Şimdi Ara

O Km 2010 Albea Multijet Aldım. Başıma Gelene Bakın (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
21.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende Fiat kullanıcısıyım ve hiç bir sorunum yok çok şükür..
  • Başka bir yerde herhangi bir şekilde konu açmadım. Yine kafayı çekip foruma girdin, konuları, kişileri karıştırdın galiba!!! Bu forumda araçlarla ilgişli açtığım tek konu budur. 2009 aralıktan beri üretilen 100 albea 4-5 inde ortaya çıkan bir sorunmuş. Yazılım yüklemesini İstanbul'da Candeniz elektronike yaptırıyor Fiat.( Merak ediyorsan telefonları 0216 417 06 21). Garanti dahialindeki yazılım yüklemeleri servise başvurduktan sonra ortalama 15 gün- 1 ay gibi bir zamanda yapılıyor.
    Dilerim kimsede böyle bir sorun çıkmaz. Dünya para sayıp aldığım bir arabayı kötüleyip de elime ne geçecek? Öncelikle beynini bunun için çalıştır. Elimdeki ürünün değeri azalsın ister miyim hiç? Sana hodri meydan diyorum, ben arabadaki sorunu tamir ettirdim. Ama bu araçtan soğudum, eğer almak istiyorsan sana fiat multijet albea premio aracımı ki araç 600 km( bu 600 ün 400 km si servis yollarında ve test sürüşlerinde geçti)
    hemen acenta satış bedelinin 5000 TL altına satabilirim. Yalnız akafayı çekmeden gel satın almayaç


    quote:

    Orijinalden alıntı: Umut.25


    quote:

    Orijinalden alıntı: pampilo

    Arkadaş sen yazdıklarımı okumadın mı????? 4442255 i de aradım diyorum. Nası okudun nasıl anladın da okuyup burada hakaret eder vari yazı yazıyorsun. Ben demiyorum kronik sorun diye Fiat yetkili servisleri diyor. Aralık 2009 dan haziran 2010 satılan bütün multijet albea ve palio larda var bu sorun. Kafayı çekip de mi buraya mesaj yazıyorsun anlamadım ki? 1 haziran 2010 da Fiat Müşteri Hizmetlerini aradım. Fiat çağrı merkezi 444 22 55. Şikayetimin kaydını aldılar. İlgilenip takip edeceğiz dediler. 1 haftadır dönen yok. Peki fiat çağrı merkezi ne yapmış bu arada, şikayetimi gittiğim servise maille bildirmiş ilgilenin demişler. Servis zaten ilgileniyor. Ama yedek ünitenin sırasını bekliyoruz. Üstelik yedek ünite servise geldiğinde benim gibi bekleyen başka müşterilerde var. Senin araban 2009 aralıktan sonra mı üretildi de bilip bilmeden konuşuyorsun? En son ne zaman Fiat yetkili servisine gittin? Bir de böyle marka fanatikleri çıkmaz mı? Böylelerini adam yerine koyup cevap vermem bundan sonra
    Hayatında kaç kere 444 22 55 i aradın da sorunun çözüldü. Ara 444 22 55 i de öğren gerçekleri.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Umut.25

    Kulaktan dolma bilgilerle milleti yanıltıyorlar...
    yazılım için 1aymış...
    Arkadaş sen 4442255i arasaydın gerekli işlem yapılırdı...
    boşa atıp stop olayını hiç yaşamadım...
    Yok kronik sorunmuşta anca arabayı kötülüyorsunuz...
    Tamam şanssızlık olur vs bu sorunlardan dolayı arabayı kötülemekle kendini avutuyosan eyvallah kendini tatmin et sen...
    Aracım 102Bin Kmde 1kere yolda bırakma ve çıkarmadı...




    Ben Her bakımda aracımı servise götürüyorum 1kere bile sanayiye uğramadım...
    Senin açtığında diğer konuda ne yazdım ben hemen 4442255i ara dedim...
    Marka fanatikliğiyle işimiz yok...
    Bizim forumumuzda çoğu kişinin arabası 2010model premio multijet olsun benzinli olsun...
    Onlarda neden sorun çıkmıyor...
    Senin yaptığın tekşey markayı kötülemek,ben fiattan prim alacakda değilim,ancak milleti yanıltmanın anlamı yok eğer kronikse yaz bizim foruma senin gibi sorunu çıkacak var mı yok mu?
    Önceki açtığın konuya ne oldu?
    Gayet düzgün bir msj yazmıştın şimdi ne olduda bukadar tepki sinir...
    Sesini duyuramadın diyemi...
    Buda benim son msjımdır...
    İyi günler inşallah sorunun çözülür...




  • Arkadaşlar arabamın sorunu aracı aldığım yer dışındaki farklı bir serviste çözüldü. Ankara Ali Uğurlu Fiat servisine ve oradaki servis sorumlusu Hakan Usta'ya çok teşekkür ederim. Özellikle Hakan Usta'nı profesyonel yaklaşımı, empati kurma yeteneği ve insanca, samimi ilgisi için kendisine çok teşekkür ediyorum ve Ali Uğurlu Fiat servisini herkese tavsiye ediyorum. (Ali Uğurlu: Tel 0312 5622115 Hakan Usta)

    Yazılım yüklemesini İstanbul'da Candeniz elektroniğe 2 defa yaptırdılar, aracımı en iyi şekilde hiç test edip bana teslim ettiler. Bu arada 2 defa da Fiat müşteri hizmetlerinden arayıp sorunumun takipçisi olduklarını ilettiler fakat neyi nasıl takip ettiler ne servisin, ne benim haberimiz yok. Eminim sorunun hallolduğundan da haberleri yoktur. Sorunu sadece ve sadece Hakan Usta'nın yakın ilgisi çözdü. Aracı satın aldığım servisten çözüm gecikince Ali Uğurlu servisi internetten bulup telefonla kendisine sorunumu ilettiğim Hakan usta 1 hafta içinde sorunumu çözdü.

    Umarım artık sorun yaşamam, kimsede yaşamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pampilo -- 14 Haziran 2010; 20:07:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: havnitekin


    selamlar...

    fiat servisler müdürlüğü ile yaptığım görüşmede böyle bir sorun olmadığı yolunda bilgi aldım.
    sevgilerimle...


    sana evet bizim araçlarımız sorunlu mu diyecekler sanıyorsun.
    arkadaş niye insanları yanıltıyorsun, bilip bilmediğin konuda yazı yazıyorsun. Sen bir daha ara sor. İnsanlar yazılım yüklemesi için neden sıradaymış peki Ankara'da? Eminim diğer illerde de aynıdır. Fiat neden Candeniz elektorniğe süreklşi yazılım yükletiyor. Neden kargo şirketleri Candeniz elektronikle Fiat servisleri arasında mekik dokuyor. Her yüz araçtan 4-5 inde bu sorun ortaya çıkıyormuş ama bence bu sayı çok daha fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pampilo -- 14 Haziran 2010; 20:18:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    sizin yerinizde olsam işi yargıya taşırım.Tam bi kepazelik

    Kesinlike tam bir kepazelik. Burdan böyle bir sorun yaşanmıyor diye marka fanatikliği yapanlara bir kez daha sesleniyorum. ARACIM 600 KM de. Evet ben yalan(!) söylüyorum. Burda yazdıklarım yaşadıklarım hepsi yalan(!) Ben araba aldım ve 2. el değeri düşsün diye aldığım arabayı kötülüyorum. Hadi bakalım hodri meydan aracı acenta değerinin tam 5000 TL altına satıyorum. 1 aylık aracımı, hemde sadece 200 km sini ben bindim gerisi servislere gidpgelirken ve test sürüşlerinde yapıldı, almak istreyen tam 5000 TL, eski parayla 5 milyar lira indirim yaparak satıyorum. Araçta sorun yok artık. Yazılım yenilendi. Hadi bakalım isteyene satılık hemen. Bir kere Fiat, bir daha asla Fiat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARKU

    satıcıdan arabayı teslim alırken iyice sağına soluna baksaydınız keşke.Araba galeriden kapısı ezik halde size teslim edildiğine göre araç doğrudan ayıplı mala girer ve değişimini isteme hakkınız olmalı diye düşünüyorum.Tüketici derneği ile görüşüp tazminat veya değişim yoluna gitmenizi tavsiye ederim. 3 günlük araba yok beyin arızası yok yazılım diye kapı önünde yatamaz.Resmi yollardan hakkınızı sonuna kadar arayın.Fiat müşteri hizmetleriyle sorununuzu halledebileceğinizi sanmıyorum.Diğer taraftan yaşadıklarınız artık sizi o arabadan soğutmuştur zaten, binerken içinize sinmeyecektir.Umarım mesele hallolur.

    mesele halloldu ama ben bu araçtan soğudum artık. Burda kafayı çekip foruma yazı yazanlar ya da marka fanatikliği yapıp yaşanılanları yalan sayanlarda dahil dileyen herkese aracı aldığım fiyatın 5000 TL eksiğine hemen vereceğim. Her araçta, her markada sorun yaşlanabilir, ama önemli olan sorunu çözerken Marka'nı yaklaşımı. Şu an araçta sorun yok. Umarım yeni bir şey çıkmaz. Mahkeme ile sonuç alabileceğimi sanmıyorum açıkcası. Kabul edilebilir limitler dahilindeki hatalardan dolayı araç değişimi yapılmıyormuş diye söylendi. Zaten yeterince canım sıkıldı bir de yargı süreci boyunca uykusuz günler geçirmek istemem. Elbet satar başka bir araç alırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraky93

    Başınıza ne problemin geldiğini yazmamışsınız ki.Neden bir daha yazılım yüklenecek?Sorun neymiş?
    ''4 Haftadır Fiat'ın bana yaşattıklarını Allah kimseye yaşatmasın'' demişsiniz.Size ne yaşattığını yazmamışsınız.

    Ayrıca ne olursa olsun 0 km arabada bu gibi problemlerin olması sadece fiat için konusmuyorum,muhakkak diğer markalardada çıkıyodur büyük ayıp.Tamam hata olmaz mı illaki olur ama,sonuçta fabrika çıkışında bunun kalite kontroldür testleridir vs. var.

    Büyük şanssızlık.Geçmiş olsun.


    yukarıda yazdım yaşadıklarımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pampilo -- 14 Haziran 2010; 20:29:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Energetic

    yazılım güncelleme böyle çok karışık bir işlem değil ki

    bağlıyorlar soketle makinaya beyini

    en fazla 1 saat sürer

    acaba aracın beyni mi arızalı

    bu kötüdür ellerinde yoksa zaman alacaktır


    mail atmak yerine müşteri hizmetlerini aradınız mı? sizi yetkili bir kişiye bağlasınlar tek tek problemlerinizi anlatın



    O diğer markalarda. Fiat'ın yazılımları tek noktadan İstanbul'da Candeniz elektronikten yükleniyormuş. Arayıp sorun isterseniz. Candeniz elektronik 0216 417 06 2116.
    Servisler üniteyi kargoyla oraya yolluyor. 5-6 gün içinde yüklenip geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pampilo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Energetic

    yazılım güncelleme böyle çok karışık bir işlem değil ki

    bağlıyorlar soketle makinaya beyini

    en fazla 1 saat sürer

    acaba aracın beyni mi arızalı

    bu kötüdür ellerinde yoksa zaman alacaktır


    mail atmak yerine müşteri hizmetlerini aradınız mı? sizi yetkili bir kişiye bağlasınlar tek tek problemlerinizi anlatın



    O diğer markalarda. Fiat'ın yazılımları tek noktadan İstanbul'da Candeniz elektronikten yükleniyormuş. Arayıp sorun isterseniz. Candeniz elektronik 0216 417 06 2116.
    Servisler üniteyi kargoyla oraya yolluyor. 5-6 gün içinde yüklenip geliyor.

    Kafayı çektin filan?
    Ben yazdığımın arkasındayım arkadaş...
    Kafayı çektiğime dair birşey görmedim...
    Zaten alkol kullanan biriside değilim...
    Uzatmanın anlamı yok...
    Sorunun çözülmüş hayırlı olsun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pampilo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Energetic

    yazılım güncelleme böyle çok karışık bir işlem değil ki

    bağlıyorlar soketle makinaya beyini

    en fazla 1 saat sürer

    acaba aracın beyni mi arızalı

    bu kötüdür ellerinde yoksa zaman alacaktır


    mail atmak yerine müşteri hizmetlerini aradınız mı? sizi yetkili bir kişiye bağlasınlar tek tek problemlerinizi anlatın



    O diğer markalarda. Fiat'ın yazılımları tek noktadan İstanbul'da Candeniz elektronikten yükleniyormuş. Arayıp sorun isterseniz. Candeniz elektronik 0216 417 06 2116.
    Servisler üniteyi kargoyla oraya yolluyor. 5-6 gün içinde yüklenip geliyor.


    Hocam sonuçta aracı kaça satıyorsunuz 21 ? 22? en son kaç?




  • hacı ben aracına talibim.aynı özelliklerde bayinin bıraktıgı fiyatın 5000 tl dusugune hemen alırım.
  • ok.biraz önce istanbul kozyatagı bayısı ıle gorustum.bana en son albea multijet premio model için 25 bin tl fıyat verdıler.20 bın nakıte alabılırım aracını.uyarsa istanbuldayım.
  • aracı 26000 TL ye aldım. Ankara Kartaş bayiinden. 21000 e yani söz verdiğim gibi 5000 TL eksiğine hemen verebilirim. Faturası, belgeleri herşeyi hazır.iletişim cemc2005@hotmail.com.
  • Sorunum çözüldü diye sevine sevine mesaj yazdım ancak sorun azaldı desem daha iyi olacak. Kimseyi yanıltmak istemem. Araç artık hiç stop etmiyor. Çok nadiren de olsa günde bi kaç kez rölanti düzensizliği oluyor vitesi boşa alıp frene basınca. Ölümü görüp hastalığa razı olduk misali buna şükür diyorum. Servislere gidip gelmekten bıktım usandım. Sorun tam olarak çözülemeyeck anlaşılan. Arkadaşlar aracı tam 26 bin TL ye Ankara Kartaş Fiat bayiinden aldım. Peşin 21000 TL ye hemen satıyorum. 5000 TL zarar ediyorum göz göre fakat ailece moral olarak manevi kaybımız çok daha fazla... L.net olsun deyip satıyorum. Araç 15 Mayıs 2010 da trafiğe çıktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocukler

    ok.biraz önce istanbul kozyatagı bayısı ıle gorustum.bana en son albea multijet premio model için 25 bin tl fıyat verdıler.20 bın nakıte alabılırım aracını.uyarsa istanbuldayım.

    Merhaba. Ben almadan önce çok yerle konuştum, pazarlık ettim 26000 den aşağıya vermediler. Arçta ekstradan karter koruması ve park sensörünü de hediye ettiler. Ayrıca kaskoyu Koç Allianz dan yaptırdığım için boya koruması da hediye edildi ve 26000 TL ye satın aldım. Cidden düşünüyorsanız 5000 TL mi, kasko parasını ve kredi komisyonu bedelini sokağa attım sayıp aracı size 21000 TL hemen verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pampilo


    quote:

    Orijinalden alıntı: bocukler

    ok.biraz önce istanbul kozyatagı bayısı ıle gorustum.bana en son albea multijet premio model için 25 bin tl fıyat verdıler.20 bın nakıte alabılırım aracını.uyarsa istanbuldayım.

    Merhaba. Ben almadan önce çok yerle konuştum, pazarlık ettim 26000 den aşağıya vermediler. Arçta ekstradan karter koruması ve park sensörünü de hediye ettiler. Ayrıca kaskoyu Koç Allianz dan yaptırdığım için boya koruması da hediye edildi ve 26000 TL ye satın aldım. Cidden düşünüyorsanız 5000 TL mi, kasko parasını ve kredi komisyonu bedelini sokağa attım sayıp aracı size 21000 TL hemen verebilirim.

    dostum dedıgım gıbı ben aynı aracı 25 bıne nakıt olarak alabılıyorum.benım zaten 1000 tl ındırımım var.dolayısıyla eger 20 bıne satarsan hemen yarın atlar gelırım ankaraya.gosterırım servıse herhangı bır degısenı boyası yoksa paranı taktım eder satısını hemen alırım.km kac oldu bu aradada?




  • forum donanım haber ikinci el klasiği otomobil için de devam ediyor ...

    pazarlık 15 bine bağlanmaz inşallah ...




    bu arada pampilo , yaşadığın talihsizlik için geçmiş olsun... gerçekten insanın tüm hevesi ve morali bozulur bu tür bir duruma , umarım bir daha asla yaşamazsın böyle bir olay ...
  • geçmiş olsun...
  • papilo ne yaptın aracı sattın mı,rölanti problemi için bir daha servise gittinmi
  • aracı satmaktan vazgectı herhalde.:)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.