Şimdi Ara

odtü felsefe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sizce sırf odtü’de okumak için felsefe okunur mu ? odtü siyaset istiyordum ama 20k sıralama gelmeyecek gibi. verdiği dil eğitimi, köklü geçmişi ve ismi için odtü’de felsefe okunur mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Okunmaz. Ama eğer zaten felsefe istiyorsan Odtü felsefe okuyabileceğin en iyi okullardan biri türkiyede.
  • yok hocam felsefe istemiyorum, bölümden ziyade üniversite tercihi yapmayı düşünüyordum bir ea öğrencisi olarak. iibf mezunu olan herkes birbirinin işini yapıyor zaten, dilim ve üniversitem beni öne çıkarsın istiyordum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okunmaz.

    Açık ve net. En fazla iyi bir ingilizceniz olur. ODTÜ'nün köklü geçmişi ve ismi iyi bölümlerinde geçerlidir. Eğer ODTÜ EE, Bilgisayar, Makine, İktisat, Havacılık ve Uzay, Metalurji vs. gibi sağlam bölümlerinde okuyorsanız ismi var tabi ama teknik üniversite özellikleriyle öne çıkan bu okulun felsefe bölümü size ne sunavak iyi düşünün.

    Kimse felsefe derecenizi ODTÜ'den aldınız diye sizi işe almaz, sonra yüksek lisans, doktora uğraşır durursunuz. Yurtdışı deseniz yurtdışında katma değer üretiyorsanız değerlisiniz. Felsefenin pek katma değeri yok o yüzden daha çok mühendis, yazılımcı, temel bilimci iseniz gidersiniz.

    İşin özü felsefe okumak kolay değildir, özel bir ilginiz yoksa yüksek ortalamayı unutun. Dost acı söyler, felsefe'nin popülerliği geride kaldı. Ondan sonra başka sektörlerde iş ararsınız, ODTÜ mezunuyum zor iş buluyorum dersiniz.




  • yapmamgerekiyortm Y kullanıcısına yanıt
    Her ne olursa olsun ihtisas alanın çok önemli. Evet belki odtü çok isimli bir okul fakat felsefe diplomasıyla türkiyede yapabileceğin işler sınırlı, o işlere girebilmek için de rekabet çok yüksek. İstemiyorsan ben felsefe okumanı önermem.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    hocam ea olduğum için zaten bahsettiğiniz bölümleri yazma gibi bir durumum yok. çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sağolun hocam teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yapmamgerekiyortm

    hocam ea olduğum için zaten bahsettiğiniz bölümleri yazma gibi bir durumum yok. çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
    Hocam yanlış anlama ama dost acı söyler. Felsefe'den sonra ne iş yapacağım diye düşünür durursun. Formasyon sıkıntısı falan olsa öğretmen bile olamazsın. İngilizce eğitimine lafım yok tabi. Kendini geliştirirsen reklam ajanslarında metin yazarı falan olabilirsin. Yurtdışına gitme imkanın da olur tabi ama bölüme hayranlık duymadan o bölümde yüksek ortalama da yapamazsın. Dolayısıyla felsefeye özel bir ilgin yoksa yazma hata yaparsın.

    Ya da zordur ama yaparım dersen yaz, hazırlığı güzelce oku. 1.sınıftayken de tekrar sınava hazırlan.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    üst mesajlarda da dediğim gibi özel bir ilgi alanım yok hocam sadece sunduğu imkanlar ve dil eğitimi için merak edip sormuştum, çok teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • odtüde okumuş olursun dahası yok.
  • Kesinlikle okunmaz. Sırf odtü de diye bir bölümü yazıyorsunuz sonra mutsuz oluyorsunuz. Ben odtü gıdadayım bizim bölümün çoğu sırf odtü olsun diye gelmiş şimdi pişmanlar. Felsefeye özel bir ilgin varsa, ben akademisyen olurum falan diyorsan yaz tabi bir şey diyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmadıgitti -- 9 Temmuz 2019; 0:25:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf x için istemediğim bölümü yazayım mı sorusunu kime sorarsan yazma cevabını alırsın.
    İş olanakları sana bağlı medya sektöründe falan işe girebilirsin, araştırma uzmanı vb. pozisyonlarda çalışabilirsin.
    Bölümde senin gibi puanı istediği bölüme yetmeyen sırf odtü olsun diye felsefe yazan insanlarla karşılaşacaksın, yalnız hissetme yani kendini. Hatta belki felsefeyi bile seversin zamanla.
    Eğer üniversiteyi boş geçirmezsen ve çalışmak istediğin alanda kendini geliştirirsen odtü seni çok öne çıkarır, ama üniversite hayatını sadece sosyalleşmekle geçirirsen 4-5 sene sonra naptım ben diye kafanı duvarlara vurursun.
  • Özel ilginiz yoksa çok zor hocam.Bölümün okumaları çok ağır.Cok yorucu bir bolum.Ek olarak da çok zor olduğunu söylemeliyim.İs imkanı da kısıtlı.Felsefeyi bitirdiginiz zaman büyük bir ihtimal felsefeyle ilgili bı iş yapmiyicaksiniz eğer akademisyenligi düşünmüyorsanız.Onun için de kulüplere katılırsınız,eksiklerinizi tamamlamaya çalışırsınız ama derslere girdiğinizde mutsuz olursunuz.Derslerde mutsuz ola ola 4 yıl cok zor geçer.İlginiz olan bı bölümü okumaya bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi istemeden felsefe okursan yine benim gibi 4.Sınıfa geçtiğinde okula bırakıcak kadar bıkarsın..O sıralarda oturmak eziyet geliyor adama istemediğin bir ders anlatılırken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgin olmadan felsefe okursan sorgulayacağın tek şey hayatın olur.

    Ben olsam, tercih döneminin sonuna kadar felsefe ile ilgili bir şeyler okur, sevebiliyor muyum diye bir bakardım. Eğer sevebiliyorsan tamam, ama sevmiyorsan kesinlikle yazma bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.