Şimdi Ara

Nvidia, ABD yaptırımlarından dolayı Çin’e daha yavaş çipler sunmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia, ABD yaptırımlarından dolayı Çin’e daha yavaş çipler sunmaya başladı
    Her ne kadar ABD, Çin’e yönelik her alanda ticaret engellemeleri uygulasa da firmalar, Çin gibi büyük bir pazardan tamamen çıkmayı düşünmüyor. Yaptırımlardan etkilenen Nvidia ise belirlenen çip standartlarını karşılayan anacak daha yavaş olan Çin’e özel A800 Tensor Core grafik hızlandırıcısını tanıttı.



    Nvidia, derin öğrenme, HPC, veri analizi ve yapay zeka alanlarında kullanılan A100 Tensor Core grafik hızlandırıcısıyla zaten dünya genelinde hizmet veriyor. Fakat firmanın bu ürünü ABD yaptırımlarında bahsedilen “saniyede 600 gigabyte ve üzeri hızlar” sınırına takılıyor. Nvidia’nın yeni çözümü A800 ise 400 GB/s veri aktarım hızı değeriyle istenen sınırlamaların altında kalarak yaptırımlardan muaf oluyor ve Çin'için A100 GPU'suna alternatif haline geliyor.



    Daha yavaş çipler Çin'in yeteneklerini kısıtlıyor



    Nvidia’nın A100 çözümü, biyoteknoloji ve finanstan askeri alanlara kadar pek çok farklı endüstride kullanılıyor. ABD’nin Ekim ayında genişletilen Çin’e yönelik yaptırımları ise bu tip ürünlerin kullanımını engelliyor. Aktarılanlara göre Nvidia’nın A100 ve H100 çözümleri bu yasaklara takılan iki ürün konumunda.



    Nvidia, ABD yaptırımlarından dolayı Çin’e daha yavaş çipler sunmaya başladı
    Öte yandan Nvidia’nın yeni A800 GPU’sunun teknik özellikleri A100 ile neredeyse birebir aynı, sadece ara bağlantı hızlarında yukarıda bahsettiğimiz farklılık mevcut. Hemen yukarıdaki görselden iki çip arasındaki farklılığı daha doğrusu tek farklılığı görebilirsiniz. Bu yaptırımın anlamsız olduğunu düşünebilirsiniz zira bağlantı hızındaki bu düşüş, binlerce çipin bir arada kullanıldığı bir veri merkezi için net performans kaybı anlamına geliyor. Zaten ABD’nin kısmen yavaşlatmak istediği şey de Çin’in süper bilgisayar ve gelişmiş veri merkezi faaliyetleri.



    Ayrıca Bkz.ABD yaptırımları Çin’in en büyük GPU firmasını vurdu: Dev işten çıkarmalar başlıyor



    ABD yaptırımlarından kurtulmak için çiplerini yavaşlatan tek firma Nvidia değil. Nvidia’nın çözümlerine rakip olmak için kaynak harcayan Alibaba ve Çinli çip tasarım devi Biren, kendi ürünlerini bu standartlara indirgemeye çalışıyor. Zira, ABD’nin bu ticaret yaptırımları Çin’li firmaların herhangi bir ABD merkezli teknoloji kullanan tesislerle çalışmasını da sınırlıyor. Dolayısıyla TSMC gibi ABD teknolojilerinin kullanıldığı yarı iletken üretim tesislerinden Çin’e yapılan üretimler durduruluyor yada üretilen çipler ABD’nin izin verdiği standartlarda üretiliyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/exclusive-nvidia-offers-new-advanced-chip-china-that-meets-us-export-controls-2022-11-08/







  • Çin işi diyorlarya adamlar dünya piyasalarında.

  • ABD'nin askeri ve ekonomik yayılmacı politikaları dünyanın başındaki en büyük bela.

  • Savaş ülkeler arasındaki top ve tüfekle değil işte bu şekilde oluyor.
    Hem de tüm bir değil tüm ülkelere hasar veriyor. Baş belası amerika.

  • Dünya size kalacak değil mi? Ona yaptırım buna savaş. Ulan ABD, ulan ABD!

    Tek yaptığınız iyi şey sırplara karşı yaptığınız saldırıydı orada da kim bilir arka planda neler vardır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Chagotta kullanıcısına yanıt
    nedense her şeyde suçlu hep amerika ilan ediliyor...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Çünkü benden habersiz birisi fazla dolar kazanmasın yoksa hem global itibarı ve gücüne gölge düşer. Covid neden yaşandı arkadaşlar?

    Bir günde cin kaç milyar dolar kaybetti borsanın ilk gününde 400+ milyar dolar. Şu anda Yeni peydahladıkları rusya savaşının tüm avrupa, ingiltere ve orta asyadaki bir çok ülkenin ekonomisini yok etti edecekte, kendi depolarındaki haksız elde ettiği orta doğudan çaldığı akaryakıtı 10 katına Avrupaya satıyor. Silahlarını zorla araplara satıyor.


    Rabbana hep bana , al sana hesabı. Amerika her zaman paraya bakar.

  • Sözde yaptıkları bu kısıtlama ve çeşitli alanlardaki ambargolar Çin'in daha da büyümesine sebep oluyor, her şeyi kendileri üretiyorlar artık, ABD bu inadıyla kapitalizmin ayağına sıkıyor sanki...

    Bu arada, yavaş chip vermeleri Çinli oyuncuların da işine gelir belki, sonuçta tam hızda kartlar yanıyor.

  • Chagotta kullanıcısına yanıt

    ne yapacak ki... hayır kurumu değil sonuçta... Napolyon bile para para para demiş...

  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    komik mi?... sen espiri yapma...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Amaçları sadece para para para olsa gene iyi diyeceğim. Global ve uzun süren bir ekonomik dalgalanma başlatan covid-19 un üstüne

    Savaşlar çıkartıp enerji krizini de üstüne eklediler. EU vb ülke toplulukları bir şekilde krizi en az riskle atlacaktır olan bizim gibi kırık içi boş ekonomisi mahvedilmiş ülkelere olacak. Konu çok derin yere gidicek ban yemek istemiyorum. Susuyorum Avatarımdaki bakışlar konuşsun Nvidia, ABD yaptırımlarından dolayı Çin’e daha yavaş çipler sunmaya başladı 

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Ciddiydim. :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.