Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (1992. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.007
Cevap
242
Favori
2.620.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19901991199219931994
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu takip etmek çok dikkatimi aldığı için yazmak istemiyorum ama gerçekten arkadaşlar bu kadar kartları abartacak ne var bunlarda ben mi göremiyorum.


    10 gün önce öylesine HB'ye girdim girmişken eski aramalarımda rtx 3070 ve 3080 vardı tıkladım (Ben hayatta sizin kadar sabırlı insanlardan değilim alarm falan kurmadım f5'e de basmadım vallahi. Toplam 10 defa bakmamışımdır HB'ye Amazona hiç bakmadım zaten aramada falan çıkmıyor link falan uğraşması zor bana göre.),


    Neyse 2 model 3070 stoktaydı. Trio ve Ventus 3x. 6454 tl trio, 6165 tl ventus 3x oc. arada 290 tl verecek bir fark olmadığını düşündüğüm için ventus 3x aldım. Zaten 1440p 144 hz sistemimde 2070 msi armor vardı. İkisi de güzel kartlar ama arada çok büyük bir fark yok ya (2070 ile 3070 arasında).


    CP2077 50-55 arası oynuyordum bir iki ayarı kısıp,şimdi tüm ayarlar fullde 60-70 arası. Warzone da da çok aşırı bir fark yok yüzde 20-30 gibi. Ama fiyat farkı iki katı arasında.


    Her neyse iade etmek yerine 6700'e ilana koydum ama 6,5 bile gelmesini beklemiyordum. zaten 6 olur mu falan yazdılar ilk gün. Aldığım fiyata gitse kartımla 6 taksit ödeyip sevinecektim. Sonra Asus zam muhabbeti mining olayı falan derken günde 10 mesaj gelmeye başladı. Bir tanesine şu an beklemede dedim. Hocam satışını bozmayayım param hazır sabah geliyorum almaya falan diye yazınca dedim bu işte bir iş var. Bir baktım internete herkes zam yapmış en ucuz kart benim. Yazan arkadaş ta trip atmış bana engellemiş cevap vermedim diye. Kendi kendine konuşuyor halbuki.


    Neyse bu paralara satarsam mutsuz olacağımı bildiğim için kullanmaya karar verdim. Eski kartla da ryzen 3100 ile güzel bir 1080p sistem kurdum kardeşime hediye ettim. İlk defa haftasonu beraber GTA ve Warzone oynadık karşılıklı. Kendime 3090 alsam bu kadar keyif almazdım kesinlikle.


    Her neyse konuyu dağıtmadan sadede gelirsem ben 6160 liraya aldığım halde kartı iade etmeyi 2070'i satıp 2500 tl ekleyip bu kartı alabileceğim haldeyken insanlar bu kartlara 10 bin lira verecek kadar ne yaşamış olabilir? Benim göremediğim ne var bu kartlarda miningde mi çok para basıyor? Yada Apple store'a uygulama satıp bu kartlar üzerinden para kazanıyorsunuz ya? Sadece meraktan soruyorum Zotac fön makinesi modelini saymazsak hepsi aynı değerleri veriyor. 2 derece 2 fps için ben 290 lirayı layık görmemiş iken insanlar neden binlerce lira veriyor ?


    Bu yazı hiç bir şekilde dalga içermemektedir. Bilgisayarlardan fazla anlayan biri değilim kimseye bilmişlik taslamıyorum.





  • A.M.G kullanıcısına yanıt
  • FZT01 F kullanıcısına yanıt

    "insanlar bu kartlara 10 bin lira verecek kadar ne yaşamış olabilir?"


    kartsızlık... uzun süreler kartsız kaldığın oldu mu bilmiyorum ama 3 ay kartsız kalmıştım, bir daha aynı şeyi kesinlikle yaşamamak adına kendime bir daha yeni kart almadan eskisini satmayacağıma dair şart koştum.


    Çok çok kötü bir şey kartsız kalmak. Hele ki şu dönemde ! İnsanlar evlerinde ve yapacak hiç bir şeyleri yok. Tek aktiviteleri ya TV ya Bilgisayar. Hafta içi sokak yasağı hafta sonu sokak yasağı insanlar zaten kafayı yedi bu durumdan dolayı bir de bunun üstüne kartsızlığı eklediğini düşünsene. Evde bile bir şey yapamadığını...


    İşte ekran kartlarına 10K verdirten psikoloji bu.

  • FZT01 F kullanıcısına yanıt
    Hocam ventusla gaming x'in arasında çok fark yok o paraya değmez dediğin an kaybetmişsin sen zaten. Keşke satsaydın en kötü modellerden birini aldın :/
  • FZT01 F kullanıcısına yanıt

    İlgi , alaka , kullanım amacına göre değişiyor . Bir örnek vereyim bir aracın dolu veya boş paketi arasındaki fark da bana göre saçma öyle söyleyeyim . Fiyat konusuna gelecek olursak siz şanslıymışsınız burada sürekli pc başında kart arayıp stoğa girdiğini göremeyen insanlar var . Karta ayırdığı bütçeyi baz alarak "10000" lira verilebilir bireysel bir tercihtir her ne kadar da bu kartlar bu paraları haketmiyor olsa da .

  • Erdo4 kullanıcısına yanıt

    Yanlış hatırlamıyorsam 2070 ile gelen cod mw'yi size satmıştım geçen sene:)


    Doğrudur hocam 10 bin lira da verilir eğlence için insanlar bu parayı otelde 3 gece kalmaya veriyorsa yıllarca oyun oynamak için de verebilir.


    Ben sadece strix ve suprim modeler için sordum. Bana ventusla trio arasında 290 vermek bile saçma geldi. insanlar 3 bin lira fazla veriyor aynı kartın farklı modeli için.


    Ben onu merak etmiştim.

  • Halesia Carolina kullanıcısına yanıt

    Geçen sene de armor ile trio arasında kalıp testlere bakmıştım. Arada 1-2 fps oynuyor. Ayrıca ventus 3000 serilerinde çok güzel soğutması 70 dereceyi görmedi bile. Gayet sessiz ve güzel bir kart. OC olayı farklıysa bilemem ben düşük sesi fps'ye tercih ediyorum zaten. Ama şu anki meblalarda 290 tl küçük para gibi geliyor göze haklısınız. Sadece tdpsi düşük diye çöp demeyin kart on numara.

  • FZT01 F kullanıcısına yanıt
    Hocam olay sadece fps değil ki...https://www.youtube.com/watch?v=N3lfXsa08CY&feature=youtu.be
  • Must Be kullanıcısına yanıt

    Kimseyi sorgulamak haddime değil. Sadece forum ortamında bilgilenmek maksadıyla sormuştum zaten. Araba örneğine gelirsek eklediğiniz donanımların çoğu bir fark yaratıyor mesela benim aracımda ense üfleme, koltuk ısıtma var. Bunlar olmayan bir arabaya bindiğim zaman üşüyorum. Kart meselesi daha soyut gibi geliyor. Hani ikisi de aynı aynı vazifeyi görüyor, mesela arada 2gb ram farkı olsa yada üst modellerde rtx olsa altlarda olmasa anlarım ama sadece renk ve ses yalıtımına insanlar iki araba parası veriyor gibi geliyor bana umarım metaforu anlatabilmişimdir.

  • Vatan herhangi bir şubeye gidip ödemesini yaptığımızda farklı şubeden ürünü bizim için getiriyor mu? Bunun net olarak bilgisine sahip birisi varsa güzel olur

  • 3060ti x trio yakaladık kartta limit yok iyi mi 

  • zhee kullanıcısına yanıt

    Forumda biri yazmıştı. Bir şube de stok görünüyordu almaya gittim dedi. Şube çalışanın arkadaşı alıcakmış adama satmamışlar gerisini sen düşün.

  • ASUS GeForce TUF-RTX3080-10G-GAMING nasıl kart arkadaşlar.

  • zhee kullanıcısına yanıt

    Ekran kartlarında bunu yapmıyorlar. Onun dışındaki ürünlerde yapılıyor.

  • Halesia Carolina kullanıcısına yanıt

    Paylaştığınız video için teşekkürler bunu izlemiştim ama videoda ventus kötüdür demiyor Msı 220 watt'ta bıraktığı için kalitesinin düşük olduğunu düşünüyorum diyor. Redditte bu karta bios güncelleyip OC yapanlar var ve memnunlar. https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/jze51u/my_results_vbios_updating_my_rtx_3070_ventus_3x/


    Ben böyle bir işe girmem ama kartın asus tuf biosu ile oc olabilmesi iyi bir şey. Ben de Soğutmasını beğendim(2x olanı bilmiyorum benim ki 3 fanlı). O yüzden iyi bir kart diyebilirim. Sadece Trio nasıl bir fark yaratır OC ile ona bakmak lazım. Tabi kartların bu kadar değerleneceğini bilsem onu alır geçerdim. Alırken 6100 bile bana fazla geldiği için daha fazla ödemeye elim gitmedi. 5700 liraya satılmıştı benim kart benden önce ve dolar düştüğü için daha da düşer diye öngörmüştüm.


    Kartın trio ayarında olduğunu iddia etmediğim gibi o videoda elinde kanıt olmadan gereksiz gömmüş arkadaş.

    220w ventus, 240 w trio

    405 vrm ventus, 405 vrm trio


    bunları grafiğe koyup bu kartları kırmızı ile göstermesi saçma. Tabi MSI bu kartlara böyle bios koyması da:)





  • 0rka kullanıcısına yanıt

    bu tarz alsat yapanlarin bu marka kartlarinda pin sorunu cikip bir taraflarinda patlamasi dilegiyle, ugrasip dursunlar  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir denk gelmedi ki alalim biz de
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

    Al sat yapıyorsan bile dürüst ol en azından 3 yıl garantisi var deme. Kartta sorun çıksa 1 tane muhatab bulamazlar.

  • 0rka kullanıcısına yanıt

    Saçmalığın daniskası. Paranla rezil olmanın direkt karşılığı bu Amazon'un gözünü seveyim bu tarz konularda.

  • 
Sayfa: önceki 19901991199219931994
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.