Şimdi Ara

Obsesif Bozukluk / Takıntılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
34.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hangi yıldayız evet asırlar önce yaşayan insanlarlar antidepresan kullanıyorlardı dimi? tedavi olmak için acıbademe,hacettepeye geliyorlardı öyle değil mi?
  • sırtı şişleyip kan çıkınca hastalıkların geçtiğini sanan biriyle tartışamıcam afedersin.
  • of of bıktım bu hastalıktan hayattan nefret ediyorum çaresi yokmu lanet olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wsatacam

    of of bıktım bu hastalıktan hayattan nefret ediyorum çaresi yokmu lanet olsun

    sırtına şiş sokunca geçiyomuş öyle diyo yukarıdaki arkadaş ahah :)

    arkadaşım rica ediyorum düzenli olarak bi psikiyatriste gider misin? forumda derman mı aranır?
  • Kendimi bildim bileli OCD ya da Türkçe Obsessif Kompulsif Bozukluk var.Bunlar da türlü türlü tabi.Ben şu anda çok iyiyim, yani ara sıra eski takıntılarımı tetikleyen olaylar olunca değişiyor durumlar ama bunun da üstesinden geldim.
    Öncelikle OKB' de kullanılan etkili ilaçlar ; Lustral, Anafranil(ileri seviyelerde Şizofreni tedavisinde.), Prozac, Cipralex vs.
    Hemen hemen hepsini kullandım bir dönem.Senin bünyene hangisi uygun geleceğini ilk zamanlar deneyerek öğrenebilirsiniz doktorunla.Ama ben En etkili sonucu Lustral ile aldım ve 2 yıllık bir artan dozajla, Düzenli Psikatriye gitmeden kendi kendime telkinlerde bulunarak bu hale geldim.Ayrıca Doktorlar ilaçları bir anda bırakma konusunda çok hassas olmalarına rağmen İlaçları azaltarak değil bir anda kestim.Bana tek yan etkisi "Asabiyet" artışı olarak geri döndü.Normalde de Tahammül sınırı düşük olan birisi olduğum için bununla ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Sana önerim şudur; Öncelikle Hastalığının sebeplerini ve sonuçlarını iyice öğren.Tabi bunu yaparken tek başına değil ailenden ve işinin ehli bir psikolog' dan yardım al.Bir süre düzenli olarak seanslar yaparak neler yapıp yapamayacağını gör.Bu süreç ilerlerken ilaçlarını ihmal etme.Sonrasında Kendini telkin edici bir hobi ya da mesleğe yönelebilirsin.Ve yaşın ilerledikçe kendindeki eksiklikleri ve bu eksiklikleri ne ile kapatabileceğini öğrenirsin.Bu hastalığın tekrarlaması Çevren ve sana bağlı.Eğer seni anlayan tanıdıkların yardımcı olurlarsa çabuk geçişlerle sıkıntın olmadan atlatırsın.Benim OKB şimdi remisyon' da (yani uykuda) tetikleyen olaylar olmadığı müddetçe Yaşam kaliteme hiçbir yansıması olmuyor.Hatta düzen ve nizam bakımından faydası bile oluyor =)

    Umarım yönlendirme ve bir tecrübe olarak alırsın bu yazımı.




  • sonunda kafaya sıkacam en temizi olucak
  • Arkadaşlar bu hastalığa en iyi hangi ilaç gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kesinlikle internet üzerinden ilaçlarla psikiyatrik hastalıklara çözüm bulmaya kalkmayın. Kendi platformumuz da bu hastalığı yaşayan üyelerin tecrübeleri ve profesyonel tıbbi destek ile çözüm bulmanız en yararlısı olacaktır. :)

    http://www.psikiyatrik.org
  • bu tür sorunları olan arkadaşların öncelikle NLP kitaplarını ve videolarını seyretmelerini istiyorum
    akabinde kişisel gelişim serileri

    obses değilim ama bende de septik biriyim.
    migren ile muzdaribim 17 yaşımda onaylı teşhis kondu ve defalarca film ile kılcal damarlar incelendi. sonuç migren değişmedi

    bişiler yazmak istedim ama yeterli görmedim.

    herkesi NLP ve kişisel gelişim serilerine davet ediyorum. ihtiyacı olanlar diksiyona da bakabilirler. sonuçda hepsine faydası var

    takıntısız günler dileği ile
  • anafranil kullanan varmı

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.