Şimdi Ara

OCZ VERTEX 3 120GB SATA 3.0 OKUMA YAZMA DEĞERLERİ NORMALE ULAŞTI 550 READ/ 500 WRİTE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BUGUN FORUMDAN ALMIS OLDUGUM SSD Yİ DAHA ÖNCE BİR SSD KULLANICISI OLMADIGIM İÇİN FORUMLARDAN ARAŞTIRARAK BİLGİSAYARIMA TAKTIM VE İŞLETİM SİSTEMİNİ KURDUM. ANCAK FORUMLARDA AHCI/RAİD MODLARINDAN BAHSEDİLİYORDU ÖZELLİKLE SSD DEN TAM PERFORMANS ALMAK İÇİN BU MODLARDAN BİRİNİ KULLANMAK GEREKSİNİMİ ÖNE CIKIYORDU. BENDEDE ASUS P8P67 DELUX ANAKART VAR VE FORUMLARDAN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA SSD YE İŞLETİM SİSTEMİ KURMADAN ÖNCE AHCI MODUNU BİOS AYARLARINDAN AKTİF ETMEK GEREKİYORDU VE BENDE YAPTIM. ANCAK BAŞKA ANAKARTLARDA BU AHCİ VE RAİD MODUNU AKTİF ETMEK YETMİYOR AYNI ZAMANDA BİR FLOPY DİSK MARİFETİYLE ANAKART CD LERİYLE GELEN VEYA MOBO LARIN ANASAYFALARINDAN AHCI/RAİD DİSK İÇİN GEREKLİ DÖKÜMANLARI İNDİRİP FLOPY VASITASIYLA DİSK HALİNDE HALİ HAZIR BULUNDRUMAMIZ GEREKİYOR. BEN RAİD YAPMADIGIM İÇİN AHCI OLARAK ANLATICAM. RAİD İÇİN DE BAŞKA ARKADAŞLARDAN BİLGİ BEKLİYORUM. KONUMUZA DÖNELİM BENİM ANAKART DRİVER İSTEDEMEDİĞİ İÇİN BİOS TAN ENABLE YAPMAM YETERLİ OLDU. VE İŞLETİM SİSTEMİNİ KURDUM. GERÇEKTEN WİNDOWS ACILIS , PROGRAMLARA ERİŞİM COK İYİDİ. OTTO İLE TEST ALMAMIN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNEREK HDD Yİ TEST ETTİM. SICAKLIK BURDA 128 C GÖZÜKÜYORDU. ÇALIŞMASINI TEST ETTİM VE 200 MB READ / 200 MB WRİTE GİBİ COK KÖTÜ DEĞERLER ALDIM. ARAŞTIRDIM VE 128C SICAKLIGIN ASLINDA KATI DEPOLAMA OLDUKLARINDAN SICAKLIK SENSÖRLERİNE YER VERİLMEMESİNİN GETİRDİĞİ BİR SORUN GİBİ GÖZÜKEN ANCAK ASŞINDA HER SSD DE OLAN BİR GÖRÜNTÜYMÜŞ SADECE 128 C :D. ARKASINDAN BİR KAÇ FORUMDA GEZERKEN BİR ARKADAŞ BENİMDE FAYDALANDIĞIM BİR DENEME İLE SORUNU ÇÖZDÜ BENDE BUNU SİZLE BU FORUMDA PAYLAŞMAK İSTEDİM. ELİNDE MEVCUT BULUNANLAR VEYA KARTI BİLENLER İÇİN SÖYLÜYORUM BİLMEYENLERDE KENDİ ANAKARTLARININ KİTAPCIKLARINDAN BAKARAK ULAŞABİLİRLER SATA 6.0 Gb/s SATA GİRİŞLERE BAĞLAMAMIZ GEREKİYORMUS. BEN İLK TAKTIĞIMDA ÖNEMSEMEDİĞİM İİN SATA 3Gb/s YE BAĞLAMISTIM. SONRA ASUS DELUX KARTIMDA MARVELL VE İNTEL OLMAK ÜZERE 2 ŞER TANE AYRI AYRI 6.0Gb/s SATA GİRİŞİ MEVCUT. BEN ÖNCE MARVELL KONTROLLU SATALARA BAĞLADIM HDD Yİ VE OTTO İLE TEST ETTİM. HAYRET VERİCİ AMA OKUMA HIZI 350 MB LARA CIKARKEN YAZMA HIZI 150 MB LARA DÜŞTÜ :S SONRA BİLGİLENDİĞİM O FORUMDAKİ ARKADAŞIN DEDİĞİNİ YAPTIM. İNTEL KONTOLLU SATA GİRİŞLERE BAĞLADIM SSD Yİ. VE OTTO İLE TEST ETTİM Kİ NE GÖRİM DEĞERLER 4K VE 8K DA 550/500 E ULAŞTI.

    AYRICA WİNDOWS U İLK KURDUGUMDA SATA 3.0 gb/s deyke SSD WİN7 PUAN I 7,8 KEN SATA 6.0 Gb/s deyken 7,9 TAVAN PUANA ULAŞTI.

    SONUÇ ANAKARTLARINDA MARVELL VE İNTEL 6.0 gb/s SATA GİRİŞİ OLANLAR ÖNERİM İNTEL SATA LARI KULLANMALARI. SATA 3.0 gb/s ye takmamaları. ANAKART DESTEĞİNDE 6.0 gb/s desteği olmayanların SSD lerden tam verim alamama ihtimalini öngörmeleri gerektiği bunu bilerek araştırma yaptıktan sonra SSD almalarını tavsiye ederim ( bir yöntemi vardır belki tam bilmediğimden sadece öneri olarak söylüyorum :D ).

    bişey daha söyliyim unutmadan ssd tam değerlere ulaştıktan sonra bariz bir artış görmedim açılışta ama cokta deneme sansım olmadı. yani her türlü ssd farkını belli ediyor, makinaya reset atmamısta sanki içeri bi su içmeye gidip gelmişsinizde makinanın başına oturmussunuz :D OCZ VERTEX 3 alacaklarda rahatlıkla alablirler :D







  • ahci ve raid driverları kurulumda xp için gereklidir win7 için değil
    ayrıca intelin sürücülerinide takip edin güncelleyin performans artar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.