Şimdi Ara

NVIDIA GTX 780 hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. Benim mevcut sistemim Amd phenom x4 955 cpu , asus m5a78lmle anakart 8gb ram ve Sapphire 7950 Dual X gpu.
    1 hafta önce vatandan İntel i7 4790k işlemci aldım ve henüz kutusu açılmadı, uyumlu anakartı bu ay almayı düşünüyorum fakat aklımda bi soru var. İslemciyi 975 tl ye aldım ve iade edip üstüne para ekleyip Asus Gtx 780 dcu ıı almayı düşünüyorum ama karar veremedim. Sizce işlemci yerine bu ekran kartını almak daha mı mantıklı olur oyunlardaki fps açısından.. Cpunun gpu kadar bi etkisi yok oyunlar icin o nedenle ekran kartı almayı düsünüyorum ama karar veremiyorum. Oynayacağım oyunlar : The Crew, Witcher 3 , BF4 Assasins Creed Unity , Far Cry 4, GTA 5 (çıkıcaklar oyunlar da dahil) ve bu oyunları ultra- high arası bi değerde fps sıkıntısı cekmeden oynamak icin islemci mi yoksa gpu mu? Yardımcı olursanız sevinirim okuduğunuz icin cok tesekkürler .)



  • Elbette ekran kartına yatırımın oyunlardaki getirisi çok daha büyük olacaktır.

    i5 4590 ve üzeri bir işlemci ile Gtx 780 ve üzeri ekran kartı alırsanız yazdığınız her oyunu sorunsuz idare edecektir.
  • Teşekkürler yorumun için. Yani işlemciyi geri verip o parayla gtx 780 almam daha mantıklı olur dimi?
  • Merhaba,

    Bu saatten sonra sıfırdan GTX 780 almayı en başta bir kenara bırakın.Çünkü; artık sıfırdan alınabilecek bir kart değil (astronomik indirimler olmazsa).Ancak 2. elden uygun fiyatlı bulursanız alabilirsiniz. GTX 970'lerinde genelinde maalesef CW sorunu var.Yani; mantıklı olan i5 bir işlemciye yönelip, ekran kartı olarakta CW sorunu olmayan revizyonlu GTX 970'leri beklemenizdir.Hatta duruma göre GTX 960Ti gibi bir kart bile alabilirsiniz.

    Elinizdeki kart halen günümüz oyunları için (AA vs. kapattığımız zaman) yeterli sayabileceğimiz bir kart.Şu an sisteminizdeki sıkıntı işlemci tarafında.Elinizdeki işlemci ile HD 7950'nin bile tam randumanlı halini göremiyorsunuzdur muhtemelen.Bundan dolayı üstte yazdığım gibi anakart ve işlemcinizi elden çıkarın + çekinizle beraber i5 4590 veya i5 4690K ve Z97 çipsetli bir anakart alarak önümüzdeki birkaç aydaki ekran kartı gelişmelerini takip edin. HD 7950'den dahada iyi performans aldığınızı göreceksiniz bu değişim ile.Bu da sizin en azından GTA5 gelene kadar kart ihtiyacınızı frenlemiş olacaktır.

    GTX 780 hakkındaki görüşlerimi ise; bir ASUS GTX 780 kullanıcısı olarak yazdığımı da belirteyim.Şu an GTX 780'ler içerisinde alınırsa bir STRIX 6GB modeli alınır.Onun da 1000 TL veya altında bir fiyatla satılması lazım alınabilir olması için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Wickd W kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemciyi değiştirmeden Ekran kartı alacaksınız anladığım kadarıyla ilk cevabımı hem işlemci hem ekran kartı alacaksınız şeklinde yapmıştım.

    Şöyle yapmanız en mantıklısı olacaktır;

    Biraz daha iyi bir işlemciye şimdi geçilebilir i5 4590 gibi. İlerleyen bir zamanda da ekran kartınızı 2. elde satıp daha iyi bir ekran kartına geçmeniz en mantıklısı olur.
    Zaten işlemciniz ile alınabilecek en üst düzeydeki ekran kartını almışsınız diyebilirim. Daha üstünü tam performansta kullanamayacaksınız birçok oyunda. Ve o kart Med-High ayarlarda şu anda götürüyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 6 Aralık 2014; 23:09:00 >
  • Anladım tesekkürler ben vatandan i7 4790k aldım suan evde duruyor kutusunu acmadım . Gigabyte gaming 5 anakart alıcam bu ay bu yorumlarınızdan sonra islemciyi iade etmek gibi düsüncem kalmadı cok teşekkürler...
  • Wickd W kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı alamayacaksanız ilerde o işlemciye verdiğiniz paraya yazık olur. Bizim tavsiyemiz biraz daha düşük bir işlemci alarak ileride ekran kartı değiştirmeniz. Eğer ekran kartı almayacaksanız işlemcinin çok büyük bir performans artışı vermesini beklemeyin derim.

    Yazdığım herşeye - veren bir sapığım var da dikkate almayınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wickd

    Anladım tesekkürler ben vatandan i7 4790k aldım suan evde duruyor kutusunu acmadım . Gigabyte gaming 5 anakart alıcam bu ay bu yorumlarınızdan sonra islemciyi iade etmek gibi düsüncem kalmadı cok teşekkürler...

    Bu yazdıklarınıza göre yanlış anlamayın ama benim dediklerimi pek anlamışa benzemiyorsunuz.Tekrar okuduğunuz zaman tam olarak demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Aralık 2014; 23:29:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben konu başlığında i7 yi aldıgımı söyledm zaten sorum acaba iade edip ekran kartı almam daha mı mantıklı olur diye sormustum.. Aslında i7yi iade edip i5 de alabilirim artan parayla daha iyi bi anakart da alabilirim . 2. el gpu almaya sıcak bakmıyorum ben acıkcası ama ilerde fiyatı düşerse gtx 780in ya da gtx 970 cw sorunu düzeltilip piyasaya sürülürse ona da yönelebilirim
  • Wickd W kullanıcısına yanıt
    Bende bunun bilincinde olarak ve i7'yi iade edip i5 + anakart alabileceğinizi belirttim yazımda (çek ile kastettiğim buydu).

    Neyse uzatılacak bir tarafı yok.Zaten az çok anlamışsınız yazıyı tekrar gözden geçirdiğinizde dediklerimi. i7 ile devam etmek veya i5 + anakart almak size kalmış.Ben ve diğer arkadaşlar zaten sizin en az zararla bu işin içinden sıyrılmanız için tavsiye veriyoruz.Yukarıdaki ilk mesajımda gerekli tavsiyeleri sıraladım.Size uygun olanı veya kendi aklınızdaki başka bir fikri tercih edersiniz.

    Hayırlı olsun şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.