Şimdi Ara

Ocp & Photo Ink Karşılaştırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
11.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla ben kırtasiyeciyim millet bitmeyen kartuş dediklerini bilmezken eller kollar mürekkepli bu işlerle uğraşıyordum.
    yıllardır çalıştığım firmaların tüm mürekkeplerini denedim tek sıkıntısız mürekkep firmasını hiç sevmem ama akselin mürekkebi
    ocp yi övdüler burada 5350 yazıcım var onda denedim makineyi zor kurtardım hala mavi rengi sıkıntılı çalışıyor
    photo inki övüyolar şimdi onuda deniyorum inşallah başıma bi iş gelmez
  • Bu işten pek anlamam ama ban ocp yazan resimler daha bir doğal geldi öteki kontrasta doymuş gibi

    bu arada ix6550 yazıcı almayı planlıyorum benim için fotoğraf kalitesi önemli renklerin doğal olmasını istiyorum başka mürekkep yokmudur daha kaliteli daha doğal ve yazıcıya zarar vermeyen 2 gündür forumdaki yazıları okuyorum henüz bir aşama kaydedemedim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herschell

    Bu işten pek anlamam ama ban ocp yazan resimler daha bir doğal geldi öteki kontrasta doymuş gibi

    bu arada ix6550 yazıcı almayı planlıyorum benim için fotoğraf kalitesi önemli renklerin doğal olmasını istiyorum başka mürekkep yokmudur daha kaliteli daha doğal ve yazıcıya zarar vermeyen 2 gündür forumdaki yazıları okuyorum henüz bir aşama kaydedemedim..

    Eğer yazıcı fiyatı ve a3 ebat öneli değilse; Epson l800 yazıcı, fotoğraf baskısı yapacak ve kalite arayan biri için doğru tercih olur.

    Tabi maliyet ve a3 ebat önemliyse, benimde almayı düşündüğüm yazıcı bi zamanlar ix6550 olmuştu... Şu sıralar bu yazıcı vatanda ay sonlarında %30 indirim olduğunda 350 ye kadar iniyor. Yalnız bende ip4950 var aynı kartuş setini kullanıyor, malesef ben solmazlık konusunda uygun mürekkebi bulamadım. Çıktı olarak güzel fotoğraf çıktısı alıyorsun ama orjinal olmayan mürekkepler benim açımdan şuan hüsran.. Bu sebepten bende 350 papele ix6550 almaktan vaz geçip gözümü L800 e çevirdim. İşin kötü tarafı ise bir zamanlar 550 TL ye satılan L800 şuan 900 kusur TLlerde seyrediyor.

    Dipnot: L800 çözünürlük olarak ix6550 ye göre daha düşük görünsede L800 6 kartuşlu olduğu için baskı kalitesinde ix6550 nin eline verir diye düşünüyorum. Ayrıca L800 ün orjinal mürekkeplerini kampanyada ucuz fiyata alarak aradaki baskı maliyetinide farkıda düşürülebilir..




  • neyybuu N kullanıcısına yanıt
    a3 boyutu benim için çok o yüzden a3 yazabilen bir yazıcı arıyorum amacım sadece foto cektirmek aslında canonun bu konuda çok iyi makineleri var fakat fiyatlar 1000 tl civarı benim bütçe zaten 1000 tl fakat ben 50mm 1.8d lesn ve tripod da alacağım için 500 tl kalıyor anca bana onlada a3 basacak ucuz ve kaliteli bir cihaz arıyordum ix6550 cıktı karşıma
  • dipnot daki şeyi yazmasan iyiydi.. :)

    herschell kardeş a3 de fotoğraf basmayı düşünüyorsan eğer pek umutlu olmamanı söylemeliyim. 6 renk epsonla 4renk arasındaki fark çok çok fazla..
  • Evet 6 renk ile 4 renk arasında çok fark var ama Canon İX6550 5 renk, bence ve birçok kullanıcıya göre A3 performansı gayet iyi. Muadili markalara bakınca bence A3'te tercih edilmesi gereken en iyi yazıcı. Kullanıcılardan aldığım ve kendi testlerimi gözönüne alarak söylüyorum ki; Canon iX6550'nin A3 performansı çok çok iyidir. Gayet kaliteli fotoğraf baskıları alabilirsiniz.
    ziper_gazi_ nin bahsettiği 4 renkli A3 yazıcılar zaten fotoğraf amaçlı değil, ofis kullanımı için. Dolayısı ile iX6550'yi gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Kaliteli mürekkep (orijinal kartuş kullanmayacaksanız) ve fotoğraf kağıdı kombinasyonu ile sizi memnun edecektir.
  • yarın bişi olmassa alacağım yazıcıyı vatanda indirimde şuan
  • http://www.ocp.de/index.php/products
    ocp alacaklar.
    yazıcınızı seçin mürekkep tr de varmı araştırın satıcıların gazına gelmeyin hepsine uyar filan diyolar sorun çıkıyor sonra.
  • Sayın alitx3 hassasiyetiniz ve uyarı mesajınız için OCP Türkiye olarak teşekkür ederiz. Kullanıcıların OCP mürekkepleri alırken OCP kodunu özellikle belirtmesinde büyük faydalar var. Özellikle e-ticaret sitelerinden sipariş verirken kod ve ambalaja dikkat etmek gerekiyor.
  • kadirekinci kullanıcısına yanıt
    Kadir bey bir gecikmiş bir soru olacak ama OCP'nin hangi kodlu mürekkepleriyle aldınız bu çıktıları?
  • Bitmeyenkartuş firmasına çok teşekkür ederim 2 ay kadar önce photoink marka durabrite uyumlu mürekkeplerini dün hazılamış olduğum yazıcımda kllanma fırsatı buldm yastık kılıfına ve tişörte baskı aldım ç.makinasında yıkanınca da çıkmadı çok beğendiğimi söylemek için yazıyorum.Buradan kendilerine tekrar teşekkür ederim
     Ocp & Photo Ink Karşılaştırma




  • Yazıcım Epson WF-7525. OCP mürekkepli CISS tanklı.

    Fotoğraf çıktılarıma dokununca parmak izi ve silme izi kalıyor. Boya akmıyor silinmiyor, yanlış anlaşılmasın. Ama ışığa doğru tutup kağıda biraz yatay bakarsam bu dokunduğum yerler ve parmağımı sürttüğüm yerlerde silme izi kalıyor. Fotoğrafın üzerine başka bir kağıt yada cisim koyarsam onun da sürtünme izi kalıyor. ORjinal epson premium glossy foto kağıdı kullansam da bu böyle.

    Photo ink kullanırsam sorunumun çözüleceğini düşünüyordum; ama yazıcıyı aldığım ve bursa kartuş bayii de olan Birol bey photoink'in benim yazıcıma uygun olmadığını, yazıcıyı kullanılmaz hale getirebileceğimi söyledi.

    Ayrıca durabrite yerine claria mürekkep tercih edersem daha iyi fotoğraflar almakla beraber, yazıcı kafasının ömrünü 1000-2000 baskıda bitirirmişim. Yani işler iyice karıştı.

    O yüzden uygun mürekkebi buluncaya kadar ciss tank sistemini devreden çıkarıp bir süre dolan kartuşla çalışmayı ve bunda da tüm mürekkep markalarını (ocp-photoink-goprint) ve türlerini (durabrite-claria-kuşe vs.) deneyeyim diyorum ama orta vadede yazıcı kafasına zarar vermekten tırsıyorum.


    Konumuzla ilgisi yok ama aklıma gelmişken; yazıcı mürekkepleriyle ilgili bir belgeselde muadil mürekkeplerin orjinal mürekkeplere(kartuşlara) göre daha ucuz sanıldığını, ama nasıl olsa ucuz diye gerekli gereksiz herşeyin baskısı alındığı için aslında pahalıya geldiğini söylemişlerdi.




  • barsoy kullanıcısına yanıt
    sizin prolemi nizi ben çözücem yakın bi süre içinde bu olay orjinal kartuşlarda bile var malesef
  • Arkadaşlar ben de fotoğraf çıkarmak için almıştım yazıcımı almadan önce bursa kartuşu arayıp özellikle sordum mürekkeplerde kuruma oluyormu diye, çünkü daha önce kullandığım renkli yazıcılar hepsi aynı sebepten çöpe gitti. Bana bu sistemde olmadığını söylediler bende Isparta bayinden aldım yazıcıyı. ilk hafta 20 tane a4 resim aldım sonra 1-2 hafta kullanmadım mürekkepler baktım geri tanka doğru gitmiş, sonra BK'yı aradım kafa temizleme işlemi yapmamı söylediler. Sonuç 5 kere yapınca mürekkepler gelmeye başladı. sonra götürdüm aldığım yere şırıngayla çektiler. temizlik falan sonra biraz daha kullandım. Araya Şubat tatili girdi. tatil sonrası baktım yine mürekkepler tanka gitmiş kafa temizle meşhur anahta işeretinde fotokopi ama olmadı sonra yine götürdüm aldığım yere yine şırıngayla çekme 20 TL aldılar. sonra hergün bana verdikleri fotokopiyi günde 3-5 sayfa çıkarmaya başladım. haziran da bir arkadaşın tezini çıkaralım dedik bir anda kımızı yerine sarı çıkmaya başladı. 10 20 sayfa sonra hiç çıktı yok yazıcı çalışıyor kağıt çıkıyor ama boş bi 15 20 sayfada böle gitti ve hata vermeye başladı. sonra yine götür şırınga mürekkep çekimi. mürekkep almaya gittim ıspartada sonradan açılan bir bayiye(Benim yazıcıyı aldığım yerin bayiliği bitmiş) dedim 100 lük set OCP istiyorum kapalı BK'da satılanlar gibi eleman tamam abi getireyim dedi aşağıdaya indi aşağı doğru baktım üzerinde ne yazdığı belli olmayan şişelerden bana mürekkep hazırlıyo , baktığımı farketti ve pişkince bana o mürekkepleri getirdi bende almadan çıktım. BK'nın burdaki eski bayisinden aldım 40 tl. Şimdi yazıcı çalışıyor ama kafa izi varince bir satır. Benim Tanklı sistem maceram bu keşke almasaydım diyorum. BK'ya diycek bir şey yok ama bayileri öyle de, böyle de mantığıyla iş yapıyorlar. ve aldığım foto çıktılarının hepsinin rengi bukalemun gibi döndü. heralde 3-5 sene geçse kağıtları yeniden tertemiz kullanırım.


    Photoink te renkte sonradan solma değişim oluyor mu? bilgi verirseniz sevinirim.

    Bu süreci bu tip yazı alacak herkese anlatıyorum. Mesela okulumuzda sınıfına yeni yazıcı alacak arkadaşlar vardı dedim hiç bulaşmayın. Aldık hepsine birer lazer siyah beyaz o iş tamam. Dedim renkli çıktılarınızı getirin ben burdan vereyim. Maksat yazıcı çalışsın mürekkep kurur hortumlarda hava falan olursa 20 tl vermekten iyidir. Bu arada Yaşasın siyah beyaz lazer çok şükür elimde 5 tane lazer var 1010,1012, 2 tane 1020, 1 tanede samsung 1640.




  • ebleksin E kullanıcısına yanıt
    anladığım kadarıyla canon marka yazıcınız var.. öncelikle orjinal tanklı epson yazıcılara dönmenizi tavsiye ederim. fotoğraf basacaksanız l800 alacaksınız..
    7015 a3 tipi yazıcım var ve 3 gün boyunca sürekli çalıştırıp 6000 adet çıktı aldığım oldu sorun yok makinada yada mürekkep geriye gitmesi gibi bir sorun yok.

    ama arada bir çıktı alacaksanız lazer kullanmak tabiki daha iyi..
  • ziper_gazi_ Z kullanıcısına yanıt
    evet yazıcım canon. tavsiyeniz için teşekkürler. bu ömrünü tamamlasın yenisini alırken bakıcam artık . zira benim ki sadece amatör anlamda kullanım bahsettiğiniz yazıcının fiyatı bana şu aşamada fazla gelir.
  • kartusbankasi K kullanıcısına yanıt
    Dün gözümü karartıp durabrite uyumlu photoink kullandım. Sonuç güzel; parmak izi kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebleksin

    Arkadaşlar ben de fotoğraf çıkarmak için almıştım yazıcımı almadan önce bursa kartuşu arayıp özellikle sordum mürekkeplerde kuruma oluyormu diye, çünkü daha önce kullandığım renkli yazıcılar hepsi aynı sebepten çöpe gitti. Bana bu sistemde olmadığını söylediler bende Isparta bayinden aldım yazıcıyı. ilk hafta 20 tane a4 resim aldım sonra 1-2 hafta kullanmadım mürekkepler baktım geri tanka doğru gitmiş, sonra BK'yı aradım kafa temizleme işlemi yapmamı söylediler. Sonuç 5 kere yapınca mürekkepler gelmeye başladı. sonra götürdüm aldığım yere şırıngayla çektiler. temizlik falan sonra biraz daha kullandım. Araya Şubat tatili girdi. tatil sonrası baktım yine mürekkepler tanka gitmiş kafa temizle meşhur anahta işeretinde fotokopi ama olmadı sonra yine götürdüm aldığım yere yine şırıngayla çekme 20 TL aldılar. sonra hergün bana verdikleri fotokopiyi günde 3-5 sayfa çıkarmaya başladım. haziran da bir arkadaşın tezini çıkaralım dedik bir anda kımızı yerine sarı çıkmaya başladı. 10 20 sayfa sonra hiç çıktı yok yazıcı çalışıyor kağıt çıkıyor ama boş bi 15 20 sayfada böle gitti ve hata vermeye başladı. sonra yine götür şırınga mürekkep çekimi. mürekkep almaya gittim ıspartada sonradan açılan bir bayiye(Benim yazıcıyı aldığım yerin bayiliği bitmiş) dedim 100 lük set OCP istiyorum kapalı BK'da satılanlar gibi eleman tamam abi getireyim dedi aşağıdaya indi aşağı doğru baktım üzerinde ne yazdığı belli olmayan şişelerden bana mürekkep hazırlıyo , baktığımı farketti ve pişkince bana o mürekkepleri getirdi bende almadan çıktım. BK'nın burdaki eski bayisinden aldım 40 tl. Şimdi yazıcı çalışıyor ama kafa izi varince bir satır. Benim Tanklı sistem maceram bu keşke almasaydım diyorum. BK'ya diycek bir şey yok ama bayileri öyle de, böyle de mantığıyla iş yapıyorlar. ve aldığım foto çıktılarının hepsinin rengi bukalemun gibi döndü. heralde 3-5 sene geçse kağıtları yeniden tertemiz kullanırım.


    Photoink te renkte sonradan solma değişim oluyor mu? bilgi verirseniz sevinirim.

    Bu süreci bu tip yazı alacak herkese anlatıyorum. Mesela okulumuzda sınıfına yeni yazıcı alacak arkadaşlar vardı dedim hiç bulaşmayın. Aldık hepsine birer lazer siyah beyaz o iş tamam. Dedim renkli çıktılarınızı getirin ben burdan vereyim. Maksat yazıcı çalışsın mürekkep kurur hortumlarda hava falan olursa 20 tl vermekten iyidir. Bu arada Yaşasın siyah beyaz lazer çok şükür elimde 5 tane lazer var 1010,1012, 2 tane 1020, 1 tanede samsung 1640.

    sizin probleminiz (mürekkebin geri gitmesi) kullandıgınız mürekkep tankından kaynaklanmakta. En iyi tank şeffaf olan, üzerinde renkli tıpaları bulunan tanklardır. Yazıcıyı kapattıgınızda üstteki kücük tıpasınıda kapatacaksınız. Ne zaman yazıcıyı kullanmak istediniz o zaman kücük tıpaları acıp kullanacaksınız. Bu tanklar ile ve bu sekilde kullanım ile 3 ay bile kullanmasanız mürekkepler tanka dogru geri gitmez. Bunun dısında ne yaparsanız yapın geri gidecektir. Klasik şeffaf tank kullanın digerleri sadece ticari üretimdir, görüntü fiyakalıdır ama kullanıslı degildir. Kolay gelsin.




  • meco M kullanıcısına yanıt
    tank seti aynen bahsettiğin şeffaf olanlardan. sarı ve mavi de sorun yoktu.siyah ve kırmızı hortumun yarısına kadar geriye gitmişti. geçtiğimiz çarşamba şırıngayla mürekkepleri çektim . cuma baktım kırmızı tekrar geriye gitmiş.
  • ebleksin E kullanıcısına yanıt
    siyah ve kırmızı hortumların kartuşa girdiği dirseklerden hava alıyor olabilir buradaki silikon comtaları değiştiriniz sorun çözülecektir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.