Şimdi Ara

Nvidia RTX 40 mobil ekran kartları tanıtıldı! RTX 4090 performansta rakipsiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Biz daha 3050 olan gaming lepotplarını alamıyoruz fiyatları 20 bin üzerinde. Şimdi 4050 lerde minimum 35 bin üzerinden falan çıkar...Gelde al..Rüyamızda bile göremeyiz.

  • .V. . kullanıcısına yanıt
    bati almanya dunya savasi sonrasi kalkinirken tam tersini yapti, markin degerini kasitli yukseltti. cunku amaclari dunyanin ucuz isgucu olmak degil endustri ve teknoloji devi olmakti. paranin guclu olmasi iscilikde pahali olmana neden olabilir ama ayni zamanda sirketlerinin yatirimcilarinin kapital olarak daha guclu olmasini saglar. kendi tecrubemden konusayim fabrikamiza yatirim yapmak istiyoruz, yeni uretim makinalari almak istiyoruz fiyatlar milyonlarca euro yanlarindan gecilmiyor. dolayisiyla ne oluyor uretim kapasitemizi artiramiyoruz, katmadegeri yuksek urunlerin uretimine gecis yapamiyoruz, kisaca butun ulke olarak fakirlege mahkum kaliyoruz. sizin kafa sadece daha cok fakirlik ve kolelik getirir. gercek cikis yolu egitimde kalifiye yetenekli insan gucu yetistirmekte, altyapina yatirim yapip uretim kaliteni ve kapisiteni artikmakta. turkiye bunlarin hic birini yapmadigi gibi olanida kaciriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 5 Ocak 2023; 19:38:54 >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Bu kadar basit değil; şunu yaparsan açlık gelir, şunu yaparsan zenginlik gelir. Öyle olsa ekonomi yönetimine gerek kalmaz değil mi? Bu ülkeler sonra çalıştıracak elaman bulamadılar, İngiltere'nin yarısı siyahi, göçmen vs bu insanları çok sevdiklerinden değil herhalde. Biz de 90 milyon varız sanırım. Bu nüfusla, en basit işte 1000 dolarlık maaşın altından nasıl kalkılacak? Bakın günümüzü konuşuyorum, yol haritası çizersin gidilmesi gereken söylediğinizdir. Dediklerinize çoğuna itirazım yok yalnız bunun altyapısını hazırlayacaksın; Alman insanından bahsediyorsunuz orada, onlar gibi mantalitesini benimseyecek insanın, sonra da üniversitede eğitimini alacak veya güçlü bir meslek lisesinden geçecek. Bizde yarın bunu uygulasanız son model suv almaya, 4000 dolarlık laptop, 1500 dolarlık da telefon almaya yarar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 5 Ocak 2023; 21:11:28 >
  • gelismeye giden yol guclu para birimi tek basina degil ama sizin iddia ettiginiz gibi zayif para birimi hic degil, yazimda belirttigim gibi once egitim, kalifiye insan gucu yetistirme sonra endustriyel altyapi, bunlari yapmadiginizda cin gibi ucuz isgucu ile gelisecegiz soylemleri farazi. su an paranin guc kaybetmesinin nedeni tercih degil ekonominin disardan aldigini karsilayacak guce sahip olmamasi, basitce duz fakirlesme. ulke fakirlesirken bunu ekonomik secimmis gibi sunmaniz komik kaciyor.

  • .V. . kullanıcısına yanıt

    Bu mantık doğru bir mantık değil. Yok cari açık olmasın millet israf yapmasın diye dayayım ÖTV yi. Komik.

    Eğer yönetenlerin düşüncesi bu olsaydı farklı uygulamalar getirilirdi. Mesela telefon alan kişi her 4 yılda bir ÖTVsiz yenileyebilir. Veya Otomobil için her 5 yılda bir ÖTVsiz alabilir ama arada satarsa vs ÖTVli almalı gibi.

    Var mı bunlar? Yok. O zaman kimse mevcut sistemin vatandaşın ve ülkenin yararına demesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.