Şimdi Ara

Nükleer santrale özel kamu spotu hazırlandı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
2
Favori
13.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nukleer santral patlarsa ne yapacagiz ?



    O zaman bu isin fitratinda bu var deyip geceriz heralde





    Yerli reaktormus ! Bir kere ruslar 50 sene idare edecekse ne anladim ?



    Aynen cok guzel kafalar temiz , bu isin fitratinda bu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nükleer enerjiyi her zaman desteklerim. Bu ülkenin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu da her zaman savundum. Ancak teknolojisi yabancı bir ülkenin elinde olan nükleer enerji mantıklı bir proje olmayabilir. Bu projeye yapılacak olan yatırımı, nükleer enerji üretebilmeye yönelik akademik ve aktif bir çalışmaya yapsalar daha mantıklı olabilirdi. Ülkemizde bu sorumluluğu alabilecek çok kaliteli mühendisler, bilim insanları olduğuna inanıyorum. İstihdam bile sağlanabilir bu yatırım ile. Nükleer enerji alanında uzman insanlar getirilip ülkemizde bu alanda eğitimler vermesini sağlayabilirler. 20 milyar dolardan bahsediyoruz. Satın alamayacağınız bilgi yok bu para ile.

    Gerçekten üzücü. Hep hazıra konuyoruz. Bunların bir bedeli olacak ilerde. Ve maalesef bunun bedelini yine halk ödüyor olacak.




  • canermm C kullanıcısına yanıt
    Anlamak mı istemiyorsunuz yoksa cidden cahillikten anlayamıyor musunuz bazen cidden hayret ediyorum. Bilgi bilim irfanlık birşeyde yazmadım sadece okuyup anlamaya dayalı birşeyler yazdım. Bunu bile idrak edemeyen adamlara(!) birşeyler söylüyorum kendime daha çok hayret ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    Bakın siyasi menfaatleriniz uğruna benim yazdıklarımı çarpıtıyorsunuz sizin trollük için maaşlarınız için burada cevap yazmak istemiyorum adamlar benim yazmadığım şeyi sanki ben yazmışımda oradan birşeyler üretip bana döndürüyorlar. Yav Canlarım Okuyun anlayın sonra yazın. Lütfen rica ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Dünya genelinde 42 nükleer santral inşa aşamasında. atı alan Üsküdarı geçmiş. biz matbaa da olduğu gibi her gelişmeye karşı çıkıyoruz.
  • danner kullanıcısına yanıt
    Yeka 1 ve yeka 2 projelerinden haberin yok sanirim.

    Karapinardaki gunes panellerinide gormedin herhalde.

    Ama bunlarin toplami bir tane nukleer santral etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danner

    Elektiriği doğalgazdan üreten bir ülkeyiz bunun yanında kurulan santral 50 yıl rusya için çalışacak zaten bir santralin ömrü 50 yıldan fazla değil. Yine dışa bağımlı ülkeyiz. Tam bağımlı Türkiye için Teşekkürler Milletim.

    Edit: Peki önerin ne diyen arkadaşlar için. Dünya yenilenebilir enerjiye geçerken Ülkemizin güneş, rüzgar gibi kaynaklardan yararlanması hep dışa bağımlılığı bitirir hemde çevre kirliliğini engeller ama bununda çok kötü bir yanı var rant yapamazsınız. O yüzden şuan bizim ülkemizde olması zor.

    şuan deli gibi teşvik veriyor devlet ges ve res projelerine atıp tutuyorsun ama araştır biraz. kaldıki bizim çevreciler ona bile bir sürü engel çıkarmak için uğraşıyor.




  • Yenilenebilir enerjiye yatirim yapmak varken nukleere yatirim yapmak ahmakliktir.Nukleerin tehlikelerini saymiyorum bile.



    Almanya toplam enerji ihtiyacinin %75 ini yenilenebilir enerjiden elde ediyor , sadece %15 ini kömür ve nükleer enerji den elde ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • danner kullanıcısına yanıt
    Evet ülkeyi güneş panelleriyle kaplasak 5 tane nükleer santral etmeyeceğini bilmeyecek kadar bilimsel konuştun.
    Ben cahilim sen ilim irfan sahibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye zannettiğimiz kadar zengin olmayabilir yenilebilir enerjide.
    1.http://www.enerjiatlasi.com/ruzgar-enerjisi-haritasi/turkiye
    2.http://www.eie.gov.tr/yekrepa/repa-duyuru_01.html
    Potansiyeli öğrenmede bu iki site bir fikir verebilir.
    Nükleer enerjinin belirli riskleri var ama bence mecburuz. Devlet zaten güneş ve rüzgar için de çalışmalar yapıyor. Çoğu kişi, herkes nükleer enerjiden vazgeçtiğini söylemiş ancak adamlar sadece ömrü biten santralleri kapatıyor ve yenileri de inşaat halinde zaten. Son olarak ise bazı ülkeler ile Türkiyeyi enerji üzerinden karşılaştırırken potansiyel, verim üzerinden değerlendirmemiz gerekir. Hollanda'nın rüzgar potansiyeli ile Türkiye'nin potansiyeline bakmamız gerekiyor. https://www.cnnturk.com/teknoloji/konyaya-1-milyar-dolarlik-gunes-enerjisi-santrali ek olsun
    Bunu da değerlendirin https://twitter.com/DDGrubu/status/926224822958542848



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D802956B1 -- 3 Nisan 2018; 12:55:9 >




  • Avrupanın enerji açısından bayağı gerisinde olsak bile elektriğin kwın birim fiyatı açısından en ucuz olduğu ülkeyiz ama bu uzun sürmeyecek o yüzden acil nükleer santralleri kurmalıyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shen


    quote:

    Orijinalden alıntı: gbzlim

    Türkiye'nin enerjisini GES ile karşılamak için 300 Milyar $ gerekiyor olması lazım.

    O konuda bilgim yok ama paramız var. Çaldıklarını çırptıklarını, yandaşlara peşkeş çektiklerini koysunlar ortaya rahatlıkla yapılır. Nükleere yatırım yapacaklarına GES'e yapsınlar.

    Hocam siz bilgisi olmayıp fikri olanlardansınız herhalde 300 Milyar dolar nasıl bir para bunu idrak edebiliyor musunuz bilmiyorum ama ülkenin kurulduğundan bu yana tüm yandaşların yediği parayı toplasanız bile bunun yanında esamesi okunmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimaniel

    Yenilenebilir enerjiye yatirim yapmak varken nukleere yatirim yapmak ahmakliktir.Nukleerin tehlikelerini saymiyorum bile.



    Almanya toplam enerji ihtiyacinin %75 ini yenilenebilir enerjiden elde ediyor , sadece %15 ini kömür ve nükleer enerji den elde ediyor.

    Almanya almanya olduğu için yapıyor bunu adamlar yıllarca nükleerin kaymağını yediler. Bütçeleri her yıl fazla veriyor. DÜnyanın sayılı ekonomilerinden birisi yıllardır nükleer kullanarak geliştiler. Yapsalardı geçmişte ges bilmiyolarmıydı onlar. Biz gelişmek olan ülke olarak rakiplerimize bakmamız lazım. Kaç tanesi tamamını yada büyük oranda yenileneibilir enejiden karşılıyor. Rusya çin bir sürü nükleer santral inşa ediyor hepsi ahmak siz mi akıllısınız ?




  • canermm C kullanıcısına yanıt
    Lütfen bir kere daha okur musun ? Ben nerede ülkeyi paneller ile kaplayalım demişim. Nerede güneş ve rüzgarın tamamıyla enerji ihtiyacımızı karşılayacağını belirtmişim. Niye böyle davranıyorsunuz cidden anlamıyorum. Maaş için yapıyorsunuz ona saygı duyarım ona lafım yok ekmek parası ama fikri düşünceniz değildir bu yazdıklarınız umarım. Sağlıcakla kalınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • danner kullanıcısına yanıt
    Be siyaseti,ne tröllüğü.Önce okuduğunu anla.Türkiye de yenilebilir enerji yapılmıyor demişsin.Buna karşılık yazdım sana.Aç Google yaz bakalım Türkiye de yenilebilir enerji konusunda nasıl gelişmiş diye.Hayır evimin balkonuna çıktığımda bile karşımda 35tane rüzgar gülü var halk dilinde söylenen ismi ile.Bir şey söyledik mi hemen siyaset falan diye saçmalıyorsunuz.Bu forumda tartışma diye bir şey kalmamış.Ya siyaset yapıyorsundur,ya fetocu,ya trol.Garip tiplersiniz yemin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • danner kullanıcısına yanıt
    Yahu bu ergen genç tavırlarınız yokmu beni çok eğlendiriyor :) Bana saçma ithamlarda bulunarak şu verdiğinin önerinin bilgisizligini kapatmaya çalışıyorsun. Bu arada ben hissesinin büyük bir bölümü yahudilerde olan bir firmada çalısıyorum maaşımda Allaha şükür ülke standartlarına göre gayet iyi.
    Sizler gibi kendi çıkarlarım için değil olumlu bir gelişme olduğu içinde bu projeyi destekliyorum.

    Fakat sizler gibi sırf mevcut hükümetten nefret ettiğiniz için ve sadece kendi çıkarlarınız için yapılan iyi bir gelişmeye bile çamur atacak kadar gözüm kararmadı maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kısaca nük desek

  • Dünyada şu sıralar pazarlanan 2 tane balon efsane var, biri tesla ,ikincisi yenilenebilir enerji.

    Nükleer&petrol eğer insanlık sürerse 2000-5000 yıl daha hakimiyetini kaybetmez.
  • *******************



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpugur -- 3 Nisan 2018; 15:19:16 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.