Şimdi Ara

NZXT Fans Kurulum H9 Elite Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba


    H9 Elite kasaya sahibim. Kendi içerisinde 4 tane fan ile gelmişti. Totalde 3 tane daha nzxt fan sipariş verdim. Sıvı soğutma deepcool markası ve 3 fanla beraber totalde 10 fan olacak. 7 tanesi nzxt RGB markası. Sormak istediğim sorular şunlar;



    1) Kasa içerisinde gelen kontrolcu tek başına +8 fan için yeterli olurmu? yoksa 2 tane kontrolür mu kullanmalıyım ? Çünkü 4 tane hali hazırda nzxt fanlardan sadece 3 tanesini uygulamada görebiliyorum. 4. fanı göremiyorum ama RGB kontrol yapılabiliyor. Ek olarak bu kontrolcü de eğer çoklayıcıyla (Fan1 den ikili çoklayıcı ile 2 fanı 1 girişi bağlamak) beraber tek bir fan girişine bağlarsam RPM'ler 0 oluyor ve uygulamada göremiyorum.


    2) Yine RGB olmayan stokta gelen nzxt fanlardan birini intake olarak bağladığım zaman aşırı bir ses çıkarıyor. RPM 1500 lere kadar çıkıyor, normalde diğer fanlar 1000 RPM küsürlerde kalmış oluyor. Yani Silent mod . Ama exhaust olarak yapınca ses olmuyor.


    3) Sizce son olarak kasa fanları nasıl konumlandırılmalıdır?


    NZXT Fans Kurulum H9 Elite Kasa
    NZXT Fans Kurulum H9 Elite Kasa



    Kontrolür 3 fan girişi 6 RGB girişi var.


    Bağlantıları bütün fanların RPM lerini görebilecek ve düzenleyebilecek şekilde nasıl bağlanmalıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 8 Kasım 2023; 12:29:6 >







  • Alıntı

    metni:
    Kontrolür 3 fan girişi 6 RGB girişi var.
    Bağlantıları bütün fanların RPM lerini görebilecek ve düzenleyebilecek şekilde nasıl bağlanmalıdır?



    3 fan 6 RGB girişi varsa her soket 2 fan destekliyordur.

    Her sokete 2 fan takarsan ayrı ayrı kontrol edemezsin 2'si tek fan gibi çalışır.


    Ayrıca kontrolcü Boot ekranında fan kontrolünü destekliyormu ? desteklemiyorsa Windows Açılıp program çalışana kadar fanlar belli bir devirde çalışıp ses yapar. O yüzden temiz hava ve egzos fanlarını anakarta bağlamak daha mantıklı olur. yine RGB bağlantılarını kontrolcüye bağlarsınız.

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    Evet her fan girişi için 2 tane fan bağlayabiliyorum. O zaman elimdeki 2. kontrolürü bağlarsam sanırım hepsinin RPM'leri görebilirim. Dediğiniz gibi windows baştan başlarken , restart anında bütün fanlar yüksek devirde çalışıp, sonradan duruyor. Sanırım tanımlama yapılıyor. Temiz hava (intake) ve egzos fanlarını anakart üzerinden bağlamasını yapar, denerim. Zaten kasanın solunda 1 exhaust, üstte 3 sıvı soğutma exhaust olarak 4 fan var. Yandaki 3 dikey ve alttaki 3 fan intake olarak öneriliyor. Siz ne önerirsiniz? GPU mu CPU mu cooling?

  • HandK kullanıcısına yanıt
    Bu kurulumda GPU öneririm. Diğer türlü kartın ısısı CPU etkileyeck 10 tane fan kullanmanın bi anlamı kalmayacak
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    Peki fanlar neden intake olunca yüksek rpm geçer ve ses yapar ama exhaust olunca ses azalır?

  • HandK kullanıcısına yanıt

    Anarmol bir durum mantıklı bir açıklaması yok aynı kontrolcü kullanılıyorsa  


    Fanların farklı olmasından veya devirleri birbiriyle uyuşmadığından kaynaklanıyor olabilir. Sıvı soğutma fanlarını USB üzerinden kontrol edebiliyorsan. diger tüm Giriş/çıkış fanları 2in1 şeklinde anakarta bağlayıp kontrolcüyü sadece RGB için kullan bir ihtimal bu şekilde hallolur. boot ekranında fan kontrolünüde yapmış olursun.


    kontrolcü basit olmasa ayarladığın fan devrini firmware yazar sistem başladıgında bilgileri oradan okuyarak kontrol eder. boot ekranında hiç bir işlem yapmıyor anladığım Windowsun açılıp program servisinin çalışmasını bekliyor fan kontrolü için. kontrolcü ile uğraşma derim bana sorarsan.

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    Aslında hiçbir problem yok derece bakımından ama 1 fanı çıkardım devredışı bıraktım. Normalde NZXT lerde fan sesi problemi oluyor ama yüksek devirde. 3 tanesi gelince tekrardan dediğiniz gibi bakacağım. X670e MSI tomahawk anakart var. Gelince test etmiş olurum. Teşekkürler tekrardan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.