Şimdi Ara

Odak noktaları sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi vizörden bakınca görünen odaklama noktaları, odaklamayı yaptığı anda kırmızı bir ışık yanıyor. Sorun şu ki bu ışık yandığında bazı noktalarda sanki bir kirlilik varmışçasına ışık dağınık görünüyor. 9 noktanın hepsi bu şekilde değil. Bazı noktalarda kırmızı ışık dağılırken bazılarında gayet normal görünüyor. Bunu objektifi karanlık bir alana tuttuğumda, kırmızı ışıklar daha belirgin olduğu için farkettim. Sebebi ne olabilir? (Makine Canon 600d)



  • 600D'nin bakacındaki odak noktaları ayrı ledlerle değil yandan aydınlatmalı sanıyorum, dolayısıyla karanlık bir ortamda tek bir odak noktası yansa bile bu ışık etrafına yayılıyor. Senin sorun böyle birşey mi?
  • https://store.donanimhaber.com/50/6b/ec/506bec5fe53a2375070173875c3074db.jpg telefonun kamerasını vizöre dayayıp çekmeye çalıştım :) bu şekilde görünüyor. alttaki ve en üstteki noktalarda ışık dağılıyor.
     Odak noktaları sorunu




  • 550D'de farketmemiştim böyle birşey. 600D kullanan arkadaşlara sormak lazım.
  • Odak seçimini manuel yap sağdaki tuşla, sonra hepsini sırayla gez, ışıklar aynı güçte mi yanıyor kontrol et. O zaman belli olur sorun olup olmadığı. Ama anlaşılan bir sorun var şimdi nette arattığımda (600d af light problem) benzer görüntüler çıktı.

    http://www.photography.ca/Forums/camera-equipment-accessories/17392-blurred-af-points-brand-new-600d-t3i.html

    http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1156111

    http://imgur.com/rinXB




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream.land

    Bildiğiniz gibi vizörden bakınca görünen odaklama noktaları, odaklamayı yaptığı anda kırmızı bir ışık yanıyor. Sorun şu ki bu ışık yandığında bazı noktalarda sanki bir kirlilik varmışçasına ışık dağınık görünüyor. 9 noktanın hepsi bu şekilde değil. Bazı noktalarda kırmızı ışık dağılırken bazılarında gayet normal görünüyor. Bunu objektifi karanlık bir alana tuttuğumda, kırmızı ışıklar daha belirgin olduğu için farkettim. Sebebi ne olabilir? (Makine Canon 600d)



    Hocam cihazın son sürümünü yüklemeyi denediniz mi? Bir de ayarları "fabrika ayarlarına" döndürün bakalım ne olacak...
  • yakın zamanda aynayı ve vizörü temizlemeye çalıştınmı, benim de başıma geldi bu hafta, vizörden görünen odak ekranı çok kolay hasar alaibliyormuş, alıncada bu kırmızı noktalarda problemler ortaya çıkıyor, ben internetten yenisini sipariş ettim odak cmını yeniliyecem
  • Kıl gibi bir şey görünmüştü bir kaç gün önce onu hafif üfleyerek temizlemeye çalıştım sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seboist64

    Odak seçimini manuel yap sağdaki tuşla, sonra hepsini sırayla gez, ışıklar aynı güçte mi yanıyor kontrol et. O zaman belli olur sorun olup olmadığı. Ama anlaşılan bir sorun var şimdi nette arattığımda (600d af light problem) benzer görüntüler çıktı.

    http://www.photography.ca/Forums/camera-equipment-accessories/17392-blurred-af-points-brand-new-600d-t3i.html

    http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1156111

    http://imgur.com/rinXB

    Evet aynen buradakiler gibi görünüyor. Işıklar aynı güçte ancak görüldüğü gibi dağınık bazıları. Peki ne yapmam gerek




  • Varsa garanti kapsaminda servise gotur. Yoksa istanbuldaysan hayyama goturebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisi var ancak İstanbul'da değilim. Şimdilik beni rahatsız etmesi dışında bir sorun çıkarmıyor ancak daha sonra garantiye göndereceğim sanırım.
  • Benzer bir durum bendede söz konusu hem dağınık odak noktaları var hemde odak noktalari çok soluk aydınlık bir ortamda belli bile olmuyor. Toz olduğu için temizlemeye çalıştım ama tozlarda neresine girdiyse silerek kaybolmadilar bide odak noktalarını göremez olduk. tek yol odak ekranının değişimi mi simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.