Şimdi Ara

[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
24
Favori
14.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması



    Nvidia kare pattern sorununun sürücü kaynaklı olmadığını belirlemiş.


    GeForce GRD 537.58 Feedback Thread (Released 10/10 | NVIDIA GeForce Forums




    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması




  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    resimdeki sorunu ben görmedim bende prime netflix varken komple siyah oluyor ekran bir saniye. ati'de de vardı aynısı. windows'a atmış yani olayı? 23h2 kurdum ati sisteme dünden önceki gün görecez bakalım bu ara bir şey izleyemedim ama bugün izlerim. intel nvidia sistemde insider dev var adamlar hala 22h2'ye güncelleme çıkarıyor ya da 23h2'nin de ilerisi ama ismi 22h2 hala orasını anlamadım duran şeyi de bozmayayım dedim gayet güzel çalışıyor o makine.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Nvidia sistemde de mpo kapatmış mıydın hocam? Bende hiçbir kartta bir sıkıntı olmuyordu. Ben de insider sürüm kurdum 23h2 şu an. Sağlam görünüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    Ekran kararması DRM korumaları sitelerde ( Netflix, Prime Video, ) oluşuyorsa uzun zamandır vardı. Bende FreeSync / GSync-Compatible açıkken oluyor sadece o yüzden kullanmıyorum.


    Bildiğim kadarıyla, Insider Dev kullanıcıları Canary'a taşındı. taşıma öncesi yüklü olmayanlar 22h2 ile devam ediyor. ordaki sürüm numarası bir anlam ifade etmiyor aslında. pek sağlıklı değil bu kanal. 23h2 gibi geniş kapsamlı güncelleme almıyor. sistem uygulamaları, varsayılan UWP uygulamalarını kaldırma v.s gibi özellikler yok mesela. sadece yeni özellikler ekleyip belirli kullanıcılara sunuyor. arka planda çalışan log servisleri giriş gecikmesi yaptığı için oyun sisteminde kullanmak mantıklı değil bu sürümleri.

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    ati'de 23.8.2'den sonra başladı işte çok da değil benim gözümde ama nvidia'da ne zamandır var haber emin değilim konsol gibi kullanıyorum ben o sistemi. iki sistemde de insider dev vardı ama hep amd'de sorun yaşadım işte wintel. 2021 aralıkta 11700k'yı topladığımda kurduğum win11 mi devam ediyor bilmem o sistemde? amd'de ohooo 50 kere sildim kurdum sıfırdan kaç kere yok win10 dene olmadı win11 diye. işte daha yeni amd am4'e adam gibi agesa bios çıkardı da rahatladım yoksa mp3 dinlerken bile salise takılıyordu ara sıra saç baş yoluyordum ses kartından mı diyordum ses kartları deniyordum x-fi sb z falan.


    ati sistemde freesync premium pro ve nvidia sistemde gsync var ama hardware bunlar o da kurtarmayabilir bundan olabilir diyorsun? güzel bana deneyecek bir şey teşekkür ederim. insider güncellemelerinden sonra baya bi lisanslı programla dalıyorum. biliyorum yani o şekilde bir şey yapmadan kullanılmaz oyun sisteminde. 23h2'de şunu göremedim ben mesela insider'de vardı. notepad ile açtığın her dosya yan yana kalıyor direkt notepad'ı açıyorsun açılmış hepsi orada oluyor 23h2'de yok bu tek tek açıyor hepsini. sürekli açtığın txt dosyalarının bir arada olması güzel bence.





  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    ati'de açtım dün o tool'u ULPS açmış gerek yok mpo kapatmamış bir de haggs mı onu oynamamak gerekiyor da bir tane daha var T ile başlayan daha çok nvidia içinmiş ama ben onu da açtım. nvidia'da bakmadım bugün bakayım o tool güzel bir şey lakin benim gridinsoft av virüs olarak görünce tabi sistem düzenleyen bir icat olunca başka ne diye görsün bir exe'yi? programı kapatsam bile önce saklıyorum önce rar sonra 7z diye.[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması Türk zekası ile kimse baş edemez.[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması 

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    nvidiada da uygula başkan onu. mpo ve tdr windowsu ilgilendiriyor. driver ile silinmez ayarları. hags fix yapabilirsin 3080 ile kapatmak mantıklı sonuçta frame gen yok rtx 30'da. Gpu fark etmeksizin bu ayarlar yapılmalı. amd nvidia hiç fark etmez. amd kartta da ulps tikini kaldırcan yani afterburnerda da olan ayar o. ulps kapat yani



    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması


    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 3 Kasım 2023; 14:8:34 >




  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

    "freesync premium pro ve nvidia sistemde gsync var ama hardware bunlar"


    Freesync açıkken monitörün DRM kontrolü devreye girmesi için kapanıp, açılması gerekiyorsa. kararma bundan kaynaklı olabilir.


    "23h2'de şunu göremedim ben mesela Insider'de vardı. Notepad ile açtığın her dosya yan yana kalıyor direkt Notepad'ı açıyorsun açılmış hepsi orada oluyor"


    Bu özellik 23h2 final sürümünde var. Windows Update kısmından En son güncellemeleri kullanıma sunulduğu il anda alın seçeneği açıp MS-Store'dan Notepad'i güncellediğinde aktif oluyor anladığım kadarıyla.

  • hags sanırım ati'de açılmıyordu? 3080'de yapıştırıyorum o zaman. ulps kaldırıyorum ati'de ve dediğin gibi afterburnerden de olur crossfire için o ayar eskidendi bende 6850 cf vardı vay be max payne mi ne oynardık. bazı oyunlarda cf açınca daha düşük fps alıyordu cf ile düşük başarım mı ne diye konu açmıştım.[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması 


    @unconc3rn3d


    23h2 kurup store açıp güncelleme aldım sanırım belki sonrasında denemedim ama bana dün bişi bişi ön izlemesi diye de güncelleme geldi normalde yapmam önizleme ama dedim demek ki eksik var yapalım.


    monitör konusunda söylediğin çok mantıklı yani sürekli drm mi izleyecek bu adam diye açık tutmanın manası yok oyun için bu teknolojiler. ya kapatıp geçeceğiz bir deneyeyim de önce ya da meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz yapacağız.[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması  yabancı forumlarda 7900xtx'yi ilk alanlar aman fspp açmayın iyi olmuyor demişler ama ben ilk 23.7.1 kurdum dedim hani kötüydü ati sürücüleri? zaten o sürücü ile iyi olmaya başlamış işte bende böyle bir eşek şansı vardır 6 seneden sonra ati'ye geçince ama %50.[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması  11700k'ya yine nvidia alırım kessen. orada sıkıntım kasa küçücük komidin üzeri dark guardian ve D15s sığdırdım ön 14cm fanını noctua 12cm fanla değiştirip cam kapansın diye ve ekran kartını referans aldım sıcak havayı direkt dışarı atsın diye. kasa içi serin olunca işlemci rahat ediyor gerçi d15s dediğin de ucuz bir şey değil ama ben ses ısı olarak memnunum. kart 89 derece oluyor oyundan çıkınca az artan sesi de hemen kesiliyor. şimdi sıkıntı ben onu mining furyası varken 2021'de aldım. bana ileride en az 16gb olan referans 4000 5000 serisi bir kart çıkar mı? pek ümidim yok açıkçası.





  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam HAGS kapatma alışkanlığı win10 ile edinmiştim. Şu an win11 ile çok daha iyi çalışıyor. Cpu bound durumlarda da iyi iş çıkarıyor. Cod oynarken kapatmak lazım daha çok fps verebiliyor bazı sistemlerde. Bende hep açık zaten 4070 Ti ile.

    Fast boot ve hibernation zaten kapattığını farz ediyorum hocamızın :) format sonrası yapılacak ilk işlerden. Bahsetmeniz yerinde olmuş. Okuyanlar faydalanır teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Hags nvidiada var hocam aynen. Radeon kartlarda zaten kartın içerisinde donanımsal bir scheduler olduğundan bahsediliyor. Yazılımsal bir ayara gerek yok o yüzden. Bu yüzden rtx 30 serisinde cpu overhead sorunları yaşandığında, rx 6000 serisi bu donanımsal schedulerın ekmeğini güzel yedi.

    Şimdi ise rtx 40 serisi cpu overhead konusunda harika iş çıkarmış. Rtx 30'a göre çok daha iyi durumda.

    3080 için tdr fix ve mpo fix yapıştır gitsin. Hags açık kalabilir yani win11 ile sıkıntısı yok. Win10 olsa kesin kapat derdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son 546.08 hotfix sonunda geçtim özellikle W10 transparency effects düzelmesi sayesinde. 1 günlük deneme sonrası; bu sefer google chrome online video izleme (youtube, online dizi-film siteleri) sırasında donma ve erkanın tamamen kararıp sayfaya reset atması sorunu ile karşılaştım. Şimdilik bu sorunu chrome donanım hızlandırıcıyı kapayarak kendimce çözmüş bulunmaktayım. Benim açımdan en stabil ve sorunsuz driver hala 537.58..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi # Ace # -- 6 Kasım 2023; 20:12:2 >
  • # Ace # kullanıcısına yanıt

    Üstad driver konusundaki değerli yorumun için teşekkürler, 537.38 driver kullanmaya devam edelim o zaman

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    ayarın resmini gösterebilir misin ben hem 3080'de hem 7900xtx'te yaptım olmadı. win11 23h2 ve insider dev


    1. aramaya geliştirici özellik yazılıp geliştirici modunu açıyoruz.
    2. aramaya regedit yazıp sağ tık yönetici olarak çalıştır deyip şu ayarı yapıyoruz:


    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers


    sağ tık DWORD32 EnableAcmSupportDeveloperPreview isminde ve 1 yapıyoruz.


    3.baştan açıyoruz kablo sök tak yapıyoruz.


    SDR HDR denedim görüntü / gelişmiş ayarlarda bir şey göremedim otomatik renk yönetimi isminde ya da herhangi yeni bir şey. resmini görürsem en azından ne aradığımı bilirim. anlattığım yolda yanlışlık varsa doğrusunu da bi baştan rica edeyim.

  • Yaptığında hiçbir yanlışlık yok. özellik 23h2 ile herkeste aktif .reg girdisi gerekmiyor.


    Yanlız Monitörün HDR destegi varsa etkinleşmiyor özellik.

    HDR monitörler için oto HDR açıkken faydalanıyor şuan normal düz bir SDR monitör bağlarsan

    Ayarlar > Sistem > Ekran > Gelişmiş ekran Ayarları kısmında aktif oluyor.


    CRU ile HDR'yi devre dışı bırakıp kullananlar var pek sağlıklı değil monitör uyku moduna geçince devre dışı kalıyor etkinleştirmek gerekiyormuş deneme amaçlı kullanılabilir bu yöntem.


    etkin olduğunda şuna benzer bir seçenek ekleniyor gelişmiş ayarlara.



    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması




  • CRU ile HDR metasını silince aktif oluyor gördüğün gibi. deneme amaçlıda olsa CRU'da export yaparak değişiklik yapmadan önce monitörün varsayılan ayarlarını yedeklemeyi unutmayın. :D


    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    bugün iş yerinde SDR AOC 24G2U 1080p 144hz monitör win11 23h2 ve 1050ti ile denedim yine olmadı. bir şey atlıyorum ama ne? CRU dediğin programdı yanlış hatırlamıyorsam? HDR desteği olmayan monitörde gerekir mi o programla ayar yapmaya?

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.