Şimdi Ara

ODTÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK | TANITIM-ÖDEVLER SINAVLAR-SORU CEVAP (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
16
Favori
9.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sadpunpun kullanıcısına yanıt
    Sormasaydim keşke

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yazılım şirketleri EE'cileri staja bile almıyor, öyle diyeyim. Çünkü aldığımız eğitim pek yazılımla alakalı değil. Ben geçen sene birkaç yazılım firmasının staj mülakatına girmiştim ve sordukları sorular bizim okulda hiç görmediğimiz veri yapıları ve algoritmalar gibi konulardaydı. Ben bu konuları kendim internetten öğrendiğim için staj kabulü almıştım ama işe almazlardı beni mesela. Konuyla ilgili bildiğim iki üç şey vardı, mülakatlarda da şansa onu sordular. Öyle kabul alabildim. Zaten staja kabul ederken de "normalde EE'ci almıyoruz ama hadi seni alalım bari" tarzı konuşma olmuştu.

    Bilgisayar alt-dalı seçerseniz son sene 1-2 tane yazılımla alakalı ders alırsınız ama takdir edersiniz ki bu sizi 4 sene okuyan biriyle aynı seviye yapmaz asla. O yüzden iş başvurularında yazılımcı ilanı için başvuran bir EE'cinin seçilme olasılığı kendini online kurslarla falan geliştirip projeler yapmadıysa çok az.

    "ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin Bilgisayar branşı var. Öğrenimimi orada yaparsam hem Elektronik Mühendisi hem Bilgisayar Mühendisi olmuş olacağımı söylüyorlar, doğru mu?" sorusunun detaylı cevabı:http://user.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/#Elektronik%20Bolumu%20soylenceleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 10 Ağustos 2020; 17:9:46 >




  • Hiçbir gerekçe olmadan yazması saçma. Kendine göre yazıyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Kontrol , haberleşme gibi alanlara yönelirsem ilerde üst düzey yazılım bilmeme gerek var mi peki ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sadpunpun kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim. Bu bölüm mü şu bölüm mü soruları çok öznel olduğu ve kişinin zevklerine göre değişen cevaplara sahip olduğu için çok uzun cevap vermiyorum ama birkaç bildiğim şeyi yazayım o zaman.

    EE gayet güzel, iyi ki yazmışım diyorum ama fiziği ve matematiği sevdiğim için böyle. Çoğu kişinin ilgisini çekmiyor, teorik ya da soyut buluyorlar bölümdeki dersleri. Elektromanyetizma gibi dersleri öğrenmek benim hoşuma gidiyor ama büyük ihtimalle meslek yaşamımda kullanmayacağım, insanlar da bu yüzden bu dersleri gereksiz buluyorlar ve EE programının çoğunluğunu kaplayan bu dersler ilgilerini çekmedikleri için bölümden biraz soğuyorlar. Bilgisayar ise biraz daha proje tabanlı ve daha "eğlenceli" olabilecek bir yapıya sahip ortalama bir insan için. Ben zaten bölümün böyle olduğunu bilerek geldiğim ve sevdiğim için "zaten" demiyorum pek, mikroişlemci tasarımı, sinyal işleme gibi konulara bilgisayar bilimine kıyasla daha çok ilgi duyuyorum bu yüzden de bölümden memnunum.

    Daha düzgün objektif bir karşılaştırma için önce şunu söylemem gerek: TR'de "bilgisayar mühendisliği" bölümleri aslında "mühendislik" değil. TR'deki bu programların amacı yurt dışındakiler gibi çok düzgün tanımlı değil ama daha cok ABD'deki "computer science" denen bölümlere benziyorlar. Yurt dışında (ABD, İngiltere) "Computer Engineering" diye adlandırılan bölüm ise genelde EE mühendisliği bölümü içinde yan dal olarak faaliyet veriyor ve bilgisayar donanım tasarımı konusunda bir programa sahipler. Kısacası TR'de Bilgisayar Mühendisliği okuyorsanız okuduğunuz bölüm yurt dışında "Computer Engineering" yani kelimenin tam karşılığında "Bilgisayar Müh." denilen bölüm değil, "Computer Science". Bunu söyleme nedenim yabancı karşılaştırmalara da bakarsınız belki Google'a "computer science vs electronics engineering" falan yazarak.

    Şimdi bu ikisinin ders programlarını karşılaştırayım [temel dersleri sayacağım bunlar her okulda olmalı, yoksa kaçın zaten :D]:

    Bilgisayar Bilimi/"Bilgisayar Mühendisliği":

    Genel olarak bilgisayarlar, programlama, algoritma tasarımı ve analizi gibi konular ve dersler işleniyor. Bilgisayar donanımı konusunda da genelde çok temel 1-2 ders alıyorlar (sayısal mantık, bilgisayar mimarisi). Algoritmalar ve veri yapıları, veritabani tasarımı, işletim sistemleri, programlama dilleri ve derleyiciler gibi dersler var. Bu bölümden mezun olduğunuzda size verilen bir problemin çözülebilir olup olmadığını, çözülebilirse çözecek algoritmanın optimizasyonunu ve bu algoritmanın matematiksel olarak ne kadar etkili olduğu belirleyebilir hale geliyorsunuz. Ana amacı bu yani. Mezunların çoğu yazılımcı olarak çalışsa da genelde esnek ve geniş bir alanda bilgi sahibi mezunlar yetiştiriyor çünkü bilgisayar bilimi denilen alan sadece kod yazmaktan ibaret değil, çok daha teorik matematiksel yanı olan bir alan. Meraklıysanız P=NP problemini araştırabilirsiniz.

    # Mezunların çalıştığı bazı şirketler: Microsoft, Oracle, Merkez Bankası, start-uplar vs.

    Elektrik Elektronik Mühendisliği:

    Genel olarak elektronik, elektromanyetik teori, sinyal işleme, geribildirim sistemleri gibi dersler işleniyor. 4. sınıfta da bir uzmanlaşma alanı seçip bu alandan dersler alıp mezun oluyorsunuz. Uzmanlaşma dalları arasında elektronik, bilgisayar, sinyal işleme, kontrol, biyomedikal, güç sistemleri, antenler gibi konular var. Biraz daha fizik ve uygulamalı matematik ağırlıklı bir bölüm. Yarıiletkenleri birleştirip nasıl transistör yaparızdan başlayıp, nasıl işlemci tasarlanıra kadar öğreniyorsun. Bu bölümden mezun olduğunuzda her şeyi yapabileceğinizi sanıyorsunuz, aşırı bir bilgi yüklemesi oluyor :D. Eğer kendinizi geliştirirseniz bilgisayarcı gibi kod da yazabilirsiniz, sinyal işlemeden öğrendiğiniz matematiksel altyapıyla yapay zekaya, görüntü işlemesine de girebilirsiniz. Bu kadar güzel bir teorik altyapı vermesi açısından iyi ama insanı yorabilir. Bizim bölümden mezun olanlar genelde ASELSAN gibi savunma sanayii şirketlerine gidiyorlar çünkü en iyi maaşı bunlar veriyor TR'de ama Silikon Vadisine, Hollanda'ya giden de çok var. Mezunların çoğu gördüğüm kadarıyla yazılımcı oluyor, zaten TR'de kalıyorsan da hard mühendislik yapacağın pek bir yer yok. Ülkede Apple gibi bir şirket olmadığından kod yazmak dışında pek bir çaren yok gibi. Sadece savunma sanayii var mühendislik yapabileceğin, onda da yine çoğu mühendis kod yazıyor. Koskoca TAİ'de bile 1 tane elektronik labı var, gerçi elektronik mühendisleri de VHDL kodu yazıyor A:SDa Yurt dışına çıkmazsan yazılımcı oluyorsun büyük ihtimalle yani ama AR-GE yapan yerler de var, yazılımcı olmasan da işsiz kalmazsın yani, ben sadece çoğunluğu söyledim. Ama yurt dışına çıkarsan okulda öğrendiğin bilgileri kullanabileceğin daha iyi bir kariyer yolun olabiliyor. Gördüğüm kadarıyla Silikon Vadisine gidenler Bilgisayar Donanım Mühendisi denilen işi yapıyorlar yani çip tasarlıyorlar. Ben de böyle bir kariyer düşünüyorum o yüzden memnunum bölümden.

    # Mezunların çalıştığı bazı şirketler: ASELSAN, ASML, AMD, Intel, start-uplar...

    Sonuçta şahsi fikrim EE ya da CSnin birbirine bir üstünlüğü yok, bu ikisinden birini ilginize göre seçebilirsiniz. Ben seçerken bilgisayarı kod yazmaktan ibaret sanan bir liseliydim, "bunu kendim de öğrenirim" deyip yazmıştım. Tamam, kod yazmayı öğrenebiliyorsun belki gömülü sisteme bilgisayarcıdan bile daha iyi kod yazarsın ama bilgisayar bilimi bunun ötesinde, dediğim gibi teorik yönü kuvvetli bir bilim dalı. EE bölümleri TR'de genelde elektrik değil de elektronik ağırlıklı oluyor, elektrik dağıtımı gibi konulara pek girilmiyor yani. Daha çok dijital, analog elektronik gibi dersler var. Eğer fizik sevmiyorsanız ya da matematikten hoşlanmıyorsanız EE'den uzak durun derim. CS (TR'deki bilgisayar) ise çeşitli problemlere nasıl etkili çözüm yöntemleri bulup bunları en iyi şekilde yazarım üzerine kurulu. Kod yazmayı deneyin bence, severseniz yazarsınız (Tamam CS kod yazmak değil ama bu sizin için iyi bir indikator olacaktır). İkisi de ağır bölümler (ODTÜ'de okursanız daha ağır), o yüzden zevk alacağınızdan emin olun yoksa 4 yılınız zehir olabilir.

    Genelde elektroniği "eskimiş bölüm, Arduino çıktı herkes yapabiliyor zaten artık" falan diye eleştiriyorlar ama durum o kadar kötü değil. İlk olarak bölüm hala güncel, hala teknoloji savaşları yarıiletken sektörü üzerinden oluyor. ABD Huawei'den birini öldürecekse elektronik mühendisini öldürüyor :D Tamam Arduino çıktı bebeler bile robot yapıyor ama bunun yetmeyeceği uygulamalar olacak, buzdolabına ya da TF-X'e Arduino koyamazsın, orada sayısal tasarım bilip FPGA kodlayacak, mikrokontroller bilecek ya da ASIC tasarlayacak elektronikçiler lazım. Ve elektronik ölse yazılım her şey olsa bile EE bölümü elektronik uzmanlaşmasından ibaret değil, sinyal işleme de tek başına bir dev. Bugün FaceApp'te yüzünü yaşlandırabiliyorsan bunu sinyal işlemeye borçlusun :D Yani "Arduino çıktı zaten bilgisayarcılar da yapar sizin yaptığınızı" demek çok doğru değil bu sebeplerden, bu EE'cinin C++ öğrenip bilgisayarcı eziklemesi gibi bir şey. Tamam yaparsın ama tonla sorun çıkar ve ileri düzey şeyler yapamazsın çok.

    Yurt dışına çıkış konusunda bilgisayar daha iyi gibi, YZ çok hareketli bir alan ve bu konuda eğitimliyseniz çok kolay gidersiniz ki bu bilgisayarın alanı. (EE mezunları içinde de yapay zekaya yönelen oluyor tabi ama konuya bilgisayar bilimi yaklaşımı daha popüler şu an. Sinyal işleme tarafından yaklaşmak biraz eskide kaldı ve şu an yapılan çalışmaların çoğunda bilgisayarcı aranıyor. Ve EE'den bu tarz bir yüksek lisans ya da doktora programına da kabul almak bir hayli zor. Bunların fakülteleri bile farklı artık. Avrupa'da mesela bilgisayarcılar informatik fakültesinde iken elektrikçiler mühendislik fakültesinde oluyor. Bir EE'cinin informatik için yüksek lisans kabulü alması çok özel çalışmaları yoksa imkansız.) Yani dijital sinyal işleme ya da image processing kasarsanız EE'den de aynı kolaylıkla gidersiniz fakat bilgisayarın genel olarak popülaritesi şu an daha çok. Ve lisans sonrası yazılıma yönelicekseniz ya da bilgisayarcı işi yapacaksanız bence EMT öğrenmenin ya da transistörün fiziksel yapısını öğrenmenin cidden bir manası yok, o yüzden bilgisayar yazın yazılım ilginizi çekerse.

    TLDR: CENG (ama biraz da zevk meselesi)


    Birisi mesajla "bilgisayar ya da yazılım mühendisliği mi elektrik-elektronik mühendisliği mi" diye sormuştu ona verdiğim cevabı da atayım:

    Simdi bi defa Turkiye'de "bilgisayar muhendisligi" bolumleri muhendislik degil aslinda yani bu bolumlerin amaci ne cok da belli degil. Daha cok USAdeki computer science denen bolumun esdegeri gibi. Ozellikle USA ve Ingilterede "Computer Engineering" diye adlandirilan bolumler ise genelde EE muhendisligi bolumlerinin yan dallari olarak faaliyet gosteriyor ve bilgisayar donanim tasarimi konusunda yogunlasan bir program uygularlar. Yani Turkiye'de "bilgisayar muhendisligi" diye adlandirilan bolumde hic okumamama ragmen yaptigim ise ABD'de ve tum dunyada bilgisayar muhendisligi deniliyor.

    Kisacasi Turkiye'de Bilgisayar Muhendisligi bolumunde okuyorsaniz ya da okuduysaniz okudugunuz bolum yurtdisinda "Computer Engineering" yani kelimenin tam karşılığında "Bilgisayar Muhendisligi" denilen bolum degil yurtdisindaki karsiligi "Computer Science" gibi.

    Bunu soyledikten sonra bunlarin konularını alinan dersleri fln siralayayim:

    Bilgisayar Bilimi (Computer Science)(Turkiye esidi = "Bilgisayar Muhendisligi"): Bu bolumde genel olarak bilgisayarlar, programlama, algorithma tasarimi ve analizi gibi konular ve dersler islenir. Bilgisayar donanimi konusunda genelde cok temel 1-2 ders aliyorlar (sayisal mantik, bilgisayar mimarisi). Algoritmalar ve veri yapilari (algorithms and data structures), veritabani tasarimi (database design), isletim sistemleri, programlama dilleri ve derleyiciler (compilers) gibi dersler islenir. Mezunlarin cogu yazilim muhendisi olarak calismakla beraber genelde esnek ve genis bir alanda bilgi sahibi mezunlar yetistiren bolumlerdir. Ornek vermek gerekirse Microsoft, Oracle gibi yerlerde yazilim muhendisi olarak calisanlarin buyuk bir kismi bu alanda egitime sahiptir.

    Bilgisayar Donanim Muhendisligi (Computer Engineering)(Turkiye esidi = Yok): Bu bolumler genellikle ilk 2 yil elektrik-elektronik muhendisligi ile ayni dersleri verirler, bu yuzden bilgisayar bilimine gore daha zor bolumlerdir. Bilgisayar Bilimi bolumunde genelde okutulmayan VLSI (chip) tasarimi, ileri sayisal tasarim, temel analog tasarim, assembly dilinde programlama gibi dersleri gorurler, buna karsin yazilim muhendisligi konusunda bilgisayar bilimi ogrencilerinin gordugu veritabanlari, ileri algoritma analizi vb. gibi dersleri gormezler. Elektronik muhendisligi ile bilgisayar biliminin arasinda bir bolum olarak nitelendirilebilir. Verilog, VHDL gibi donanim tasarim dilleri ile cipler tasarlar, bu cipleri kullanacak kartlarin temel tasarimini yapar, sistemde calismasi icin gerekli suruculerin yazilmasina katkida bulunurlar. Ornek vermek gerekirse Intel, AMD, IBM gibi yerlerde islemci tasarimi surecinde calisanlar genelde bu temeller sahip egitim almislardir. Ama TR'de bu egitim yok (bildigim kadariyla).

    Yazilim Muhendisligi (Software Engineering): Bu bolumler yazilim tasariminin basli basina bir muhendislik disiplini oldugu ve iyi belirlenmis bir surec dahilinde yapilmasi gerektigi prensibinden yola cikarak duzenli ve sistemli bir ortamda yazilim tasarimi ve uretiminin tum boyutlari ile ilgili egitim gorurler. Cogunlukla ders programlari bilgisayar bilimi ile ayni olmasina ragmen ileri seviyede nesneye dayali programlama ve tasarim (object-oriented design and analysis), yazilim test (software testing), proje ve konfigurasyon yonetimi (project & configuration management) gibi mesleki dersler alirlar. Is alanlari genellikle bilgisayar bilimi okuyanlarla aynidir, ancak ozellikle Turkiye'de buyuk firmalar disinda7 pek fazla yazilim muhendisligi disiplini uygulanmadigi icin buyuk firmalar disinda bilgisayar bilimine gore fazla bir avantajlari oldugunu sanmiyorum. Hatta dalga geciyordu bilgisayarcilar, isletme egitimi falab diyorlardi hdhd

    Neyse sahsi fikrim EE ya da CSnin birbirine bir ustunlugu yok, bu ikisinden birini ilginize gore secebilirsiniz. EE bolumleri genelde elektrik degil elektronik agirlikli oluyor ve anlayacaginiz sekilde anlatırsam fizik ve uygulamali matematigi baya bir kullaniyorsunuz. Eger fizik sevmiyorsaniz uzak durun. CS ise cesitli problemlere nasil etkili cozum yontemleri bulup bunlarin verimliligini formulize etme vs. üzerine kurulu. Kod yazmayi denediyseniz ve sevdiyseniz yazabilirsiniz (CS kod yazmak degil bu arada cok daha genis bir alan baya teorik kisimlari var hatta hic kod yazmayan CS hocalari var ama bu sizin (bir liseli) icin iyi bir indikator o yuzden yazdim). İkisi de agir bolumler o yuzden zevk alacaginizdan emin olun yoksa 4 yiliniz zehir olabilir. Elektronige genelde 20 yil oncenin bolumu fln diye bakiyor insanlar ama aslinda baya yeni gelisiyor cogu sey. Ve dunyadaki cogu yenilik bu alanda yapiliyor. Mesela son zamanlarda Cin USA savaşı direkt yariiletken savasi aslinda, hatta Huawei'in EE muhendisi fln olduruldu birkac tane gecen yil dhdhd Tamam Arduino cikti ve bir bilgisayarci da (hatta 10 yasindaki cocuk da) Arduino alip EE'cinin yapabilecegi seyleri yapabilir ama bunlarin yetersiz kaldigi konular var. O noktada 8/32 bitlik mikrokontroller bilmen lazim ya da daha ust savunma uygulamalari icin FPGA, sayisal tasarim bilmen lazim. Ki bu direkt elektronikci isi. Ayrica EE muhendislivi elektronikten ibaret degil bir ton alt alani var, sinyal isleme bile kendi basina yeter olmemesi icin (image processing fln bu alan aslinda yani bu alanda calismak isterseniz de EE iyi bir tercih olabilir). Ve bu "bilgisayarci da Arduino ogrenip yapar" bakis acisi dogru degil, EE'ci de kod yazar ama bilgisayarcininki kadar etkili kod yazamaz (gomulu sistemler vs haric).

    Bu ikisinin Turkiye'deki is imkanlari, yapacaginiz is hakkinda da bilgi vereyim:

    Elektronik sanayii olusturmak biraz zor, sermaye lazim, TRde bu tip seyler yatirim almaz.

    O yuzden Apple gibi bir sirket yok elektronik sanayii de yok basli basina ama ulkede kalan asiri vatansever hocalarin oluşturdugu bir savunma sanayii var ve EEciler burada calisabiliyor. Zaten buralarda gomulu sistemler agirlikta oldugu icin pek bilgisayarci da alinmiyor (cok spesifik yazilimlar geliştiren savunma şirketleri haric). Bir de EE'ci C++ da yazabilir, kendini6 gelistirirse cok da kotu de yazmaz. Dolayisiyla adamlar mumkun oldugunda cok isi yapabilecek eleman almaya bakiyorlar. Bence bu gelecekte her sektore yansir, artik makineciler bile 3 dil ogrenmeye basladi ve patronlar baska yetenekleri olan insanlari da almak ister gelecekte diye dusunuyorum. Her neyse EE mezunlari savunma sanayiinde calisiyor genel olarak Arcelik Vestel dışında bir alternatif de yok zaten. Ama maas olarak iyi savunma sirketleri o yonden rahat edersiniz. Bilgisayar mezunlari TR'de yazilim sirketleri, startuplar, merkez bankasi vsde calisiyor. Belki savunma sanayii sirketlerine gore maas biraz dusuk ama yine iyi.

    Bilgisayar yurtdisina cikis konusunda daha iyi gibi, YZ cok hareketli bir alan ve bu konuda egitimliyseniz yurtdisina cok kolay gidersiniz mesela.

    Her neyse bildiklerimi yazdim telefonda oldugum icin cok derli toplu da olmadi ozur dilerim. Baska sorunuz olursa cevaplarim.




  • Hayır pek gerekmez.

    Kontrol için MATLAB Simulink'i iyi bilseniz iyi olur ki okulda öğreneceksiniz zaten, normal bir işte bunun dışında pek bir araç kullanmazsınız. Akademik devam edecekseniz belki Python vs. kullanabilirsiniz ama bunu da temel olarak işinize kadar bilseniz yetiyor.

    Haberleşme: Burada yapılan işlerde çok kodlama kullanılıyor ama yine bilgisayarcı kadar bilmenize gerek yok. Kafanızdaki şeyi koda dökebiliyorsanız yeterli oluyor, üst düzey bilgisayar konularını bilmenize gerek yok.

    Genelde bu alanlarda araştırma yaparken bile kolaylaştırılmış MATLAB, Python gibi scripting dillerini kullanıyorsunuz. Yani bu dillerde her fonksiyon zaten sizin için önceden hazır bulunduruluyor, size düşen sadece kafanızdaki tasarımı birkaç satırda koda döküp simülasyonunu yapmak oluyor.

    Bu iki alanda da C++ kodu yazmazsınız mesela. Çünkü C++ ile yazarsanız MATLAB kodundan hızlı çalışır ama çok zor olur. Çünkü herhangi bir fonksiyonu kendiniz yazmak zorundasınız ve dilin kendi de bariz şekilde zor. Oysa bilgisayarcılar çoğu büyük projeyi C++ ile yaparlar. Staj yaptığım şirketlerde şema şöyle oluyordu mesela kontrolcü kontrolü MATLAB'ta falan deniyordu en iyi parametreleri buluyordu, sonra onu bilgisayarcılar başka bir dilde iyi bir şekilde kodluyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 10 Ağustos 2020; 17:33:22 >




  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Habire bilkent bilkent deyip göklere çıkaran kişiler gayet açıklayacı bir yazı olmuş teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6k
  • cahilintegral C kullanıcısına yanıt
    Belli bir mesajı çekip gerçekten çok iyi manipülasyon yapıyorsun gerçekten helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşıldım herhalde düzelteyim: Bilkent aşırı iyi bir okul ve ODTÜ EE-Bilkent EE arasında kalan biri yazı tura atıp karar verebilir :P
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    birinin öğrencisinden 5 kuruş almadığı diğerinin yılda 60 bin tl ye yakın para aldığını da belirtmek lazım hocam..vakıf devlet kıyası yapmak bana saçma geliyor.
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    O konuda sizinle tartıştık hocam size bir şey demiyorum zaten. Ben bu arkadaşın sizinle yaptığımız bir tartışmadan bir mesajı çekip insanlara durduk yere insanlara laf atmasına sinirlendim yanlış anlaşıldıysam siz kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 11 Ağustos 2020; 19:21:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    ben de sizden özür dileyeyim o halde konudaki tüm mesajları okumaya vaktim olmadı sadece o mesajı gördüm ve hoşuma gitti bunu belirttim sadece.Konuda sizin mesajınız olduğundan bile haberim yok yani bu yüzden size herhangi bir göndermede bulunmadım.
  • cahilintegral C kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok hocam birkaç yanlış anlaşılma olmuş biraz sert davranmış olabilirim kusura bakmayın
  • Up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.