Şimdi Ara

nVidia ''PASCAL'' Serisi'ni Bekleyenler Kulübü (36 Üye) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
6.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asisvénia

    quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Mayıs'ta ilk kartları görebiliriz. Ya da satış Haziran'da olabilir. Nisan'da mimarinin halka açık olarak tanıtılacağı beklentisi var. Büyük ihtimal o sıralarda kartlar üretimde olacak zaten. 1-2 ay sonra da satışa çıkar heralde. Arada mart falan yazanlar olmuş. Rüya görmesinler. Daha hiçbir bilgi yok bir şey yok. 6 yıl önce de Fermi'yi böyle şu zaman çıkar, bu zaman çıkar diye beklettiler, sonra Mayıs'ta anca alabildi millet. Bu da en erken Nisan'da çıkar, en geç ne zaman olur bilemem. Ama yaz aylarını geçmez. Çünkü o zamana Maxwell'ler iyice gözden düşer. Nvidia'nın ürünleri yenilemesi zorunlu olur. Tabi Amd de baskı oluşturacak bir taraftan. Ama üretim tarafında karışık bilgiler var. Geçen yıl haziran ayında pascal tape-out oldu dendi. Geçen hafta Charlie "o yalan, ****ollerine inanmayın, pascal daha yeni tape-out oldu" dedi. Ama söylenen gpu boyutları farklı. Nvidia pascal'lı drive px2'yi maxwell gpularıyla tanıttı. Nvidia'nın geçen eylül ekim gibi elinde ilk örnekler var dendi. Hatta volta gpularının bile ilk örneklerini hazırlamış olabilir dendi. Çünkü sürücülerde donanım desteği vardı. Şimdi pascal üretildi mi üretilmedi mi belli değil. Belki de küçük gpular falan üretilmiştir. Ya da hbm2 fiyatları çok yüksek olacağından gddr5x desteğine dönmek için tasarımı değiştirip tekrar üretmek zorunda kalmışlardır. Olaylar olaylar. Kısaca yaza kadar pascal alırız diye boşa hayal kurmayın. Nisan'da mimarisini tanıtsalar, Mayıs'a kartlar çıksa, Haziran-Temmuz gibi anca alınabilir olur. Yurtdışı imkanlardan bahsetmiyorum tabi.

    Nvidia'nin duzenlemesini yaptigi GPU Technology Conference (GTC) adli konferans bu senede olacak merak edenler 4-7 Nisan Silikon Vadisi'nde olacak konferansi youtube dan da birkac gun sonra izleyebilir. Buyuk ihtimal orda gerekli aciklamalar gelecektir.

    http://www.gputechconf.com/

    Zaten mimari orda tanıtılacak diye bekleniyor. Açılış konuşması ve hatta bazı bölümler twitch'ten, youtube'dan canlı yayınlanıyor. Ama işte daha önce gtc'de böyle bir tanıtım olmadı. Titan Z, Titan X falan tanıtıldı da onlar yeni mimari ya da beklenmedik yeni bir şey değildi pek. Pascal'ı tamamen gtc'de tanıtırlar mı bilemedim. Maxwell için etkinlik düzenlemişlerdi. Belki Pascal için de yaparlar.




  • güzel konu açan arkadaşın emeğine sağlık.. bende pascal bekliyordum ama free sync bi monitör alınca vazgeçtim.. yalnız bütçelere baktımda; arkadaşlar okadar ucuza kart almanız hayal benden söylemesi..
    1.si piyasada hala gtx ve r9 serisi kartlar var bu stoklar tükendikten sonra fiyat indirimine gidilir gibime gelmekte. 1 sene sonra da sanmıyorum ki performans sıçraması olan kartlar piyasaya çıkmaz çıksa fiyatlar biraz daha gerilerdi. yani 2 yıllık süreçte çıkacak kartlar gerçekten çok pahalı olacak... gerçi geçmiş yıllara bakınca genelde yüksek seri 1000 dolar bandından giriş yaptı hep.. bende 2000 tl diyorum tabi orta alt segment . hbm li olanlar 5000 falan olur bence... az kaldı gerçi göreceğiz.
  • Hacı benı de yaz.Ilk cıktıgında alamam belkı ama merakla beklıyorum
  • Gtx 780 değişim vakti yaklaştı sanırım benide ekle dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemedeyız yaz benide :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Dolphin/Lion Ref. soğutma olmayacak modeller 1500 liraya zor diye düşünüyorum Evet isimlendirme belli değil.

    @dJ_bLoW Ürünlerin uygun fiyatla geleceğini sanmıyorum Tabi eğer şuanki fiyatlar sizin için uygunsa o zaman olabilir Yani uygunluktan kastınızın ne olduğuna bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 9 Şubat 2016; 8:14:00 >
  • RocheBobois kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle olmaz hocam, olursa işim çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de eklermisin ? gtx1070-1080 için gözüm yollarda umarım uçuk bir fiyattan satılmaz.
  • Benide ekle dostum Gtx 970den Gtx 780e düstüm artik Yeni seri almak sart oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disaster68 kullanıcısına yanıt
    Hocam 970 ten 780'e neden geçtiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekledim hocam :)

    Fiyatlandırma umarım uçuk olmaz da, hepimiz istediğimiz kartları alabiliriz.
  • Kartlar ilk çıktığında Fiyatlandirma biraz yüksek olacaktır ülkemizde hatırlayın gtx 950 ilk çıktığında 750-800 den satiliyordu şu an 500-700 arası bazı yerlerden alabiliyorsunuz eğer pascal mimarili kartların fiyatları aşırı derecede yüksek olursa amazon en iyi alternatif olur satın almak için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Hocam Amazondan alınacaksa em mantıklısı Evga sanırım, değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX970 vardı elden çıkarttık GTX980 alacaktım oda hak etmediği bir fiyatta ne yapacağım bilemedim.
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Aynen amazon nedense evga ekran kartlarına süper indirimler yapıyor diğer markalara çok ciddi indirimler yaptigina şu ana kadar rastlayamadım, evganin ssc,ftw modelleri gtx 960 4 gb versiyonu gtx 970 falan inanılmaz rakamlara düşüyor artı gümrük vergiside iade edilirse inanılmaz bir kara geçiyorsun 2016 bf dönemini iple çekiyorum eğer türkiyede pascal mimarili kartlar için aşırı fiyatlandirma olursa ki olacak amazon'u tercih edeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 10 Şubat 2016; 12:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 970'i neden sattiniz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

    970'i neden sattiniz hocam?

    Aslında tam bir nedeni yok psikolojik olarak 3.5 GB olayı rahatsız etti diyebiliriz.
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Komple pcyi sattim ya i5 4690k vardi
    Sonra i7 6700 aldim elimde Evga Gtx 780 vardi onla idare ediyorum yenisi cikinca birde fiyat uygun olursa aliriz pahali olursa 980ti belki düsür biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekleyebilirsiniz
  • Benide eklerseniz memnun olurum.
    Nacizane pascal hakkındaki fikrim.Bu kartların öncelikliğinin vr teknolojisini desteklemek için dolayısıyla yüksek gpu gücü ihtiyacınını karşılamak amacı ile çıkacağına eminim.
    Her yeni çıkan seride nvidia yüzde 40 yada 50 lik bir performans farkı ortaya koyarken pascal da önceki serinin bir katı daha fazla performans ile piyasaya çıkacağı konuşuluyor.Hali hazırda hem oculus hem htc nin dünya genelinde anca yaz aylarında yaygınlaşmaya başlıycağı düşnüldüğünde o firmalarda aslında nvida ve amd nin yeni ekran kartlarının gücüne güvenip o zamana denk getirmeleri bunun göstergesi.Cry tech kurucusu Cevat yerlinin bu konuda yaptığı bir yorumda vr teknolojisinin 10 senedir varolduğunu fakat pc lerin bu gücü ancak yeni yeni yakalayabildiğinden bahsediyordu.
    Bakalım zaman ne gösterecek pascal ı bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.