Şimdi Ara

Nvidia, DLSS ile görüntü kalitesi sorunlarını iyileştirme sözü verdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Görüntülere bakınca mantıken performans şu şekilde artıyor tahminim.Photoshop kullananlar bilir content aware kullandığınızda bir objeyi etraftaki piksellere
    uygun olarak düzeltebilirsiniz.Şimdi performas bence şu şekilde artıyor.GPu mesela ekranda görünen görüntünün %80 inin falan render ediyor.Kalan %20 content aware gibi otomatik piksel dolduruyor yapay zeka.Köşelerede gaussian blur yaptı mı olay bitiyor.Ondan detay kaybediyor görüntü özellikle uzak noktalarda piksel az olduğundan ufak şeyler yok oluyor.
  • DLSS hiç tercih etmeyeceğim bir geliştirme olmuş. Kaldı ki 28-32" 4K monitör kullanımı için köşe yumuşatma zaten anlamsız, gerek yok. Nvidia nın DLSS i bu kadar şişirmesi çok gereksizmiş bunu görmüş olduk. RTX e diyecek lafım yok geliştirildikçe vazgeçilmez olacaktır. Keşke AMD den de RTX kartları biran evvel görebilsek.
  • Nvidia, DLSS ile görüntü kalitesi sorunlarını iyileştirme sözü verdi
    https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-promises-to-improve-image-quality-issues-with-dlss.html

    quote:

    NVIDIA, DLSS görüntü kalitesi (veya eksikliği) konusunda biraz inceleme altındadır. Geçen hafta yayınladığımız makalelerde DLSS görüntü kalitesine bazı örnekler gösterdik ve açıkladığımız gibi, DLSS çalışıyor ancak sahneleri daha bulanık hale getiriyor.

    NVIDIA bir blog yazısı yayınladı ve görüntü kalitesindeki sorunlara rağmen güncelleme şeklinde iyileştirmeler vaat ediyor. Battlefield V ( buradaki testimize bakın ) için, en son güncellemeyle zaten iyileştirmeler yapıldığını iddia ediyorlar, ancak bir sonraki güncelleme için Full HD ve ultra yüksek çözünürlükler için daha iyi görüntüler üzerinde çalışacaklarını iddia ediyorlar.

    Ayrıca görüntü kalitesini iyileştirmek için Metro Exodus'u ( burada test edilmiştir ) güncelleme planları da vardır. Metro Exodus için de iyileştirmeler yapılmalı.

    S: Battlefield V ve Metro Exodus için bir sonraki DLSS güncellemesi ne zaman?

    C: Görüntü kalitesini iyileştirmek için sürekli çalışıyoruz. Son zamanlarda DLSS'in çekirdeğini güncelledik, böylece oyununuzu başlattığınız anda en son model güncellemelerini elde edebilirsiniz. Bu yüzden en son Game Ready Driver'ımızın (418.91 veya daha üstü) kurulu olduğundan emin olun.

    Battlefield V için DLSS'nin 4K ve 2560x1440 performansında (% 40'a kadar) performansta büyük bir gelişme sağladığını düşünüyoruz, ancak aynı zamanda toplumu da duyuyorum. Bir sonraki adım için, 1920x1080'de görüntü kalitesini artırmak ve ayrıca ultra monitörler için (örn. 3440x1440) test ve eğitimlerimize odaklanıyoruz. Bu kararlardaki mevcut deneyim bizim istediğimiz yerde değil.

    Metro Exodus için , piyasaya sürülmeyen tüm çözünürlüklerde DLSS netliğini ve genel görüntü kalitesini artıran bir güncelleme geliyor. Ayrıca DLSS'yi oyunun daha büyük bir kesiti üzerinde eğitiyoruz ve bu güncellemeler hazır olduğunda kalitedeki başka bir artış göreceksiniz. Son olarak, HDR ile ilgili olarak bildirilen diğer birkaç sorunu ele alıyoruz ve düzeltmelerimiz olduğu anda güncellenecek.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 18 Şubat 2019; 18:43:26 >




  • Metro Exodus yaması # 1 - DLSS netliğini ve RTX optimizasyonu geliştirmesi

    quote:

    A Games, Metro Exodus için ilk lansman güncellemesini yayınladı. Sürüm notlarına göre, bu yama genel kararlılık düzeltmelerinin yanı sıra DLSS düzeltmeleri ve netlik ve RTX düzeltmeleri ve optimizasyonlarında iyileştirmeler getiriyor.

    Bu güncelleme hem Steam'de (oyunu önceden sipariş etmiş olanlar bile oynayabilir) hem de Epic Digital Store'da bulunmaktadır ve istemcileri bir sonraki başlatışınızda otomatik olarak indirilecektir.

    Metro Exodus İlk Yama Yayın Notları

    Genel Kararlılık düzeltmeleri
    Düşük özellikli PC'ler için optimizasyon
    DLSS düzeltmeleri ve netlikte iyileştirmeler
    DX11 için sabit duvar vfx'i
    RTX düzeltmeleri ve optimizasyon
    4A Oyunlarına çökmeleri bildirmek için hata desteği eklendi
    Kıyaslama aracı düzeltmeleri
    İlave bilgi:

    Yeni bugtrap aracı PC sürümünde oluşabilecek bir kilitlenme veya diğer ölümcül hatayı tespit edecektir. Makinenizden bazı sınırlı veriler toplayacak ve Metro Destek sitesi üzerinden 4A Oyunlarına gönderebileceğiniz bir rapor hazırlayacaktır. Kullanıcı tarafından tanımlanabilecek hiçbir bilgi toplanmaz, ancak göndermeden önce rapor tamamen gözden geçirilebilir.

    PC'deki denetleyici gecikme raporları için - Yüksek kare hızında çalışabilen, ancak yarısı vsync olan, özel bir makineniz varsa, denetleyici gecikme sorunları yaşarsınız. Bir makinenin olası kare hızı ile vsync ayarı arasındaki fark ne kadar büyük olursa, o kadar fazla gecikme yaşayabilirsiniz. Bu şansı azaltmak için lütfen vsync'i kapalı ya da dolu olarak değiştirin. Bu konuyu araştırmaya devam ediyoruz.

    https://www.guru3d.com/news-story/metro-exodus-patch-1-should-improve-dlss-sharpness-and-rtx-optimization.html





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu muhabbeti Nvdia bile kabul etmişken ve bunu düzelteceğini söylemişken halen daha Dlss'nin bu görüntü zımbırtsını deliler gibi savunan tipler var buralarda. Sorarlarsa biz fanboyuz ama bunlar değil! Biz bu hikayeleri ve fanboyları çok gördük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 28 Şubat 2019; 17:30:41 >
  • Bence ekran kartı piyasasına en büyük katkıyı 16gb ram ile amd yaptı gelecek rtx yada dlss de değil bunlar yaygınlaşsada kimse grafik ayarlarından rtx on dlss on yapmaz nvidia gereksiz grafik ayarlarına 2 seçenek daha eklerken amd 16gb ram ekleyip çok daha önemli bir adım attı oyunlarda yüksek çözünürlüklü doku paketini etkinleştirince ram kullanımı 13 gb lara yükseliyor hatta bazı oyunlar çıktığı hali ile 10gb ı geçiyor.

    Piyasa nvidiaya kalsa 9–10–11–12–13–14–15gb diye kart satardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 28 Şubat 2019; 20:0:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.