Şimdi Ara

Nusret'in kafasında steak isimlerini atması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nusretin menüsüne baktım ve gerçek olmayan isimler gördüm. Buradan menüye ulaşabilirsiniz. https://www.nusr-et.com.tr/en/home.aspx#menu


    Dallas Steak: Böyle bir steak bulunmamaktadır. Her bir et parçasına cut denilir. Antrikot (Pirzola), kontrafile (New York Strip), bonfile bunlar bir cut'dır. Dallas diye bir cut dünyada bulunmamaktadır. Dallas adı havalı diye öyle koymuşlar galiba.


    TOSCANA: Toscana bir italya bölgesidir, iç anadolu gibi, etleri ile bilinir ancak böyle bir steak yoktur. Yani bu aynı bir türkün yurtdışında kebapçı açtığında bir yemeğe diyarbakır demesi gibi. Ki nusret'in italyadan et getirdiğini de zannetmiyorum.


    NUSR-ET KOBE: http://www.kobe-niku.jp/en/contents/exported/index.php Japonya sadece %15 gibi Kobe Etlerini ihracat yapar. Bunlar kayıt altında tutulur. Kaç kilo, hangi günde, hangi şirkete gitti. Koskocaman ABD'de bile aşağı yukarı 10 adet gerçek Kobe eti servis eden yer var. Türkiyede olacağını hiç zannetmiyorum.


    Nusret ile alakasız ama kırk yıllık antrikotu kemiğinden sıyırmayıp pirzola demek ve yüksek fiyatlara satmak komik birşey.


    T-bone: kontrafile ve bonfilenin kemiğinden sıyrılmamış beraber porsiyonlara ayrılıp servis edilmesidir. Yani 40 yıllık kontrafile ve bonfile beraber satılınca değere bindi, insanları bilmediği için kazıklanıyor. Adam öve öve bir anlatıyor geçen t-bone yedim diye, zaten yıllar kontrafile ve bonfile yiyordun. Tat olarak aynı, şimdi beraber satın alıyorsun. Adı yabancı diye hoşuna gidiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flamingsteel -- 7 Temmuz 2020; 22:5:0 >







  • Bravo kardeşim çok mantıklı bir iş yapmışsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.