Şimdi Ara

Noterde satıştan döndük (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
5.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pazarlık üstune pazarlık olmaz. Siz cinse denk gelmişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 piyasanin altinda olsun garanti yer olsun. Pasa gibi yetkili servise gittim sattim aracimi. İkramlar muhabbet 10 numarada idi. Paramidi aldim kafamda rahat oldu... Kisaca huzur hakki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes bir satış hikayesi anlatmış, bir tanede ben anlatıyım ,,, ilanı verdim, aynı günün öğleden sonrası öğretmen bir arkadaşla anlaştık,daha sonra başka bir arkadaş aradı, durumu izah ettim ama arkadaş satıldığını öğrenince üzüntüden ağlıyacaktı,o üzüntülü hali beni çok etkiledi,birisi üzülünce bende çok üzülürüm ama verilmiş söz vardı ve ben asla sözümden dönmem ,,, neyse ertesi gün öğretmen arkadaşla arabayı ekspertize sokmak üzere buluştuk,arabanın sol ön kapıda ufak bir göçük vardı,normalde gözükmüyor ama ışık değişik bir açıdan vurunca anlaşılıyor,şu boya muhabbeti olmasa ben onu yaptırırdım ama malum burası türkiye,,, adam gidiyor geliyor sol ön kapıya bakıyor,gidiyor geliyor sol ön kapıya bakıyor,beni sinir etti ,neyse ekspertiz bitti 80 lira verdi,baktım telefonla birini arıyor,aradan 15 dakika geçti, birader neyi bekliyoruz dedim, torbalı opel fabrika müdürünü aramış,araba 8 valfmiymiş 16 valfmiymiş onu öğrenecekmiş ,,, artık benim şalter attı, birader kusura bakma ben bu arabayı sana satmıyorum dedim,,bunun paçası tutuştu adam yalvarıyor,kolumdan bacağımdan tutuyorlar,,, ''satmıyorum ulan zorlamı,al şu ekspertiz paranıda'' dedim suratına 100 lira fırlattım,bindim arabaya, ellerinde para dolu kese kağıdıyla arkamdan bakakaldılar ,,, yolda o üzülen arkadaşı aradım,durumu anlattım,gel arabayı al dedim,ertesi gün geldi arabayı aldı,çocuklar gibi mutlu oldu




  • Bu arada sizinki gene iyiymiş polisaj makinesini falan istemiş. Benden 1 ay önce aldığımı ve kullanmakta olduğumu belirtmeme rağmen çocuk koltuğunu istemişlerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam buyuk ihtimalle ya buraya kadar geldik nasolsa vazgecmez deyip 500 Lira kirmaay kalkmis. Sizden vazgecmenizi beklemiyordur. Bir daha ugrasacagima lanet olsun al 500 de senin olsun dersiniz diye beklemis ama cok iyi yapmissiniz valla. Kaporayi vermek yerine zamanimi harcadin kardes daha cok para istemedigime dua et demek lazimmis ya neyse.
  • Pazarlık üstüne pazarlık yapılmaz. Kuraldır.
    Öyle adama da arabanız satılmasın. Kendi kaybeder. Boşverin.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim mahallede bir kapıcı vardı.Bu adam ayaklı galericiydi.En ölü arabayı alır en fazla 1-2 haftada satardı.Dökük şahin doğanından piyasası olmayan flasha kadar belki 100 taneden fazla araba sattı.Pazarlık pek yapmaz, kesin konuşur ve sattıktan adamı tanımazdı.Tutulmayan 4 vites şahini bile spor vites diye anlatırdı.
    Araba satmak marifet işi öyle abi falan dersen bu adam yumuşak huylu bundan birşeyler koparırız diye bakıyorlar.
  • Ne insanlar var ya
  • Ticarette pazarlığın pazarlığı olmaz iyi olmuş hocam vardır bir hayır,30binTL veripte 250-500 Tl gibi arabayı bırakmak ilginç geliyor bana..
  • Notere gittik adam kimliğini bile almadan gelmiş. Neyse noter tanıdıktı daha önceden bana fotokobisini yollamıştı.50 bine anlaşmıştık tam imzayı atacam benim 47 binim var dedi. İşten yarım saatliğine zor izin almıştım. Tam elimdeki çantayı bıraktım,yüzüğümü ve saatimi çıkardım bir anda 3000 tl çıkardı hatta 200 lira kapora vermişti oda kalsın zor izin almışınız zaten dedi... Ulan dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Araba satmak marifet işi öyle abi falan dersen bu adam yumuşak huylu bundan birşeyler koparırız diye bakıyorlar.

    Hay ağzını seveyim hocam...
    Ben saygımdan dolayı hep abi diye hitap ederim, ve hep de kullanmaya çalışılır bu durum...
  • 50 TL Kapora veren adama araba satılmaz, siz hata yapmışsınız bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Adamla anlaştık. Notere gittik. Parayı 50 TL eksik verdim. 50 TL eksik dedi. 50 TL motorin alacam. Depoyu dipte bırakmışsın. Kırmızı yanıyor. İlk senden olsun dedim. Gülümsedi. Canın sağolsun dedi.

    50 TL küçük meblağ. Ama 250 TL büyük. İnsanı düşündürür.

    babam yapsa suratına tükürürüm, 50 lira için yerin dibine girmişsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kicker

    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Araba satmak marifet işi öyle abi falan dersen bu adam yumuşak huylu bundan birşeyler koparırız diye bakıyorlar.

    Hay ağzını seveyim hocam...
    Ben saygımdan dolayı hep abi diye hitap ederim, ve hep de kullanmaya çalışılır bu durum...

    Hata yapıyorsun karşındaki şark kurnazı.Kesin konuşman lazım.Ben araba satarken 11 dedim o paraya verdim.Arabama güvendiğim için pazarlığa girmedim ister al ister alma yaptım.Arkadaşım 4 bine flash aldı kullanamadı herkese abi dedi alttan aldı çocuğun arabasını 3 bine aldılar.Araba şöyle kötü böyle çürük bunda başka numaralar falan diyerek malı öldürdüler.Adam öyle sattı ki arabayı kurtuldum dedi ama araçta birşey yoktu.
    Kesin konuşmak lazım kendine güvenerek.Bunu çarpamayız diye düşünecekler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    normalde kaporanın mantığı şudur, aracı anlaştık üzerimde paranın tamamı yok sembolik bir meblağ ile kapatmak istiyorum ertesi gün veye en geç 1 sonraki gün içerisinde satışı gerçekleştirip üzerime alana kadar aracı başkalarına satma biz anlaştık aracı alıyorum demektir kapora bırakmak. O vatandaş size 50TL bırakırken önce orada terslemeniz icap ederdi ne bu hacı çekirdek parasıylamı tutuyorsun arabamı valla kusura bakma şurdan çıkıp 10 dakika sonra arasalar satarım gider araba diyecektin. Ve diyelim adam 100-150TL kapora ile işi bağladı aranızda satış sözleşmesi hazırlayıp şu plakalı aracın şu tarihte taraflar arasında belirtili kapora karşılığında belirtlili fiyat tutarında satış işleminin gerçekleşeceği ve tarafların cayması halinde alıcıysa vazgeçen kaporanın yanması satıcıysa cayan kaporanın iadesi kabulumdur gibisinden bir sözleşme ve altına tarafların imzası. Gerçi sanıyorum notere tasdiklenmeyen her türlü sözleşme kanun önünde tam geçerli sayılmıyor ama işin ciddiyeti açısından kaporanı alıp işin adının konması babında faydalı oluyor.
    Bu arada siz adamdan 150tl lik kaporayı aldıktan sonra ertesi gün yauw filandı falandı diye cayarsa söyleyeceğiniz repliğinizde çok basit ve hazırdır. hocam sen arabayı alacam demedinmi dedin bende sana satacam demedimmi dedin işi bozan sensin ve ben biz anlaştık diye sabahtan arayan 2 ciddi alıcıyı gönderdim. beni zarara soktun paranı kendin yaktın konuştuğumuz şartlardan alıyorsan al arabayı yoksa vaktimi harcama boşuna benim diyeceksin olacak bitecek.

    Gayrımenkul, otomobil gibi malların satışında işlemin türüne göre tapu sicil, noter, vb. gerekiyor ancak diğer sözleşmeler için gerekli değil. Aksi halde piyasada hiçbir iş dönmezdi. Kaparo ile ilgili en azından protokol bile yapılabilir. Araç alım satım vaadine girilmeden, belirli bir süre için başkasına satılmayacağı buna karşılık da belirli bir miktarın depo edileceği şartını içeren bir protokol yapılır.

    bilgi için teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracımı satarken, bakmaya gelen kişi gelmeden vermeyeceğim malzemeler varsa çıkarırım sonradan onu almışsın bunu çıkarmışsın demesinler, parayıda hesabımda görmeden hayattta notere gitmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allstar34

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tacox

    ben olsam sana 35 bin lan alıyorsan al almıyorsan s. git derdim...

    oooo bu çok sertti dostum

    Önceki E39 u sattığımda pazarlık bitti ertesi gün satışı aldılar noterden çıktık abi 100 lira ver bize, niye karşıya gideceğiz benzin parası, oha dedim içimden ben neden veriyorum kardeşim dedim 35 bin tl ye araba alıyorsun benzin paran yok niye araba alıyorsun dedim, bari 50 ver falan 20 liraya kadar düştüler benimde inadım tuttu bunları böyle yüzsüz görünce vermedim

    İyi yapmışsın, E39'a para veren adamın benzin parasının olmaması ayrı bir ironi. Aldıktan sonra ilk yaptırdığı iş de muhtemelen LPG taktırmak olmuştur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kicker

    Merhaba arkadaşlar,

    İlk defa araç satıyorum, belki piyasada gerçekten normaldir bilemiyorum ama bana çok acayip geldi paylaşmak istedim.
    4 senedir sorunsuz şekilde kullandığım aracımı ev borcumdan dolayı satayım dedim. Dün birisiyle görüştük, aracın durumunu sordu, hiç ikiletmeden "motor kaputu değişti bir de ön camda çatlak var başka bişey yok, istediğin yere gösterebilirsin" dedim. Geldi baktılar, gösterdiler, aracı çok beğendiler. Hatta "cebine para mı sıkıştırdın" muhabbeti döndü.

    Neyse pazarlığa geldik, "abi normalde 31.5 istiyordum ama camdaki çatlakta dolayı fiyatı kırdım satılsın diye, 30.750 diyorum" dedim. 30 teklif etti "yok abi daha fazla düşmeyeceğim, hatta geçen birisi 30.5 verdi vermemiştim" dedim. Bagaja filan baktı, polisaj makinemi, pasta cila setimi, takım çantamı, trafik setimi falan gördü "bunları bırakcan o zaman" dedi, güldüm "abi onlar lazım bana" dedim. Bu arada sürekli 250 ben çıkayım sen de biraz düş falan diyordu, yok abi olmaz fiyatım son diyordum. 50TL kapora verdi tamam yarın halledelim satışı dedi, iyi hayırlı olsun o zaman alırım sizi sabah geçeriz dedim.

    Sabah işten izin alıp onları aldım, hemen aracın sağını solunu kontrol ettiler, bagaja falan baktılar, e almışsın burdakileri dedi, abi vermeyeceğimi söyledim ya dedim. Bozuk para için kullandığım bi kutum vardı araç içinde, onu niye aldın dedi, abi onlar aracın değil ki şahsi eşyalarım alıcam tabi dedim. Ama içimden ya sabır çekiyorum. Neyse bankaya uğradık para çektiler, notere geçtik tam imzaları atıcaz, katip aldınmı paranı dedi, "alıcaz inşallah" dedim gülümseyerek, parayı uzattılar buyur 30.250 dedi.. Nasıl yani 30.750 demiştik dedim, 30.5 a vermediğimi söyledim dedim, yok 250 dedik falan, münakaşa yani..

    Tamam kardeşim para sende araba bende sıkıntı yok dedik, döndük geldik

    Tam ayrıldık, aklıma kaporası geldi telefonu elime aldım dur kaporanı vereyim demek için, baktım o arıyor kaporamı alayım diye Gel hocam vereyim dedim
    Bide öncesinde "abi depoyu yeni doldurmuştum senin kısmetinmiş" falan diyordum ben de...

    Velhasıl, bu işler hep böyle mi oluyor? Araç satışında hep onu aldın bunu almadın, şöyle anlaştık böyle konuştuk diye münakaşa mı oluyor yoksa bana hoşgeldin sürprizimiydi bu

    50 kapora mi olur.oynamislar senle.500 kapora alicaktin ve geri vermiyecektin.imzayi atsaydin 30 bile vermezdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    İmzanızdaki dizilerin hepsini izlediniz mi ?
  • Bundan 4 sene önce aracı satarken noterde benzer bir durumu biz de yaşamıştık, arabanın parasını bankada elden teslim alıp notere gidip devri vermiştik. Araç otoparkta yattığı için 20 TL otopark parasını bizden istemişti. Sonunda babayı aldı o ayrı konu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.