Şimdi Ara

NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorunu geçiçide olsa çözmek mümkün GFE yi açıp sürücü kısmına tıklamadan dil seçeneğine gelin ve dili Amerikan İngilizcesine çevirin(United State-English) artık sürücü sekmesi altında iken program hata verip kapanmıyor olacak:)

    USA -English

     NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver

    Türkçe




     NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver




  • Deniyeceğim.
  • WHQL bir sürücüde hiçbir hata olmaması gerekir, sertifikalı bir sürücü değil mi bu ? Yukardaki yorumları okuduktan sonra indirmekten vazgeçtim, betadan ne farkı kaldı o zaman bunun.
  • Yorumları okuyunca indirmekten vazgeçtim.
  • giga 4gb gtx 770 windforce rev 1 ile test edebilme şansını bugün yakaladım; dying light'ta gözle görünür bir artış olmuş. biraz daha akıcı bir öncekine göre.
  • Geforce Experiencedeki sorun düzeltildi.

    Oyunlardaki durum hakkında ise eski sürücüye döndüğüm için bir şey diyemiyorum şu an güncel sürücüyü kullananlardan özellikle bahsi geçen oyunlarda bir artış var mı izlenimlerini talep ediyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detonator-58

    Geforce Experiencedeki sorun düzeltildi.

    Oyunlardaki durum hakkında ise eski sürücüye döndüğüm için bir şey diyemiyorum şu an güncel sürücüyü kullananlardan özellikle bahsi geçen oyunlarda bir artış var mı izlenimlerini talep ediyoruz.

    Diğer oyunlarda eski yeni karşılaştırması yapamadım bu ara oyun oynayamadığım için. Ancak eski sürücüyle AC Unity oynamıştım. Tüm ayarlar en yüksekteyken 10'a yakın bir frame artışı oldu bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emre544 E kullanıcısına yanıt
    Tüm ayarlar en yüksekte iken yani TXAA ve Soft Shadows dahil açık iken tek 980 ile oyunda özellikle açık mekanlarda akıcı bir deneyim yaşayabiliyor musunuz?

    Bahsettiğiniz artış test ettiğiniz yada o anki sahneye bağlı bir artışta olabilir.Nvidia tablolarda sizin dediğiniz gibi 10 fpsye yakın bir artış göstermiş buda eski test edilen sürücüye(onda 41-42 fps civarı gösterilmiş) göre yaklaşık %20 artış demek teoride güzel değer ama oyun içinde hangi sahnede test ettilerse o sahnedeki artışı gösteriyor şu anda oyunda yukarıda bahsettiğim ayarlar(Nvidia GameWorks) açıkken 2 adet 980 ile ancak 60 fps alınabiliyor onun dışında ise yine aynı ayarlarda tek 980 için 35-40 lı fpsleri geçen bir fps değeri alınamıyor.Bu değerlerde akıcı oyun deneyimi için bana göre düşük değerler bu nedenle sormak istedim :)




  • Hemen oyuna girip kalabalık mekanlarda bir iki görsel aldım hocam. TXAA çok zorluyor. Soft shadow açıkken denemiştim daha önce de ama TXAA açıkken frame artışı nerdeyse olmadı. FXAA'ya alınca ki son ekran görüntüsünde FXAA seçili asıl artış o zaman oluyor. TXAA ile her şey son ayarlarda iken senin de dediğin gibi dış mekanda ortalama 40 ile gidiyor.

     NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 12 Şubat 2015; 0:16:49 >




  • emre544 E kullanıcısına yanıt
    Görsel sonuçlarla mesajınızı desteklediğiniz için teşekkür ederim :)

    Buda gösteriyor ki Nvidia yayınladığı tablolarda max settings derken aslında AA olarak FXAA yı kullanmış eğer bu değerin içine TXAA katılsaydı bu tür bir artış olmayacaktı.

    Bende TXAA ve Soft Shadows açıkken benzer fpsleri aldığım için(sinematiklere denk geldiniz mi bilemiyorum ama bu özellikler açıkken tek 980 le 28-30 fpslere düşüyor ) acaba sistemsel farklılıklardan dolayı mı fps artışı yaşanıyor diye düşünmüştüm ama görseller durumun ne olduğunu gösteriyor.Tekrar bilgilendirme için teşekkür eder iyi oyunlar dilerim :)




  • Gtx 660 bf4 de fps düşüşleri baya azaldı 10 fps artış var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

    Bozuk bu sürücü
    Az evvel BF4 multi oynadım üst üste 4 kere kilitlendi oyun, sonra da PC'yi kilitledi, resetledim, siliyorum ben bunu...

    Hocam merhaba, sizin kişisel problem anlaşılan.gtx970 de bf4 multide bu sürücü ile hiçbir sorun yaşamadım henuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ewarrr


    quote:

    Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

    Bozuk bu sürücü
    Az evvel BF4 multi oynadım üst üste 4 kere kilitlendi oyun, sonra da PC'yi kilitledi, resetledim, siliyorum ben bunu...

    Hocam merhaba, sizin kişisel problem anlaşılan.gtx970 de bf4 multide bu sürücü ile hiçbir sorun yaşamadım henuz.

    Bilemicem, şimdiye kadar hiç böyle bir sürücü sorunu görmemiştim, bunu silip bir öncekini yükledim, emin olmak için yine BF4 multide denedim, 1 saat durmadan oynadım, canavar gibi çalışıyor...
    http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955064789078805512/1/

    Burada da bahsetmişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konfigürasyonborusu -- 12 Şubat 2015; 14:48:28 >




  • Bende bu sürücüyle sorun yaşadım.970 sli ile Ac Unity'de zemine bakınca ışık çakması gibi titreme oluşuyor.
  • Yaşanan sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum fakat bende en son güncel sürücü yüklemeden önce de yükledikten sonrada bir sorun olmadı.

     NVIDIA GeForce 347.52 WHQL Driver
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Sürücüyü çıktığı gün mü yoksa ertesi gün mü yüklediniz ?

    Sürücü ilk çıktığında GFE de yaşanan bir dil problemi nedeniyle programın kendisini kapatmasıydı ama ertesi gün sorun giderildi.
  • Çıktığı akşam eve gelince güncelledim. Güncelleme yaptıktan sonra denediğim zamanda çalışıyordu bir sıkıntı olmamıştı.
  • Gtx 970...

    Ac Unity' de bu vram durumu yüzünden test ede ede artık ezberlediğim bir bölge var.

    Herşey açık, Fxaa' da 45.5 fps ye kadar düşüş olan yerlerde an itibarıyla 50.1 gibi değerler alıyorum. Soft shadows kapalı haliyle ise, Fxaa' da zaman zaman 55 fps ye düştüğü oluyordu. Şimdi 60 fps nin altına gerilemiyor.

    Belleği 3900 civarlarına çıkarmak için önceden test edip kaydettiğim bir videom vardı 347.25' de. Herşey açık 8xMsaa' da 21-40 arası fps alıyordum. Yeni haliyle üzerinden birkaç kez geçtim 23-44 arası değerler alıyorum. Txaa' yı bilemiyorum ama bahsettiğim ayarlarda Nvidia' nın tablosundaki %12' lik artışlara paralel sonuçlar aldım.
  • Novos kullanıcısına yanıt
    O halde aslında Nvidia 980 ne değilde 970 e özel bir sürücü çıkarmış diyebilir miyiz ?Diğer oyunlarda bellek kullanımı ile birlikte performans kazanımı ne düzeyde ?

    Gerçi performans tablolarında her ne kadar ACU da 980 de paralel bir artış gösterilsede yukarıda arkadaşımızın verilerinde olduğu gibi ve sizin değerlerine göre yorumlarsak asıl artış 970 e olmuş demektir :)

    Oyunda zaten fpsyi düşüren iki etken var ikiside GameWorks dahilinde olan TXAA ve Soft Shadows, her ikiside Nvidia teknolojısınde olmasına rağmen ne yazık ki optimizasyonu hiç iyi seviyede değiller,test ettiğim yerlerde Soft Shadows yaklaşık 10 TXAA ise Soft Shadowsla birlikte açılırsa 15 lere varan bir kayba neden oluyor gerçi benzer bir durum Far Cry 4 dede var ama onu katmayalım :D

    8xMsaa nın artırılan köşe yumuşatma oranına rağmen bir katkısının olduğunu gözlemleyemedim yani fxaa da olan tırtıklar 8xmsaa yapılsa dahi çok giderilemiyor sanki oyun Nvidia oyunu olduğu için fxaa ve txaa dışındaki köşe yumuşatma yöntemlerine hiç uğraşılmamış yada öyle istenmiş gerçi oyun DX 11 in limitlerini gereğinden fazla zorlasada en azından Nvidia kartlarda bu tür performans sorunları yaşanmasaydı :(

    İyi oyunlar diliyorum :)




  • Farcry 4, DAI, SOM' da da perofrmans artışı var gibi duruyor ancak tabloda Unity olduğu için özellikle ona baktım diğerlerine sadece göz ucuyla dikkat ettim diyebilirim. O yüzden net birşey söyleyemem. Ancak diğerlerinde önceki drivera göre çok daha akıcı bir deneyim hissettiğimi söyleyebilirim. Frame time spikelarında bir gelişme olmuş olabilir. Özellikle Farcry 4' de...

    8xMsaa yı ise zaten sadece yüklenmek için kullandım. Oyun 60 fps ye ucu ucunaysa 2xMsaa açıp; driverdan Mfaa' yı aktif ediyorum. Bence getiri/götürü açısından Nvidia' nın en başarılı eklentilerinden biri olmuş bu... Aksi durumda ise 4xMsaa...Txaa ise nedense benim zevkime hitap etmedi. Aşırı bir blur hissediyor ve rahatsız oluyorum. Bunun yanında bitki, tel vb. öğelerin yoğun olduğu Farcry, Black Flag gibi oyunlarda AA yı düşük tutup transperancy i 8xsupersamplinge getiriyorum. Daha az performans kaybıyla çok daha iyi sonuçlar veriyor.

    DSR' da ise kararsız kaldım. Oyuna göre değişiyor. Başta çok kullandım. Ancak sonradan az da olsa hissettiğim lag, filtre seçeniğiyle oynamama rağmen istediğim düzeye getiremediğim bulanıklık nedeniyle birçok oyunda eski çözünürlüklere geri döndüm. Neden bilmiyorum ama oyun akıcı olsa bile DSR açıkken gözlerim yoruluyor ve bir süre sonra rahatsız olmaya başlıyorum.

    Size de iyi geceler dilerim...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.