Şimdi Ara

OCTAVIA YI BILENLER YARDIM PLEASE

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SELAMLAR

    1. 2015 YILINDA DEGISTIGINI ANLADIGIM BI OLAY VAR EURO 5 VE EURO 6 NEDIR, ÖNEMLİ Mİ,

    2. YARIN 2015 MODEL BIR DIZEL DSG OCTAVIA YA BAKACAGIM HEPSI 110 BEYGIR MI YOKSA 105 BEYGIR MI DIKKAT ETMELI MIYIM

    3. GARANTILI ARAC ALACAGIM SERVIS BAKIM FLN KORKUYORUM CEZASI NEDIR

    TESEKKURLER



  • EURO 5 ve EURO 6, Emüsyon değerleri ile ilgili Arupa Birliği Standartları. Bazen Mercedes 403 otobüslerde görürsünüz kocaman Euro 4 yazmışlardır. Yani otobüs avrupa standartında gaz salımı yapıyor.

    Peki ne demek bu. Avrupa birliği belirli yıllarda bir doğayı korumak için araçlardan çıkan Karbondioksit (Zararlı Gaz - Nefes verirken vücudumuzdan çıkan kirli hava) gazının azaltılmasını şart koşuyor. Mesela EURO 5 standartı çıkarıyor ve diyorki mesela dakikada 120 insan nefesi kadar karbondioksit salımından fazlası bu standartın koşulunu sağlayamaz diyor. (Değerler afaki) Sonra kalkıyor ortalama 5-10 sene sonra EURO 6 çıkarıyor ve diyorki "eee teknoloji gelişiyor pampalar artık 90 insan nefesi kadar karbondioksit salımından fazlası bu standarta sahip olamaz" diyor. Aradan belirli bir müddet geçince de eski standarttaki araba kullanılmasın diye veergisini yüksek yapıyor. Euro 6 ya 100 lira vergi alırken Euro 5'den 200 lira vergi alıyor. Daha da süre geince komple artık Euro 5'ler ülkeme giremez diyor.

    Peki neden? Çünkü dünyanın havasını daha az kirletmeye teşvik için.

    Gelelim bizim ülkeye. Bizde vergi CO2 (Karbondioksit) salımına göre alınmıyor. O yüzden maddi anlamda etkilemiyor. Fakat vicdanen mümkünse çevreye en az zarar veren aracı kullanmayı seçmek gerek.

    Herşey vicdan mı? İşte buraa EURO 6'yı seçmeniz için bir sebep daha çıkıyor. Araçların gaz salımını azaltırken yakıt tüketimi de azalmış oluyor. Mesela TDI motorda euro 5 105 beygir güç için ortalama 5.5 litre yakıt harcıyorsa, euro 6 olanı 110 beygir için 5.3 litre dizel harcıyor.

    Daha az yakıt daha çok beygir, yeni çıkarılmış ve devamı gelecek bir geliştirme ve en önemlisi de çevreyi koruyor.

    Ben kesinlikle EURO 6 bekledim. Sebebi çok çevreci olmamdan değil. Keşke olabilsek. EURO 6 güncel standart dünya 6 7 8 diye giderken ben neden eski standart olan euro 5 araba alayım. Helebir de vergi sistemimiz değişirse ....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.