Şimdi Ara

ODESSA VOUCHER İLE İLGİLİ SORUM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Ben 2 arkadaşımla birlikte aralık başında odessa'ya gideceğim. uçak biletini aldım, hatta bookingcom'dan otel de beğendik ve rezervasyon yaptık. kapıda vize almayı düşünüyoruz. Sorularım şunlar:

    kapıda 30$, vesikalık fotoğraf, voucher ve dönüş bileti gerekiyor.

    1. dönüş bileti, internetten aldığım havayollarının sitesinden a4 kağıda çıkartılmış vaziyette olursa sorun olur mu? (birkaç yerde sorun olabileceğini duydum)
    2. voucher fiyatları 20-30-35-50 ve hatta bazı yerde 70$ arasında. bunun sebebi nedir? sahte voucher diye bir şey var mı? neden bu fiyatlar bu kadar düzensiz?
    3. otel rezervasyonunu malum 1 kişi adına yaptırdık. kapıda geri kalan 2 kişi için de rezervasyon kağıdı isterler mi?
    4. 3 günlük seyahatte seyahat sigortası vs. ihtiyaç var mı? olmazsa sorun çıkar mı?


    sorularımın bir kısmına bile cevap verirseniz çok sevinirim, ekstra bir şey yazmak isteyen olursa da memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ht07 -- 17 Kasım 2011; 10:46:56 >







  • Acentalardan aldığınız voucher sadece ülkeye giriş için düzenleniyor, yani otelde konaklamanızı sağlamaz.
    30 usd kapıda gümrük memuruna vize için + voucher 60 usd civarı ve dönüş uçak biletiniz gerekiyor. İnternetten yaptığınız rezervasyonlar ülkeye girişinizi sağlamıyor maalesef sadece konaklamanızı sağlıyor.
    internetten aldığınız çıktı kaşesiz ve imzasız olacaktır sorun çıkarabilirler, uçmadan önce havalimanında ilgili havayolundan bilet çıktınızı alıp imzalatmanızı kaşe vurabiliyorlarsa kaşeletmenizi de öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qa1 -- 18 Kasım 2011; 11:23:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ht07




    Selamlar arkadaşlar. Ben 2 arkadaşımla birlikte aralık başında odessa'ya gideceğim. uçak biletini aldım, hatta bookingcom'dan otel de beğendik ve rezervasyon yaptık. kapıda vize almayı düşünüyoruz. Sorularım şunlar:

    kapıda 30$, vesikalık fotoğraf, voucher ve dönüş bileti gerekiyor.

    1. dönüş bileti, internetten aldığım havayollarının sitesinden a4 kağıda çıkartılmış vaziyette olursa sorun olur mu? (birkaç yerde sorun olabileceğini duydum)
    2. voucher fiyatları 20-30-35-50 ve hatta bazı yerde 70$ arasında. bunun sebebi nedir? sahte voucher diye bir şey var mı? neden bu fiyatlar bu kadar düzensiz?
    3. otel rezervasyonunu malum 1 kişi adına yaptırdık. kapıda geri kalan 2 kişi için de rezervasyon kağıdı isterler mi?
    4. 3 günlük seyahatte seyahat sigortası vs. ihtiyaç var mı? olmazsa sorun çıkar mı?


    sorularımın bir kısmına bile cevap verirseniz çok sevinirim, ekstra bir şey yazmak isteyen olursa da memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.






    merhaba,
    Ben burada tabiiki sadece kşisel deneyimlerimi paylaşacağım.
    1-Ben iki turistik vize girişimde uçak bileti ibraz etmedim ve bir sorunda çıkmadı. Ancak dönüş biletinin öyle yada böyle bir çıktıını eklemeniz menfaatinize olur.
    2-Ben voucher + fotolu dilekçeyi 40 usd karşılığı burda firma ismini belirtmeyeceğim bir firmaya sipariş vereceğim. Bu vocher alacağım yeni bir firma önceki aldığım yer 50 usd istediğinden bu sefer arkadaşımın daha önce aldığı yeni bir yerden 40 dolara alacağım. isterseniz Firma ismini özel mesajla atabilirim. Voucherlerin aslına bakarsanız hepsi sahtedir. Voucherler para karşılığı alınan sizin sanki bir tur yada otel rezarvasyonuna sahip olduğunuzu belirten ancak gerçekte böyle olmayan bir belgedir.
    3- Keşke voucher'da yada otel rezarvasyonunuzda diğer iki kişinin adlarınıda belirtse idiniz. Bu konuyu sorun yapabilerler ve açıklamakta zorlanabilirsiniz diye düşünüyorum.
    4-Daha önceki vize taleplerimde seyahat sigortası istemişler ve tur firmaları sigorta yapmıştı. Konuştuğum turizm firmasından seyahat sigortası istedim buna artık gerek olmadığını , gönderdikleri kişilerde sorun çıkmadığını belirtti. Bu durumda seyahat sigortası kendi insiyatifinize kalıyor. Ben yaptırmayacağım.

    Şimdi yukarda yazdıklarıma ilaveten şunları söylemek isterim. Bu kapı girişlerinde sorun yaşamak yaşamamak çoğunlukla oradaki memurlarla ilgili bir durum. yani evrakınızın tam olması sorun yaşamayacağınız anlamına gelmez. Donestkde tüm evrak tamam olmasına rağmen tüm türk yolcuları 1-2 saat beklettiler. Bizden sonra Luthfnasa uçağı geldi almanlar gözümüzün önünden patır patır içeri girdiler. İngilizler geldi patır patır içeri girdiler. Birtanesini durdurmadılar. 30 usd rüşvet vererek bizi içeri aldılar. Yani buradaki biz böyle saygın ülke olduk şöyle büyük ülke olduk söylemlerine fazla itibar etmeyin , önemli olan karşı tarafın sizi nasıl gördüğüdür. Türk konsolosluğununda pasif olduğunu da anlamış oluyorsunuz. İsteseler bu sorunları asgariye çekebilirler. Buna rağmen aynı evrak ile harkovda hiç sorun yaşamadım. kadın memur bir kez yüzüme bakıp pasaporta bakıp kaşeyi bastı ve içeri girdim. Size güzel sorunsuz bir yolculuk dilerim.




  • qa1 ve carrot, ikinize de ilginiz için sonsuz teşekkür ederim. ellerinize sağlık, gerçekten çok yardımcı oldunuz. herhangi bir konuda ben de size yardımcı olmak isterim ilerleyen zamanlarda.

    söylediklerinizden çıkardıklarım:

    voucher veren firmanın adı-sanı-büyük ya da küçük olması önemli değil, her voucher işime yarar. dolayısıyla ben en düşük fiyat veren firmadan almayı tercih edeceğim.

    ayrıca bir firma (diğerlerine göre nispeten daha büyük olan bir firma) bana voucher verirken dilersem 30$ kapı ücretini de o an yatırabileceğimi, bu sayede kapıda para ödemeyeceğimi ve oradaki kapıda vize işlemi yapan adamla irtibat halinde olduklarını ve onlarca kişiyi bu sistemle odessa'ya gönderdiklerini söyledi. sizce güvenilir bir yol mudur? adıma vocuher düzenleyip ukraynaya bilgilerim yollanacak, otele kayıt yapılıp odessa havaalanı kapısına bilgim gidecekmiş. yani bu arkadaşlar bana ekstra kolaylık mı sağlıyor? yoksa her voucher da zaten bu işlemler mi yapılıyor?
    sözün özü: herhangi bir yerden alacagım 30$ lık vocuher ile bu arkadasın bana söylediği vocuher aynı mı?




  • ht07 rica ederim...

    Carrot arkadaşın dediği gibi maalesef Ukrayna sınır kapılarında (Kiev'de pek sorun olmuyor) Odessa, Donetsk vd. vize olsa dahi rüşvet istiyorlar.
    En son Donetsk seyahatimde vizem ve eksiğim olmadığı halde pasaport polisine rüşvet verdim, birşey olacağından değil elbet alacaklar ülkeye ama psikolojik baskı işte ne koparırsak modundalar sürekli. Vize tipi, uyruk ve seni karşılayan kişi acenta kuruluş yada başka faktörlere görede kapıda bekleyebiliyorsun. Bunlarla ilgili yaşadıklarımı ve görüşlerimi yazmaya başlasam topa tutarlar adamı ... neyse

    Son vize uygulamasından önce vize 2-3 iş günü içinde çıkıyor evraklarınla birlikte ülkeye giriş yapabiliyordun. 95-100 usd istanbul'da iseniz temin edebiliyordunuz.

    Eski vize sistemini anlatıp kafanızı karıştırmayayım.

    Şimdi kısa süreli konaklamalarda kapıda vize alınabiliyor ücreti 30 usd. Pasaport polisine ödeniyor.
    Gerekli evraklar, gidiş dönüş uçak bileti, fotoğraf, konaklama yaptığınız otelin mühürlü imzalı resmi voucher(konaklama) belgesi. (internetten alınan kabul görmüyor, sürekli giriş çıkış varsa, dilde sıkıntı yoksa genede giriş yapabilirsiniz)
    Burdan giderken işte temin edilmesi gereken bu voucher belgesi. Her bir kişi adına çıkıyor. 40-60 usd arasında değişen fiyatları var.

    Her halukarda para ödeyeceğinden Tr'den ayrılırken ne kadar az ödersen o kadar iyi.
    Yani voucher belgeni öde ve al. Diğer evraklar zaten elinde 30 usd vize ücretini de ülkeye girişte öde, ufak tefek sorunlar çıkarsa orada halledersin merak etme bir şekilde seni ülkeye alacaklar.

    kısaca özetlersek: uçak bileti+acentadan temin edeceğin voucher belgesi+30 usd vize harcı

    iyi yolculuklar.




  • qa1 ve carrot arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. bu başlığın odessa'ya gidişle ilgili harika bir başlık olduğuna inanıyorum. internette bir o site bir bu site gezip kafa karışıklığı yaşayacağınıza direkt bu başlığa girip, şu yazan 5-6 cevabı okuyup çok rahatlıkla odessa'ya gidebilir, belgelerinizi toparlayabilir ve kafanızdaki soru işaretlerini silebilirsiniz.
  • ht07 H kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo199 -- 6 Temmuz 2023; 8:35:15 >
  • Slm arkadaslar benim icin de faydali oldu burda yazlianlari okumak. Bende 2-5 aralik tarihlerinde odessa da olucam, ucak(onur air) ve oteli(booking.com) uzerinden aldim. Vize formlarini indirip doldurdum fotografi bile yapistirdim. Simdi su voucher olayi kaldi onun icinde otele e-mail atip imzali, muhurlu konfirmasyon belgesini bana taratip gondermelerini istedim. Sizce bu gonderecekleri belge isimi gorurmu yoksa bi acentadan gidip almam mi lazim.
  • Yıllardır uluslararası seyahatler yapıyorum.Rusya 16.ülkem oldu.En son geçen hafta Moskova'ya gittim.Hiç sıkıntısız vizesiz girdim.

    Öncelikle Turizm acentası kullanmayıp kendi organizasyonumu kendim yaparım.

    Bu sefer'de Ukrayna Simferepol için valizimi hazırladım.Uçak biletimi aldım,otel rezervasyonumu oteli arayarak yaptım.Her iki belgede de imza ve kaşe mevcut.Bu durumda Voucher'imin olması imkansız.(Yalandan voucher ayarlanabilir haliyle ama tarzım değil :))

    Merak ettiğim bu şekilde Ukrayna'ya giden arkadaşlar neler yaşadı.(10 Eylül sonrası yeni vize rejimiyle.)

    Sıkıntı yaşayan oldu mu?
  • Arkadaşlar 26 aralık 2011 günü odessa havaalanında vizemi aldım. daha önce bu sayfada yazılanların bana yardımı dokunduğu için şimdi size neler yaşadığımı aktarmak istedim belki şu kısa süre içerisinde gidecek olanlar faydalı olur malum vize kalktı ama daha yürürlüğe girmedi, mayıs 2012 gibi gireceği konuşuluyor ama daha önce veya sonrada olabilir kesin bir bilgi olmadığı için birşey diyemiyorum...

    Neyse 26 Aralık 2011 tarihinde odessa havaalındaydım gördüğüm en küçük havaalanı diyebilirim, pasaport kontrol noktası sadece 3 tane, ancak vizeyi aldığınız bölüm hemen karşılarında duran bir kişinin çalıştığı büfe boyutlarında bir yerden alıyorsunuz, öncelikle söyliyim voucher istiyorlar, ve otelleri arayıp rezervasyonu soruyorlar ancak rezervasyonu olmayan sahte voucher sahibi insanlara bunların sahte olduğunu söylüyorlar ancak yinede o insanlara vizeyi verdiler hatta voucher olmayan kişiler gördüm onlar bile işlerini halletiler (tabi nasıl olduğunu biliyorsunuz $$$) ayrıca doldurmanız için form veriyorlar size, tavsiyem Türkiye'den Ukrayna konsolosluğundan alın doldurun öyle gidin, tabii formla birlikte resim istiyorlar (1 adet) resim götürmeyen insanlar bile gördüm pasaportundan fotokopi çekip ilişiğine kancalayıp hallettiler, 30 dolarınızı bozuk hazırlayın para üstünü vermeyi sevmiyorlar, sonuçta bütün belgeleriniz eksik olsa bile sadece pasaportunuzla gelseniz bile bir şekilde vizeyi verecekler size tabii biraz maddi anlamda kesenizi açmanız gerekcek aksi takdirde, doğru bir voucher, doldurulmuş bir form ve resminiz ayrıca 30 dolarınızla birlikte yaklaşık 10 dakikada pasaportunuzda vizenezi göreceksiniz, tabii aynı uçakta bir çok insan vizeyi bu şekilde almak için beklediği için ve bir kişi çalıştığı için ben iki buçuk saat sıra bekledim, sonuçta dert etmeyin vize sorun değil mutlaka geçiyorsunuz, ben çok gitmeden önce kasıyordum ama şimdi herşeyi görünce ne kadar kolaymış diyorum.
    iyi günler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: massarq

    Arkadaşlar 26 aralık 2011 günü odessa havaalanında vizemi aldım. daha önce bu sayfada yazılanların bana yardımı dokunduğu için şimdi size neler yaşadığımı aktarmak istedim belki şu kısa süre içerisinde gidecek olanlar faydalı olur malum vize kalktı ama daha yürürlüğe girmedi, mayıs 2012 gibi gireceği konuşuluyor ama daha önce veya sonrada olabilir kesin bir bilgi olmadığı için birşey diyemiyorum...

    Neyse 26 Aralık 2011 tarihinde odessa havaalındaydım gördüğüm en küçük havaalanı diyebilirim, pasaport kontrol noktası sadece 3 tane, ancak vizeyi aldığınız bölüm hemen karşılarında duran bir kişinin çalıştığı büfe boyutlarında bir yerden alıyorsunuz, öncelikle söyliyim voucher istiyorlar, ve otelleri arayıp rezervasyonu soruyorlar ancak rezervasyonu olmayan sahte voucher sahibi insanlara bunların sahte olduğunu söylüyorlar ancak yinede o insanlara vizeyi verdiler hatta voucher olmayan kişiler gördüm onlar bile işlerini halletiler (tabi nasıl olduğunu biliyorsunuz $$$) ayrıca doldurmanız için form veriyorlar size, tavsiyem Türkiye'den Ukrayna konsolosluğundan alın doldurun öyle gidin, tabii formla birlikte resim istiyorlar (1 adet) resim götürmeyen insanlar bile gördüm pasaportundan fotokopi çekip ilişiğine kancalayıp hallettiler, 30 dolarınızı bozuk hazırlayın para üstünü vermeyi sevmiyorlar, sonuçta bütün belgeleriniz eksik olsa bile sadece pasaportunuzla gelseniz bile bir şekilde vizeyi verecekler size tabii biraz maddi anlamda kesenizi açmanız gerekcek aksi takdirde, doğru bir voucher, doldurulmuş bir form ve resminiz ayrıca 30 dolarınızla birlikte yaklaşık 10 dakikada pasaportunuzda vizenezi göreceksiniz, tabii aynı uçakta bir çok insan vizeyi bu şekilde almak için beklediği için ve bir kişi çalıştığı için ben iki buçuk saat sıra bekledim, sonuçta dert etmeyin vize sorun değil mutlaka geçiyorsunuz, ben çok gitmeden önce kasıyordum ama şimdi herşeyi görünce ne kadar kolaymış diyorum.
    iyi günler

    Odessa hakkında görüşleriniz nedir hocam ne için gittiniz




  • slm arkadasşlar ben haftaya odesaya gıtmeyı dusunyorum ve gumrukten vıze alabılmem ıcın ne gerekıyor acaba bıde kac gunluk verıyolar saygılar
  • Kiew e direkt thy ile gidecegiz ancak firma 70 usd para istedi bunu mutlaka odemek zorunda miyiz?
  • Arkadaşlar bu voucher ı cuma gününe kadar alacağım güvenilir bi firma biliyormusunuz?
    Ben Odessaya gideceğim ordan nikolaeve geçeceğim ama arkadaşımın evinde kalacağım için herhangi bir otel rezervasyonum yok. Voucher üstünde yazan otel o işi görür mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: szymek

    Arkadaşlar bu voucher ı cuma gününe kadar alacağım güvenilir bi firma biliyormusunuz?
    Ben Odessaya gideceğim ordan nikolaeve geçeceğim ama arkadaşımın evinde kalacağım için herhangi bir otel rezervasyonum yok. Voucher üstünde yazan otel o işi görür mü?

    bana bilgi verirseniz sevinirim
  • diyelim uçak biletimi aldım, hotelimi ayarladım.. direk odessa ya gidip kapıda 30 dolarımı verip ülkeye giriş yapamıyormuyum??
    bu şekilde gezen varmıdır arkadaşlar??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pascha1602

    diyelim uçak biletimi aldım, hotelimi ayarladım.. direk odessa ya gidip kapıda 30 dolarımı verip ülkeye giriş yapamıyormuyum??
    bu şekilde gezen varmıdır arkadaşlar??

    13 gun daha beklersen vızeler tamamen kalkıyor elını kolunu sallayarak gırersın
    dıp not:odessalıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melo199

    quote:

    Orijinalden alıntı: pascha1602

    diyelim uçak biletimi aldım, hotelimi ayarladım.. direk odessa ya gidip kapıda 30 dolarımı verip ülkeye giriş yapamıyormuyum??
    bu şekilde gezen varmıdır arkadaşlar??

    13 gun daha beklersen vızeler tamamen kalkıyor elını kolunu sallayarak gırersın
    dıp not:odessalıyım

    anladım.. fakat 1 ağustostan sonra asker sayılmış olacağım :( 12 ağustostada teslim olacağım birliğe.. askere gitmeden önce bi ukrayna gezisi yapmak istedim.. thy miles and smiles millerimle..

    bana şu voucher okadar saçma geldi ki.. sadece bu sistemi ukrayna için duydum ben.. hırvatistan zagreb'e gittim, sadece uçak bileti.. hırvatistana girmek için bile para mara vermedim, düşün..

    napacağız bakalım..




  • voucher sart soyle sart her turlu rusvet calısır odessa da fazla abartmak ıstemıyorum ama parayı verırsen pasaportsuz bıle gırersın bu kadar rusvet donen yer olmaz dunyada.ama sen sımdı vouchersız gıt desem tutar rusvet almayanına comezıne denk gelırsın ne bılıyım tersllık olur fln fıstan.o yuzden al da basın agrımasın.40 dolar fln olması lazımdı.
  • Ukrayna kiev, odessa, simferepol, harkov, donetsk, yalta, lvov ve ukraynanin diger tum sehirleri hakkinda kafaniza takilan butun soru isaretlerini aydinlatmaya haziriz ve ayrica vize, voucher, cok uygun fiyatlara ucak bileti, butcenize uygun sehir merkezinde daireler, rehberlik, sirket kurlumu, registrasyon, rusca dil kursu, paket turlar vb daha sayamadigimiz buna benzer bir cok alanlarda sizlerleyiz.

    MSN:kievukrayna@hotmail.com
    MAiL:ukrkievaparts@gmail.com
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.