Şimdi Ara

NVIDIA RTX 4000 Serisi (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
815
Cevap
45
Favori
42.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt

    Benım kartta yamukluk yok. Bende çok memnunum.

  • Bende de bir şey yok. Üretim hatası olabilecek bir durum ama işte dünyanın tipikleri bizim burada da var.

  • Pazar gecesi sipariş geçtim. Hatta aksilik olmazsa yarın gelecek sistem. Umarım sorunsuz bir kart gelir.NVIDIA RTX 4000 Serisi 


    @PanikAtak @salvatore_volkan @SLaYeR KiNG

  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun gamerock. Oyunlarin dibine vurmaya devam


    NVIDIA RTX 4000 Serisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 3 Mayıs 2023; 21:43:38 >




  • Şuanlık bir problem yok bende. NVIDIA RTX 4000 Serisi 

  • PanikAtak kullanıcısına yanıt

    dediğin gibi o eleman bende bloklu zaten.

    azı olan konusuyor. varmı bu karttan serın olan bır kart bu fıyata



    NVIDIA RTX 4000 Serisi


    NVIDIA RTX 4000 Serisi


    NVIDIA RTX 4000 Serisi




  • Eyvallah süper. O arkadaş garip bir kişilik galiba.NVIDIA RTX 4000 Serisi 

  • NVIDIA RTX 4000 Serisi
    NVIDIA RTX 4000 Serisivideocardz.com
    Palit GeForce RTX 4060 Ti with 8GB 128-bit VRAM listed by retailer - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/palit-geforce-rtx-4060-ti-with-8gb-128-bit-vram-listed-by-retailer


    NVIDIA RTX 4000 Serisi




  • Fanlar 2650 RPM'de çalışmış. Bu durumda sıcaklıklara şaşırmayı gerektirecek bir durum göremiyorum.


    Karta lafımız yok zaten de

  • konu takip



    8 gb 4060ti ne ya şaka gibiler

  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

    domınik;

    Valla msı afterburner ozel curve ayarımıda verdım yukarda. Yuzde 83 bıle donse fanlar benım sesle ılgılı sorunum yok.NVIDIA RTX 4000 Serisi 

  • asko56 kullanıcısına yanıt

    Silikon israfında ısrarcı Jensen abimiz. Ya söylemiyim diyorum maliyeti 30 dolar bir 16GB ddr6x vram'in ayıp yahu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 4 Mayıs 2023; 13:41:33 >
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Hayirlisi olsun hocam, siz bakmayın Gamerock 4080 gayet güzel bir kart, en performanslı 4080lerden biri, ucuz fiyatına rağmen. Ben yaklaşık 4 ay kullandım, gayet serin ve sessizdi, sorunsuzdu, siz de memnun kalırsınız bence. Yalnız bu kartlardan eğrilik meselesi doğru, PanikAtak hocamın attığı resmede bakarsanız üstte backplate kısmında bombeyi farkedebilirsiniz. 4080 ve 4090 Gamerocklarin hepsinde bu durum var, kiminde çok az, kiminde ise paylaşılan diğer fotoğraflarda görülebileceği gibi çok fazla. Bunun performansa herhangi bir etkisi yok, sadece kozmetik. Belki tasarım kararı olarak aldıkları bir karar bilemiyorum, ama benim kullandığım Gamerock 4080'de de vardı. Güç kaynağının oradan itibaren kartın sonuna doğru kart hafif kavisli gidiyor. Soğutma bloguna bakarsanız da farkedersiniz zaten. Dediğim gibi kartınızı alın, test edin, performans ve soğutma olarak hiç bir zarari yok, o yüzden absürt bir kavisli olmadığı sürece bence kafanıza takmayın gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sistemim dün geldi, akşam takarak kurulumlarımı tamamladım. Harici HDD'm gol attığı için oyun olarak sadece Days Gone oyununda test edebildim. 1080p'de full ayarlarda 144 fps sabit(144hz monitör) deneyimledim. RDR2, Hogwarts Legacy ve inerse Cyberpunk ile deneyeceğim akşam yine.


    @Hekatonkhir dediğiniz gibi benim kartımda da çok hafif bir eğrilik var, bence tasarımı bu şekilde yapılmış. Hazmettim gibi.


    Şimdi merak ettiğim amatör sorularıma geleyim,


    *Masaüstünde 40 derece ile takılıyor ekran kartı, sanki yüksek gibi geldi bana ama bilgim yok pek.

    *Ekran kartını ve diğer bileşenleri nasıl test edebilirim, test sonuçlarını neye göre kıyaslayabilirim. İşlemci i7 13700k


    *Monitörüm 24" 1MS 144HZ G-sync'li TN Panel. Şuan için bayağı hafif kalıyor anladığım kadarıyla. Ama en az 3-4 ay değiştiremeyeceğim gibi. Full performans(Kalite anlamında fps değil :) ) nasıl kullanabilirim ekran kartını ve bilgisayarı. HDR açabiliyor muyum vs.


    İyi dilekleri için herkese teşekkürler.





  • Ya sizin şu kozmetik takıntınızı anlayamıyorum. Valla bak. Yani ekran kartında RGB olsa ne yazar, 135 derecelik yay çizmiş olsa ne yazar ? ÇAlışıyorsa, çalışmasında sıkıntı yoksa takar bilgisayara monitörden işini yaparsın. Siz monitöre bakıp, oyun oynarken, iş yaparken bir yanda da kasanın içine bakıp "offf ne güzel ışıklar yanıyor, cıbıl cıbıl" diye iç mi geçiriyorsunuz, anlamıyorum ki!


    Bu ürünler birer araç yav. Şu ürünlere canlı hayvanmış gibi muamele yapmayın.

  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun tekrardan hocam. 4080 1080p için bayağı overkill bir kart. En azından 1440p bir ekranla kullanmalısınız tam performansını alabilmek için, 1080p'de oyunlarin %90'inda islemciniz bottleneckleyecektir karti. Masaüstünde 40 derece normal, oda koşullarına vs bağlı, ama benim 4090 phantom ve önceden sahip olduğum 4080 Gamerock aynı şekilde 36-42 arası gidip geliyor. Reviewlara bakarsanizda buna yakın değerler gorursunu, zaten kart belirli bir watt yüküne bilmedikleri veya 60 derece olmadıkça fan açmıyor, sorun yok. Karti tam yüke bindirmek için Superposition 4k optimized veya 3D Mark time spy extreme/ time spy testlerini deneyebilirsiniz. Bu testler genelde karti %99-100 civarı yüke bildirmeye yetiyor, benim 4080 Gamerock bu testler ile 330-340 watt değerlerine çıkıyordu, zaten power limiti stock halde 340 watt. Şöyle bir durum var, 4k'da bile çoğu oyun bu 340 watt limite yaklaşmayı bırakın 310 watt civarlarinda takiliyordu, 1080p'de düşünemiyorum bile, 250-300 watt arası gider gelir sanirim. Bunu belirtme sebebim su, yaparsaniz bu iki testte gördüğünüz değerler, sizin oyunlarla göreceğiniz değerlerden genel olarak daha yüksek çıkacak. Sıcaklık konusuna gelirsek, bendeki 4080 Gamerock normal time spy testini 62 derece gibi bir ortalamayla, Superposition 4k optimized testini ise 65 derece max ile bitiriyordu, stok ayarlarda. Birebir karşılaştırma tabiki yapılamaz, sıcaklıkları etkileyen çok faktör var, mesela kartınızın içinde bulunduğu kasa ve bu kasadaki hava akışı, oda sıcaklığınız, kartınıza fabrikasyon yapılan termal macun uygulamasinin duzgunlugu vs. Ama en azından referans olsun diye benim degerlerimi yazdım, sorun çıkacağını sanmıyorum, genelde gördüğüm herkes sıcaklıklardan memnundu.

    Biraz uzun oldu ama son bir öneri ile bitirecegim mesaji, fonlarının MSI Afterburner tarzı bir programdan %30-40-50 gibi ayarlarda bir deneyin ve ne kadar ses yaptığına bakın isterseniz, bazı kartlarda fanlar fabrikasyon olarak hafif ses cikarabiliyor, ama forumda 4090 Gamerock kartında yüksek fan sesi sorunu olan arkadaş olmuştu. Siz bir kontrol edin yine, çok düşük çıkma oranı, ama temkinli olmakta fayda var. Sonuç olarak hangi marka olursa olsun fanlarda vs. sorun olabiliyor, elektronik ürün eninde sonunda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hekatonkhir H kullanıcısına yanıt

    Ayrıntılı mesajınız için teşekkür ederim hocam. Dizdiğim sistem aşağıdaki gibi. Eski bir FPS oyuncusu olduğum için benim için öncelikli olarak her zaman yüksek FPS almaktır. Sistemlerimi uzun sürelerde ve uzun vadeli değiştirdiğim için gittiği yere gitmesi taraftarıyım. Yani grafik takıntım yok ama hakkını vermesi için de Monitör almak şart oldu demek ki. 2k ve 144+ hertz monitör bakmaya başlayalım.



    NVIDIA RTX 4000 Serisi
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.