Şimdi Ara

Notebooktaki orjinal windowsu yeni diske taşımak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,
    Kullandığım notebook da doğal olarak orjinal lisanslı windows var fakat bilgisayar kendi bünyesinde 5400 rpm 500 gb hdd barındırıyor. Ben elimde bulunan ssd'yi bilgisayara takarak performansı artırmak istiyorum fakat orjinal lisanslı windowsdan da vazgeçmek istemiyorum. Kısacası, windowsu takacağım ssd'ye aktarmanın bir yolu var mı? varsa nasıl yapabilirim? Ayrıca belirtmek isterim ki herhangi bir data'yı yedeklemeyeceğim ya da ssd'ye aktarmayacağım, tek istediğim orjinal windows kurulum dosyalarını ssd'ye aktarıp temiz bir kurulum yapmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mundt -- 18 Haziran 2016; 5:41:47 >



  • Windowsun orjinal keyini biliyorsan bir tane Windows 10 kurulum dvdsi bularak ssd yi formatlayabilirsin. Bilmiyorsan internette key bulma programları var. Yeni nesil laptoplarda key biosa gömülü diyorlar. Belki kurulum esnasında key istemeyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd yi leptoba takıp yeni işletim sistemi kurabilirsin. Kwiey biosta gömülü oldugu için otomatik olarak tanır. Bi sorun olmaz. İstersen hdd yi klonlayıpn ssd yede aktarabilirsin. Alan yeterse tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar windowsun key'i burada yazan değil mi?

     Notebooktaki orjinal windowsu yeni diske taşımak?


    Microsoftun kendi sitesinden MediaCreationTool ile windows 10 indirip, flash diske atıp, sonra SSD'yi takıp windowsu yükledikten sonra ya da kurulum sırasında eğer illaki key isterse bu keyi girsem kabul eder mi? Bilmiyorum dediğiniz gibi key biosa gömülüyse key falan da istemeyebilir ama emin olamadım. Bir de gerekli ayarlamaları yapmak için acer marka cihazlarda bios ekranına nasıl girebilirim?
  • O yazan rakamlar değil. Windows key bulma diye aratın. Ben 2 ay kadar önce kullandım birini ama hangisini hatırlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.