Şimdi Ara

Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
92
Favori
99.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce de yazdım ben de satacağım almak isteyen olursa 128 lik q2...

  • Ben de 4.5'a 64GB Quest 1'imi satıyorum alacak varsa. Solda belirgin, sağda çok hafif stick drift var. Alıcı ya kolu parçalara ayırıp ya da WD-40 sıkıp bir şeyler yapabilir. Onun dışında kontrolcülerde standart kullanımdan ötürü kozmetik çatlaklar var, headband da solgunlaşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar fiyatlarla ne kadar ilginizi çeker bilmiyorum ama Steam’de VR indirimleri başlamış.


    store.steampowered.com
    Virtual Reality Titles
    https://store.steampowered.com/vr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 4 Aralık 2023; 21:21:51 >
  • Sanki oynanış biraz hantal gibi ama şans verilebilir.

    ANB_Sethyoutube
    For those of you seen my previous "VR & Non-VR" video, this one features all new footage starting at 1:55 ... just had tons of captures and wanted to mix things up for this trailer. Enjoy! Whishlist on Steam and/or feel free to join the Gunman Contracts Discord Server to be part of the journey. All Links are in Channel Info! This is the first Gameplay Trailer I edited for my Steam Store Page for my "Gunman Contracts - Stand Alone" Project, currently in development for PCVR and aimed to enter early access early 2024. Enjoy!
    https://www.youtube.com/watch?si=vAHwrTp3CJ7UvCMM&v=xIxSAuZZC9k&feature=youtu.be
  • Merhaba haftaya almanya’dan meta quest 3 bakacağım ama birkaç video izledim kararsızlığa düştüm. Cihazı alıp birkaç kullanım sonrası bir köşeye bırakan çokmuş, oyunlar hep tek düzeymiş, kimi zamanda tırmanma vb. Hareketlerin çokluğu fiziksel olarak yorucu oluyormuş, hareketli yarış oyunları bulantı yapıyormuş. Sizce vr almak için erken mi? Almışken üçüncü modeli almak lazım ama bu parayı gömmeye değer mi? Cevaplarınız çok önemli siz değerli vr kullanıcıları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yvztr kullanıcısına yanıt

    Bu cihazı ciddi kullanacaksanız alın, yoksa evet bir heves alıp bırakma makinesine dönüyor. Bir de önceden deneyimleme imkanınız veya rahatsızlık hissederseniz beyninizi telkin yöntemi ile yatıştırıp "şu an gözlükleyim, burada değilim, salondayım" vs şeklinde kendinize hükmetmeyi test edebilirsiniz. Bunu yapabilirseniz VR yan etkilerini de elimine etmiş oluyorsunuz.


    Eşim takar takmaz eeeeğğiiiiiiyyyyy diye geri çıkarıyor mesela. O yüzden mutlaka bakmanız lazım.


    Yorgunluk muhabbeti de beynin tepkilerinden daha ziyade. Bir yerden sonra gerçekten tırmanıyorsunuz, gerçekten yüksektesiniz falan sanıyor, haliyle farkında olmadan bazı yerlerinizi kasıyorsunuz  Beat Saber vs gibi hareketli oyunlar ise zaten fiziksel hareket et diye yapılmış. Onun haricinde de zaten en basit oyunda bile, yerinizde oturarak oynasanız da fiziksel hareketler yapıyorsunuz neticede.


    Ben Q2'den 3'e geçtim, çok değer mi, ehhh diyebilirim ama netlik işi benim en çok hoşuma giden şey oldu, Q2'de merkezin net, etrafın az da olsa daha bulanık kalması beni sinir ediyordu, sırf o yüzden bile değiştirmek istedim ve memnun kaldım, almışken onu alın, teknik olarak, işlemci vs olarak da daha ileri bir makine.


    Ha tek düzelik muhabbeti de şöyle, Quest tek başına bir konsol gibi de çalışabiliyor. Ancak kendi oyunları biraz kısıtlı. 5-10 adet "çok iyi" oyunu var, diğerleri daha basit, grafik olarak da başarılı olmayan oyunlar. Sırf Quest içerikleri bu anlamda yetmez.


    Mesela yanında film vs de izliyor olacakınız, Youtube videolarına bakacaksınız vesaire vesaire...


    Ya da işin asıl değiştiği yere geliyoruz, PC ile oynayacaksınız. VR destekli oyunlar ile işin rengi tamamen değişiyor.


    Örneğin seviyorsanız otomobil yarışları, ETS-ATS kamyon oyunu, uçak oyunları gibi oyunlarda "kabin içinde olma" hissiyatına hiç bir şey erişemez. Hani o 3 ekran yan yana koyup kocaman kocaman oyun koltukları yapıyorlar ya, işte ona gerek kalmıyor  Ancak bunun için de iyi bir ekran kartı olan PC gerekli.





  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Değerli ve ayrıntılı bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. 512 gb olan modeli mi almalıyım? 128fb darboğaz oluşturu mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yvztr kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, daha ziyade PC ile kullanacaksanız 128 yeterli gelir, kendi oyunları çok büyük değil genelde, birkaç oyun haricinde, onlar da zaten iyi olanlar. Yükleyip oynayıp silebilirsiniz.

    Ya da bütçeniz yeterse 512 alın yükle-sil uğraşmam her şeyi yüklerim derseniz.


    İlk başlarda böyle yapacaksınız zaten aslında, her şeyi yükleyip denemek isteyeceksiniz hoşunuza gittikçe, ama sonrasında yalnızca hoşlandıklarınız kalmaya başlıyor.


    Ha bir de kendi mağazasındaki oyunlara para vermeyin, "dışarıdan yükleme" yapın  Bir Discord grubu var yanılmıyorsam, kayıt olabilirsiniz arkadaşlar link veriyor.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    O kadar kararımı etkileyici bilgiler aldım ki yazdıklarınızdan. Hem pc’den (ekran kartı rtx 4090 kaldırı sanırım) hem de başarabilirsem xbox cloud oyunları oynamayı düşünüyorum. 512gb olanını gideceğim yerde bir yerde ayırttım ama daha fazla para vermeye değecek mi hep aklımda soru idi. Sanırım 128gb olanını alacağım yine de keşke 256gb gibi bir ara form üretseler daha iyi olurdu. Hediye olarak gelecek olan wrath 2 oyunu meta quest store oyunu mu yoksa pc mi ona bakacağım. En büyük temennim tüm vrların ortaklaşa oyunları oynatması bir xbox/ps gibi farklı platformlara ayrılmamasıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de teşekkür ederim bu anlamda :) 4090 yeter de artar bile.


    Evet wrath2 quest oyunu, daha çıkmamış sanıyorum, bekliyorum ben de aktif olmasını...


    Ha bu arada şeyi nasıl yapacaklar bilemiyorum, Q3 yeni Snapdragon işlemcisi sayesinde aslında bu açıdan Q2'ye göre ciddi anlamda güçlü ve bu sayede oyunlardaki görseller de neredeyse PC kalitesine gelebilecek hale gelmiş. Ancak halihazırda Q2'de de oynanan oyunlar Q3'te farklı şekilde nasıl gösteriliyor, ekstra bir versiyon mu oluyor onu tam anlayamadım.


    Bu anlamda da aslında Quest Store oyunları Q3'e göre hazırlanmışlarsa veya otomatik olarak buna göre değişecekse o da görsel olarak baya güzel olur.


    Tüm VR'lar ortak oynayamıyor çünkü zaten aslında çoğunluğu PC ile çalışıyor tek başına çalışamıyor. Playstation tarafı da kendisine göre ayırdı o da yalnızca PS ile çalışıyor. Xbox tarafında henüz yok.

    Yalnızca Quest, Pico4 ve en fazla 1-2 VR gözlük daha "standalone" şekilde telefon gibi tek başına çalışabiliyorlar. Bu anlamda farklı platform işi biraz karışıyor, veya yine konsollardaki gibi karışacak galiba.





  • poyrazispir12 kullanıcısına yanıt

    Hocam bizide al be gruba

  • yvztr kullanıcısına yanıt
    Xbox cloud ileride quest e gelecek.
    Asgard 2 sadece quest icin cikiyor simdilik ve meta exclusive. pcvr duyurusu yok. Cross-platform çalışan bir kaç uygulama var, after the fall gibi ama yaygın değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NePhThYs kullanıcısına yanıt

    Höh? Hadi yav? E bu çok güzel haber, Ultimate'e eklerler herhalde ve TR'yi de es geçmezler inşallah  

    Edit: Hmm aslında sonradan anladım galiba, oyunlar VR destekli olmayak ama herhalde? Çünkü VR desteği ile oyun yapmak ayrı bi olay galiba.

    Dertleri konsol gibi kullanıp buluttan oyun oynatmak, nasıl olsa 3 boyutlu olmasa da gözlük içerisinde dev ekranda oynama imkanı var. Hoş, yine de xbox tercih ederim sanırım bu durumda.


    Bu arada Q2-Q3'te aynı oyunları farklı grafiklerle gösteriyorlar, bu oyunların bu versiyonlarını Q3'e nasıl yükleyeceğiz? Yoksa oyunu yükleyince kendisi mi aktif oluyor kullanılan Quest çeşidine göre, bunu biliyor musunuz?


    Grafik farkı işlemci gücü falan diye anlatılıyor da, nasıl bu şekilde kullanacağımız söylenmemiş.


    Q3'ü de çok az deneyimleme fırsatı buldum şimdilik, o yüzden sorayım istedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 8 Aralık 2023; 15:11:28 >




  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi vr değil normal oyunlar için xbox cloud.

    Q3 versiyonlar nasıl yüklenir bilemedim, herhalde ayrı apk göreceğiz. Mevcut oyunları denemek lazım, beat saber mesela

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NePhThYs kullanıcısına yanıt

    Hmm heyecan yaptım ama sonradan tahmin ettim evet öyle olacak galiba...


    Beat saber'da nasıl bir fark vardı, onları hiç inceleyemedim, videolarda neydi şu zombi oyunun gelişmiş versiyonu vardı bir de bir oyun daha, onlarda grafiklerde gelişimi gösteriyordu. Ancak oyunlara hiç bakamadım, ben direkt ETS-ATS moduna geçtim Q3'ü alır almaz, biraz da kendi oyunlarından yükledim ama Q3 için ayrı bir şey göremedim, Beat Saber'a da bi bakayım.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Cloud sistemi sadece flatscreen/vr olmayan oyunlar için çalışacak maalesef.


    Q2 ve Q3 için aynı APKlar, sadece Q1 için farklı APKlar mevcut.


    Düz piksel artışı bile epey fark gösteriyor ama oyunlar arasında genel anlamda en büyük Q2 vs Q3 fark şimdilik tabii ki Red Matter 2.


    Maalesef her oyun Q3 için optimize edilmiyor/edilmeyecek, bazı oyunlar içinde geliştiriciler oyunu kastırmama konusunda garantici olmak adına -malum VR'da kasma çok problem yaratıyor, bazıları da kullanıcı hatasına yer vermemek adına oyuna gerçek anlamda bir "grafik ayarı" kısmı eklemiyor. Bu konuda şöyle bir şey var, İngilizcesi olan arkadaşlara incelemelerini öneririm: https://anagan79.itch.io/quest-games-optimizer


    Kısaca bu iki problemi aşıp, oyunları cihaz içinden istediğiniz ayarlara çekebiliyorsunuz (risk sizin), programı geliştiren abi kendisi en uygun profilleri de anasayfasına ekliyor, uygulamayı açıp gerekli izinleri verip, çalıştır diyince tavsiye edilen ayarlarda açıp direkt daha iyi bir kalite alınabiliyor. Q3 ile Resident Evil 4'ü bu programla oynayanlar kafayı yiyor, diyorlar:)





  • yvztr kullanıcısına yanıt

    Hocam tekte her şeyi yüklemeyecekseniz 64 bile normalde yetiyor. En büyük 5 6 oyunu indirince bile 40gb doluyor, çer çöp minik oyunlar da en fazla 10 gb yer tutuyor. 128 fazlasıyla yetecektir


    Yetme sıkıntısı eğer film indirecekseniz olur. Yüksek fidelity Blu-Ray HDR ürünler gerekiyor, 3D film ise çok ayrı yüksek kalite. Bazı filmler en büyük oyunlar kadar oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 dolar için kod verebilecek var mı? 7. Gün belki kabul olur.

    (Kabul olmadı,ilk kez kulanacak olana bir kerecik faydalanmam için davet atabilirim)



    discord linki de paylaşılabilir mi, eskilerin süresi dolmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuwanda87 -- 21 Aralık 2023; 3:23:48 >
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Pm attım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 30 dolarlık kod için fiyat sınırlandırılması var mı?

  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.