Şimdi Ara

NZXT H9 FLOW - 13. NESİL İNTEL CUSTOM SIVI SOĞUTMA KURMAK İSTİYORUM - DESTEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    2 yıl önce Custom sıvı soğutma kurmayı çok istedim ama temizlik bakım derken gözüm korktu ve vazgeçmiştim. Çok sayıda aio kullandım ama custom sıvı soğutma hep aklımda kaldı. Artık custom kurmak istiyorum, deneyimli arkadaşlarım destek olursa çok sevinirim.


    EKWB sitesi TR ye gönderim yapıyor ancak vergi ile ilgili bilgi çıkmıyor, fiyatın dışında extra vergi mi ödeyeceğim ürün TR ye gelince, deneyimleyen arkadaşlarım paylaşabilir mi ?


    Desteklerinizi bekliyorum.


    Kasa : NZXT H9 FLOW WHITE

    MB : MSI Z790 EDGE

    CPU : 14700KF - 13700KF

    GPU : Zotac 3080ti oc trinity ( İlk etapta GPU soğutma düşünmüyorum )


    * EKWB sitesinden bir çok parça baktım, ya EKWB olacak ya da Corsair hydro x serisi,


    * EKWB Flat 360 rezervuar + velocity 2 nickel drgb blok + X360M radyatör ( alt ve üst olmak üzere 2 tane mi olmalı, tek yeterli mi ?


    * Boru şekillendirme süreci tedirgin ediyor beni, ilk etapta esnek boru mu olmalı ? Boru çapı 12-14-16 görüyorum, bir farkı var mı dar ya da geniş olmasının ?


    * Soğutma sıvısı gümrüğe takılıyor mu ? Bu sıvıları TR den mi almalıyım ?


    * Düz rakor, sıkıştırma rakoru, 45,90 derece dönüşler, nickel vb malzeme farklarını pek anlamıyorum, alacağım vidalara ne zaman ve nasıl karar vermeliyim ?








  • Hiç bulaşma.

  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam,


    Corsair xc9 blok socket 1700 için uyumlu mu ? Baktığım kadarıyla desteklemiyor. Kasama da 420 lik rad uymuyor maalesef, uysa mantıklı idi.


    Yurtdışı olayına girişmeyeceğim gibi ,corsair hydro x radyatör, blok, boru, sıvı, vidalara bakıyorum. İyi bir pompa ve rezervuar araştırıyorum amazon vb sitelerden. Sizdeki pompa ve rezervuarın modeli nedir ?

  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Öyle mi dersin hocam, TR den corsair hydro x ve amazondan getirebileceğim parçalar için de mi bulaşamayın diyorsunuz ?

  • oemci32 kullanıcısına yanıt

    Yav saçma sapan donanımlara para döküp durmayın. Emin ol çözdüğünden fazla sorun çıkaracak. Bu işlemciyi alacaksın tam performans için Z serisi anakart isteyecek. Sonra deli gibi güç çektiği için ona göre PSU gerekecek. Isındığı için sıvı soğutucu. Soğutucu sığmadığı için eşek ölüsü gibi kasa. Bunları bir araya getirdin bir sürü zaman ve emek harcadın eline ne geçecek hiç. 2 yıl sonra çöp. 2 nesil öncesinin 700$ lık işlemcisi 11900K ikinci elde ölmüş eşek parasına gidiyor. Ben bedava versen kullanmam. 13500 Isınmadan zorlanmadan yakalıyor onu. Yarın aynısı 13900K ya da olacak.



    Al bi 13500 ve orta yollu bir anakart, üstüne de basit bir hava soğutucu tamam. Isınmadan, fazla enerji harcamadan, sorunsuz, mis gibi kullanırsın. Her şeye de yeter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 12 Eylül 2023; 2:35:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.