Şimdi Ara

Notebookum 15 dakikada bir kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba elimde hp g serisi notebook var. Yakın zamanda klavyesi kendi kendine bozuldu. Bende klavye değişimi için tamire verdim. Yeni Klavyeyi taktılar ancak eskiden olmayan kapanma problemi başladı. Acaba içini açarken tamirciler bi hata yapmış olabilir mi ? Nasıl çözebilirim bu durumu öngörüleriniz nelerdir. Çözemezsem tamirciye geri götüreceğim.



  • Isınıyor ve kapanıyor olabilir. HP'lerin klasik problemi..
  • Donanımlarında sorun olmuş olabilir onarım yapılırken ramin gevşek olmasından danda kaynaklanabilir,tamirat yapıldıktan sonra olabilir benim başıma gelmiş olayı anlatayım imzamdaki leptopu kullnıyorum,yanlışlıkla klavye'ye 1 bardak meyve suyu döktüm ve sendeki durum bende olmaya başladı ilk etapta 10dk açık kalırken zamanla 5dk oladu ve en sonunda bios ekranına kadar açıldı,servise verdim garanti kapsmına soktular yaptıkları tekşey klavye bakımı yapıldı üst kapak değişti sıkıntı düzeldi sende de klavyeden kaynaklı olma olasılığı yüksek klavye bağlantılarında sorun olabilir zaten bozukmuş klavyen anakarta bağlı bulunduğundan sistemi etkilemesi gayet normal büyük ihtimal sorunun budur,birde sıcaklık problemide olabilir boştaki sıcaklıklarını atarmısın hw monitör programını kullanalabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 17 Ocak 2013; 17:08:08 >
  • youtube üzerinden kullanıdığın modele ait dissassembly (söküp takma ) videosunu bul,klavyenin nasıl çıkartıldığına bak muhtemelen 1-2 diş veya vidayla bağlıdır.Klavyeyi sök yerine usbden harici klavye tak öyle kullan laptop u bakalım yine kapanıyor mu ? Büyük ihtimalle sorun değiştirilen klavyede,laptoplarda klavyeler direk power ünitesine bağlı çalışıyor bir problem olduğunda makina gücü kapatabilir,normal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 17 Ocak 2013; 17:25:47 >
  • fan sesi geliyor mu? Tamir yapan kişi fan kablolarını takmayı unuttuysa işlemci ısındıktan sonra soğuyamadığı için bilgisayarın zarar görmemesi için bilgisayarı kapatıyor olabilir
  • Sıkıntının klavye kaynaklı olma durumu %95
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hendivli

    fan sesi geliyor mu? Tamir yapan kişi fan kablolarını takmayı unuttuysa işlemci ısındıktan sonra soğuyamadığı için bilgisayarın zarar görmemesi için bilgisayarı kapatıyor olabilir

    çok mantıklı bir yaklaşım , arkadaşın dediği hata servislerde sık sık yapılan birşey bunuda mutlaka kontrol et , ufacık birşey fan kablosu gözden kaçıyor adamlar unutuyor geriye takmayı :)
  • Bende toshiba var bazen 20 defa açmam gerekiyor.Açılır açılmaz geri kapanıyor.Fanı yeni temizlettim.Fan ya da ısınma ile alakası yok.Sizin hp işte dediğiniz gibi ben de toshiba işte diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Bende toshiba var bazen 20 defa açmam gerekiyor.Açılır açılmaz geri kapanıyor.Fanı yeni temizlettim.Fan ya da ısınma ile alakası yok.Sizin hp işte dediğiniz gibi ben de toshiba işte diyorum.

    Toshibaların hemen hemen hepsinde anakartı touchpad ' e ve power,dokunmatik tuşlar(varsa) a bağlayan ince flex kablolar (beyaz veya mavi renkli kağıt şeklinde) vardır onları bir kurcala,senin sorunun bu gibi görünüyor eğer her toplamada sürekli arıza çıkartıyorsa :) Power tuşu,dokunmatik,touchpad,pil+gösterge ışıkları bunların hepsi birbiriyle bağlantılı çalışıyor mesela touchpad in flex kablosun söküp takarken hasar görmüşse anakart açılışta gücü kesiyordur veya şarjı devredışı bırakıyordur pilinde ölüyse kapanıyordur pc.

    Kabloları söküp uçlarındaki metal çizgi şeklindeki bağlantılarını kontrol et söküp takarken kilit pimlerini çıkarmadan söküyorsan o metaller hasar görmüştür ucundan hasarlı yeri makasla azıcık kesip tekrar yerine takabilirsin veya servisle konuş direk model ve laptop seri numarasını ver ellerinde bu kablolardan var mı veya temin edebiliyorlar mı bir sor direk orjinalleriyle değiştir.Bu kablolar çok kısıtlı markalarda bulunabiliyor mesela Toshiba'nın kabloları servis dışında piyasada yok yani satılan birşey degil :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 20 Ocak 2013; 16:52:59 >




  • Evet pil ölü..Takılı bile değil..Bazen hiç kapanmıyor ne zaman kapanacağı belli olmuyor..Kapandı mıydı bazen 10 defada bazen 2-3 defada açılıyor.Açıldıktan sonra kolay kolay kapanmıyor.Kapandı mıydı kolay kolay açılmıyor..Kapağı daha hiç açmadım.Bir defasında servise gönderdim.İşlemcinin sıvısı bitmiş ekledik deyip geri gönderdiler.3-4 ay sonra yeniden kapanmaya başladı.Daha uğraşamam bununla emekliye ayıracağım 4 sene oldu zaten..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.