Şimdi Ara

NTSC destekleyen kamera ve Amiga

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    Geçen hafta ebaydan Amiga4000T bilgisayarım için Video Toaster ve Flyer denen iki tane kart satın aldım (oldukça kelepire diyebilirim. 6 sene önce falan üretimi bittiğinde hala 5000 dolardan fazlaya satılıyodu bense 300 dolara aldım). neyse sorun şu. Bu kart zamanında Amerikda da çıktı ve Hollywood sineması gelişsin avrupa geri kalsın diye adamlar PAL versionunu çıkarmadılar. Bense küçüklük hayalim olduğundan sonunda bu kartı emektar Amiga'ma aldım.

    kartın BNC inputları ve outputları var. Video Toaster Resimleri nden bakabilirsiniz.
    Flyer Resimlerine de bi bakın.

    Bi de sanırım BNC to RCA adaptör gerekecek.

    sorun şu: kullanacağım kameranın ntsc çıkışı verebilmesi gerekiyor. bende 98 de aldığım eski bir PAL kamera var. Şimdi yeni bi kamera alıcam ama hepsi burdakilerin hepsi PAL olmasına rağmen bazılarında NTSC outputu var diyolar. Türkiyede NTSC kamera bulabilirmiyim? hem NTSC hem PAL destekleyen kamera bulabilir miyim?

    Amigaya aktardığım videoları efektlerle falan tamamladığımda amacım bunları PC ye aktarmak. DVD ye kayıt ederek görüntü kalitesinin düşmesini istemiyorum. PC de nasıl bir capture kartı gerekecek? ve NTSC videoyu desteklemesi gerekeciğini sanırım hatırlatmama gerek yok.

    Hadi bakalım bi yardım edin bana :)







  • bildiğim kadarıyla hem ntsc hem pal kamera bulmanız zor, çünkü ikisi de farklı teknik detaylar içerir ve kameranın bir formatta kayıt yapması gerekli. Televizyonlar için sorun yok, hem ntsc hem pal görüntüleri izletebilirler ama kameralarda bu tarz bir özelliğe hiç rastlamadım.
    Gittigidiyor üzerinde yada ebayda uygun fiyatlı ntsc kameraları rahatlıkla bulabilirsiniz, hatta ebayda kargo dahil 150 dolar seviyesinde minidv ntsc kameralar var (kullanılmış tabiiki) bunları da değerlendirebilirsiniz. Ben ebay'den almıştım, ilgili link;http://forum.iyibey.com/elinize-ulathan-uruenler-ve-tavsiye-ettidhiniz-ebay-satycylary/2470-jvc-handycam-kameram-geldi.html
    Saygılarımla...




  • quote:

    Türkiyede NTSC kamera bulabilirmiyim? hem NTSC hem PAL destekleyen kamera bulabilir miyim?


    ikisini birden destekleyen kamera bulamazsın, çünkü çözünürlük ve frame farkları var : pal 520x756 sn.de 25 kare yakalar, ntsc 480 x 720 sn.de 30 kare yakalar.

    quote:

    PC de nasıl bir capture kartı gerekecek?


    minidv bir kam alırsan dijital kayıt yaptığı için, harici bir karta gerek kalmadan direk usb veya firewireden aktarabilirsin.

    quote:

    ve NTSC videoyu desteklemesi gerekeciğini sanırım hatırlatmama gerek yok.


    bunun için kamerayı yurtdışından alman, getirtmen ya da kaçak getirilmiş bir ntsc kamera bulman gerekiyor.




  • pc ye capture kartı gerekecek çünkü videoyu pc ye aktarmak işime yaramıyo. videoyu kameranın usb ya da firewire çıkışından dosya halinde harddiske atmıycam. camera ntsc olarak videoyu oynatırken amiga da video realtime capture olacak. Videoyu bitirdikten sonra video toasterdan oynatarak pc de capture edeceğim. işte bu capture kartlarının iyisi nedir. görüntüyü birebir kaydetsin istiyorum.
  • PC'ye dosya olarak neden çalışmanı aktarmıyorsun ? VideoToaster'ı tam anlamıyla kullanamazsın belki ama dosya olarak PC'ye aktarabilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.