Şimdi Ara

NTLDR EKSİK NE YAPMALIYIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb bilgisayar açılmıyor. ntldr eksik diyor format atmayı denedim ama. cd yi görmedi hiç birşey yapmadı ne yapabilirim



  • Bu hatanın sebebi birincil harddiskin yerinin değiştirilmesidir. Eğer sisteminizde iki disk var ve siz yanlışlıkla birincil diski ikincil olarak ayarlar, sistemi açmaya çalışırsanız bu hatayı alırsınız. Windows hangi harddiskte kurulu ise, o diskin BIOS 'tan birincil duruma getirilmesi gerekiyor. Eğer IDE disk kullanıyorsanız master/slave ayarlarını araştırmanızda fayda var.

    Bu birincil-ikincil olayını illa ki gidip değiştirdiğiniz anlamına gelmez, bazen Windows üzerinde yapılan ayarlar BIOS 'u etkiler. Yani kendi kendine olmuş olabilir.

    Eğer sadece 1 adet sabit diskiniz var ve bu hatayı alıyorsanız, Windows XP açılış dosyalarınız hasar görmüştür. O nedenle yeniden kurulum veya Onarma yapmanız gerekir. Bunun için CD taktıktan sonra BIOS'tan "first boot device" ayarını "cdrom" olarak seçin ve kaydedip çıkın. Bu şekilde sisteminiz taktığınız CD'yi tanıyacak ve kurulumu başlatacaktır.

    İyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.