Şimdi Ara

Oda termostatları hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
5
Favori
152.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: telit35

    evde oda termostatı var bununla ayar yapmak bazen zor oluyor
    oda termostatını kumandalı hale getirebilirmiyiz
    yoksa baştan mı kumandalı almak gerekirdi ?

    Kumanda derken TV leri uzaktan kumandası gibi mi?
    Bu aletlerin kısa aralıklarla ayarlarını değiltirmemek lazım. Kumanda dijital olabilir ama esas işi yapan cihaz mekanik ve sürekli ayar değişimi çabuk servis çağırmanıza neden olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: telit35

    evde oda termostatı var bununla ayar yapmak bazen zor oluyor
    oda termostatını kumandalı hale getirebilirmiyiz
    yoksa baştan mı kumandalı almak gerekirdi ?



    elimdeki termostat bu linkte kumanda özelliği olsa çok daha iyi olurdu
    http://www.hepsiburada.com/Liste/demirdokum-dijital-programlanabilir-oda-termostati-im-01/ProductDetails.aspx?productId=evdemim01&categoryId=8002825




  • eğer kombili bir evde oturuyor olsaydım hiç oda termostadı falan uğraşmazdım, takardım biri hariç tüm radyatörlere termostatik vana her odayı istediğim sıcaklığa ayarlardım
  • O termostatik vanaları takması kolay olsa ben de alırdım 3-5 tane. Ama sızdırma yapan vanayı halledene kadar anam ağladı. Tekrar bulaşmayı göze alamam.
  • Bu termostatik vanayi kendimiz takabiliyormuyuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    Bu termostatik vanayi kendimiz takabiliyormuyuz.

    Büjon anahtarın ve ketenin varsa takabilirsin.
    Kesinlikle keten olmalı. Teflon hiçbir işe yaramıyor vanalarda.
  • Yok yok kalsin her radyatorle ayri ayri ugrasmak zor olacak demek ki.. aslinda benim kombi kapali balkonda hic soguk gormuyor kendi termostati acip kapatiyor merak ettigim gerek varmi acaba harici termostada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    Yok yok kalsin her radyatorle ayri ayri ugrasmak zor olacak demek ki.. aslinda benim kombi kapali balkonda hic soguk gormuyor kendi termostati acip kapatiyor merak ettigim gerek varmi acaba harici termostada.

    Kombinin kendi termostatı hava sıcaklığına göre değil, ısıtıp kalorifer sistemine verdiği suyun sıcaklığına göre çalışır.
    Yani hava 25 derece ama sen kombinin kalorifer gidiş suyu sıcaklığını 2. kademeye(35 derece veya üzeri) aldın mı kombi ısıtmaya geçer taa ki kapatana kadar(Don koruması modu)
  • Yani termostat gerekli diyorsunuz..
  • bende termostatın % 20 gibi tasarruf yaptığına inanmıyorum...Yapsa yapsa % 5 en fazla % 8 gibi yapabilir...
    Kombilerde zaten termostat var..
    Kombi ayarını 3 e yada atıyorum 65 dereceye getirdiğinizde evin ısısı 22 derece oluyorsa yada kombi ayarı kimilerinde 4 yada 5 te de olabilir yada 1 de herne ise, oda sıcaklığı 22 derece gibi oluyorsa zaten kombi kendini bu ısıya ayarlıyor.....Kombi zaten sürekli çalışmıyor ki, istenilen sıcaklığa erişince duruyor , soğuyunca tekrar çalışıyor,peteklerin içindeki ısıyı algılayan termostatı var zaten kombi sistemlerinde...Ben tasarruf için gereksiz ama komfor için gerekli faydalı buluyorum...Ama yakıttan tasarruf edeceğine inanmıyorum...
  • MAntıklı baktığında atıyorum termostatı 22 dereceye ayarladın odanın içi 22 derece oldu kombiyi kapattı.3-4 dk içinde oda sıcaklığı 1 derece düştüğünde tekrar yanmaya başlıyacak.Bu böyle hep devam edicek.Eee kendi termostatı zaten yapıyor bunu.Yeterki kapalı bir yerde olsun kombi.
  • "Kombinin kendi termostatı hava sıcaklığına göre değil, ısıtıp kalorifer sistemine verdiği suyun sıcaklığına göre çalışır."

    Yazdıklarımın okunmaması üzdü beni
  • Merhaba ,

    Bende evde buderus kombi kullanıyorum. Ama ekonomik olsun diye sadece 1 odanın vanası açık diğerleri kapalı. Bunun termostatı da salonda bulunuyor , yani buz gibi yerde... Normalde 23 dereceye ayarlı ama , termostatın bulunduğu odanın sıcaklığı 12 derece civarında . Buda devamlı kombiyi ateşliyor bence kombi hiç uyku moduna geçmiyor. Devamlı gazdan yiyor. Termostatı kapatsam bir sorun olur mu ?
  • Dahada faydalı olurkapatın.Ama termostatın espirisi zaten bulunduğunuz odada olması.Bence hemen bulunduğunuz odaya çekin termostatı.
  • Evet aynen öyle termostat şuanki haliyle bulunduğu odanın sıcaklığını algılayıp orayı 22 dereceye getirmeye çalışıyor o odadada petek yanmadığı için oda devamlı soğuk kalıyor ve oda termostatıda kombinin devamlı çalışmasını sağlıyor,yapılması gereken hemen termostatı oturduğunuz peteklerin yandığı odaya almanız öbür türlü yarardan çok zararını görürsünüz
  • Anladim , cok zor birseymidir termostatın yerini değiştirmek? Kirada oturuyorum , sök-çıkar-tak gibiyse odaya taşımak isterim.Çünkü evi teslim edeceğim zamanda eski yerine getirmek istiyorum termostatı.Birde termostatı kapatınca kombide çalışmayı durdurdu. saatte 1 m^3 gidiyor. :(( Onun için yerini değiştirmek en iyisi..
  • Termostata kombiden 2x kablo gider, sizde 2x0,75 mm2 veya 2x1 mm2 kablo ekleyerek yerini değiştirebilirsiniz, yalnız tecrübeniz yoksa yapmayın çünkü o kabloda şebeke gerilimi 220 VAC var.

    Birde termostatı dairenin giriş kapısının karşısına, mutfağa, antreye monte etmemek lazım çünkü buralarda hava sirkülasyonu olur. Havanın daha stabil olduğu olduğu duvarlara monte etmek lazım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: buzbagbuzbag
    Anladim , cok zor birseymidir termostatın yerini değiştirmek? Kirada oturuyorum , sök-çıkar-tak gibiyse odaya taşımak isterim.Çünkü evi teslim edeceğim zamanda eski yerine getirmek istiyorum termostatı.Birde termostatı kapatınca kombide çalışmayı durdurdu. saatte 1 m^3 gidiyor. :(( Onun için yerini değiştirmek en iyisi..
  • Şu an oda termostatım 22 derecede sabit. Kombi ısısı 60 derecede. Bu değerler ideal midir? Neye göre değiştirmek gerekli?
  • mrb benim bi sorum olucaktı evde demirdöküm yoğuşmalı kombi kullanıyoruz daha yeni yine demirdökümün oda termostatını taktırdık fakat termostat ı 20 dereceye ayarlıorz ama odadaki termometre 25 dereceyi falan gösteriyor bu fark normal mi ? termostatım bu
    http://www.bengikombi.com/main/demirdokum_sd_2005_oda_termostati-160-0-31.html

    son olarak da nette okumuştum yoğuşmalı kombilerde kombi suyu sıcaklığı 60 altnda olması gerekiyor falan diyolardı ben 45 de kullanıyorum bu derece sizce iyimidir?
  • arkadaşlar lütfen anlayan birileri yardımcı olsun bana.annemin evinde ''BUDERUS Basicplus GB012 Hermetik Yoğuşmalı Kombi'' var ve bununla uyumlu termostatik full digital oda kumandası takılı,ancak annem bunu kullanmasını beceremiyor.onun yerine klasik çevirmeli termostat istiyor.buraya kadar sorun yok.ancak ondan çıkan digital termostatı ben kendi kombime (maktek ruby) taktırmak istiyorum,kime sorduysam kendi ellerindeki ürünü satmak için olmaz diyor.ben kendi mühendislik bilgime dayanarak bnun olmaması için bir sebep göremiyorum çünki bunların hepsinin çalışma prensibi aynı. ne dersiniz lütfen fikrinizi benimle paylaşırmısınız?







  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.