Şimdi Ara

Nvidia, DLSS 3 teknolojisini tanıttı: Oyunlardaki FPS dört kata kadar artacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anlayamadım kimseye dlss off iken 20-30 FPS arasında gezilmesi ve nvidia'nın bunu sanki çok normalmiş gibi göstermesi aşırı saçma gelmedi mi? Ben 12700k-3080Ti ile 4k'da dlss off iken daha yüksek FPS alıyorum diye hatırlıyorum sanki.

    Bir detay mı atlıyorum acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 22 Eylül 2022; 21:5:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vain kullanıcısına yanıt
    Nvidia'nın yalan söylediğini görmedim ben, ne söyleseler doğru çıkıyor neyse ki. Rtx 4000'li laptoplar için para biriktirmeye başladım ben. Gelsin bakalım.

  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    Yıllar oldu hala DLSS nedir bilmeyenler var. Siz oyun oynarken ekrandaki her bir piksele odaklanıp hepsini tek tek görüyor musunuz? Hayır.

    Yapay zeka da bunu bildiği için eski sürümlerde odaklanmadığınız bölgelerdeki pixel yoğunluğunu azaltıp sistem yükünü azaltarak daha yüksek fps vermenizi sağlıyordu. Dlss 3.0 ile bütün pikselleri tek tek elden geçirip düzeltme yapıyor ve sadece odaklandığınız yerleri değil bütün noktalarda düzeltmeye gidiyor, artık nasıl bir yapı kullanıyorlarsa eskisi gibi kalite düşüşü de yaşanmıyor 3.0'da ve üstelik 2.0'a göre 2-4 kat daha yüksek performans verilmesi sağlanıyor. Kart zaten önceki nesile kıyasla yüzde 40 falan daha güçlü, üzerine DLSS, e daha ne istiyorsunuz.

    Bomboş geyik yapacağınıza 2 dk girin de yeni teknoloji neymiş okuyun. İlaç niyetine belki birisi yorum yazarda teknik bilgimiz artar diye yorumlara bakıyoruz ve beynimiz akıyor sayenizde. Yapmayın şunu.





  • Yeni seriyi sattırmak için ilk etap da eski sürümlere destek gelmez. 6 ay 1 sene sonra ufak ufak güncellemeyle getirirler. Merak etmeyin.

  • kardeşim sen ne anlatıyorsun ? dlss'nin ne oldugunu bilmediğimi nereden cıkarttın sen. kart zaten önceki nesle göre güçlü olacağı için zaten hali hazırda büyük ihtimalle önümüzdeki 4-5 sene içerisinde cıkacak tüm oyunları iyi bir fps alarak oynatacak o yüzden bu tarz kartta dlss olsa ne olur olmasa ne olur.


    bu dlss daha çok hani gider kartın eskimiştir oyunlarda artık 30-40 fps alıyorsundur onu 80-90 yapar o zaman yeni bir karta geçmeden hala eski kartınla iyi oyunları düzgünce oynayabilirsin bunu sağlayacak şeyken zaten hali hazırda 100+ fps alacağın oyunda 200 fps almanı sağlasa ne olur sağlamasa ne olur, o durum için o kadar da şart değil bana göre. eğer co op rekabetçi fps oyunları oynamıyorsan bana göre 100 yerine 200 almanın bir anlamı yok.


    buna karşı "bu tarz güçlü kartlar 6-7 sene sonra görece düşük fpsler vermeye başladığında dlss sistemi kullanılabilir" tarzı bir cevap veren oldu ilk mesajıma fakat bu sefer de derim ki 3060 larda dlss 2 vardı da ne oldu simdi çoğu kişi 4000 serisine geçmeye çalışacak. dlss 3.0 da 2-3 sene sonra dlss 4 olacak bu sefer de kimse bir kartı 6-7 sene kullanmadan dlss 4 lü kartlara geçecek. dolayısıyla o "6-7 sene sonra işe yarayabilir" olayı da fasa fiso. artık günümüzde bizim gibi çok fakir ülkelerde yaşayanlar haricinde bir kartı 7 sene kullanan kişiler pek yok, ki bizde bile 6-7 sene kullanmıyor çoğu kişi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 24 Eylül 2022; 10:25:42 >




  • Buradaki mantıksal problem oyunun bu teknolojiyi desteklemek zorunda olması. Bir oyun dlss desteği ile çıkıyorsa "biz bunu optimize edemedik, ancak dlss ile adam edebilirsiniz" anlamı çıkıyor. Çıkardığın oyun dünyanın en güçlü ekran kartını bile zorlayacaksa eski sistemlere sahip oyuncular ne yapacak? Bilakis bu teknolojinin eski sistemlere uygulanması gerekiyor. Yenileri zaten kaba kuvvetle işi götürür.


    Bu konuya Amd'nin yaklaşımı daha tutarlı. Oyunun fsr'i desteklemesi gerekmiyor. Algoritmik bir çözüm olduğu için emulatörlerde bile çalışıyor. Hoş bence Nvidia'da da gerekmez. Oyuncuların kendi kartlarına bağımlı olması için bir pazarlama taktiği gibi duruyor.

  • Dlss 3 üst modellerden ziyade 4050 4060 da filan 3000 serisine uygun fiyatla fark artırabilir. Bence o zaman asıl faydası ortaya çıkar. Ama işte her oyunun desteklememesi sıkıntı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

    Belli ki bilmiyorsun DLSS nedir, o yüzden anlattım. herhangi bir kart DLSS ile fazladan 2-4 kat daha fazla fps verebiliyorsa bu "kart eskidiği için" değil, yapay zeka teknolojileriyle daha fazlasını verebileceği içindir. Senin mantıkla bir otomobil 180 km/h yapıyorsa zaten hızlıdır, ne gerek var 580 km/h otomobillere. Mantıklı mı sence bu söylediğin, bir düşün bakalım.

  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Pazarlama taktiğidir, değildir bilemem, beni bağlamaz. DLSS'de olay önce geliştirici şirket oyununu Nvidia'ya verir. Yapay zeka similasyonları derinlemesine baştan sona tarar, sonra en stabil ve performanslı haliyle DLSS desteği oyuna gelir.


    Şimdi gelelim FSR ve DLSS 3.0 farklarına. FSR mevcut görüntüyü daha düşük çözünürlüklerde render alıp AMD'nin algoritmasını kullanarak upscale ediyor. Bütün olay bu, özel bir durum yok. Mevcut görüntüyü daha düşük çözünürlüklerde işleyerek performans kazanıyor, kalite iyileştirmesi yapıp örneğin 2k'da oyun oynadığınızı sanarken belki de 720p'den bir tık daha yüksek çözünürlükte oyun oynuyorsunuz. FSR 2.0 sayesinde de aradaki farkı hissetmiyorsunuz olay bundan ibaret. İşe yarar, gayet verimli bir çözüm ama DLSS'in yerini tutmaz.


    DLSS 3.0 ise bütün RayTracing ve diğer teknolojiler aktif iken, performans baltalanmışken, DLSS 3.0 açtığınızda kalite olduğu gibi korunuyor ve bütün pikseller tek tek işlemden geçiriliyor, iyileştirme yapılıyor, bu sayede performans hem 4 kata kadar artış sağlıyor hem de native kaliteye kıyasla bütün pikseller işlemden geçtiği için uzak noktalardaki dallar, teller vs fark edilmesi zor nesneler daha belirgin hale geliyor. Yani hem performansı hem kaliteyi doğrudan artırmış oluyor.


    Sizin bahsettiğiniz destek veriyorsa oyun problemlidir mantığı saçmalıktan ibaret. Bir yemeği evde kendi mutfağında yapınca kötü, lüks bir restoranda aşçılardan yiyince mükemmel mi oluyor? Hayır, güzel yapıyorsan güzeldir, bu kadar. Aşçı eli değdiği zaman kalitesi artıyor sadece.


    Bir de fps muhabbeti saçmalığı çıktı. Arkadaş fiyasada 144-240-360-480 hz monitör ekranlar var. Elbette 240 ve sonrasında aradaki fark neredeyse anlaşılmaz düzeyde ama AAA olmayan oyunlarda 360 fps alabilecekken neden 200 fps ile idare etmek zorunda kalsın ki insanlar ya da AAA oyunda 110 fps alırken neden 144 fps'e kitlemesin sistemi? Kendi saçma kuruntularınızdan bir kurtulun artık fps ci tayfa size söylüyorum. Alışmışsınız 30 fps konsolda leş gibi kalitede oyun oynamaya, teknolojiye karşı çıkıyorsunuz  





  • ben ne diyorum sen ne anlatıyorsun eheyyy.


    yok kardeş belli ki sende idrak yolları enfeksiyonu var. verdiğin örnek bile alakasız, fpsnin fazla olması ile arabanın daha hızlı gidebilmesini bağdaşdırmaya çalışan bir kişi ile uğraşmak yersiz. o yüzden sen devam et beni sal, cevap vermesine veririm ama konuyu 1-1 tartışmaya çevirip daha fazla seninle uğraşmak istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 24 Eylül 2022; 16:28:29 >
  • Ben tüm yazıya katılıyorum, seninle ters düşündüğüm sadece bir nokta var.


    Tabii ki DLSS gelişsin, adamlar 3000 serisine de koymak istedik ama ters tepti gibi bir açıklama da yapmış buna da tamam. Dediğin gibi teknoloji aza tamah etme yeri değildir gelişsin de gelişsin.


    Ama hocam bu kart DLSS3 açık değilken Cyberpunk'ta nasıl 20 fps veriyor ? Yani bu kart bunu veriyorsa DLSS'i 25 kat güçlendirse ne olur ? Ben de Nvidia kullanıcısıyım ama şu 20FPS değerini bir ben mi anlayamadım. Adamlar bunu bir de yayınladıkları her videoya koyuyorlar. Bunu kimse sorgulamıyor mu, 4090, Cyberpunk'ta nasıl 20fps alır demiyor mu ?


    Tabii ki DLSS gelişsin, kart uzun vadeli olsun. Umarım 5000 serisinde de sadece yazılım güncellemesi gelir DLSS3'e ve 4000 serisi de kullanır AMA DLSS açmak zorunda mıyız biz ?


    DLSS kapalıyken %40 daha güçlü bir ekran kartı demişsin. O halde DLSS kapalıyken nasıl 20FPS alınıyor, ben cidden anlamadığım için soruyorum. Bana açıklayabilecek biri olursa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3mpo -- 1 Ekim 2022; 21:51:11 >




  • Yapay zeka bla bla bla. Biliyor musun tam olarak ne olduğunu?


    Üç beş node lu neural network var arada o kadar. ( Yoksa çok node olursa berbat bir lag olur)

    Neural network ne diyenler olur. Bildiğin weighted summationlar için coefficient optimizasyonu, bu tür optimizasyonlari zaten biliyordu matematikçiler 1800'lerden beri. Tek farkı şu anda hızlı yapabilecek ortam var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevzu patlamış yine   benim anladığım iş OFA ve Tensor çekirdeklerinde bitiyor. Yeni jenarasyon çekirdekler muhtemelen daha verimli ve kesin sayıca daha fazla. bu yüzden DLSS3 biraz sıkıntı 30 serisinde. Belki 4060 ile 3090 arasında DLSS3 açıldığında o kadar uçurum olmayacak ama 4070 ile 3080 arasında ohooo  


    RTX 3090 126 OFA, 320 Tensor

    RTX 4090 300 OFA, 1400 Tensor

  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt

    Bu mesajı okuyunca bakan Nebati geldi aklıma nedense..

  • 4000 serisi kart alan zaten DLSS kullanmaz ki. Hadi 3000 neyse de 2000 ve 16xx serisine gelmesi lazım.

  • dlss 3 kırıldı sanırım :)

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.