günler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.