Şimdi Ara

NTFS biçimlendirilemeyen flash bellek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün itibariyle gittigidiyor.com'dan bir adet 8gb'lık flash bellek almıs bulunuyorum. Alet söyle bisihttp://urun.gittigidiyor.com/BU-FIYAT-8GB-FLASH-BELLEK-SOK-FIYAT-23-90-TL_W0QQidZZ20470162.
    Yalnız söyle bir problemim var. Bellegi ntfs olarak bicimlendiremiyorum. FAT32 bicimlendirmek isime yaramaz,zira 2gb üstü dosyaları atamam. exFAT yapıyorum, bu sefer de icine attıgım dosyaları yine icinde olusturdugum bi klasöre tasımaya yahut silmeye kalktıgım zaman da 0x80070570 hatasını alıyorum. Tam acılımı "dosya veya dizin okunamaz oldugundan islem gerceklestirilemiyor." seklinde. Nedir bunun derdi yardımcı olabilecek birilerini arıyorum. Simdiden tesekkür ederim..







  • NTFS olarak biçimlendirdiğinizde '' Bu birim biçimlendirilemiyor '' tarzında bir uyarı veriyorsa sistem büyük ihtimalle bellek arızalıdır.
  • Sayın arkadaslar,bir flash disk neden NTFS formatında bicimlendirilemez? Vista ve XP dvdleriyle dahi denedim,olmadı. Dolayısıyla lütfen convert /fs, format /fs komutlarını kullanmamı belirten tavsiyelerde bulunmayın; zira cmd, diskpart, harici flash disk bicimlendirme programları gibi yöntemleri defalarca denememe ragmen sonuc alamadım. İsin mantıgını bilen arkadaslara sesleniyorum. Neden NTFS bicimlendirmesi yapamıyorum? Neden bicimlendiriliyor gibi görünüp, sıra dosya tabloları olusturmaya geldiginde islem patlıyor? Flash diskin icindeki çiple alakalı bir durum mudur..?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BugenhageN -- 26 Eylül 2009; 1:29:40 >
  • Bazı flash disklerin formatlanması için özel programlar gerekebiliyor. Flashları NTFS formatlamak için; SwissKnife programını denerim işe yaramıyorsa, ilk olarak Chip Genius adlı programı kullanarak chip bilgilerine bakarım, bu bilgilerden yola çıkarak chipsetine özel bir format programı varmı araştırırım. U3 özelliğinin olması vs.. başka problemlerde olabilir.

    Chip Genius Download
    inceleyin.
  • Hala bir sonuç yok. Başka önerisi olan?
  • aynı sorun bende de var. 64 gb aldım ancak exfat olarak yapabiliyorum. xp de hotfix yükledim bunun için oldu ancak wdtv aletim için almıştım onda çalışmıyor. firmaya yazdım ama cevap yok. bilen varsa yazsın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salacaklı

    aynı sorun bende de var. 64 gb aldım ancak exfat olarak yapabiliyorum. xp de hotfix yükledim bunun için oldu ancak wdtv aletim için almıştım onda çalışmıyor. firmaya yazdım ama cevap yok. bilen varsa yazsın lütfen.



    Bir de bu programı deneyiniz.
    HP USB Disk Storage Format Tool V2.0.6
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.